Ποιες οι επιπτωσεις της στειρωσης στον σκυλο μου?

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
35
Λοιπον, εχω ενα αρσενικο, οχι καθαροαιμο σκυλο - ειναι αυτος της φωτογραφιας προφιλ μου, Κολλει/Τσοπανοσκυλο, 30-32 κιλα βαρος. Ειναι τωρα 14.5 μηνων και προκειται μαλλον να τον στειρωσω μετα το καλοκαιρι. Τον Σεπτεμβρη θα εκπαιδευτει για φυλαξη, ομως η στειρωση θα εχει αρνητικες επιπτωσεις στον χαρακτηρα και το βαρος του? Αναλυτικοτερα, θα γινει μαλθακος και δεν θα ειναι καλος στην φυλαξη? Δεν θελω να τσακωνεται με αρσενικα για θηλυκα σε οιστρο και ξερω πως αυτο θα γινει αν δεν τον στειρωσω...ομως, αν καποια στιγμη τυχει να του επιτεθει καποιο αρσενικο, εκεινος θα προστατεψει τον εαυτο του ή λογω της στειρωσης θα εχει γινει μαλθακος και δεν θα αμυνθει?? Επισης, η μητερα του πηρε περιπου 6-7 κιλα με την στειρωση και επειδη εκεινος εχει παρει το ιδιο δυνατο και μυωδες σωμα της, υποπτευομαι πως θα του συμβει το ιδιο. Αυτα τα κιλα ειναι λιπος και οι μυς του προκειται να χαλαρωσουν ή ακομα και μετα απο καθημερινη ασκηση και σωστη διατροφη, αν μεινουν καποια δεν πειραζει?
Προς το παρον δεινει καλα δειγματα ως σκυλος φυλακας - δεν ειναι ακομα εκπαιδευμενος, ομως γαβγιζει εντονα αν ακουσει θορυβους και γαβγιζει σε οποιονδηποτε αγνωστο μπει στο κτηριο. Δεν επιτειθεται βεβαια, ομως προστατευει τον χωρο του.
Δεν θελω να γινει πολυ μαλθακος, θελω να παραμεινει ιδιος ο χαρακτηρας του και να μην χαλασει ο σωματοτυπος του, αυτα τα περεταιρω κιλα ειναι βλαβερα αν ειναι πολλα ή ακομα και αν μεινουν 2-3 δεν παιζουν ρολο?
Ευχαριστω για τον χρονο σας!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Όταν θέλεις να περάσεις τον σκύλο από φύλαξη τα κάκαλα τα θέλεις...

Χωρίς αυτά που πας...?

Κατά την γνώμη μου αργήσατε πολύ για εκπαίδευση φύλαξης! Ναι μεν μετά τους 18μήνες αρχίζουν να δουλεύονται τα σκυλιά για φύλαξη, αλλά ουσιαστικά σκύλος που προορίζεται για φύλαξη δουλεύεται από κουτάβι σιγά σιγά.

Για νταβαντούρι με άλλα σκυλιά η λύση είναι απλή, μην τον φέρνεις σε επαφή! Απλά!

Όσον αφορά τα κιλά που μπορεί να πάρει μετά την στείρωση, απλά θα πω ότι ο σκύλος με αέρα δεν παχαίνει, κάποιος τον μπουκώνει. Αν λοιπόν αυτός που τον μπουκώνει κόψει το χεράκι του και ταΐζει την σωστή ποσότητα ημερησίως μια χαρά θα είναι ο σκύλος στα κιλά του! Θέμα διαχείρισης καθαρά!

• Like
Reactions: vasgial

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
35
Όταν θέλεις να περάσεις τον σκύλο από φύλαξη τα κάκαλα τα θέλεις...

Χωρίς αυτά που πας...?

Κατά την γνώμη μου αργήσατε πολύ για εκπαίδευση φύλαξης! Ναι μεν μετά τους 18μήνες αρχίζουν να δουλεύονται τα σκυλιά για φύλαξη, αλλά ουσιαστικά σκύλος που προορίζεται για φύλαξη δουλεύεται από κουτάβι σιγά σιγά.

Για νταβαντούρι με άλλα σκυλιά η λύση είναι απλή, μην τον φέρνεις σε επαφή! Απλά!

