Πληγή στο νεογέννητο


Status
Κλειδωμένο θέμα

LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
Οκ, από τα έντεκα κουτάβια, ειχαμε άλλη μια απώλεια όσο ήμουν στην δουλειά, υποψιάζομαι οτι έπεσε πάνω του η μαμά του, απειρη καθως είναι.
Σήμερα το πρωι ανακάλυψα ενα μικρό λεκέ εκεί που ξαπλώνουν όλα αλλα υπέθεσα οτι ηταν τίποτα υγρα της σκύλας ή κακάκια μωρού. Είχα αργήσει στην δουλειά και εφυγα. Οταν γύρισα ταισα με τα μπιμπερό τα πιο μικροκαμωμένα, τους έβαλα και όλους στον ήλιο, το καταυεχαριστηθήκανε.
Ετοιμαζόμουν να πάω για ύπνο όταν προσεξα οτι η μαμα ειχε παει κοντα στην πόρτα και τα μικρά ηταν εκτεθειμένα στην χαραμάδα, και ξεκίνησα να τα μετακινώ ενα ενα, και τοτε το είδα. Μια χαρακιά που ξεκινάει από το στομάχι και αγκαλίαζει το πόδι. από μεσα κόκκινο. Σαν να το χαραξε καποιος με μαχαίρι. Δεν αιμορραγει αλλα ειναι ανατριχιαστικό. Πήρα τον κτηνίατρο μου ειπε οτι μάλλον η μαμα με τα δοντια της το πήρε "σβαρνα". Εγω σκέφτηκα μήπως τα νύχια της το εκαναν( ειναι λίγο αγαρμπη οταν σηκώνεται ή κάθεται) ή κάτι παιχτηκε με τον λώρο που όλα σχεδον απέβαλλαν σήμερα και χτες.
Είναι ενα μυστήριο.
Και ανησυχώ μην παθει μόλυνση, του εβαλα ενα φυσικό αντισηπτικό, το άφησα στην μαμα του να το γλύψει (αλλα αναρωτιόμουν μήπως το φαει και φρίκαρα αφού πολλες φορές τρωνε τα ελλατωματικά μικρά τους ή να της μύριζε η σάρκα...; Ισως λέω βλακείες)
Πριν αρχισετε να με κραζετε γιατι δεν παραιτηθηκα από την δουλειά μου για να τα προσέχω 24/7, παρακαλώ, πειτε μου αν υπαρχει σύμπτωμα μόλυσης που πρεπει να προσεξω και γενικώς τι μπορει να το προκάλεσε για να μην επαναληφθεί.
Να κόψω τα νυχια της μάνας; Δεν θα γίνουν σκληρότερα και πιο κοφτερά;
 




LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
Nα τα βάλεις σε ένα χώρο ώστε να είναι ζεστα απο τη μαμά και ταυτόχρονα να φευγουν μακριά της και κάνεις τη μαμα νευρική γιατλι ψαχνει να τα βρεί
Δεν σε καταλαβα, να τα χωρίσω; Τα εχω στο σαλόνι πάνω σε ενα χαλί, μαμά και παιδιά. Απλά οταν περνάει σκύλος εξω από το κτήμα μου, πεταγεται σαν ελατήριο και θελει να βγει εξω να του γαυγίσει (γεννησαμε γεννησαμε αλλα μυαλό δεν βάλαμε :p)
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα νυχάκια έπρεπε να τα είχες κόψει-μερικοί κοιυρεύουν και την περιοχή του κόλπου και γύρω απο τις ρώγες ,αν και δεν είναι κανόνας για όλες τις φυλές
τώρα όπως λές αν τα κόψεις ίσως να είναι και χειρότερα εκτός κι αν έχεις την άνεση να της τα λιμάρεις κιόλας μετά
μάλλον με τα νύχια όπως σηκωνόταν έγινε αυτό

για μόλυνση δεν θα το φοβόμουν γιατί έτσι κι αλλιώς τα γλύφει στην κοιλιά συνέχεια για να ουρούν και να αφοδευουν


αυτό που αντιλαμβάνομαι πάντως είναι ότι είναι νευρική και λειτουργεί πολύ αρνητικά κάτι τέτοιο

ίσως θα πρέπει να φτιάξεις ένα "κάτι" όπου θα κρύβει κατα κάποιο τρόπο τα κουτάβια......βέβαια το σκυλί είναι μεγάλο και κάτι τέτοιο είναι πιο ευκολο να το λές παρά να το κάνεις........

