Πολλά χάπια

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά ,
Χάθηκα λίγο αλλά είναι μια πολύ πιεσμενη περίοδος!!!
Λοιπόν αν θυμάστε φιλόξενο έναν πιτ μπουλινο με καλαζαρ. Παίρνει 2 ζιλαπουρ την ημέρα αυτό το μήνα cilroton. κάναμε εξετάσεις και έχει αναιμία και μου είπαν να παίρνει 2 βιμπραμισιν και 1 σίδηρο χάπι ακόμα . Σύνολο 6 χάπια την ημέρα , οι εξετάσεις έγιναν στο δικεπαζ και οι γιατροί μου είπαν αυτά !
Σκέφτηκα μήπως να πάρω καμιά κονσέρβα να του βάζω μαζί με την ξηρά για το στομάχι του,μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα?
Μπραφ και μαγειρευτό δε μπορώ αυτό το καιρό να τα προσφαιρω στο μικρό!
Γενικά πάει καλά και έπαιρνε και κιλά!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Φανούλα είσαι η απόδειξη κι εσύ κι ο άντρας σου ότι η αγάπη όλα τα μπορεί. Με μικρό παιδάκι κι άλλο σκύλο και φιλοξενείτε και τον πιτμπουλάκο! Είσαι θησαυρός!
Νομίζω ότι πολλά μικρά γεύματα είναι καλύτερα και εγώ θα έδινα και κονσέρβα σε παρόμοια περίπτωση. Αλλά θα μας διαφωτίσουν και οι πιο έμπειροι!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Ευχαριστώ πραγματικά αυτό το καιρό μου έπεσαν όλα μαζί, αλλά εντάξει μωρέ όλοι πιαισμενοι είμαστε τλπ!!!
Να πάρω καμιά ειδική λέτε η μια καλή απλή είναι εντάξει?
Ξέχασα να πω συκώτι νεφρά είναι μια χαρά.
Επίσης 1 βδομάδα τώρα βοσκαει τρώει χόρτα παντού είναι κάτι αυτό πριν δε το έκανε.
Ρωτάω πολλά απλά νιώθω τόσο άσχετη!!!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ευχαριστώ πραγματικά αυτό το καιρό μου έπεσαν όλα μαζί, αλλά εντάξει μωρέ όλοι πιαισμενοι είμαστε τλπ!!!
Να πάρω καμιά ειδική λέτε η μια καλή απλή είναι εντάξει?
Ξέχασα να πω συκώτι νεφρά είναι μια χαρά.
Επίσης 1 βδομάδα τώρα βοσκαει τρώει χόρτα παντού είναι κάτι αυτό πριν δε το έκανε.
Ρωτάω πολλά απλά νιώθω τόσο άσχετη!!!
ρωτα τον γιατρο σου αν πρεπει να του δινεις κατι για το στομαχι μαζι με τα χαπια, αν και συνηθως δινουν σε κορτιζονη και αντιφλεγμονωδη

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
ρωτα τον γιατρο σου αν πρεπει να του δινεις κατι για το στομαχι μαζι με τα χαπια, αν και συνηθως δινουν σε κορτιζονη και αντιφλεγμονωδη
Αύριο θα μιλήσω με το γιατρό για τις εξετάσεις και για τα χάπια για να δω τι θα κάνω ! Ευχαριστώ ☺

dim1974

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2016
87
75
51
εχω κι εγω ενα σκυλο chow chow που απο τον μαιο εγινε διαγνωση καλαζαρ και αρνητικο στην ερλιχιωση.Στις τελευταιες μικροβιολογικες(μετα την θεραπεια με μιλτεφοραν και ζυλαπουρπου εγινε αμεσως) τελος οκτωβριου ο τιτλος καλαζαρ επεσε απο 1/3200 σε 1/1600 και βρεθηκε υποπτος για ερλιχιωση με τιτλο 1/50,επισης ειχε χαμηλο αιματοκριτη(33).
η κτηνιατρος μου ειπε να του ξεκινησω για 28 μερες vibramycin και σιδηρο(hemovet)καθε μερα εννοειται μαζι με το ζυλαπουρ.ευτυχως με τον σιδηρο δεν κανει εμετους που ειναι συχνο φαινομενο.
εσενα γιατι σου εδωσε vibramycin?ειδε κατι για ερλιχιωση;
σου ειπε τον σιδηρο να τον δινεις μαζι με το vibramycin η αλλη ωρα;επειδη ο σιδηρος μειωνη την απορροφηση του vibramycin

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
εχω κι εγω ενα σκυλο chow chow που απο τον μαιο εγινε διαγνωση καλαζαρ και αρνητικο στην ερλιχιωση.Στις τελευταιες μικροβιολογικες(μετα την θεραπεια με μιλτεφοραν και ζυλαπουρπου εγινε αμεσως) τελος οκτωβριου ο τιτλος καλαζαρ επεσε απο 1/3200 σε 1/1600 και βρεθηκε υποπτος για ερλιχιωση με τιτλο 1/50,επισης ειχε χαμηλο αιματοκριτη(33).
η κτηνιατρος μου ειπε να του ξεκινησω για 28 μερες vibramycin και σιδηρο(hemovet)καθε μερα εννοειται μαζι με το ζυλαπουρ.ευτυχως με τον σιδηρο δεν κανει εμετους που ειναι συχνο φαινομενο.
εσενα γιατι σου εδωσε vibramycin?ειδε κατι για ερλιχιωση;
σου ειπε τον σιδηρο να τον δινεις μαζι με το vibramycin η αλλη ωρα;επειδη ο σιδηρος μειωνη την απορροφηση του vibramycin
Εμείς οταν τον βρήκαμε είχε και ερλιχιωση είχε κάνει θεραπεία και μόλις πήρε τα επάνω του έκανε την θεραπεία με μιλτεροφοραν.Πάντα έπαιρνε και τα ζιλαπουρ κανονικά. δε έχω καταφέρει να βρω το γιατρό του δικεπαζ για να μιλήσω αναλυτικά μαζί του καθώς τις εξετάσεις δε τις έχω.Μέσο της φίλο ζωικής μου είπαν να κάνω αυτά γιατί στον επανελενχο που κάναμε εχει αναιμία.
Απλά εγώ το ψάχνω λίγο παραπάνω γιατί είμαι άσχετη και θέλω να το φροντίζω καλά!
Ευχαριστώ όμως γιατί αυτό που μου πες το σημείωσα για τις ερωτήσεις μου.