Όσον αφορά τα κιλά που μπορεί να πάρει μετά την στείρωση, απλά θα πω ότι ο σκύλος με αέρα δεν παχαίνει, κάποιος τον μπουκώνει. Αν λοιπόν αυτός που τον μπουκώνει κόψει το χεράκι του και ταΐζει την σωστή ποσότητα ημερησίως μια χαρά θα είναι ο σκύλος στα κιλά του! Θέμα διαχείρισης καθαρά!
Μαλιστ, ευχαριστω. Η αληθεια ειναι πως δν των ξεκινησαμε σιγα-σιγα για εκπαιδευση φυλαξης γιατι απαιτουνταν αρκετα χρηματα και δεν μπορουσα να τα διαθεσω, θα τον εκπαιδευσει φιλος εκπαιδευτης τωρα για φυλαξη χωρις χρηματα...Αυτο το ''οταν θελεις να περασεις τον σκυλο απο φυλαξη, τα κάκαλα τα θελεις χωρις αυτα που πας..?''δεν νομιζω πως το πιασα. :)
Ναι, το ξερω για τα κιλα,δεν σκοπυω να τον ταϊζω σαχλαμαρες, σωστη διατροφη, ομως με ανησυχει διοτι και η μητερα του δεν ετρωγα οτι να 'ναι ομως παχυνε..και πολλα αλλα σκυλια που γνωριζω..γι' αυτο ρωταω...

πσ. Ωραιος ο γερμανικος ποιμενικος της προφιλ σου, δικος σου ειναι?!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Επιφυλάσομαι για τον φίλο εκπαιδευτή που θα εκπαιδεύσει τον σκύλου σου σε φύλαξη!
Ή που δεν γνωρίζεις το νόημα της φύλαξης σε σκύλο ή που θα τον δουλέψει στο κλασσικό "αγρίεμα" και μετά όπως όλα τα σκυλιά θα γαβγίζει σε ό,τι κινείται, με άσκοπο γάβγισμα, ανεξέλεγκτη επιθετικότητα.
Αλλά νταξ μπορεί να κάνω και λάθος!:rolleyes:

Τα "κάκαλα" είναι οι όρχεις. Τους όρχεις τους θέλεις γιατί παράγουν ορμόνες. Μία από τις ορμόνες που παράγουν τα αρσενικά και χρειάζεται είναι η τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη αυξάνει κάποια στοιχεία της χαρακτηροδομής ενός αρσενικού. Ένα από αυτά είναι το ένστικτο της φύλαξης.

Ναι, ο εικονιζόμενος σκύλος λέει ότι 6 χρόνια τώρα είμαι δικός του. Ευχαριστώ!:)
Αναμένουμε λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του δικού σου σκύλου μιας που ενδιαφέρεσαι για φύλαξη...:)

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
35
Επιφυλάσομαι για τον φίλο εκπαιδευτή που θα εκπαιδεύσει τον σκύλου σου σε φύλαξη!
Ή που δεν γνωρίζεις το νόημα της φύλαξης σε σκύλο ή που θα τον δουλέψει στο κλασσικό "αγρίεμα" και μετά όπως όλα τα σκυλιά θα γαβγίζει σε ό,τι κινείται, με άσκοπο γάβγισμα, ανεξέλεγκτη επιθετικότητα.
Αλλά νταξ μπορεί να κάνω και λάθος!:rolleyes:

Τα "κάκαλα" είναι οι όρχεις. Τους όρχεις τους θέλεις γιατί παράγουν ορμόνες. Μία από τις ορμόνες που παράγουν τα αρσενικά και χρειάζεται είναι η τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη αυξάνει κάποια στοιχεία της χαρακτηροδομής ενός αρσενικού. Ένα από αυτά είναι το ένστικτο της φύλαξης.

Ναι, ο εικονιζόμενος σκύλος λέει ότι 6 χρόνια τώρα είμαι δικός του. Ευχαριστώ!:)
Αναμένουμε λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του δικού σου σκύλου μιας που ενδιαφέρεσαι για φύλαξη...:)
Χμμ..δεν το ηξερα αυτο για την τεστοστερονη...και το φοβομουν πως εαν στειρωθει δεν θα μπορεσει να φυλαξει τον χωρο επιτυχως! Οχι, σε διαβεβαιω πως αυτος ο φιλος ειναι καλος εκπαιδευτης, απ'τους καλυτερους και παλιοτερους στην Ελλαδα, δουλευει στην αστυνομια...
Δηλαδη αν στειρωθει θα χαθει τελειως το ενστικτο φυλαξης και δεν θα ειναι δυνατον να εκπαιδευτει για αυτον το σκοπο?
Γενικα, δεν ειναι επιθετικος ή αγριος, απλα εχει μανια με τον χωρο του. Να, προχθες φεραμε αλλο αρσενικο στο σπιτι για φιλοξενια και κοντεψε να τρελαθει, μονο που δεν το ξεσκικε και ανγκαστηκαμε να τα χωρισουμε...Εξω ειναι ηρεμος και φιλικος, δεν επιτιθεται ή κατι τετοιο, τωρα τελευταια εχει αρχισει να κανει κατι 'κολπα' οταν δει αρσενικα.
Πρεπει να τον μαλωνω γιατι αλλιως τραβει πολυ και γαβγιζει οταν δει αρσενικο και δεν μπορω ν τον κρατησω παρα μονο με δυσκολια γιατι ειναι μαλλον πολυ δυνατος...
Με το σπιτι του ομως μανια, γαβγιζει πολυ εντονα σε θορυβους και ξενους...ακομα δν εχει κανει αντεπιθεση σε κανα δυο αρσενικα που εχουν παει να τον αρπαξουν..ισως επειδη ειναι μικρος??

