Φυσικά και δεν πρόκειται να το κάνει. Το Μουφ δεν μπορεί να βγάλει πεντιγκρί και χαρτιά, ούτε να κατεβεί σε εκθέσεις. Ακόμα κι αν ήτανε καταπληκτικό δείγμα του προτύπου των Αυστραλέζων, που δεν είναι, δε θα μπορούσε να κατεβεί σε εκθέσεις. Η εγγραφή και τα χαρτιά που του βγάζουν οι όμιλοι είναι όμως καθαροαιμίας και του επιτρέπουν να λάβει μέρος σε αθλήματα σκύλων που οργανώνουν οι συγκεκριμένοι όμιλοι. Επίσης, ανεξάρτητα από το Μουφ, και το τεστ για πατρότητα σου λέει τι είναι ο σκύλος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει καθαροαιμία και διαπιστώνεται βιολογικά. Αυτό το ξέρω επίσημα και από φίλη μου κτηνίατρο με διδακτορικό στη γενετική και σύμβουλο-καθηγητή νομπελίστα (στην ιατρική), που έχει μεγάλη θέση στην αμερικανική κυβέρνηση. Το τεστ DNA μπορεί να σου πει τι σκύλος είναι και από τι φυλές προέρχεται, εφόσον βέβαια μιλάμε πάντα για φυλές των οποίων έχουν τους γονιδιακούς χάρτες. Μπορεί επομένως να σου πει αν είναι καθαρόαιμο ή ημίαιμο. Ο αμερικανικός όμιλος των Αυστραλέζων Ποιμενικών δεν κάνει εγγραφή μη καθαρόαιμων Αυστραλέζων και το Μουφ είναι γραμμένο στον όμιλο και έχει και νούμερο το οποίο πρέπει να φοράει πάντα μαζί με τις ταυτότητές του. Και μου έχουν πει και από το AKC να τον γράψω αλλά δεν ξέρω αν θέλω. Και πάλι, συμμετοχή σε αθλήματα επιτρέπεται (π.χ. agility), όχι όμως σε εκθέσεις. Και εξακολουθούμε να μην ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια του. Τώρα αν θέλω να κινήσω γη και ουρανό να δω αν κανείς συγγενής του είναι καταγραμμένος στη βάση δεδομένων του AKC μπορώ να δώσω το σαραντάρι και να μου κάνουν εκείνοι το τεστ. Και πάλι όμως, αν ανακαλύψω π.χ. ότι τα γεννοφάσκια του έχουν περγαμηνές (που αποκλείεται να έχουν, αλλά λέμε τώρα), και πάλι δε βγάζει χαρτιά για έκθεση ή πεντιγκρί.