Πνιξιμο

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
Καλησπερα σε ολους
Ο Ρουλης αδεσποτακι ημιαιμο Κοκονακι ειναι μαζι μου εναν χρονο τωρα και τον λατρευω,δεν εχει ιδιαιτερα προβληματα υγειας,μονο αραια και που εκει που ειναι ηρεμος και χαλαρος ξαπλωμενος πεταγεται και ειναι σαν να πνιγεται και εχει ενα ειδος βηχα που κραταει 10-20 δευτερολεπτα,εγω τρομαζω γιατι φοβαμαι οτι θα σταματησει ν αναπνεει και δεν ξερω τι να κανω,ο ιατρος που τον πηγα τον εξετασε αλλα μου ειπε να μην ανησυχω,δεν παυει καθε φορα που συμβαινει αυτο να μην ταραζομαι,δεν εχει στανταρ,αραια ειναι,ισως καθε 2 μηνες,δεν εχει αλλα συμπτωματα,ουτε σαλια,ουτε ανορεξια τιποτα,οταν σταματησει ο βηχας-πνιξιμο τα παντα ειναι οπως πριν,κανεις να εχει καποια εμπειρια με αυτο?
Ευχαριστω

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
Καλησπερα σε ολους
Ο Ρουλης αδεσποτακι ημιαιμο Κοκονακι ειναι μαζι μου εναν χρονο τωρα και τον λατρευω,δεν εχει ιδιαιτερα προβληματα υγειας,μονο αραια και που εκει που ειναι ηρεμος και χαλαρος ξαπλωμενος πεταγεται και ειναι σαν να πνιγεται και εχει ενα ειδος βηχα που κραταει 10-20 δευτερολεπτα,εγω τρομαζω γιατι φοβαμαι οτι θα σταματησει ν αναπνεει και δεν ξερω τι να κανω,ο ιατρος που τον πηγα τον εξετασε αλλα μου ειπε να μην ανησυχω,δεν παυει καθε φορα που συμβαινει αυτο να μην ταραζομαι,δεν εχει στανταρ,αραια ειναι,ισως καθε 2 μηνες,δεν εχει αλλα συμπτωματα,ουτε σαλια,ουτε ανορεξια τιποτα,οταν σταματησει ο βηχας-πνιξιμο τα παντα ειναι οπως πριν,κανεις να εχει καποια εμπειρια με αυτο?
Ευχαριστω
το σκυλι μου το ειχε αυτο και το εψαχνα μηοως ειναι καποια αλλεργια..τελικα διαγνωστηκε με θεμα στην καρδια..κοιταξε το με εξετασεις,μην το αφγσεις αν δεις οτι συστηματικα το παθαινει.σιγουρα κατι τον ενοχλει

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Βηχας στον υπνο πολλες φορες σημαινει θεμα με την καρδια. Η μεγαλη μου που εχει καρδιοπαθεια ετσι εβηχε κι αυτη.
Ψαξτο καλα με υπερηχο κλπ.

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Καλησπερα σε ολους
Ευχαριστω
Ενω κοιμαται το κανει; Ή οταν ειναι ξυπνιος; το κανει και οταν δεν ειναι ξαπλωμενος; πχ οταν παιζει η οταν παει βολτα;

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
οχι οταν κοιμαται δεν το κανει,οταν ειναι διπλα χαλαρος καθιστος η ξαπλωμενος,σηκωνεται στα 4 και αρχιζει,και δεν ξερω πως ν αντιδρασω εκεινη την ωρα,ο κτηνιατρος δεν ειδε κατι οταν του εξηγησα τι παθαινει αλλα εκανε απλη εξεταση.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Την επόμενη φορά που θα το κάνει, βιντεοσκόπησέ τον, να το δει ο κτηνίατρος.

Μέχρι τότε ψάξε στο you tube για reverse sneezing, μήπως είναι κάτι τέτοιο

• Like
Reactions: Hammer

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
δεν ειναι αρκετος ο χρονος που το κανει για να το βιντεοσκοπησω,εγω νοιωθω οτι προσπαθει να παρει ανασα και δεν μπορει,κατι σαν ανθμα σε ανθρωπο δλδ και ειναι τρομακτικος ο ηχος και με τρομοκρατει γιατι φοβαμαι οτι κατι παθαιν ει,απλα το κανει αραια και που,δλδ μπορει να περασουν και μηνες χωρις να συμβει

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ειναι μακρυτριχος απ οτι βλεπω.
Υπαρχει περιπτωση να γλυφεται, να του καθεται καμια τριχα στον λαιμο, και να βηχει για να τις απομακρυνει;

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
δεν μπορω να το καταλαβω αυτο,ναι εχει μακρυα τριχα,τα κοκονια ετσι ειναι

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Γλυφει/καθαριζει πχ το σωμα του και καταπινει απο τις τριχες του.
Εχεις παρατηρησει πχ αν βηχει αφου γλυφεται ή οταν "ξυνεται" με τα δοντια του.
Εχουμε κι εμεις κοκονι 14 χρονων στην αγελη μας:)

• Like

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
συνηθως ειναι αρκετα χαλαρος,οταν γλυφεται δεν τον εχω δει να το παθαινει,χθες μετα που το επαθε εφαγε κλαι το υπολοιπο φαγητο του,εκεινα τα δευτερολεπτα ομως με εξουθενωσαν

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
Την επόμενη φορά που θα το κάνει, βιντεοσκόπησέ τον, να το δει ο κτηνίατρος.