Ααα κουκλος ο δικος σου, μ'αρεσουν τα λυκοσκυλα..ειναι τεραστιος,ποσα κιλα ειναι καλε??:LOL:

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Καλησπερα.Αρχικα για ποια ακριβως φυλαξη προοριζεις τον σκυλο ; Φυλαξη οικοπεδου π.χ. με μαγαζι ή καποια αυλη σπιτιου ; Συμφωνω με τον Στελιο στο οτι η εννοια της φυλαξης ειναι παρεξηγημενη στην Ελλαδα.Για μενα προσωπικα ενα σκυλι που λυσσομαναει οταν περναει ενας περαστικος εξω απο την αυλη δεν ειναι φυλακας,οποτε πρεπει να προσδιοριστει και αυτο καπως.

Δεν εχω προσωπικη εμπειρια,απλα σκυλος φιλου μου ηταν μια χαρα μεχρι ενος ετους σχεδον και μετα ανεπτυξε μια αντιπαθεια προς τα "αντιπαλα" αρσενικα,μην σου φαινεται παραξενο(φυσικα δεν ξερω πως και αν μπορουσες να το προλαβεις αυτο,ή αν ακομα και τωρα μπορεις,αν θελεις βεβαια).Ενω παλιοτερα εμπαινα ανετα στην αυλη του σκυλου που ανεφερα τωρα δεν μπορω με τιποτα,και οταν βλεπει ανθρωπο να περναει απο εξω αμεσως τρελαινεται και γαυγιζει.Και ο φιλος μου αναθεματιζει την ωρα που του ελεγα να το εκπαιδευσει απο κουταβι και ολο δικαιολογουνταν οτι ηταν μικρο ακομα :p .Τωρα δεν ξερω αν επιδεχονται βελτιωσης αυτα τα πραγματα ή αν επρεπε απο τοτε που ηταν μικρος να τον διορθωνες κατα τη διαρκεια της βολτας καθως και το να μην θεωρουσε πως ο χωρος ειναι αποκλειστικα δικος του αλλα τον μοιραζεται με οποιους αποφασισεις εσυ.

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
35
Καλησπερα.Αρχικα για ποια ακριβως φυλαξη προοριζεις τον σκυλο ; Φυλαξη οικοπεδου π.χ. με μαγαζι ή καποια αυλη σπιτιου ; Συμφωνω με τον Στελιο στο οτι η εννοια της φυλαξης ειναι παρεξηγημενη στην Ελλαδα.Για μενα προσωπικα ενα σκυλι που λυσσομαναει οταν περναει ενας περαστικος εξω απο την αυλη δεν ειναι φυλακας,οποτε πρεπει να προσδιοριστει και αυτο καπως.

Δεν εχω προσωπικη εμπειρια,απλα σκυλος φιλου μου ηταν μια χαρα μεχρι ενος ετους σχεδον και μετα ανεπτυξε μια αντιπαθεια προς τα "αντιπαλα" αρσενικα,μην σου φαινεται παραξενο(φυσικα δεν ξερω πως και αν μπορουσες να το προλαβεις αυτο,ή αν ακομα και τωρα μπορεις,αν θελεις βεβαια).Ενω παλιοτερα εμπαινα ανετα στην αυλη του σκυλου που ανεφερα τωρα δεν μπορω με τιποτα,και οταν βλεπει ανθρωπο να περναει απο εξω αμεσως τρελαινεται και γαυγιζει.Και ο φιλος μου αναθεματιζει την ωρα που του ελεγα να το εκπαιδευσει απο κουταβι και ολο δικαιολογουνταν οτι ηταν μικρο ακομα :p .Τωρα δεν ξερω αν επιδεχονται βελτιωσης αυτα τα πραγματα ή αν επρεπε απο τοτε που ηταν μικρος να τον διορθωνες κατα τη διαρκεια της βολτας καθως και το να μην θεωρουσε πως ο χωρος ειναι αποκλειστικα δικος του αλλα τον μοιραζεται με οποιους αποφασισεις εσυ.
Οχι, ο δικος μου δεν 'λυσσομαναει' χωρις λογο οπως καποια σκυλια. Μεσα στο σπιτι τον εχω και π.χ. αν οι απο κατω ενοικιαστες ανεβουν την σκαλα για να πανε σπιτι τους και κανουν καποιον ενοχλητικο θορυβο, θα γαβγισει οσο πρεπει και μετα τελος. Και σε οποιοωδηποτε αγνωστο π.χ. ειχαμε φερει ελαιοχρωματιστη την περασμενη εβδομαδα και ως αγνωστο, του γαβγιζε. Και επισης γαβγιζει σε σκυλια που παιρνουν απο κατω, ή γαβγιζουν ενω περνανε...τα μυριζει απο μεσα και βγαινει στο μπαλκονι, δεν γαβγιζει ομως ανεξελεγκτα!!
Για φυλαξη σπιτιου/διαμερισματος τον θελω.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Χμμ..δεν το ηξερα αυτο για την τεστοστερονη...και το φοβομουν πως εαν στειρωθει δεν θα μπορεσει να φυλαξει τον χωρο επιτυχως! Οχι, σε διαβεβαιω πως αυτος ο φιλος ειναι καλος εκπαιδευτης, απ'τους καλυτερους και παλιοτερους στην Ελλαδα, δουλευει στην αστυνομια...
Δηλαδη αν στειρωθει θα χαθει τελειως το ενστικτο φυλαξης και δεν θα ειναι δυνατον να εκπαιδευτει για αυτον το σκοπο?
Γενικα, δεν ειναι επιθετικος ή αγριος, απλα εχει μανια με τον χωρο του. Να, προχθες φεραμε αλλο αρσενικο στο σπιτι για φιλοξενια και κοντεψε να τρελαθει, μονο που δεν το ξεσκικε και ανγκαστηκαμε να τα χωρισουμε...Εξω ειναι ηρεμος και φιλικος, δεν επιτιθεται ή κατι τετοιο, τωρα τελευταια εχει αρχισει να κανει κατι 'κολπα' οταν δει αρσενικα.
Πρεπει να τον μαλωνω γιατι αλλιως τραβει πολυ και γαβγιζει οταν δει αρσενικο και δεν μπορω ν τον κρατησω παρα μονο με δυσκολια γιατι ειναι μαλλον πολυ δυνατος...
Με το σπιτι του ομως μανια, γαβγιζει πολυ εντονα σε θορυβους και ξενους...ακομα δν εχει κανει αντεπιθεση σε κανα δυο αρσενικα που εχουν παει να τον αρπαξουν..ισως επειδη ειναι μικρος??

