Ποινή φυλάκισης ενός έτους σε ιδιοκτήτρια λαμπραντόρ για επίθεση σε αγοράκι

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.960
7.535
Δεν ξέρω τι συζητάτε τόση ώρα, ελπίζω ότι είναι προφανές ότι άπαξ και ένα δεσποζόμενο σκυλί προκαλέσει βλάβη σε οποιονδήποτε ο ιδιοκτήτης έχει ευθύνη και πρέπει νομικά να την επωμιστεί. Ήταν αρκετό να ειπωθεί πως δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα επίβλεψης και αποφυγής του συμβάντος εκ μέρους της ιδιοκτήτριας.

Αυτό που βρίσκω ανησυχητικό είναι η αναφορά περί δεσίματος και φιμώτρου σε ιδιωτικό χώρο σε απόφαση δικαστηρίου. Αλλά για να καταλάβουμε και πώς εννοείται αυτό, πρέπει να δούμε και τη διατύπωση στο σκεπτικό, γιατί δεν ξέρεις πώς το μεταφέρει και η κάθε δημοσίευση. Αν για παράδειγμα η διατύπωση καταδεικνύει αυτό που κατάλαβε ο epial, τότε οκ. Αλλιώς αν υποννοεί μόνιμο δέσιμο σε κάθε... προαυλισμό τότε ανοίγει παραθυράκια δικαιολογίας για το μόνιμο δέσιμο σε αυλές.

Όσο για αυτή που έχωσε τη μούρη της στο σκύλο και τη δάγκωσε τι να πει κανείς... (Μια φορά έχωσα τη μούρη μου σαν την ηλίθια σε έναν γάτο γνωστού στο σπίτι τους - λυτός, τι να πεις, αλήτες. Μου κατσε δυο χεριές και μια δαγκωματιά στη μύτη, εύκολα έβρισκε και μάτι, αλληθώρισα και δάκρυζα κανά μισάωρο. Πώς δεν τους πήγα για ηθική βλάβη, απορώ...)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Να ρωτήσω κάτι αφελές. Αν κάποιος μας χτυπήσει την πόρτα, του ανοίξουμε και αυτός μπει με τη βία στο σπίτι μας.
Τα σκυλιά κάνουν επίθεση και τον τραυματίζουν.
Μας κάνει μήνυση ισχυριζόμενος ότι ενώ μας χτύπησε την πόρτα για να μας ρωτήσει κάτι δέχτηκε αναίτια επίθεση από τα σκυλιά μας.
Ποια η ετιμηγορία του δικαστηρίου;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Να ρωτήσω κάτι αφελές. Αν κάποιος μας χτυπήσει την πόρτα, του ανοίξουμε και αυτός μπει με τη βία στο σπίτι μας.
Μας κάνει μήνυση ισχυριζόμενος ότι ενώ μας χτύπησε την πόρτα για να μας ρωτήσει κάτι δέχτηκε αναίτια επίθεση από τα σκυλιά μας.
Εννοείς ότι η δική του βία επάνω μας μπορεί να μην φανεί, αλλά θα φανεί η βία των σκυλιών μας πάνω του?Και άντε να αποδείξεις τώρα εσύ...
Εκεί μιλάς με κανα-δυό καλά παλικάρια, κατά προτίμηση σβερκάδες, και τα βρίσκεις εκτός δικαστηρίου...:rolleyes:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Κοίτα, η εμπειρία μου λέει, ότι την ώρα της δίκης, η αλήθεια φαίνεται. Κατά την γνώμη μου, θα δικαιωνόσουν. Θα χρειαζόταν όμως, προς ενίσχυση του αποτελέσματος, να παίξεις σωστά κανά-δυό "φύλλα" ;)
Αν ο μη γένοιτο, σου προκύψει ποτέ τέτοιο θέμα, ρώτα με να σου πω :p

