Πολυδιψια σε 4χρονο μαλινουα

raktia

Member
3 Μαϊου 2013
13
0
Gerakas
Καλησπερα. Μολις προσφατα απέκτησα ενα αρσενικο 4χρονο βελγακι. Δεν εχω προηγουμενη εμπειρια απο σκυλια και μου φαινονται όλα πολυ καινουρια. Το ζωάκι πριν ερθει σε μενα, μαλλον δεν ειχε ευτυχισει. Ειναι πολυ αδυνατος και αρκετα φοβισμενος. Εκτος αυτων όμως, προσεξα ότι οι ποσοτητες νερου που καταναλωνει ειναι σχετικα υπερβολικες.
Ειναι περιπου 26-27 κιλα και πινει με ενα προχειρο υπολογισμο, 3-4 λιτρα νερο, ισως και περισσοτερο. Αντιστοιχα ειναι και πολυουρης. Βεβαια αυτο δεν ειναι ενδεικτικο γιατι μολις πριν απο μερικες μερες στειρωθηκε. Αλλα μπορει η αυξημενη θερμοκρασια να δικαιολογει το νερο που πίνει;

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Τεσσάρων χρονών μαλινουά; Πως έτσι; Και γιατί πιστεύεις ότι δεν πέρναγε καλά πριν; Το "πριν του" το ξέρεις δηλαδή; Πως βρέθηκε στον δρόμο σου;

Τα περί πολυδιψίας/πολυουρίας, μόνο με τον γιατρό σας, πρέπει να τα συζητήσεις. Εξετάσεις του έκανες, να δεις αν τυχόν συμβαίνει κάτι;

Ελπίζω να τον έχεις τσιπάρει.

raktia

Member
3 Μαϊου 2013
13
0
Gerakas
Δυστυχως δεν το ξερω το παρελθον του, μονο το υποθετω....
Τον βρηκε δεμενο σε μια πλατεια ενα παιδι που ειναι πολυ δραστηριος σε σχεση με τα αδεσποτα και τον προωθησε με αγγελια στην οποια απαντησα εγω.
Πιστευω οτι δεν περναγε καλα γιατι το ζωο ειναι υπερβολικα αδυνατο και σχετικα φοβισμενο.
Εχει τσιπ, αλλα δεν ηταν καταχωρημενος. Δεν εχει ακομα τα δικα μου στοιχεια γιατι τον εχω μολις μια βδομαδα και επειδη εχω και 4 γατες, ειμαστε σε δοκιμαστικη περιοδο.
Του δινω arden grange για puppies, για να τσουπωσει λιγακι.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
βασικα μια αιματος βιοχημικες πρεπει να την κανεις αμεσα και οχι μονο για το πολυ νερο.
τα κιλα του καλα ειναι εκτος αν ειναι μεγαλοσωμος βεβεα

raktia

Member
3 Μαϊου 2013
13
0
Gerakas
Ειναι πολυ αδυνατος μωρε. Τα πλευρακια του τα μετραω ενα προς ενα... Και η λεκανη του πεταει...IMG_0324.jpg
Εχω μπερδευτει όμως σε σχεση με την ρατσα του. Οχι οτι εχει και καμια σημασια, απλα να ξερω ως τι να τον συστηνω. Μηπως μπορει να μου πει κανεις τι ειναι;

raktia

Member
3 Μαϊου 2013
13
0
Gerakas
Εχει κανει εξετασεις για ερλιχεια και καλα-αζαρ και ειναι αρνητικος και στα δυο. Αλλα μαλλον θα πρεπει να του κανω κι αλλο ελεγχο.... Τωρα που το σκεφτομαι, τα δοντια του ειναι αρκετα ταλαιπωρημενα για την ηλικια του. Θα μπορουσε και αυτο να σχετιζεται;

raktia

Member
3 Μαϊου 2013
13
0
Gerakas
Δεν θα το ελεγα τιποτα. Ενα μαυρο γαιδουρακι ειναι απλα. :)
Αλλα η κτηνιατρος και μια κοπελα που ηταν στην πανσιον, μου το ειπαν βελγακι. Και σημερα μια αλλη φιλη που τον ειδε μου τον ειπε μαλινουα.... (δεν ηξερα οτι δεν ειναι το ίδιο)
Ειμαι παντελως ασχετη με τα σκυλια και ό,τι μου πουνε λεω.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Μήπως είναι πολύ μεγαλύτερος από 4;
Στην συγκεκριμένη φωτό πάντως, δεν δείχνει τόσο κοκκαλιάρης.
Γενικές και βιοχημικές οπωσδήποτε.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Αλλα η κτηνιατρος και μια κοπελα που ηταν στην πανσιον, μου το ειπαν βελγακι. Και σημερα μια αλλη φιλη που τον ειδε μου τον ειπε μαλινουα....
Αυτοί οι κτηνίατροι και οι φίλοι όμως τα «ξέρουν» όλα...

raktia

Member
3 Μαϊου 2013
13
0
Gerakas
Γμτ... Δεν με νοιαζει για αλλο λόγο, απλα να ξερω τι αναγκες εχει το ζωο....
Πως μπορω να μαθω, ποια ειναι η πραγματικη του ηλικια;

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Γμτ... Δεν με νοιαζει για αλλο λόγο, απλα να ξερω τι αναγκες εχει το ζωο....
Πως μπορω να μαθω, ποια ειναι η πραγματικη του ηλικια;
Πρέπει να το δείξεις σε κάπιον που ξέρει ας πούμε σε ένα εκτροφέα ΓΠ.
Και καλά έκανες που τον πήρες σπίτι και τον προσέχεις, μπράβο σου πραγματικά !

raktia

Member
3 Μαϊου 2013
13
0
Gerakas
Ειναι τοοοοοοσο καλος! Πραγματικα ειναι καταπληκτικος χαρακτηρας. Ξερω ότι ειναι πολυ νωρις και οτι θα πρεπει να περασει καποιος καιρος μεχρι να εγκλιματιστει και να δειξει τον πραγματικο του χαρακτηρα, αλλα αυτο που βλεπω τωρα ειναι απιθανο! Και απο τους προηγουμενους ιδιοκτητες του, πρεπει να εχει λαβει καποια σχετικη εκπαιδευση. Αγνωστο όμως γιατι τον παρατησανε. Ελπιζω να μην ειναι για λόγους υγειας...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Θεωρητικά και ο κτηνίατρος, πρέπει να μπορεί να σου πει. Εκτός αν τα δόντια του, είναι υπερβολικά χάλια, σε σχέση με την ηλικία του. Ολα αυτά πάντως, δεν έχουν και τόση σημασία. Τις ανάγκες του σε διατροφή, εκτόνωση κλπ, θα τις καταλάβεις στην πορεία της κοινής σας ζωής. Μην σε αγχώνουν τόσο.

Το μόνο που προέχει τώρα, είναι να του κάνεις καλές εξετάσεις, να επιβεβαιώσεις την καλή του υγεία.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Και μια εξέταση ούρων μπορεί να είναι χρήσιμη για την περίπτωση.
Όμορφος σκύλος. Καλή αρχή, και να τον χαρείς σύντομα και πιο χαλαρό και χαρούμενο :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3