Περίεργη μυρωδιά

antoniaantoniou

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
131
6
Καλημέρα!!! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όσους έχουν αρσενικό σκύλο, καθώς είναι η πρώτη φορά που έχω σκυλάκι και όλοι οι γνωστοί μου σχεδόν έχουν θηλυκό. Ο δικός μου βγάζει μία περίεργη μυρωδιά,τον κάνω και μπάνιο αλλά η μυρωδιά δεν φεύγει. Μου φαίνεται ότι είναι από τα υγρά που βγάζει λόγω ορμών. Βέβαια ούτε αυνανίζεται ούτε δείχνει ότι θέλει να καβαλήσει το πόδι μου ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ήρεμος, απλά κάπως μυρίζει και είναι έντονη η μυρωδιά αυτή.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, ισχύει αυτό το πράγμα, να βγάζει όντως υγρά και να μυρίζουν και μέχρι πότε θα κρατήσει αυτή η κατάσταση? Θα μυρίζει έτσι κατά περιόδους ή έτσι θα είναι πάντα? Από χθες έχει που μυρίζει έτσι. Στη βόλτα του έκανε εμετό και πίστεψα ότι θα μυρίζει έτσι από αυτό. Τον έκανα μπάνιο όμως και η μυρωδιά δεν έφυγε. Συνεχίζει και μυρίζει ακόμα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Για περιέγραψε λίγο τη μυρωδιά... Μήπως μυρίζει από το ποπό και μυρίζει "σαν μέταλλο" ή "ψαρίλα"? Σε αυτή την περίπτωση είναι πρωκτικοί αδένες. Για υγρά ορμών δεν ξέρω... ας μας πουν άλλοι με αρσενικούς.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Υγρά ορμών δεν είχαμε ποτέ και ζω με 2 αρσενικά. Αν δεν είναι οι πρωκτικοί αδένες , όπως είπε η vrmode, τότε μάλλον επειδή δεν είχες ποτέ σκύλο, ίσως να σε ενοχλεί η "σκυλίσια " μυρωδιά???
Α, και κάτι άλλο που θυμήθηκα. Τι ξηρά τροφή του δίνεις? Πέρσι είχα φιλοξενήσει τη κόρη του Τσούφι, η οποία έτρωγε ξηρά "σολωμό & κάτι άλλο"
Η σκύλα βρώμαγε κυριολεκτικά. Όσο έμεινε σπίτι μου της έδωσα "αρνι-ρύζι " και μέχρι να έρθουν να τη πάρουν η μυρωδιά είχε σχεδόν εξαφανιστεί

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Όπως σωστά προείπε η katerina k. το φαγητό παίζει επίσης τεράστιο ρόλο (αν δεν φταίνει οι πρωκτικοί αδένες). Πάντως αν θυμάμαι καλά ο δικός σου είχε και δερματικά προβλήματα ...σωστά? Μήπως έχουν να κάνουν και αυτά?

antoniaantoniou

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
131
6
Όπως σωστά προείπε η katerina k. το φαγητό παίζει επίσης τεράστιο ρόλο (αν δεν φταίνει οι πρωκτικοί αδένες). Πάντως αν θυμάμαι καλά ο δικός σου είχε και δερματικά προβλήματα ...σωστά? Μήπως έχουν να κάνουν και αυτά?
Από δερματικά μόνο φαγούρα έχει τώρα εξαιτίας του θυροειδή, δεν έχει πληγές ή οτιδήποτε για να μυρίζουν. Όσο για την τροφή, του δίνω κονσέρβα άλλοτε βοδινό, άλλοτε κοτόπουλο, άλλοτε πάπια. Αλλά τη συγκεκριμένη τροφή του τη δίνω μήνες, αυτός από χθες άρχισε να μυρίζει έτσι.
Τη μυρωδιά θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω σαν αίμα ή σαν εμετός ένα πράγμα. Τον έψαξα για να δω αν είχε ματώσει πουθενά και δεν είχε τίποτα. Στη βόλτα του επειδή κουράστηκε έκανε εμετό και αρχικά πίστεψα ότι μύριζε από αυτό αλλά τον έκανα μπάνιο και συνέχιζε να μυρίζει.
Δεν είναι από τους πρωκτικούς αδένες σίγουρα γιατί το είχε πάθει το κοκεράκι της φίλης μου αυτό και την ξέρω τη μυρωδιά, δεν μυρίζει έτσι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μήπως έφαγε κάτι και δεν τον πήρες είδηση? Δεν τον πας καμιά βόλτα μέχρι τον κτηνίατρο, να τον μυρίσει και εκείνος μπας και βρει τι είναι?
Πάντως αίμα και εμετός μυρίζουν διαφορετικά