Μέχρι τότε ψάξε στο you tube για reverse sneezing, μήπως είναι κάτι τέτοιο
μοιαζει πολυ με αυτο,ειδα καποια βιντεο στο youtube.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Α εντάξει αρα λαθος καταλαβα. Νομιζα εννοεις βηχα στον υπνο. Αυτο ναι παραπεμπει κατευθειαν στην καρδιοπαθεια. Αλλα ετσι οπως το ειπες τωρα οντως μοιαζει με αντιστροφο πταρμο που δεν ειναι ανησυχητικος

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
Α εντάξει αρα λαθος καταλαβα. Νομιζα εννοεις βηχα στον υπνο. Αυτο ναι παραπεμπει κατευθειαν στην καρδιοπαθεια. Αλλα ετσι οπως το ειπες τωρα οντως μοιαζει με αντιστροφο πταρμο που δεν ειναι ανησυχητικος
ηρεμησα λιγο μετα απο αυτο,ειδα και τι χρειαζεται να κανω για να τον ηρεμω οταν το παθαινει,σας ευχαριστω οσους απαντησατε.

• Like

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Μη σε ανησυχεί, πιθανό να είναι ανάποδος πταρμός που σου είπαν κ από πάνω. Το κάνει και ο δικός μου στο ξεκούδουνο, λυγίζει λίγο πόδια, τεντώνει μπροστά και λίγο προς τα κάτω το κεφάλι και κάνει σπασμό σχεδόν ολόκληρος. Κάτι που τον συνεφέρνει αρκετές φορές, είναι να του ανασηκώνω ελαφρά το κεφάλι και να του κάνω απαλές μαλάξεις στο λαιμό, σα χάδι με φορά προς τα κάτω. Συνήθως είναι ελαφρώς μακρόσυρτος ο ήχος που βγάζουν, δε θυμίζει βήχα ουσιαστικά, μοιάζει σαν να μη μπορούν να πάρουν εισπνοή κι αν και τοχα και με τον προηγούμενο σκύλο μου, ακόμα δεν το έχω συνηθίσει ούτε εγώ. Αν γίνεται πολύ τακτικά όμως, επίσης θέλει περαιτερω ψάξιμο.

• Like
Reactions: ΡΟΥΛΗΣ

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
Μη σε ανησυχεί, πιθανό να είναι ανάποδος πταρμός που σου είπαν κ από πάνω. Το κάνει και ο δικός μου στο ξεκούδουνο, λυγίζει λίγο πόδια, τεντώνει μπροστά και λίγο προς τα κάτω το κεφάλι και κάνει σπασμό σχεδόν ολόκληρος. Κάτι που τον συνεφέρνει αρκετές φορές, είναι να του ανασηκώνω ελαφρά το κεφάλι και να του κάνω απαλές μαλάξεις στο λαιμό, σα χάδι με φορά προς τα κάτω. Συνήθως είναι ελαφρώς μακρόσυρτος ο ήχος που βγάζουν, δε θυμίζει βήχα ουσιαστικά, μοιάζει σαν να μη μπορούν να πάρουν εισπνοή κι αν και τοχα και με τον προηγούμενο σκύλο μου, ακόμα δεν το έχω συνηθίσει ούτε εγώ. Αν γίνεται πολύ τακτικά όμως, επίσης θέλει περαιτερω ψάξιμο.
Ακριβως,σαν να μην μπορει να αναπνευσει και προσπαθει να το κανει,εχει συμβει 5-6 φορες σε 14 μηνες,εξηγησα στον κτηνιατρο τι και πως και ειπε να μην ανησυχω αλλα........

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Ασε....ώσπου να βρω άρθρο στο ίντερνετ (πάνε και πάνω από 10 χρόνια) είχα γίνει τελείως ρεζίλι σε κτηνιάτρους προσπαθώντας να αναπαραστήσω εγώ την κατάσταση...:ROFLMAO:
Τι κολάπσους τραχείας μου είχαν πει ως πιθανότητα, τι βήχας κυνοκομείου, άσε που μια φορά το έπαθε μετά από μπάνιο (ο πρώην αγαπημένος όχι ο τώρα) που του είχε κάνει η μάνα μου, πιθανό να μην πρόσεξε και να έφαγε αρκετά νερά στα μούτρα (μύτη), τρέχοντας τον πήγα κτηνίατρο, το έκανε ΠΟΛΥ σε όλη τη διαδρομή και σχεδόν συνεχόμενα και με το που μπαίνουμε στο ιατρείο....σταμάτησε τελείως!!!:cautious:
Είναι και λίγο ψυχολογικό πάντως, μάλλον τρομάζουν και λίγο όταν τους συμβαίνει, οπότε αν αποσπάσεις την προσοχή με κάτι ευχάριστο για εκείνον, αφού έχεις κάνει τα κόλπα (κλείσιμο ρουθουνιών ή μαλάξεις τραχείας ταυτόχρονα με κεφάλι προς τα πάνω) πιθανό να ξεμπερδέψετε πολύ πιο γρήγορα. Η τρομάζουν επειδή τρομάζουμε εμείς...
Μπορεί να στο πάθει επειδή ήπιε άτσαλα νερό, μετά από μπανιάρισμα ή από κάτι στον αέρα που ενόχλησε ή και επειδή έχει στρεσαριστεί με κάτι. Συνήθως συμβαίνει στα κοντομούσουδα αυτό, είναι κατασκευαστικό δλδ