Περιμένοντας νέο μέλος στην οικογένεια :-)

Teo97

New Member
13 Μαϊου 2015
3
1
46
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και φίλες στο φόρουμ,

Ονομάζομαι Φάνης, είμαι 35 ετών από Θεσσαλονίκη και περιμένω την επόμενη εβδομάδα να παραλάβω το κουταβάκι μου ένα θηλυκό west highland terrier. Σήμερα είναι 36 ημερών και ο εκτροφέας είπε ότι πρέπει να το κρατήσει τουλάχιστον μέχρι να γίνει 40 ημερών.

Λάτρευα από μικρός τα σκυλιά και η πρώτη μου επαφή με αυτά ήταν όταν ήμουν στο λύκειο οπότε και πήρε ο πατέρας μου σκυλί (το Μάγκα ένα γερμανικό ποιμενικό). Δυστυχώς έμεινε μαζί μας μόνο 3 μήνες διότι η μητέρα μου έχει φοβία με τα σκυλιά. Μετά τον πήρε στο μαγαζί όπου ναι μεν τον έβλεπα κάθε εβδομάδα το ΣΚ αλλά δεν τον ζούσα καθημερινά ούτε και είχα εγώ την καθημερινή φροντίδα του και επιμέλεια. Το αναφέρω αυτό για να πω ότι κατ' ουσίαν αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αναλάβω εξ' ολοκλήρου τη φροντίδα ενός σκυλιού και μπορεί το να έχω δικό μου σκυλί να ήταν όνειρό μου από τα παιδικά μου χρόνια αλλά συνοδεύεται και από πολύ άγχος για το κατά πόσο θα μπορέσω να το εκπαιδεύσω σωστά, να του παρέχω μια καλή ποιότητα ζωής, να αντιληφθώ ή καλύτερα να προλάβω τα όποια προβλήματα υγείας παρουσιάσει κτλ...

Έχω διαβάσει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στο διαδίκτυο περί εκπαίδευσης, διατροφής και φροντίδας του σκύλου και αγόρασα και από amazon δύο βιβλιαράκια για εκπαίδευση σκυλιών α) The power of positive dog training, Pat Miller και β) Think Dog, an owner's guide to canine psychology, John Fisher. Αν έχετε να προτείνετε και κάποια άλλα βιβλία που θα με βοηθήσουν θα το εκτιμούσα φυσικά. Για την εκπαίδευση θα χρησιμοποιήσω clicker και μεθόδους positive reinforcement του σκυλιού και πιστεύω με υπομονή και συνέπεια θα τα καταφέρω.

Με αγχώνουν ιδιαίτερα οι αναφορές για το πόσο ευαίσθητα είναι τα westies σε δερματικές ασθένειες αλλά όπως μου είπε σε μάλλον αυστηρό τόνο μια φίλη μου νωρίτερα σήμερα θα σταματήσω να διαβάζω για όλα τα άσχημα που μπορούν να συμβούν γιατί τρελαίνομαι και τρελαίνω και τους γύρω μου! :)

Την επόμενη εβδομάδα θα προσθέσω εδώ και φωτογραφίες της μικρής (δεν έχω αποφασίσει ακόμη για το όνομα).

Καλώς σας βρήκα,
Φάνης

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Ελπίζω να μην έχεις δώσει ακόμη λεφτά στον εκτροφέα. Είσαι σίγουρος ότι είναι εκτροφέας (της προκοπής);
Τα κουτάβια δεν φεύγουν από τη μάνα τους πριν από 60 ημερών. O σωστός εκτροφέας το ξέρει.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
αν ο εκτροφεας νοιαζοταν πραγματικα για το σκυλι δεν θα δεχοτανε σε καμια περιπτωση να φυγει από τα χερια του νεοτερο απο 60 ημερων. περα από αυτο το να πουληθει/δωριθεί σκυλί 40 ημερων ειναι παρανομο .
μην παρεις το κουταβι. ακυρωσε το.

