Πνιγμός

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους,

Λοιπόν, πρέπει να σας ομολογίσω πως το Σάββατο ήταν η χειρότερη μέρα του κόσμου για μένα.... Λίγο που δεν΄κατάφερα να έρθω στην έκθεση, λίγο η βροχή, λίγο η μέση που με έπιασε στα καλά καθούμενα (να'μουνα και μεγάλης ηλικίας να καταλάβενα αλλά απο τα 24;;;;;; :shock: :shock: ).
Τέλος πάντων, το βράδυ ταϊζω τον μικρούλη μου μπουτάκια κοτόπουλου (Μιμίκος παρακαλώ) και σε μια φάση αρχίζει να κάνει κάτι περίεργα σαν να μην μπορεί να αναπνεύσει :shock:
Τον πιάνω απο τα πίσω πόδια και αρχίζω να τον ταρακουνάω για να κάνει εμετό. Την πρώτη φορά βγάζει μόνο σάλια. Την δεύτερη φορά που βγάζει ένα τεράστιο κομμάτι (πόδι μπουτιού) που δεν είχε μασήσει καλά, μάλλον καθόλου.
Οι φρίκες που έπαθα εκείνες τις στιγμές δεν περιγράφονται. Πίστευα οτι θα τον κλαίω τον μικρούλι μου.... Αφού τελείωσαν όλα, έβαλα ένα τριπλό ποτό και άναψα κατ'ευθείαν τσιγάρο να έρθω στα ίσια μου :flip:

Σε τέτοιες περιπτώσεις τι κάνουμε; καλά έκανα που του έπιασα τα πίσω πόδια για να τον βοηθήσω να κάνει εμετό;;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μια φορα, στα σχεδον 6 χρονια BARF πνηγηκε η δικια μου!
Εγω της εβαλα το χερι στο στομα και τραβιξα το κομματι κρεας- δεν ηταν καν κοκκαλο, αλλα μαγουλο μοσχαρισιο που καταπιε σε μεγαλο κομματη.

Μπουτια απο κοτοπουλο δεν δινω ετσι ολοκληρα.
Ειναι τα μονα που φοβαμαι (κατα τα αλλα ολα τα αλλα κοκκαλα απο κοτοπουλο)! Η τα σπαω σε πολυ μικρα κομματακια με μπαλτα- η τα βγαζω εντελος.

Αλλα βασικα ειναι να μην σου τυχει!
Μια σκυλα του φιλου μου και εκτροφεα της δικιας μου, τις προαλλες βγηκε απο τον κηπο, περπατουσε περιεργα εβηξε και επεσε κατω- λυποθυμη!
Της εβαλε το χερι βαθεια στο λαιμο και επιασε εκει ενα μικρο φυλλαρακι- που ειχε κατσει περιεργα και εφραξε ολο το αναπνευστικο.
Μολις το εβγαλε και την κουνησε λιγο, συνηλθε, τιναχτικε και αυτο ηταν!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ειλικρινά δε θα ήθελα να βρεθώ ποτέ στη θέση σου Milou! Χαίρομαι πολύ που το περιστατικό είχε αίσιο τέλος!

Σε περίπτωση πνιγμού από κατάποση αντικειμένου, σηκώνουμε το κεφάλι ψιλά, και προσπαθούμε να βγάλουμε το αντικείμενο από το λαιμό του σκυλού. Εάν δεν βγαίνει και το βάρος του σκυλού μας το επιτρέπει, σηκώνουμε το σκύλο ψηλά από τα πόδια και τον κουνάμε, χτυπώντας τον ταυτόχρονα στην πλάτη.

Εάν δεν βγαίνει το αντικείμενο ούτε με αυτόν τον τρόπο, κάνουμε κάτι ανάλογο με αυτό που κάνουμε στους ανθρώπους: αγκαλιάζουμε το σκύλο από πίσω, περνάμε τα χέρια μας γύρω από τα πλευρά του και πιέζουμε δυνατά.
Εάν το αντικείμενο δεν βγει, το ζώο πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στον κτηνίατρο!

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο How to Treat a Choking Dog
είναι πολύ κατατοπιστικό!

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Λοιπόν Rottie αυτό ακριβώς έκανα, όπως το δίχνει η εικόνα που έβαλες. Μόνο που πόναγε ο κακόμοιρος και εκεί που προσπαθούσε να κάνει εμετό έκλαιγε κι'όλας :eek: Ασε σου λέω ’ηταν φρίκη!
Όταν το έβγαλε έκατσε για κανα 20 λεπτο και δεν κουνιόταν απο το σοκ!