γενικά
πρέπει να υπάρχει ένας χώρος που χωράει και προς τις δύο κατευθύνσεις ξαπλωμένη άνετα την μάνα
στις 3 πλευρές να έχει ψηλά τοιχώματα ώστε να μην υπάρχουν ρευματα αέρα
και στην μία το τοίχωμα να επιτρέπει μόνο στην μητέρα να μπαινοβγαίνει
περιμετρικά αυτού του κουτιού φτιάχνεις ένα "σκαλί" που χωράει το κουτάβι απο κάτω,ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να "λιώσει" τα κουτάβια μεταξύ πατώματος και τοίχου όταν ξαπλώνει
και όλο αυτό το κουτί -αν δεν μπορείς να το βάλεις στην πιο "κρυφή γωνία" του σπιτιού πρέπει να βρείς έναν τρόπο να το κάνεις να μοιάζει με "σπηλιά" ώστε η σκύλα να βιώσει έστω την ψευδαίσθηση ότι δεν φαίνεται απο πουθενά η φωλιά της

έτσι ίσως να το παίζει ψόφιος κοριός όταν ακούει σκυλιά να περνάνε και να μην αναγκάζεται να το παίζει απειλητική σε κάθε υποψία "εισβολέα"

πιστεύω να έγινα κατανοητός!



λυπάμαι που θα γίνω σπαστικός για άλλη μιά φορά-προσπάθησε να με νιώσεις ότι προτιμώ να μιλάω ελευθερος απο συμβάσεις και απροσποίητα

όφειλες να είσαι γνωστικά και υλικοτεχνικά έτοιμη τουλάχιστον ένα μήνα πρίν

:)

και πάλι ότι καλύτερο για τα κουταβάκια τα οποία σε 20 μέρες θα αρχίσουν να βόσκουν και να τρυπώνουν παντού μασώντας το σύμπαν και η σκύλα θα απειλεί τους πάντες φοβούμενη ότι θα γίνουν βορά αρπακτικών πράγμα που θα κατασιγάσεις υπερβολικά αν νιώθει ότι είναι επαρκώς κρυμμένα και ασφαλή ώστε να μπορείς ακόμα και να λείψει για κανα δύοωρο (όπου θεωρητικά θα πάει για κυνήγι )
 




LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
P3130025..jpgP3100014..jpgP3100016..jpgΟλα ωραια και καλά, αλλα μην μου ξαναπει κανεις τι οφειλα και τι οφείλω, ειλικρινά εχω αρχισει να κουραζομαι, εσεις δεν βαρεθήκατε;
Δεν νιωθει απειλή ούτε ειναι νευρική, δυο μέρες τώρα που κάνει καλό καιρό εχω μετακομίσει τα σκυλάκια στον ηλιο με την μαμα μέσα στην ημέρα και τα ξαναβάζω μέσα το βράδυ. Φατσα κάρτα ο πατέρας με λουρί, δίπλα τα σκυλιά του γείτονα, όλα μια χαρά (εκτός αν της δώσω κόκκαλο, τότε τσιτώνει, οπότε της το πήρα πίσω)
Οταν μεγαλώσουν λίγο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να μείνουν στο σπίτι. Το κτήμα εχει αρκετές κρυψώνες, θα κάνει ωραίο καιρό, θέλω να πιστεύω οτι θα βρεθεί μια μέση λύση, της εχω φτιάξει και μεγαλο σπίτι από τσιμεντολιθους, κεραμμύδια και κουρτίνα, αν δεν θέλει το αποθηκάκι η κατω από την χαρουπιά όπου εχει κάνει μεγάλη τρύπα (η Χαρουπιά δημιουργεί κρυψώνα).