Ααα κουκλος ο δικος σου, μ'αρεσουν τα λυκοσκυλα..ειναι τεραστιος,ποσα κιλα ειναι καλε??:LOL:
Ως βάση λαμβάνουμε το γεγονός ότι όταν ένας αρσενικός δεν είναι στειρωμένος είναι πλήρης.
Αν στειρωθεί κατευνάζει οποιοδήποτε χαρακτηριστικό. Μπορεί και να μην συμβεί. Όπως συμβαίνει και με αστείρωτα αρσενικά να είναι χλεχλέδες ενώ η φυλή τους επιτάσσει χαρακτηριστικά φύλαξης...

Αν μπορείς σε παρακαλώ στείλε μου ή γράψε εδώ το όνομα του εκπαιδευτή που είναι στην αστυνομία...πληροφοριακά και μόνο!

Η συμβουλή μου είναι ότι με τέτοιες εκφάνσεις δεν μπορεί ο σκύλος να πάει για φύλαξη!
Αυτή την στιγμή και λίγο που τον περιέγραψες ο σκύλος δεν είναι έτοιμος για να προχωρήσει.
Δεν κατέχει καλά καλά την βασική υπακοή, πως θα δουλέψεις την φύλαξη όντας με τέτοιες δυσκολίες που αντιμετωπίζεις?

Ο σκύλος μου ναι είναι λίγο ψηλός, κοντά στο ανώτατο όριο σύμφωνα με το πρότυπο και μέσα στο φάσμα των κιλών του προτύπου, 38 κιλά!:)

• Like
Reactions: Aslan and korthem

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Πιστεύω πως ο Στέλιος έχει δίκιο. Δεν ξέρω, μπορεί και να κάνω λάθος, όμως μου φαίνεται ότι ο σκύλος γαυγίζει και λίγο χωρίς λόγο. Επιπλέον, μπορεί να σταματήσει όταν του πεις εσύ (δηλαδή όταν του πεις ότι δεν υπάρχει απειλή), ή γαυγίζει χωρίς σταματημό αν ακούσει κάτι ύποπτο για εκείνον; Καλύτερα πρώτα να του μάθεις τα βασικά και μετά να ανέβεις επίπεδο και να πας στην εκπαίδευση φύλαξης! Πρωταρχική αξία για έναν σκύλο-φύλακα είναι η υπακοή στον ιδιοκτήτη του! Κατά τη γνώμη μου πάντα, έχεις ήδη αργήσει για βασική εκπαίδευση, όμως όλα γίνονται!!!(y)

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
35
Ως βάση λαμβάνουμε το γεγονός ότι όταν ένας αρσενικός δεν είναι στειρωμένος είναι πλήρης.
Αν στειρωθεί κατευνάζει οποιοδήποτε χαρακτηριστικό. Μπορεί και να μην συμβεί. Όπως συμβαίνει και με αστείρωτα αρσενικά να είναι χλεχλέδες ενώ η φυλή τους επιτάσσει χαρακτηριστικά φύλαξης...