antoniaantoniou

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
131
6
Μήπως έφαγε κάτι και δεν τον πήρες είδηση? Δεν τον πας καμιά βόλτα μέχρι τον κτηνίατρο, να τον μυρίσει και εκείνος μπας και βρει τι είναι?
Πάντως αίμα και εμετός μυρίζουν διαφορετικά
Μυρίζουν διαφορετικά ναι το ξέρω, μου φαίνεται ότι ώρες ώρες έρχεται μια μυρωδιά σαν αίμα και άλλες σαν εμετός. Αν συνεχίσει η μυρωδιά θα τον πάω ναι απλά ήθελα να ρωτήσω αν τα αρσενικά βγάζουν τέτοιες οσμές αν έχουν ορμές.
Μου πήγε αυτό στο μυαλό γιατί μια μέρα που έπαιζε με τον φίλο μου και τον είχε τρελάνει στα χάδια και τα φιλιά, πρέπει να ήρθε σε στύση και μύριζε πάλι τότε κάπως περίεργα. Γενικά δεν έρχεται σε στύση συχνά και δεν έχει αυνανιστεί ποτέ και θεώρησα μήπως τα αρσενικά κάποιες περιόδους του χρόνου έχουν περισσότερες ορμές και βγάζουν υγρά που μυρίζουν έτσι, όπως γίνεται με τα θηλυκά και τον οίστρο τους.
Μπορεί να ρωτάω βλακείες, συγχωρέστε με.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κοίτα, όντως το σπέρμα η τα άσπρα υγρά που βγάζουν κατά καιρούς τα αρσενικά μυρίζουν λίγο σαν αίμα....αλλά δεν είναι τέτοια η ποσότητα που να μυρίζει όλος ο σκύλος τόσο πολύ
Τουλάχιστον δεν το έχω μυρίσει στα δικά μου, άσε που καθαρίζονται μόνοι τους αμέσως , οπότε ?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Πάντως η μυρωδιά του αίματος με παραπέμπει σε πρωκτικούς αδένες - δεν πας σε ένα κτηνίατρο να τους τσεκάρει και αν χρειαστεί να τους αδειάσει?

antoniaantoniou

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
131
6
Πάντως η μυρωδιά του αίματος με παραπέμπει σε πρωκτικούς αδένες - δεν πας σε ένα κτηνίατρο να τους τσεκάρει και αν χρειαστεί να τους αδειάσει?
Αν συνεχίσει να μυρίζει έτσι ναι θα τον πάω. Όσο για τους αδένες επειδή πρόσφατα πήγαμε το σκυλάκι της φίλης μου για να τους αδειάσει ο γιατρός, δεν μύριζαν έτσι. Δεν ξέρω. Αν συνεχιστεί κι άλλες μέρες θα τον πάω.
Ευχαριστώ.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
τα υγρα του σκυλου μπορει να ειναι φυσιολογικα αλλα μπορει να εχει κολλησει και καποιο μικροβιο (στρεπτοκκοκο ,σταφυλοκκοκο ,pr mirabillis κλπ) ,καλο θα ηταν ο γιατρος να παρει δειγμα και να το στειλει για καλλιεργεια για να μπορεις να εισαι σιγουρη