Η πληγή του μικρού μολύνθηκε το σαββατοκύριακο ασχετως αν εβαζα αντισηπτικό και τον πήγα χτες στον γιατρό. Εκανε 2 ράμματα και το αφησε λίγο ανοιχτό για να βγει το πύον. Σήμερα η μάνα τα εβγαλε. Μεγαλη ταλαιπωρία για το μικρό που περασε την διαδικασία χωρίς αναισθητικό. Αυριο ξανα για νέα ράμματα με συνθετική ίνα απ' ό,τι κατάλαβα γιατί ειναι ολήκληρη χοάνη το ανοιγμα και δεν θα κλέισει με τίποτα μόνο του.

Εχω αρχίσει και τα ξεχωρίζω κοιτώντας τα και μόνο, και να δενομαι. Είναι ενα μάλιστα που όποτε τρωει "τραγουδάει". Σε όλη τη διαδικασία βογκάει συνεχόμενα και χαρούμενα :D
 
Last edited:


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ολα ωραια και καλά, αλλα μην μου ξαναπει κανεις τι οφειλα και τι οφείλω, ειλικρινά εχω αρχισει να κουραζομαι, εσεις δεν βαρεθήκατε;
Αν δεν σου αρέσει μην γράφεις δημόσια τα προβλήματα σου.
Δεν μπορείς να επιβάλεις σε κανένα το τι θα πει, και τι θα γράψει.

Δεν νιωθει απειλή ούτε ειναι νευρική, δυο μέρες τώρα που κάνει καλό καιρό εχω μετακομίσει τα σκυλάκια στον ηλιο με την μαμα μέσα στην ημέρα και τα ξαναβάζω μέσα το βράδυ. Φατσα κάρτα ο πατέρας με λουρί, δίπλα τα σκυλιά του γείτονα, όλα μια χαρά (εκτός αν της δώσω κόκκαλο, τότε τσιτώνει, οπότε της το πήρα πίσω)
Καλό αυτό,τουλάχιστον αποφεύγεις την περίπτωση πάνω στην νευρικότητα να τραυματίσει κάποιο κουτάβι.

Οταν μεγαλώσουν λίγο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να μείνουν στο σπίτι.
Δεν είναι επικύνδινο πριν εμβολιαστούν να μείνουν έξω;
όχι ότι ο κίνδυνος είναι μόνο αυτός.
Όταν μεγαλώσουν λίγο;
Δηλαδή πόσο;

Το κτήμα εχει αρκετές κρυψώνες, θα κάνει ωραίο καιρό, θέλω να πιστεύω οτι θα βρεθεί μια μέση λύση, της εχω φτιάξει και μεγαλο σπίτι από τσιμεντολιθους, κεραμμύδια και κουρτίνα, αν δεν θέλει το αποθηκάκι η κατω από την χαρουπιά όπου εχει κάνει μεγάλη τρύπα (η Χαρουπιά δημιουργεί κρυψώνα).
Είναι καλά περιφραγμένο και καθαρισμένο;
έχεις και άλλα σκυλιά εκεί;

Η πληγή του μικρού μολύνθηκε το σαββατοκύριακο ασχετως αν εβαζα αντισηπτικό και τον πήγα χτες στον γιατρό. Εκανε 2 ράμματα και το αφησε λίγο ανοιχτό για να βγει το πύον. Σήμερα η μάνα τα εβγαλε. Μεγαλη ταλαιπωρία για το μικρό που περασε την διαδικασία χωρίς αναισθητικό. Αυριο ξανα για νέα ράμματα με συνθετική ίνα απ' ό,τι κατάλαβα γιατί ειναι ολήκληρη χοάνη το ανοιγμα και δεν θα κλέισει με τίποτα μόνο του.
Εύχομαι περαστικά στο μικράκι.
Τι είναι η συνθετική ίνα;
Είδος ραμματων;

Εχω αρχίσει και τα ξεχωρίζω κοιτώντας τα και μόνο, και να δενομαι. Είναι ενα μάλιστα που όποτε τρωει "τραγουδάει". Σε όλη τη διαδικασία βογκάει συνεχόμενα και χαρούμενα
Επιβάλλεται βίντεο με το puppy singing!
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Εγω απορω γιατι συνεχιζεις και γραφεις και ρωτας αφου μολις καποιος σου πει ενα σωστο ή εστω ευρεως αποδεκτο πραγμα ή ακομη και την αποψη του για το πως χειριζεται ο ιδιος τη δικα του παρομοια κατασταση, αμεσως εχεις αντιλογο και κουραζεσαι οπως λες.