Αν μπορείς σε παρακαλώ στείλε μου ή γράψε εδώ το όνομα του εκπαιδευτή που είναι στην αστυνομία...πληροφοριακά και μόνο!

Η συμβουλή μου είναι ότι με τέτοιες εκφάνσεις δεν μπορεί ο σκύλος να πάει για φύλαξη!
Αυτή την στιγμή και λίγο που τον περιέγραψες ο σκύλος δεν είναι έτοιμος για να προχωρήσει.
Δεν κατέχει καλά καλά την βασική υπακοή, πως θα δουλέψεις την φύλαξη όντας με τέτοιες δυσκολίες που αντιμετωπίζεις?

Ο σκύλος μου ναι είναι λίγο ψηλός, κοντά στο ανώτατο όριο σύμφωνα με το πρότυπο και μέσα στο φάσμα των κιλών του προτύπου, 38 κιλά!:)
Μαλιστα...ναι το ξερω εχεις δικιο, εχουμε ακομα προβληματα συμπεριφορας..Πρωτα θα του κανει βασικη εκπαιδευση και μετεπειτα θα δει ΑΝ ο σκυλος κανει για φυλαξη, τωρα σιγουρα δεν ειναι ετοιμος να προχωρησει.
Μολις και εφοσον ολοκληρωθει η βασικη υπακοη, τοτε θα δει αν μπορει να φυλαξει. Το ονομα του εκπαιδευτη ειναι Ανδρεας, αλλα μου διαφευγει το επιθετο..θα ρωτησω και θα σου πω οπωσδηποτε!! :)
Δηλαδη, μολις ολοκληρωθει η βασικη υπακοη (πιστευω θα μαθε ιευκολα, εχει καποιες βασεις, ακουει καπως τωρα μετα απο προσπαθεια, ομως οχι τελειως..) , μπορει να εκπαιδευτει για φυλαξη? Εννοω, ειναι 30-32kg , κανει το μεγεθος του για φυλαξη? :rolleyes:

Κουκλος,κουκλος ο δικος σου!! Μεγαλος ειναι ο ατιμος με ωραιο τριχωμα!Εκπαιδευμενος?:LOL:

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
35
Πιστεύω πως ο Στέλιος έχει δίκιο. Δεν ξέρω, μπορεί και να κάνω λάθος, όμως μου φαίνεται ότι ο σκύλος γαυγίζει και λίγο χωρίς λόγο. Επιπλέον, μπορεί να σταματήσει όταν του πεις εσύ (δηλαδή όταν του πεις ότι δεν υπάρχει απειλή), ή γαυγίζει χωρίς σταματημό αν ακούσει κάτι ύποπτο για εκείνον; Καλύτερα πρώτα να του μάθεις τα βασικά και μετά να ανέβεις επίπεδο και να πας στην εκπαίδευση φύλαξης! Πρωταρχική αξία για έναν σκύλο-φύλακα είναι η υπακοή στον ιδιοκτήτη του! Κατά τη γνώμη μου πάντα, έχεις ήδη αργήσει για βασική εκπαίδευση, όμως όλα γίνονται!!!(y)
Οχι, σε διαβεβαιαω οτι δεν γαβγιζει ΠΟΤΕ χωρις λογο, ΠΑΝΤΑ κατι θα φταιει..ειτε σκυλος ειτε αγνωστος ή οτιδηποτε αλλο.
Ναι, οντως εχει αργησει..πρωτα βασικη υπακοη & μετα θα του κανουμε φυλαξη!!;)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και η βασική υπακοή έχει αργήσει. Και έχει ήδη εκδηλώσει προβλήματα συμπεριφοράς ο σκύλος.
Γιατί όμως θες εκπαίδευση τετοια (είτε χώρου είτε σωματοφυλακης, δεν μας εχεις διευκρινησει τι από τα δύο)
Η φύλαξη απαιτεί σκύλο με γερά νεύρα μεταξύ άλλων και όπως περιγράφεις εσύ.... δεν το βλέπω.

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
35
Και η βασική υπακοή έχει αργήσει. Και έχει ήδη εκδηλώσει προβλήματα συμπεριφοράς ο σκύλος.
Γιατί όμως θες εκπαίδευση τετοια (είτε χώρου είτε σωματοφυλακης, δεν μας εχεις διευκρινησει τι από τα δύο)
Η φύλαξη απαιτεί σκύλο με γερά νεύρα μεταξύ άλλων και όπως περιγράφεις εσύ.... δεν το βλέπω.
Το ξερω οτι εχει αργησει, παρακαλω μην το επαναλαβανετε ολοι σας!! Ηταν καθαρα οικονομικο το θεμα, δεν μπορουσα να πληρωσω για εκπαιδευση, ηταν ακριβα, ακομα και η βασικη.....
Και δεν ειπα οτι σιγουρα κανει για φυλαξη, θα τον δοκιμασει ο εκπαιδευτης. Και δεν ειναι 'προβληατα συμπεριφορας' αυτα, ειναι φυσικες ενεργειες ανεκπαιδευτου σκυλου και σας διαβεβαιω οτι εχει βελτιωθει εξαιρετικα τον τελευταιο καιρο και ακουει περισσοτερο σε εντολες σε συγκριση με το παρελθον που δεν ακουυγε τιποτα. Ειναι γενικα εκπαιδευσιμος!!
Και τι ενοεις 'σκυλο με γερα νευρα' - τι δεν εχει ο δικος μου?
Τον θελω για φυλαξη διοτι υπαρχουν πολλα φαινομενα με διαρρηξεις στην γειτνια - δεν εξασφαλιζει ασφαλεια ενας σκυλος, ομως και παλι ειναι ενα συν.
Και προς το παρον δειχνει καλα δειγματα ως φυλακας οπως εχει ηδη πει - ΔΕΝ γαβγιζει παρατεταμμενα και χωρις λογο σε οτιδηποτε κινηται, παρα μονο οπου και οποτε χρειαζεται (σκυλους,αγνωσοτυς,αγνωστους θορυβους κ.α.)
Προστατευει τον χωρο του μια χαρα ακομα και ανεκπαιδευτος, δεν ορμαει βεβαια!!

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
35

ΑΑ δεν το ηξερα αυτο για την τεστοστερονη..βασικα ακουστα το 'χα αλλα δεν ειχα δωσει σημασια...Το ονομα του εκπαιδευτη ειναι ανδρεας παπανδρεου, δουλευει στην αστυνομια, εχει λυκοσκυλα για ανιχνευση.
Το ξερω δεν ειναι ετοιμος να προχωρησει ΤΩΡΑ, θα κανει ΠΡΩΤΑ βασικη υπακοη και μετα βλεπουμε..θα μου πει ο εκπαιδευτης!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Γερά νεύρα είναι να μπορεί να κρίνει πότε υπάρχει απειλή, να μην ανταποκρίνεται σε κάθε ερεθισμα με γαύγισμα επειδη απλά βρεθηκε στο οπτικό του πεδίο (πχ να περνάει κάποιος άγνωστος σκύλος/ανθρωπος στο δρόμο έξω από το σπιτι σας). Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι ειναι θεμα εκπαιδευσης ότι αυτό με τα αρσενικά, αλλά για 14μηνών σκύλο να θέλει να ξεσκίσει το φιλοξενουμενο σκυλι, εμενα δεν μου κάνει για θέμα εκπαιδευσης αλλά συμπεριφοράς. Η εκπαίδευση θα βελτιώσει την ανεκτικότητα του, δεν θα λύσει το προβλημα. Θα τον κάνει να υπακούει στην οποια εντολή του δίνεις ωστε να "αγνοήσει" τον αλλο αρσενικό, αλλά το θέμα θα συνεχίσει να υπάρχει.
Το ότι άργησες, δεν στο λέμε για να μπεις σε άμυνα ή να μας εξηγείς γιατί δεν μπορεσες νωρίτερα. Αυτό που επαναλαμβάνουμε είναι πως η εκπαίδευση ξεκινά από όταν είναι κουτάβι, ώστε να μην προλάβει να παγιώσει συμπεριφορες. Να του διαπλάσεις εσύ τη συμπεριφορα. Όταν το σκυλι έχει ήδη παγιωμένες συμπεριφορές, είναι πολλαπλάσια δύσκολο να τις ανατρέψεις.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Γερά νεύρα είναι να μπορεί να κρίνει πότε υπάρχει απειλή, να μην ανταποκρίνεται σε κάθε ερεθισμα με γαύγισμα επειδη απλά βρεθηκε στο οπτικό του πεδίο (πχ να περνάει κάποιος άγνωστος σκύλος/ανθρωπος στο δρόμο έξω από το σπιτι σας). Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι ειναι θεμα εκπαιδευσης ότι αυτό με τα αρσενικά, αλλά για 14μηνών σκύλο να θέλει να ξεσκίσει το φιλοξενουμενο σκυλι, εμενα δεν μου κάνει για θέμα εκπαιδευσης αλλά συμπεριφοράς. Η εκπαίδευση θα βελτιώσει την ανεκτικότητα του, δεν θα λύσει το προβλημα. Θα τον κάνει να υπακούει στην οποια εντολή του δίνεις ωστε να "αγνοήσει" τον αλλο αρσενικό, αλλά το θέμα θα συνεχίσει να υπάρχει.
Όσον αφορά τα γερά νεύρα να συμπληρώσω επίσης και την ικανότητα του σκύλου να εναλάσσει την συμπεριφορά του πάνω στο πικ μιας έκφρασης.