• Like
Reactions: vasgial

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Παιδιά, θα ζητησω κατ'αρχην συγγνώμη καθώς λόγω απροοπτου ήμουν εκτός και τώρα βλέπω όοοοοολα τα σχόλια. Επειδη έχουν γραφτεί σεντονάκια όμως και είμαι λίγο off, θα τα δω λεπτομερώς αύριο.
Αυτό όμως που θέλω να επισημάνω -γι αυτό και γράφω τώρα- είναι πως έχουμε ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ μιας δικαστικής αποφασης, όχι την δικαστική αποφαση για να ξέρουμε την δομή της, τα πραγματικά περιστατικά και τους προβληθέντες εκατερωθεν ισχυρισμους. Το δημοσιευμα μιλά για την απόφαση του Αρείου Πάγου όμως, η οποία δεν εξετάζει την ουσία της υπόθεσης αλλά τη νομική της "αρτιοτητα", οπότε και για αυτό το λόγο υπάρχει ελλειπής περιγραφή των πραγματικών περιστατικών.
Βέβαια για τα "ειδησεογραφικά" sites αυτό είναι ψηλά γράμματα, αφού οι βαρύγδουποι τίτλοι εντυπωσιασμού μια χαρά τραβάνε την προσοχή και αυξάνουν σε αναγνώσεις!

• Like
Reactions: epial

D

Deleted member 14614

Guest
Χωρίς να ξέρουμε την δικαστική απόφαση, παρ'όλα αυτά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ο ΑΠ να μιλά περί δεσίματος και φίμωτρου σε αυλή (σύμφωνα με τα sites). Και άντε, με το φίμωτρο, μπορούν να υπάρξουν επιχειρήματα. Όσον αφορά το δέσιμο, αν δεν κάνω λάθος ο 4039 το αναφέρει ως κακοποίηση και μάλιστα, έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις. Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά το τελευταίο. Ελπίζω να είναι μπαρούφα των sites και να μην ισχύει στην πραγματικότητα, γιατί αλλιώς μιλάμε για νέο επίπεδο μπανανίας.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Χωρίς να ξέρουμε την δικαστική απόφαση, παρ'όλα αυτά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ο ΑΠ να μιλά περί δεσίματος και φίμωτρου σε αυλή (σύμφωνα με τα sites). Και άντε, με το φίμωτρο, μπορούν να υπάρξουν επιχειρήματα. Όσον αφορά το δέσιμο, αν δεν κάνω λάθος ο 4039 το αναφέρει ως κακοποίηση και μάλιστα, έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις. Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά το τελευταίο. Ελπίζω να είναι μπαρούφα των sites και να μην ισχύει στην πραγματικότητα, γιατί αλλιώς μιλάμε για νέο επίπεδο μπανανίας.
Οι καταδικαστικές ειναι για την μόνιμη παραμονή δεμένου σκύλου. Ο ΑΠ -όπως το παρουσιάζουν- μιλά για το σκυλι που προαυλίζεται. Άρα εξ αρχής δεν ειναι μόνιμη περίπτωση αυτό.
Μην ξεχνάμε ότι νομοθετικά το σκυλί (και το κάθε ζώο) θεωρείται πράγμα.... Οπότε δικαιώματα και υποχρεώσεις φέρει ο ιδιοκτητης. Μια τετοια απόφαση δεν στρέφεται κατά του σκύλου στην ουσία, αλλά κατά του ιδιοκτήτη που δεν πήρε μέτρα επιμέλειας μέσου συνετού ανθρώπου ώστε να αποφευχθουν τραυματισμοί διερχομενων κλπ.
Το ενδεχόμενο το παιδί να έβαλε το χέρι του μεσα από τα κάγκελα να παίξει, άρα "παραβίασε την οικιακή ειρήνη" του ιδιοκτήτη δεν μπορεί ουτε για πλάκα να προταθεί ως ισχυρισμός γιατι τα προσβαλλόμενα αγαθά είναι όλως δυσανάλογα. Σωματική ακεραιότητα παιδιού vs ιδιοκτησία.
Εντελώς διαφορετική περίπτωση το να πηδούσε το παιδί μέσα από τα κάγκελα να παίξει, ή να ανοιγε την πόρτα κάποιος και να εμπαινε.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
545
516
59
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Υπάρχουν κι ασφάλειες για σκυλιά.
Στο εξωτερικό συνηθίζεται.
Έχω αρχίσει κανα μήνα που το ψάχνω
Ξέρει κανείς κάτι?