Ασε που έβρεχε πολύ και δεν μπορούσα να τον βγάλω πολύ ώρα να περπατίσει και να πάρει καθαρό αέρα!
Εντομεταξύ δίπλα μου κοίταζε το θέαμα ο άντρας μου, ο οποίος καθόταν σε μια γονιά και έλεγε "Θα πεθάνει ο σκύλος, θα πεθάνει" και όταν είδε τον εμετό του Μιλού, παραλίγο να κάνει και αυτός!! :shock:
Φάνταζεστε λοιπόν τι ψυχολογία είχα μετά απο το σκηνικό αυτό.... :shock: :cry:

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
λοιπον μου χει τυχει και φρικαρα εντελώς, εκει που κάναμε τη βόλτα μας στα ξαφνικα αρχιζε να πνίγεται !! και στην αρχη εβγαζε κάτι σάλια σαν αφρούς, το σκυλί ετοιμο να λιποθυμήσει και γω σε κατασταση σοκ, τον γυρισα ετσι αναποδα τίποτα !!εβαλα μεσα στο στομα στο χερι μου και επιασα μια κλωστη, τραβάω τραβάω τραβω και βγαινει μια κλωστη τεράστια... ήταν απο το ριχτάρι του καναπε ενα τεράστιο κρόσι-κλωστη χοντρό που είχε τραβήξει και καταπιεί πρίν πάμε στη βόλτα και μετα τον ενόχλούσε
:evil: :evil:
Πολύ δύσκολο όταν το ζήσεις , μετα ετρεμα ολόκληρη, κι αν δεν ήμουν κοντα του εκεινη τη στιγμη??

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λοιπον εμενα εχτες τι εκανε...εκει που κοιμοταν..αρχισε ξαφνικα στον υπνο του να κανει σαν να μην μπορουσε να αναπνευσει και σαν να ρουφουσε το σαλιο του..εχω την εντυπωση επειδη το εχει κανει αλλη μια φορα παλι στον υπνο του ,οτι στραβοκαταπινει το σαλιο του στον υπνο του και μετα παθαινει σαν σοκ..

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
μην το λες αυτό, εγω πάντως σε πολύ κρίσιμες στιγμές στη ζωή μου που που έπρεπε να ενεργησω άμεσα σε θεματα παρομοιας φυσης παρολο που είμαι πολύ αυθόρμητο ατομο κράτησα τη ψυχραιμία μου. Μετα όταν τα σκεφτομαι τρωω φρίκη :roll: Ελπίζω να μην χρειαστεί να μάθεις ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ωχ παιδιά με τρομάξατε. Όταν τυχαίνει να λείπουμε όλοι απ' το σπίτι, του αφήνουμε ΠΑΝΤΑ λίγη ξηρή τροφή μήπως και πεινάσει (απασχολείται κι όλας έτσι, γιατί παίζει μαζί της, τη μεταφέρει παντού).
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ???
Πείτε μου σας παρακαλώ!

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Πραγματικά κρατάς την ψυχραιμία σου. Και έγω την κράτησα (δεν ξέρω πως βέβαια)!! Σε τέτοιες περιπτώσεις πιστεύω πως λειτουργείς και σκέφτεσαι διαφορετικά.

Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο, την Παρασκευή του έδοσα μοσχαρίσιο κόκκαλο. Απο τότε όλο μου κάνει σαν να πνίγεται και πάει να κάνει σαν εμετό....... Το κάνει 3-4 φορές την ημέρα και στον ύπνο του.
Βλέπετε, δεν τελείωσαν τα βάσανα μου....

Σκέπτομαι λοιπόν μήπως κάνει καμιά αλλεργία. Ίσως επειδήθέλω να αποκλείσω και το ενδεχόμενο οτι του έχει κάτσει κάτι στο λαιμό.

Σας έχει τύχει ποτέ;;

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
τι να πω?Μπράβο ψυχραιμία!Εμάς μια φορά πιάστηκε το πόδι της στην πόρτα του κλουβιού της και δεν μπορούσε να το βγάλει,πανικοβλήθηκε και φώναζε δυνατά και γω καθόμουνα και την κοίταζα :shock: σαν ηλίθια.Ευτυχώς που ήταν ο άντρας μου εκεί και την ξέμπλεξε....Μετά η καημενούλα πώς έκανε.....χαρούλες,σαν να έλεγε"ευχαριστώ" :lol:

Για τον πνιγμό πάντως το καλύτερο είναι πιστεύω αυτό
Εάν δεν βγαίνει το αντικείμενο ούτε με αυτόν τον τρόπο, κάνουμε κάτι ανάλογο με αυτό που κάνουμε στους ανθρώπους: αγκαλιάζουμε το σκύλο από πίσω, περνάμε τα χέρια μας γύρω από τα πλευρά του και πιέζουμε δυνατά.
Το έχω δει να γίνεται μπροστά μου με την εκτροφέα της Μάγιας και ένα σκυλί που είχε καταπιεί ένα από αυτά τα Pressed Bones,μόλις του πίεσε το θώρακα πετάχτηκε το κόκκαλο έξω αμέσως :shock: Είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr