Πλυσιμο και αμπούλα

tzini

Member
4 Αυγούστου 2015
20
30
50
Καλημέρα. Σήμερα πρέπει να βάλω αμπούλα στη σκυλίτσα μου. Χτες που πήγαμε βολτα το απόγευμα βρήκε μια λακκούβα και κυλίστηκε μέσα με αποτέλεσμα από άσπρη και μαλλιαρή να γίνει μαύρη και καταλασπωμένη! Την επλυνα αναγκαστικά αλλά μόνο με νερό , όχι σαμπουάν. Μπορώ να βάλω σήμερα την αμπούλα κανονικά ή πρέπει να περιμένω 2-3 μερες;

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
καλημερα
το νωριτερο θα συμβουλευα να είναι σημερα το βραδυ πριν τη πεσετε για υπνο.
ώστε να μη χρειαστεί να τη χαιδεψεις για καποιες ωρες και να εχει περασει κατι παραπανω από 24 ωρες από το μπανιο...
το καλυτερο βεβαια είναι καπου κοντα στο 48ωρο (λιγο πριν , λιγο μετα)
αλλα ή θα το κανεις μετα αυριο πρωι (όχι γιατι πανε τα χαδια κτλ) ή αυριο βραδυ.
(εκτος αν μενει σε κηπο με χωματα κτλ)

tzini

Member
4 Αυγούστου 2015
20
30
50
ναι παντα βραδυ τη βαζω γι αυτό το λογο που λες. Απλά επειδή δεν εβαλα σαμπουαν δεν ηξερα αν επηρεάζει τη δραση της. Μεσα μένει αλλά το βραδακι παμε βολτα σε παρκο με άλλα σκυλάκια . το σκέφτομαι να το καθυστερήσω μια μερα και να της βαλω μπολικο σπρευ αλλά ψιλοφοβαμαι κιολας...

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
μπορεις να κανεις και το άλλο. την ψεκάζεις με σιτρονελα για κουνούπια -σκνιπες και την πας μια βολτα όχι από το παρκο αλλα καντην βολτα στους δρομους....δε πειραζει μια μερα είναι.
ασε που αν της βαλεις αμπουλα καλο εινια να μην παιξει με αλλα σκυλια γιατι το γλυψιμο δε κανει καλο...
αρα εγω προσωπικα στη θεση σου θα τη πηγαινα βολτα από το δρομο , και θα της εβαζα αμπουλα μετα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν έχει σημασία το σαμπουάν αλλά ότι είναι βρεγμένη. Δύο μέρες μετά το μπάνιο προτείνεται η εφαρμογή της αμπούλας για να είναι εντελώς στεγνό το ζώο. Πόσο καιρό πριν της είχες βάλει αμπούλα; Αν δεν έχει περάσει 20-25 ημέρες ανάλογα με το τις οδηγίες της συγκεκριμένης που χρησιμοποιείς δεν πρέπει να εφαρμόσεις άλλη. Το πλύσιμο με το νερό δεν την εξουδετερώνει..Αυτό που σου λέω δεν είναι απόλυτο και εξαρτάται από το είδος. Διάβασε τις οδηγίες της συγκεκριμένης αμπούλας που χρησιμοποιείς.
Αν όταν λες σήμερα πρέπει να της βάλω εννοείς ότι είχε φτάσει ο χρόνος άσχετα με το λούσιμο τότε περιμένεις 2 24ωρα και αποφευγεις το πάρκο.

• Like
Reactions: Orilis and theo9

tzini

Member
4 Αυγούστου 2015
20
30
50
Χρησιμοποιώ την vectra3d κάθε μηνα . (στις 7 κάθε μήνα). Ειχα στειλει και email στην εταιρεια και ρωτουσα για το νερο αν επηρεαζει αλλά ακομα μου απαντανε. Η συσκευασια δεν εγραφε κατι...

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Χρησιμοποιώ την vectra3d κάθε μηνα . (στις 7 κάθε μήνα). Ειχα στειλει και email στην εταιρεια και ρωτουσα για το νερο αν επηρεαζει αλλά ακομα μου απαντανε. Η συσκευασια δεν εγραφε κατι...

ιδου

Το κτηνιατρικό φάρμακο παραμένει δραστικό όταν τα ζώα που θεραπεύτηκαν εμβαπτίζονται σε νερό

(π.χ. κολύμβηση, λούσιμο). Η εμβάπτιση στο νερό ανά εβδομάδα επί ένα μήνα, αρχίζοντας 48 ώρες

μετά τη θεραπεία, καθώς και το λούσιμο του ζώου 2 εβδομάδες μετά τη θεραπεία δεν επηρεάζει την

αποτελεσματικότητα του κτηνιατρικού φαρμάκου. Εν τούτοις, σε περίπτωση συχνού λουσίματος, ή

εντός 48 ωρών μετά τη θεραπεία, μπορεί να μειωθεί η διάρκεια της δράσης.

Για την αποφυγή ανεπιθύμητων ενεργειών σε υδρόβιους οργανισμούς, δεν πρέπει να επιτρέπεται

στους σκύλους να εισέρχονται σε επιφανειακά ύδατα για 48 ώρες μετά τη θεραπεία.

Βλέπετε επίσης κεφάλαιο «Ειδικές προφυλάξεις απόρριψης ενός χρησιμοποιηθέντος κτηνιατρικού

φαρμακευτικού προϊόντος ή άλλων υλικών που προέρχονται από τη χρήση του προϊόντος».

http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2013/20131204127161/anx_127161_el.pdf

• Like
Reactions: Orilis and l.Kyveli

IRAB

New Member
23 Φεβρουαρίου 2018
3
0
45
'Εβαλα Vectra3D αμπούλα και το λυκόσκυλό μου ήταν όλη τη μέρα σαν ναρκωμένο. Δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσω. Πρέπει να είναι πολύ τοξική...

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
'Εβαλα Vectra3D αμπούλα και το λυκόσκυλό μου ήταν όλη τη μέρα σαν ναρκωμένο. Δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσω. Πρέπει να είναι πολύ τοξική...
"The treatment may also cause lethargy, panting, racing heart, loose stool, vomiting, fever, and excessive thirst."
η περμεθρίνη γενικά θεωρείται πιο επικίνδυνη σε σχέση με τη σελαμεκτίνη γι'αυτό ο δικός μας κτηνιατρος προτιμάει αμπούλες Stronghold. δεν έχω δει παρενέργειες από αυτές.

IRAB

New Member
23 Φεβρουαρίου 2018
3
0
45
"The treatment may also cause lethargy, panting, racing heart, loose stool, vomiting, fever, and excessive thirst."
η περμεθρίνη γενικά θεωρείται πιο επικίνδυνη σε σχέση με τη σελαμεκτίνη γι'αυτό ο δικός μας κτηνιατρος προτιμάει αμπούλες Stronghold. δεν έχω δει παρενέργειες από αυτές.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Μόνον αμπούλες ή και συμπληρωματικά σιτρονέλλα;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
για τη σκνιπα κανει τιποτα? γιατι δε γραφει τιποτα για σκνιπα μεσα , εγω για αυτο δε τη βαζω και προτιμω vectra...

Παρενεργειες εχουν ολα, ειναι να μη σου κατσει...ζυγιζεις τα κερδη με τις απωλειες και πρατεις απλα.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Μόνον αμπούλες ή και συμπληρωματικά σιτρονέλλα;
και σιτρονέλλα σε σπρέυ και μιλμπεμαξ καθε μήνα τη θερινή περίοδο (βσκ από τότε που εμφανίζεται το πρώτο κουνούπι). αυτό είναι το πρόγραμμα που ακολουθώ εγώ, κάποιοι άλλοι κτηνίατροι μπορεί να δίνουν άλλες συμβουλές. με περιλαίμια έχω άσχημες εμπειρίες (αλλεργίες και δερματίτιδες) οπότε δεν τα χρησιμοποιώ

@medusa για τη σκνιπα μου είπε το σπρευ αυτο..
πλακα πλάκα στη Σικελία δίνουν σκόρδο στους σκύλους για να μην τους τσιμπάνε οι σκνίπες, όταν μου το είπαν οι εκτροφείς μου φάνηκε τέρμα παράλογο αλλά τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνο από τα χημικά...

Last edited:

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Αχετο, σημερα πηγα αν παρω αμπουλα και με ενημερωσαν στο πετ οτι η Nexgard με το γνωστο χαπι εβγαλε αμπουλα με τριμηνη δραση.... Την εχει ξανακουσει/ δοκιμασει κανεις?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Όσοι μένετε σε πόλη βάζετε αμπούλα και το χειμώνα; Εγώ σταματάω Σεπτέμβρη - Οκτώβρη.
Αραιώνω όσο μπορώ, αλλά το βλέπω ανάλογα τον καιρό (ζέστη, υγρασία). Μόνο πέρσι στα κρύα σταμάτησα για καιρό. Καλά, βέβαια εμένα πάει και χωριό, πριν πάει βάζω πάντα.

Σεπτέμβρη-Οκτώβρη έχει πάρα πολύ ζέστη, μήπως σταματάς λίγο νωρίς; Εδώ στα αστικά παρκάκια γίνεται χαμός από έντομα εκείνη την εποχή.

• Like
Reactions: noni_papa

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Όσοι μένετε σε πόλη βάζετε αμπούλα και το χειμώνα; Εγώ σταματάω Σεπτέμβρη - Οκτώβρη.
Συνεχιζω αλλα απο τελος οκτωβρη ως αρχες απριλη βαζω πιο λαιτ, με γερανιολη, συνηθως τις antiphlebotome. Σκαλιμπορ επισης συνεχιζω απλα αλλαζω πιο αραια το χειμωνα.

• Like
Reactions: noni_papa

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγώ βάζω.
Βέβαια εδω εχουμε κ πολλες γάτες εεε ελευθέρας βοσκής και οι ψύλλοι κάνουν πάρτυ χειμώνα καλοκαίρι.
Μια φορά το αμέλησα και γεμίσαμε κάτι ψύλλους θρεφτάρια να μην σας τύχουν..

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Αμπουλα χειμώνα καλοκαίρι,όπως και milbemax.
Σκαλιμπορ αλλάζω δύο φορές το χρόνο και προσπαθώ να βάζω το καινουργιο κάπου το Μάιο.
Σιτρονελα έβαζα μέχρι που μίλησα με κάποιους εντομολόγους, οι οποίοι μ είπαν ότι ίσως όχι μόνο να μην βοηθάει αλλά να "προκαλεί" και τη σκνιπα.

Υ.Γ οι συγκεκριμένοι εντομολογοι ήταν κυρίως από Σερβία , Μολδαβία και είχαν έρθει για να μελερτησου το καλααζαρ στους ανθρώπους στη περιοχή της Ηλείας