με την αγορα αυτου του κουταβιου υποστηρίζεις αυτόματα το παρανομο εμπόριο,την παρανομη αναπαραγωγή και φυσικά την κακοποιηση των γονεων του κουταβιου.
ξερεις γιατι εγινε η φυλή ευαισθητη σε δερματικες παθησεις; εξαιτιας όλων των παραπάνω.

• Like
Reactions: Lavernne

Teo97

New Member
13 Μαϊου 2015
3
1
46
Ομολογώ ότι δεν γνώριζα για την περιόδο των 8 εβδομάδων... :-( Στον εκτροφέα (είναι από Βουλγαρία στην Φιλιππούπολη) έχω δώσει μόνο μικρή προκαταβολή την οποία δεν με πειράζει να χάσω. Θα τηλεφωνήσω αύριο να ακυρώσω την αγορά του.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας
Φάνης.

Teo97

New Member
13 Μαϊου 2015
3
1
46
όχι δεν ήταν ειρωνικό το post μου Τάκη. Όντως θα ακυρώσω την αγορά αύριο το πρωί.

Δεν μου άρεσε βέβαια ο τόνος των απαντήσεων διότι επιδεικτικά αγνοεί ότι απευθύνεται σε ένα άνθρωπο που αγαπά τα σκυλιά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα από το αν έχετε δίκιο ή όχι. Και έχετε. Οπότε ναι θα ακυρώσω την αγορά και παράλληλα δεν θα σας ενοχλήσω και περαιτέρω.

• Like
Reactions: ioanna a

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Όσοι μπήκαμε σε αυτό το φόρουμ δε ξέραμε από την αρχή όσα ξέρουμε τώρα. "Ενοχλώντας" μάθαμε και εμείς...
Το θετικό είναι οτι κατάλαβες οτι είναι γιαλαντζί εκτροφέας και θα ακυρώσεις την αγορά.
Αν θέλεις την συγκεκριμένη φυλή, μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Κ.Ο.Ε και να σου δώσουν λίστα με τους επίσημους εκτροφείς.
Αν η φυλή δεν είναι προτεραιότητα, υπάρχουν άπειρα αδέσποτα να διαλέξεις :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Ο τόνος μας ήταν ίσως λίγο απόλυτος γιατί είναι πολύ χοντρό για "εκτροφέα" να δίνει κουτάβια σε τέτοια ηλικία. Αφορούσε αυτόν και πήραμε λίγο φόρα για να σε προλάβουμε. Επίσης, επειδή ακριβώς αγαπάμε όλοι - και εσύ - τα σκυλιά, σπεύσαμε να ενημερώσουμε ...ώστε να προλάβουμε κάτι που κάθε άλλο καλό για τα σκυλιά είναι.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
όχι δεν ήταν ειρωνικό το post μου Τάκη. Όντως θα ακυρώσω την αγορά αύριο το πρωί.

Δεν μου άρεσε βέβαια ο τόνος των απαντήσεων διότι επιδεικτικά αγνοεί ότι απευθύνεται σε ένα άνθρωπο που αγαπά τα σκυλιά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα από το αν έχετε δίκιο ή όχι. Και έχετε. Οπότε ναι θα ακυρώσω την αγορά και παράλληλα δεν θα σας ενοχλήσω και περαιτέρω.
Δεν θεώρησα ότι ήταν ειρωνικό και ακόμα απορώ για την ταχύτητα της αλλαγής των αποφάσεων σου...

• Like
Reactions: Dimi_21

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
μα για τι τον ονομαζουμε εκτροφεα; puppy mill θα εχει ο τυπος.....
Φάνη πραγματικά μεινε στην παρεα μας. όσο ψαχνεις εκτροφείο της προκοπής* θα χαρουμε πολύ να μαθαινουμε νεα. καποιοι από εδω μεσα μπορουν να δώσουν πολύ σημαντικες συμβουλες.

*αν δεν ειναι must καποια φυλή σκεψου και την υιοθεσια αδεσποτου!

• Like
Reactions: Aslan

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
327
Lund, SE
Το θετικό είναι πως το 'ψαξες έστω κι αν κατέληξες σε byb τελικά από άγνοια βασικών πραγμάτων. Συνέχισε να ενημερώνεσαι.

Γιατί Γουέστι;