Πληγή ύστερα απο γύψο.

kiriakos321

Member
29 Δεκεμβρίου 2010
6
0
Γία σε όλου και σε όλες,ένα απο τα σκυλία μου το πιο μικρό ράτσας Boxer είχε ένα ατύχημα και έσπασε το πόδι και το πήγα στο κτηνίατρο εκεί του βάλανε ένα γύψο αλλά πρέπει α τον είχε δέσει σφικτά μου είπε να τον κρατήσουμε 10 μέρες το οποίο δεν έπραξα γιατί το πόδι του σκυλίου είχε πριστεί σε σημείο που έβγεναι ένα υγρό απο το πόδι τότε έβγαλα το γύψο.Το σκυλί φένετε να έχει ξεπεράσει το σπάσιμο αλλά έχει δημιουργηθεί μια πληγή όχι αρκετά μεγάλη αλλά με ανυσηχεί μήπως είναι κάποια μόλυνση ή κατί άλλο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!:)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Να το δει άμεσα ο κτηνίατρος! Αν δεν εμπιστεύεσαι τον ίδιο πήγαινε σε άλλον - ή πες σε ποια περιοχή είσαι για να σου συστήσουν κάποιον!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γύψο έβαλε ή νάρθηκα? Διότι γύψο δε βάζουν πια ούτε στους ανθρώπους, είναι πιο επικίνδυνος και όχι απαραίτητα όσο αποτελεσματικός όσο ο νάρθηκας.

kiriakos321

Member
29 Δεκεμβρίου 2010
6
0
Τώρα άρχησε να καλυτερεύει αφου του έβαλα μπενταντίν και ένα ακόμα σπρεί που μου είπε ο γιατρός το μόνο που δεν ρώτησα ήταν άν υπάρχει καμοία αλοιφή.

ΥΣ ναι γύψο είχε βάλει,αλλά τι να πείς όταν έχει τον τίτλο του κτηνίατρου και πιστεύεις ότι ξέρει καλά τη δουλεία του.Όλοι κάνουν λάθη στις δουλείες τους αλλά λάθος σε γιατρό δεν συγχωρείται.

Ευχαριστώ παιδία που δείξατε ενδιαφέρον και άν έχετε να προτείνετε κάτι απλός απαντήστε!!!:D

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Στις πληγές είναι καλύτερο το σπρέυ από αλοιφές! Προφανώς σου έδωσε pulvo είναι αντιβίωση, και βοηθάει να κλείσει η πληγή οι αλοιφές μαλακώνουν το σημείο.

Περαστικά εύχομαι!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πότε έσπασε το πόδι, πότε το δέσατε και μετά από πόσο καιρό αφαιρέθηκε ο γύψος;
Σε ποιό σημείο ήταν η πληγή σε σχέση με τον γύψο;Στο ανώτερο ή κατώτερο σημείο ή κάπου στην μέση;

Πάντως, δεν είναι απίθανο η σφιχτή περίδεση να προκαλέσει ακόμη σημαντικά προβλήματα στο μέλος!
Όμως είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και στους ανθρώπους!Σχεδόν καθημερινό!

kiriakos321

Member
29 Δεκεμβρίου 2010
6
0
Η πληγή βρίσκεται στον λίγο πιο πάνω απο τον αγκόνα του σκυλιού.Tο πόδι το είχε σπάσει πρίν 5-6 μέρες , το γύψο το έβαλε το επόμενο πρωί και το έβγαλα μετά απο τρείς μέρες καθώς όπως λέω και στο πρώτο μύνημα είχε πριστεί πάρα πολυ.

Elli φαίνεται ότι γνωρίζεις πολλά όντως το σπρεί είναι το pulvo. :D

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Αυτό που ξέρω είναι πως είναι αντιβιωτικό και κάνει πολύ καλό στην επούλωση πληγών! Καμία σχέση με αλοιφές! (χρόνια μέσα σε φαρμακείο!!!)