Ευχομαι να τα καταφερει το μικρουλι.
 


Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Θα έλεγα να επικεντρωθούμε στα κουτάβια και όχι στο κήρυγμα, γιατί βλέπω να κλειδώνεται και αυτο το θέμα και ίσως μια άποψη να βοηθήσει σημαντικά σε περιπτωση λάθους ειτε της LiliG ειτε του γιατρού.
Επισης LiliG, στο προηγούμενο θέμα είχες πει ότι σε βοήθησαν σε άλλο φόρουμ. Αν εκει ειναι πιο ευγενικοι, γράψε σε εκείνους. Νομιζω όμως οτι εδω ειναι πιο γνώστες κι ας μην χαϊδεύουν αυτιά. Ισως να το βλέπεις κι εσυ αυτο και γι΄αυτο να συνεχιζεις να ρωτάς. Παραδεξου το λάθος σου και μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά με φράσεις του στυλ ''δε βαρεθηκαμε κλπ''. Κι αφού υπάρχει η αναγκη για τέτοια σκυλιά μεγάλα στην περιοχή σου, πάτε σε καταφυγια και πάρτε.
Κάτι άλλο επι του βασικού θέματος δεν έχω να πω, καθότι ευτυχως δεν ξέρω απο γέννες, καλό θα ήταν όμως να μείνουν τα μωρά με τη μάνα όσο πρέπει και οπως πρέπει. Νομίζω ότι η πειρα σου με τα σκυλιά σε βοηθάει να το γνωρίζεις αυτο αν μη τι άλλο.
Μου αρεσει το τρίχωμα μαμάς και μωρών. Είναι σκέτο μαύρο βελούδο!:)
 


LiliG

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
108
0
Οπως και εσείς ειστε ελευθεροι να κάνετε κύρηγμα και να μιλοάτε με τετοιο τόνο Σοφούλι, έτσι κι εγώ μπορώ εξίσου ελεύθερα να εξασκήσω αυτό το δικαιωμα.
Οταν καποιος δεν ξέρει τον αλλον, πού ζει, πώς ζει, τι βιώματα εχει δεν επιτρεπουν οι καλοί τρόποι και η παιδεία να μιλάει ετσι.
Οι δικοί μου τρόποι ως τωρα με εχουν εμποδίσει να πω τι φανταζομαι και για την καταγωγή σου αλλα και το πως μεγάλωσες, γιατί συνήθως αυτό αναπαράγουμε, το μοτίβο με το οποίο μεγαλώσαμε. Φτωχό μου παιδί.
Που θα με ρωτήσεις κι όλας με αυταρχικό υφος ΠΟΤΕ θα βγουν έξω. :D


και αφού μιλησα κι εγώ ελεύθερα, Βερόνικα θα απευθυνθώ σε σενα που ειπες μια αποψη αλλα την ειπες ευγενικά. Εχω ανοιξει πιθανόν 3 θέματα εδώ και σε καθε θέμα εχω λάβει του κοσμου τα πμ.
Ομολογώ οτι μου χει ανοιξει η περιέργεια...σκυλοαφεντικά που κάνουν κύρηγμα να μην ζευγαρώνουν τα σκυλιά των άλλων (τα δικά τους φαντάζομαι τα εφτιαξάν από πλαστελίνη), που κράζουν όποιον ανίδεο πήγε σε πετ σοπ, που παρουσιάζουν την βόλτα με πνίχτη με πυρηνική φυσική.

Τα προβλήματα με τα σκυλιά μου ειναι υπαρκτά και δυστυχώς λύσεις δεν εχουν βρεθεί πουθενά, ούτε εδώ ούτε αλλού, ομως αυτό που γινεται εδώ ειναι fascinating.
Φαντάζομαι τα ίδια νιώθει όποιος βλέπει κάποιο ριάλιτι με πραγματικά σαλεμένους χαρακτήρες.
Προσπαθώ να καταλάβω ποσοι ειναι εκτροφείς, πόσοι εκπαιδευτές και πόσοι τοσο απροσάρμοστοι που εχουν αναγάγει την σχέση τους με τον σκύλο τους σε τεχνη, βάζοντας το ζωντανό να σηκώσει στους ωμους του τα απωθημένα τους (μην τους βγει χεστης και φανει η ελλειψη ανδρισμού τους πχ), την έλλειψη φιλων, παιδιών κλπ.


Δεχομαι παρατηρήσεις, δεχομαι υποδειξεις, δινω αυτό το δικαίωμα ρωτόντας, ουδεποτε δεν ειπα...το κουταβι μου πληγώθηκε, πειτε μου τι απαισιος ηλιθιος άνθρωπος ειμαι που δεν κάνω τα πράγματα ΑΚΡΙΒΩΣ όπως εσεις.


Τι να εξηγήσω όμως σε ανθρώπους που μπερδευουν την συμβουλή με πρόσκληση στην ζωή του άλλου. Σαν να μπερδεύεις το κλάσιμο με το ρέψιμο. Granted, ειναι το ίδιο αέριο ζύμωσης αν το σκεφτείς, αλλα βγάινει από αλλη τρυπα και δεν μυρίζει το ίδιο (συνήθως).




(να τονίσω οτι ούτε ένας δεν εγραψε τι μπορώ να βάλω για να προστατευτεί η πληγή, πώς να την κρατήσω καθαρή, πώς πως πως το οποίο ουσιαστικά ειναι και το πρόβλημά μου. Και πιθανόν το πρόβλημα καποιου άλλου που ψάχνει το νετ. Συνέλθετε λίγο και κοιταχτε λιγο πώς το χετε κανει το φόρουμ, ειναι ντροπή. Μπαίνουν μόνο άσχετοι που δεν σας ξέρουν και ορμάτε για αίμα. Και μείνατε εσείς κι εσεις. Κι εγω θα φύγω μόλις βαρεθώ, δεν θα ειναι τ πρώτο φόρουμ το οποιο θα εχει αποτύχει στην αποστολή του (να γίνονται ανταλλαγες πληροφοριών αντί να γινεται βήμα του κάθε συμπλεγματικού χαρακτήρα στην ανάγκη να επιβεβαιώσει την υπεροχή του)


Τα βιντεό μου δεν εχουν ήχο για κάποιο λόγο, όμως μπορώ να κάνω εγγραφη κα να βάλω ποντκαστ.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν πάς για καμιά εκπομπή στην τηλεόραση λέω εγώ?
άντε μπράβο πρωί πρωί
νομίζεις ότι είσαι κάποια?
ανταλλαγές πληροφοριών είναι να φοράει ο κάθε γελοίος και άσχετος πνίχτη στον σκύλο του?
άντε μπράβο που θα μου κάνεις και υποδείξεις απαράδεκτη..........

διψάω για είμαι
αν σε έγραφα εκεί που έπρεπε τελικά θα ήμουν καλύτερος χαρακτήρας και τώρα είμαι συμπλεγματικός?

άντε μπράβο

όχι θα ζευγαρώνει ο κάθε τρισάθλιος που δεν προλαβαίνει να κλάσει καλά καλά ,ή να ρευτεί, τα σκυλιά του και μετά θα τα δίνει επειγόντως απο δώ κι απο εκεί και μετά τα μισά ή και παραπάνω θα καταλήγουν στον δρόμο να τα μαζευουμε εμείς οι συμπλεγματικοί............

είσαι εκτός τόπου και χρόνου εν γέννει και αντί να λές τις #$%@^ που λές έπρεπε να σωπαίνεις και να κοιτάς πως θα μάθεις αυτά που
ΟΦΕΙΛΕΣ να ξέρεις πολύ πριν
παρόλο που είσαι ειδική επι των πάντων και είχες και εκπομπή που ενημέρωνες τον κόσμο.................

τι να σου πώ???????????
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
(να τονίσω οτι ούτε ένας δεν εγραψε τι μπορώ να βάλω για να προστατευτεί η πληγή, πώς να την κρατήσω καθαρή, πώς πως πως το οποίο ουσιαστικά ειναι και το πρόβλημά μου.
αυτό το αναλαμβάνει η σκύλα-φυσιολογικα
 




Status
Κλειδωμένο θέμα