Για το σπίτι και τον φιλοξενούμενο -πόσο μάλλον αρσενικό- σκύλο εξαρτάται, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα και είναι κάτι τέτοιες καταστάσεις που δικαιολογείς έναν σκύλο όταν εκφράζει τέτοια συμπεριφορά, χωρίς όμως να γενικεύεις.
Αν υποθέσουμε ότι έχουμε έναν σκύλο που διαθέτει η φυλή του χαρακτηριστικά φύλαξης θα πρέπει να ξέρουμε ότι για να καταστεί φύλακας θα πρέπει να διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά. Ανάμεσα σε αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και η κτητικότητα και η μαχητικότητα.
Όσο και να λέμε ότι ένας τέτοιος σκύλος θα πρέπει να έχει ανεκτικότητα θα πρέπει να ξέρουμε μέχρι που είναι το λογικό όριο. Και λογικό όριο δεν είναι να εμφανίζεται ένας αρσενικός σκύλος στον χώρο του και να του ζητάμε να διαθέτει ανεκτικότητα. Αγγίζει την υπερβολή...
Ναι, αν ένας αρσενικός δείξει ανεκτικότητα είναι υπέρ, αν δεν δείξει όμως δεν τον κατατάσσεις στην προβληματική συμπεριφορά με την αυστηρή έννοια...
Όλο αυτό είναι στο πλαίσιο του "δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα"...

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
35
Το ότι άργησες, δεν στο λέμε για να μπεις σε άμυνα ή να μας εξηγείς γιατί δεν μπορεσες νωρίτερα. Αυτό που επαναλαμβάνουμε είναι πως η εκπαίδευση ξεκινά από όταν είναι κουτάβι, ώστε να μην προλάβει να παγιώσει συμπεριφορες. Να του διαπλάσεις εσύ τη συμπεριφορα. Όταν το σκυλι έχει ήδη παγιωμένες συμπεριφορές, είναι πολλαπλάσια δύσκολο να τις ανατρέψεις.
Μαλιστα, και γω επαναλαμβανω πως ΔΕΝ γαβγιζει ανεξελεγκτα, δεν ειναι απ'τα σκυλια που γαβγιζουν σε οτιδηποτε υπαρχει & κινειται - παντα με μετρο.
Το γεγονος οτι επιτεθηκε στο αλλο αρσενικο, συγγνωμη, αλλα θα μου επιτρεψετε να το αποκαλεσω φυσιολογικο και οχι, θεμα. Ανησυχητικο θα ηταν αν ηταν πολυ ησυχος ενω ενα αλλο αρσενικο 'εισεβαλλε' στην περιοχη του και πιστευω πως ολα τα αρσενικα θα αντιδρουσαν ετσι. Δεν καταλαβαινει πως το αλλο ζωο ειναι φιλικο, νιωθει απειλη και γαβγιζει/επιτιθεται , το οποιο θεωρω φυσικο (ασχετα αμα με βαζει εμενα σε μπελαδες). Εκτος αυτου, εχει βελτιωθει τωρα που εχει ερθει το ιδιο σκυλακι αλλες 2-3 φορες και ειναι πιο ηρεμος, δεν παυει ομως να ειναι σε εγρηγορση και να το 'προδειδοποιει' σε περιπτωση που τον ενοχλησει...
Οπως λες πολυ σωστα, η εκπαιδευση βελτιωνει συμπεριφορες, δεν εξαλειφει προβληματα και θεωρω πως αυτη ειναι νορμαλ συμπεριφορα, οχι προβλημα. Αρα, θα τον κανει πιο ανεκτικο χωρις τετοιο κινδυνο να επιτεθει στο αλλο σκυλι. Και το γνωιζω καλα πως θα συνεχισει να υπαρχει το θεμα, ομως θα το εχω υπο ελεγχο και αυτο μετραει.
Δεν εινα ακριβως 'παγιωμενες' οι συμπεριφορες του....ειναι διαφορετικο να τα γραφω κα ιδιαφορετικο να τα βλεπεις γι'αυτο δεν κατανοεις ακριβως, η συμπεριφορα του ειναι φυσιολογικη, οπως οποιουδηποτε αλλου αρσενικου σε τετοια ηλικια, απλα χρειαζεται εκπαιδευση για καλυτερο ελεγχο + το οτι εφοσον δεν ειναι στειρωμενος ακομα, ισως αγριεψει προς αλλα αρσενικα και θα πρεπει να τον κραταμε υπο ελεγχο.

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
35
Όσον αφορά τα γερά νεύρα να συμπληρώσω επίσης και την ικανότητα του σκύλου να εναλάσσει την συμπεριφορά του πάνω στο πικ μιας έκφρασης.

Για το σπίτι και τον φιλοξενούμενο -πόσο μάλλον αρσενικό- σκύλο εξαρτάται, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα και είναι κάτι τέτοιες καταστάσεις που δικαιολογείς έναν σκύλο όταν εκφράζει τέτοια συμπεριφορά, χωρίς όμως να γενικεύεις.
Αν υποθέσουμε ότι έχουμε έναν σκύλο που διαθέτει η φυλή του χαρακτηριστικά φύλαξης θα πρέπει να ξέρουμε ότι για να καταστεί φύλακας θα πρέπει να διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά. Ανάμεσα σε αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και η κτητικότητα και η μαχητικότητα.
Όσο και να λέμε ότι ένας τέτοιος σκύλος θα πρέπει να έχει ανεκτικότητα θα πρέπει να ξέρουμε μέχρι που είναι το λογικό όριο. Και λογικό όριο δεν είναι να εμφανίζεται ένας αρσενικός σκύλος στον χώρο του και να του ζητάμε να διαθέτει ανεκτικότητα. Αγγίζει την υπερβολή...
Ναι, αν ένας αρσενικός δείξει ανεκτικότητα είναι υπέρ, αν δεν δείξει όμως δεν τον κατατάσσεις στην προβληματική συμπεριφορά με την αυστηρή έννοια...
Όλο αυτό είναι στο πλαίσιο του "δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα"...
Συμφωνω απολυτα, αυτο εξηγω και η ιδια παραπανω. Ειναι αρσενικος, δεν θα περιμενα ποτε να ειναι 100% & ανεκτικος και ηρεμος οταν νιωθει την απειλει ενος αλλου αρσενικου που εχει εισβαλλει στην περιοχη του. Απλα προσπαθω να τα κρατω χωρια, ωστε να αποφυγουμε καβγαδες. Το αλλο σκυλι ειναι μικρο (περιπου 12 κιλα) και φοβαμαι μην το τραυματισει...
Γενικα, ως αρσενικος, γαβγιζει εκει που πρεπει (αγνωστους,αγνωστα σκυλια,ηχους) , προστατευει τον χωρο του & θα λεγα μαλιστα, πως εχει μανια με τον χωρο του - θελει να φερνει σε περας το καθηκον του να τον κραταει σε ασφαλεια, δεν δαγκωνει ομως γαβγιζει παθιασμενα σε οτιδηποτε ξενο που του φαινεται απειλητικο. Οχι, σε οτιδηποτε κινειται οπως πολλα σκυλια.
Αυτα τα χαρακτηριστικα, δεν αποδεικνυουν πως κανει για φυλαξη ή εχω λαθος κριτηρια?
Παντως αυτο που φοβαμαι ειναι πως γενικα εξω, δεν ειναι ακομα πολυ ανετος, παρα μονο με ατομα/σκυλους που του ειναι οικια. Π.χ. αν συναντηθει με καποιον που δεν ξερει, θα χρειαστει τον χρονο του για να τον αποδεχτει - δεν εννοω πως φοβαται ή δεν θα θελει να τον χαϊδεψουν ή κατι τετοιο, απλα δεν θα συμπεριφερεται με τοση αυτοπεποιθηση οπως οταν συμπεριφερεται με γνωριμα προσωπα/σκυλους. Με αυτο εννοω πως ισως κανει το ιδιο και με τον εκπαιδευτει ή φοβαται και ειναι συγκρατημενος. Ως αποτελεσμα, αφου δεν δειχνει τον πραγματικο του χαρακτηρα και δεν κανει το λαθος ωστε να το διορθωσει ο εκπαιδευτης και να μπει στην διαδικασια της εκπαιδεσης, να μην μπορεσει να τον εκπαιδευσει....πιθανο?

Και κατι αλλο....κανει το μεγεθος του για φυλαξη? 32kg ειναι και περιπου 60cm υψος (δεν ξερω γιατι, μου φαινεται πολυ μικρος για φυλακα :p)

Ωραιος ο λυκος σου, πολυυυ ομορφος και μαλλιαρος! Εκπαιδευμενος?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
πσ. Ωραιος ο γερμανικος ποιμενικος της προφιλ σου, δικος σου ειναι?!
Κουκλος,κουκλος ο δικος σου!! Μεγαλος ειναι ο ατιμος με ωραιο τριχωμα!Εκπαιδευμενος?:LOL:
Ωραιος ο λυκος σου, πολυυυ ομορφος και μαλλιαρος! Εκπαιδευμενος?
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Αν στειρωθεί κατευνάζει οποιοδήποτε χαρακτηριστικό. Μπορεί και να μην συμβεί.
Μπα σε καλό σου :LOL:

@FaihDanny ξεκινήστε με την βασική και μείνετε εκεί. Δεν χρειάζεστε τίποτα περαιτέρω.

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
35
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Μπα σε καλό σου :LOL:

@FaihDanny ξεκινήστε με την βασική και μείνετε εκεί. Δεν χρειάζεστε τίποτα περαιτέρω.
Και απο που προεκυψε η αποψη σου οτι δεν χρειαζομαστε 'τιποτα παραπανω' αν επιτρεπεται?:barefoot: