Πολύ διάβασμα , πολλές απορίες, δύσκολη επιλογή


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
Καλησπερα σε όλους σας.
Μετά από χρονια διαβάσματος και προσπάθειας να γίνω σοφότερος,δεν τα κατάφερα ποτέ και είπα να γίνω μέλος, μήπως καταφέρω να μάθω τελικά κάποια πράγματα.
Αρχικά να αναφέρω πως είχα πριν 7 χρονια ένα jack russel , αγορασμένο από κάποιο εκτροφείο που δεν εξειδικευοταν βέβαια στη ράτσα. Το κουτάβι δεν είχε pedigree αλλά μόνο διαβατήριο. Η σχέση μας τελείωσε κάπως άδοξα μετά από περίπου δυο χρονια, καθώς έφτασε στο σημείο να δαγκώσει την κοπελα μου και ενω τον τελευταίο καιρό είχε γίνει αρκετά κυριαρχικό με γριλισματα προς την κοπέλα μου, ενώ εμένα με άκουγε.
Μετά από χρονια διαβάσματος και προσπάθειας να κατανησω τα λάθη μου, που καταλαβαίνω ότι ήταν αρκετά, έχω μπει στη διαδικασία να επιλέξω εκ νέου έναν σκύλο.
Προβληματίζομαι όμως καθώς βλέπω πως πολλοί φίλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με σκύλους όλων των ομάδων και φυλλων, και γενικά δεν μπορώ να αποφασίσω τι μου ταιριάζει.
Ήμουν ανάμεσα σε Μολοσσο και γερμανικό ποιμενικό, δυο διαφορετικές φυλές μεταξύ τους σιγουρα, αλλά έχοντας διαβάσει αρκετά θετικά ή μάλλον περισσότερα σε σχέση με άλλες ράτσες.
Θα ήθελα τη συμβολή σας και τι πιστεύετε πως θα ήταν μια ιδανική φυλή για εμένα.
Θέλω έναν σκύλο ήρεμο, να μπορεί να γίνει μελος της οικογένειας, χωρίς κυριαρχικες τασεις.
Έχω μια προτίμηση στις μεγαλόσωμες ράτσες καθώς τις θεωρω λίγο πιο σταθερές στο θέμα του χαρακτήρα.
Το σκυλί δεν προορίζεται για φύλακας, ούτε για κάποιου είδους εργασία.
Θα βρίσκεται μαζί μας, εγώ και η κοπέλα μου, για συντροφιά.
Θα ζει σε διαμέρισμα και γενικά υπάρχει αρκετός χρόνος για βόλτα, εκπαίδευση κτλ.
Επισης αυτή τη φορά θα απευθυνθώ και σε εκπαιδευτή από την αρχή για να μάθω και να μην επαναλάβω λάθη του παρελθόντος.
Συγγνώμη αν κούρασα και ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Δεν σας καταλαβαίνω βρε παιδί μου, όλους εσάς, που βασανίζεστε τόσο πολύ, να αποφασίσετε ποιός σκύλος σας ταιριάζει. Δεν έπρεπε να είναι τόσο "δύσκολη επιλογή". Έπρεπε να είναι εύκολη, φυσική και αβίαστη. Η ξέρεις τι θέλεις, ή δεν το θέλεις και τόσο τελικά. Ε;

* Μια διευκρίνηση: Το jack russel που είχες, δεν ήταν από εκτροφείο. Από κάποιον κουταβέμπορα ήταν, που το έφερε από κάποιο puppy mill. Ξεκάθαρα.

* Μια ερώτηση: Οταν λες "σας τελείωσε άδοξα", πως το εννοείς;

* Μια παρότρυνση: Μπαίνεις στο site του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας (www.koe.gr) και τσεκάρεις, πότε έχει έκθεση μορφολογίας, σε πόλη που να μπορείς να πας. Πηγαίνεις, παίρνεις μάτι, ερωτεύεσαι (καλώς εχόντων) και πιάνεις κουβέντες και κονέ, με ιδιοκτήτες και εκτροφείς, για να μπεις σε μια σειρά. Εναλλακτικά (και αγαπημένη δική μου επιλογή), πας στο φιλοζωικό της περιοχής σου. Κόβεις κίνηση (κατά προτίμηση σε ενήλικα έτους και πάνω, όπου είσαι 100% σίγουρος για την τελική εμφάνιση/μέγεθος και 70% σίγουρος, για τον τελικό χαρακτήρα), ερωτεύεσαι τέρμα και 1000% και γυρνάς αυθημερόν σπίτι σου, με την αγκαλιά και την καρδιά σου, γεμάτες όσο δεν πάει. Ούτε πολύ διάβασμα, ούτε κανένας προβληματισμός, ούτε καμιά δυσκολιά. So fucking simple (y)

Καλωσήρθες στο φόρουμ :)
 


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
Καλησπέρα mareco. Αρχικά να σε ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα και για την προσπάθεια να με βοηθήσεις. Για να πω την αλήθεια πελαγωσα λίγο περισσότερο.
Αυτά που γράφεις τα θεωρω απολυτα σωστά, αλλά πίστεψε με έχουν γίνει. Εννοώ και επισκέψεις σε έκθεση μορφολογίας και σε φιλοζωικό.
Το θέμα είναι αφού έχει προηγηθεί αυτό και η μελέτη, δεν μπορώ να αποφασίσω κάτι.
Και θα προσπαθήσω να σου πω τι εννοώ. Στις εκθέσεις μορφολογίας οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, αν όχι όλοι, είναι ταυτόχρονα και εκτροφείς, και όπως είναι λογικό δε θα ακούσεις κακο λόγο για το σκυλί τους. Επισης οι σκύλοι που παίρνουν μέρος είναι κατά κύριο λόγο σταθεροί σαν χαρακτήρες και σιγουρα έχοντας μεγαλώσει σε περιβάλλον με εκπαιδευμένους ιδιοκτήτες. Άρα είναι σαν να προσπαθώ πχ να δω το πρότυπο ενός άνδρα ή μιας γυναίκας πηγαίνοντας απλά στην πασαρέλα. Δεν νομίζω οτι θα βγουν τα πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Το φιλοζωικό το εχω αφήσει σιγουρα στην άκρη, για την ώρα, καθώς θέλω να πάρω ένα σκυλάκι από τα πρώτα βήματα της ζωής του και να είμαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος για το παρελθόν του, γι αυτό θέλω να απευθυνθώ και σε καλό εκτροφέα εν τελεί.
Επισης για το αν θέλω σιγουρα ένα σκυλάκι, θέλω να σου πω πως το θέλω 1000% και πιο συνειδητοποιημένα από ποτέ και γι αυτό άλλωστε προσπαθώ να ενημερωθώ όσο καλύτερα γίνεται για να είμαι όσο το δυνατό καλύτερος αρχηγός αγέλης, για δικό του και δικό μας καλό.
Στην ερώτηση σου πως τελείωσε άδοξα η σχέση μου με το τζακ ρασσελακι, εννοώ ότι δόθηκε, αφιλοκερδώς πάντα, λόγω φόβου που απέκτησε τότε η κοπέλα μου λόγω του δαγκώματος.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Στην έκθεση, θα πας, για να καταλήξεις καταρχάς στο "σχέδιο".
Μόλις το εντοπίσεις, αρχίζει η πολύ δουλειά που έχεις να κάνεις.
Εφόσον το θέλεις κουτάβι, εννοείται ότι το ρίσκο θα είναι μεγάλο, να μην σου βγει τελικά ο χαρακτήρας που έχεις στο μυαλό σου, αν εσύ, δεν μπορέσεις να το καθοδηγήσεις προς τα κει. Οσο σοβαρότερα τα λάθη που θα κάνεις, τόσο μεγαλύτερες οι επιπτώσεις, στις συμπεριφορές του.

Οι εκτροφείς, φυσικά θα σου πουν τα καλύτερα για την φυλή τους. Εσύ όμως συγχρόνως, θα πρέπει να ψάξεις κι από μόνος σου. Να βρεις σελίδες, ομάδες και πληθώρα πληροφοριών που παρέχει σε αφθονία το ιντερνετ, ώστε να συνδιάσεις κουβέντες και να βγάλεις τα δικά σου αρχικά συμπεράσματα. Εννοείται πως, σαν πρώτος στην ουσία σκύλος σου, θα κάνεις λάθη. Θα μάθεις πάνω σ'αυτόν. Και στον επόμενο θα ξέρεις καλύτερα. Φρόντισε μόνο, τις άγνοιες και τις αμέλειές σου, να τις επιφορτιστείς εσύ και όχι ο σκύλος σου.

* Ο σκύλος συνήθως, έχει έναν άνθρωπο. Αν υπάρχουν περισσότεροι του ενός, πρέπει οι εκπαιδευτικές τους οδηγίες, να είναι απολύτως εναρμονισμένες. Μόνο τότε, είναι σαφείς και έχουν γρήγορο αποτέλεσμα. Αν λέει/κάνει άλλα ο καθένας, ο σκύλος εύλογα μπερδεύεται. Και αποφασίζει από μόνος του, ποιανού τις οδηγίες θα ακολουθεί. Και μπορεί τώρα να μην το σκέφτεσαι, αλλά εγώ το σκέφτομαι και οφείλω να στο πω...ο σκύλος θα είναι εξ'ολοκλήρου δικός σου, ή της εν δυνάμει οικογένειας, που προτίθεσαι να δημιουργήσεις με την κοπέλλα σου; Η κοπέλλα δηλαδή, ζει τώρα μαζί σου και θα θέλατε να ζείτε για πάντα μαζί; Δεν θέλω απάντηση. Θέλω να το σκεφτείς και να είσαι έτοιμος να το συζητήσεις, με τον εκτροφέα και τον εκπαιδευτή σου, αν ερωτηθείς. Γιατί δεν είναι δίκαιο για τον όποιο σκύλο, να εκδιώχνεται πχ από το σπίτι του, γιατί δεν τα πάει καλά, με μια προσωρινή σου σύντροφο. Θέλει τον χρόνο του, για να μάθει τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Και δικαιούται να τον έχει, από την στιγμή, που το ψάχνεις τόσο πολύ, παίρνεις την απόφαση και επιλέγεις, να τον βάλεις στην ζωή σου.
 
  • Like
Reactions: GRDANE


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
Στην έκρθεση όπως είπα έχω ήδη παει. "Σχέδια", όπως αναφέρεις έχω καταλήξει σε πολλά. Και από αυτά απομόνωσα τον Γερμανικό Ποιμενικό και το Μολοσσό λόγω συμπεριφοράς, χαρακτήρα και σχετική ευκολία στην εκπαίδευση.

Επίσης το διάβασμα, όπως γράφω από την αρχή του post μου, έχει γίνει και γίνεται και είναι αρκετό.
Δεν σκοπεύω να σταματήσω, αλλά όπως λέω δεν μπορώ να καταλήξω κάπου με το διάβασμα μόνο. Και ούτε σκοπεύω να γίνω εμπερικός στοχαστής διαβάζοντας μόνο τα ιδανικά και εγκυκλοπαιδικά σχόλια και παρατηρήσεις των βιβλίων.
Ο λόγος που ζητάω τη συμβολή - βοήθειά σας, είναι πως θέλω να επιβεβαιώσω μέσα από έμπειρα άτομα, με καθημερινές εμπειρίες, αν προτείνονται να το πω απλά, οι συγκεκριμένες δύο φυλές που έχω καταλήξει για εμένα. Αν θα μου προτείνατε κάποια άλλη καλύτερα.
Και ακριβώς επειδή στην ουσία πρόκειται για το πρώτο σκυλί και η όποια ασσχετσύνη από πλευράς μου συνεχίζει να υπάρχει όσο και να διαβάζω, εδώ θέλω τη συμβολή σας.

Τέλος για αν αναφερθώ και σε αυτό που γράφεις για την κοπέλα μου. Την αποκαλώ "έτσι", καθώς δεν την έχω αποκαταστήσει ακόμη. ΧΑΧΑΧΑ
Είναι η ίδια κοπέλα που είχε φάει το δάγκωμα από το Jack Russell.
Γενικά το τι θα συμβεί στη ζωή μου και με ποια γυναίκα θα έιμαι δεν το ξέρω, καλως ή κακώς, απλά το ανέφερα για την οικονομία της κουβέντας.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Είναι η ίδια κοπέλα που είχε φάει το δάγκωμα από το Jack Russell.
Το είχα καταλάβει αυτό :sneaky:


Γενικά το τι θα συμβεί στη ζωή μου και με ποια γυναίκα θα έιμαι δεν το ξέρω...
Αλλίμονο.

...απλά το ανέφερα για την οικονομία της κουβέντας.
Εγώ όμως στο ανέφερα, όχι για να μου κάνεις αποκλειστικό πλάνο, της υπόλοιπης ζωής σου, αν είναι δυνατόν :ROFLMAO: αλλά για να κρατήσεις κάτι στην σκέψη σου, που μάλλον δεν το κράτησες :rolleyes: Δεν πειράζει. Ελπίζω να μην σου προκύψει ποτέ, τέτοια συζήτηση :)
 
  • Like
Reactions: giorgos_gtc


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Θέλω έναν σκύλο ήρεμο, να μπορεί να γίνει μελος της οικογένειας, χωρίς κυριαρχικες τασεις.
Έχω μια προτίμηση στις μεγαλόσωμες ράτσες καθώς τις θεωρω λίγο πιο σταθερές στο θέμα του χαρακτήρα.
Το σκυλί δεν προορίζεται για φύλακας, ούτε για κάποιου είδους εργασία.
Θα βρίσκεται μαζί μας για συντροφιά.
Αυτα που ζητας τα προσφερει απλοχερα οποιοδηποτε ημιαιμο σκυλι. Χωρις κοστος αγορας. Τα οποια χρηματα μπορεις να χρησιμοποιησεις για τον εκπαιδευτη που ανεφερες. Αφου θες απλα εναν σκυλο για συντροφια, ειλικρινα δεν χρειαζεται να μπλεξεις με εκτροφεις,pedigree κτλ. Απλα ψαχνεις στις αγγελιες,στις ομαδες στο Facebook για σκυλακια που χαριζονται, βλεπεις αυτο που σου κανει κλικ εμφανισιακα, πηγαινεις το βλεπεις απο κοντα και το παιρνεις. Win-Win κατάσταση. Αυτό που λες οτι θελεις να παρεις ενα κουταβι απο εκτροφεα για να ξερεις το παρελθον του ειναι πολυ σωστο, ομως δεν σου χρειαζεται για τις απαιτησεις που εχεις. Ενα ηρεμο σκυλι θες, το οποιο (αφου εχεις την διαθεση να φας την κουταβοπεριοδο) μπορεις να διαμορφωσεις μονος σου, με δεδομενα αυτα που λες. Οτι θα σχοληθεις,θα το εκπαιδευσεις, θα του αφιερωσεις χρονο. Μπορεις ευκολα να βρεις ενα ομορφο σκυλακι , το οποιο να εχει δειξει τι χαρακτηρα θα διαμορφωσει. Δεν μπορει να μεταλλαχτει σε δεινοσαυρο...
Η εμπειρια που ειχες με το "Jack" προφανως σε εχει επηρεασει και πολυ σωστα θα ελεγα, αφου τοτε ειχαν γινει ολα λαθος...Λαθος επιλογη ρατσας, σκυλι ημιαιμο στην πραγματικοτητα, αμφιβολου προελευσης, λαθος διαχειριση κοκ. Τωρα που εχεις διαβασει και πεντε πραγματα, μπορεις να αποφυγεις τα λαθη του παρελθοντος,να βρεις ενα σκυλι να σας συντροφευει και να περνατε ομορφα ολοι μαζι!
υγ. Ο μολοσσος είναι ζορι και γενικα οσο πιο μεγαλο ειναι ενα σκυλι, τοσο πιο δυσκολη η καθημερινοτητα μαζι του. Θελει πολλη οργανωση, πολλα χρηματα, πολλη υπομονη κ.ο.κ. σκεψου το καλα το θεμα μεγεθους...Ο Γ.Π. δεν ειναι ο σκοπος του για σκυλακι συντροφιας, δεν θα τον προτεινα.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Θέλω έναν σκύλο ήρεμο, να μπορεί να γίνει μελος της οικογένειας, χωρίς κυριαρχικες τασεις.
Έχω μια προτίμηση στις μεγαλόσωμες ράτσες καθώς τις θεωρω λίγο πιο σταθερές στο θέμα του χαρακτήρα.
Το σκυλί δεν προορίζεται για φύλακας, ούτε για κάποιου είδους εργασία.
Αυτά που ζητάς μπορείς να τα βρείς σ' ένα τυπικό Γκόλντεν ή Λαμπραντόρ. Όμως καταλαβαίνω πως δεν σε προβληματίζει τόσο η επιλογή μιας συγκεκριμένης φυλής αλλά το αν ο σκύλος που θα αποκτήσεις είναι μέσα στο πρότυπο από πλευράς συμπεριφοράς και να μην έχει θέματα υγείας.

Προβληματίζομαι όμως καθώς βλέπω πως πολλοί φίλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με σκύλους όλων των ομάδων και φυλλων, και γενικά δεν μπορώ να αποφασίσω τι μου ταιριάζει.
Σε τι είδους προβλήματα αναφέρεσαι ; Άλλο τα προβλήματα και άλλο τι μπορεί να σου ταιριάζει εσένα.

Στο θέμα με τίτλο "ποια ειναι τα αρνητικα της ρατσας του σκυλου σας" το μέλος @Haris Drazen έχει καταθέσει εδώ την προσωπική του εμπειρία σχετικά με τον ΓΠ.

ΥΓ.

Εγώ θα βλεφάριζα την παρακάτω για σύντροφο

german.jpg

Μάρθα
 


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
Αυτα που ζητας τα προσφερει απλοχερα οποιοδηποτε ημιαιμο σκυλι. Χωρις κοστος αγορας. Τα οποια χρηματα μπορεις να χρησιμοποιησεις για τον εκπαιδευτη που ανεφερες. Αφου θες απλα εναν σκυλο για συντροφια, ειλικρινα δεν χρειαζεται να μπλεξεις με εκτροφεις,pedigree κτλ. Απλα ψαχνεις στις αγγελιες,στις ομαδες στο Facebook για σκυλακια που χαριζονται, βλεπεις αυτο που σου κανει κλικ εμφανισιακα, πηγαινεις το βλεπεις απο κοντα και το παιρνεις. Win-Win κατάσταση. Αυτό που λες οτι θελεις να παρεις ενα κουταβι απο εκτροφεα για να ξερεις το παρελθον του ειναι πολυ σωστο, ομως δεν σου χρειαζεται για τις απαιτησεις που εχεις. Ενα ηρεμο σκυλι θες, το οποιο (αφου εχεις την διαθεση να φας την κουταβοπεριοδο) μπορεις να διαμορφωσεις μονος σου, με δεδομενα αυτα που λες. Οτι θα σχοληθεις,θα το εκπαιδευσεις, θα του αφιερωσεις χρονο. Μπορεις ευκολα να βρεις ενα ομορφο σκυλακι , το οποιο να εχει δειξει τι χαρακτηρα θα διαμορφωσει. Δεν μπορει να μεταλλαχτει σε δεινοσαυρο...
Η εμπειρια που ειχες με το "Jack" προφανως σε εχει επηρεασει και πολυ σωστα θα ελεγα, αφου τοτε ειχαν γινει ολα λαθος...Λαθος επιλογη ρατσας, σκυλι ημιαιμο στην πραγματικοτητα, αμφιβολου προελευσης, λαθος διαχειριση κοκ. Τωρα που εχεις διαβασει και πεντε πραγματα, μπορεις να αποφυγεις τα λαθη του παρελθοντος,να βρεις ενα σκυλι να σας συντροφευει και να περνατε ομορφα ολοι μαζι!
υγ. Ο μολοσσος είναι ζορι και γενικα οσο πιο μεγαλο ειναι ενα σκυλι, τοσο πιο δυσκολη η καθημερινοτητα μαζι του. Θελει πολλη οργανωση, πολλα χρηματα, πολλη υπομονη κ.ο.κ. σκεψου το καλα το θεμα μεγεθους...Ο Γ.Π. δεν ειναι ο σκοπος του για σκυλακι συντροφιας, δεν θα τον προτεινα.
Xάρη καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση και τις συμβουλές σου.
Επέτρεψε μου, έχω κάποιες απορίες πάνω σε αυτά. Καθαρά για να μάθω όχι για να στην πω.

Αρχικά γιατί να θεωρείται καλύετρο από πλευράς χαρακήρα ένα ημίαιμο σκυλι. Εννοώ, ότι μπορεί να προέρχεται από προβληαμτικούς γονείς, κακά βιώματα ή βίαιες συμπριφορές που να έχει δεχθεί κ.α., γεγονότα που το κάνουν ερωτηματικό και στις περιπτώσεις που ισχύουν τα πιο πάνω αρνητικά βιώματα, και στα δικά μου μάτια χρειάζονται σίγουρα έμπειρο/εκπαιδευμένο ιδιοκτήτη για να τα συμμορφώσει.
Πχ και το δικό μου τζακρασσελάκι, μια χαρά χαρούμενο ήταν και τη στιγμή που γνώρισε τους νέους ιδιοκτήτες και γενικά όταν γνώριζε νέο κόσμο.
Σωστά ή λεώ κάτι λάθος;

Γενικά θέλω να αποφύγω την περίπτωση να υϊοθετήσω είτε κάποιο puppy mill που δεν μπόρεσαν να το ενσωματώσουν οι πρώην ιδιοκτήτες τους ή γενικά να αποφύγω ένα αδέσποτο που θα έχει μάθει σε συγκεκριμένο τρόπο ζωής. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ. Προσπαθώ να περιποιούμαι κι εγω αδέσποτα με τροφές και νεράκι.

Κάτι τελευταίο, για το θέμα του Γερμανικού ποιμενικού, μιας και διάβασα και τα όσα αρνητικά είπες για τη συγκεκριμένη ράτσα στο δικό σου ποστ και συγκεκριμένα:
"Μπορεις να τα παρεις οπουδηποτε μαζι σου, εχοντας το κεφαλι σου ησυχο, οτι δεν θα συμβει κατι απροσδοκητο. Αν ξερεις τον σκυλο σου, μονο στα πλαισια στατιστικου λαθους θα σου σκασει κατι χωρις να το περιμενεις. Ειναι πανεξυπνα,εκπαιδευσιμα οσο δεν παει,ειναι απολυτα συνεργασιμα,ανθρωποκεντρικα,προσαρμοζονται σε οποιαδηποτε κατασταση/συνθηκη/χωρο, ζουν για να κανουν τα χατηρια του ανθρωπου τους και να τον εχουν ευτυχισμενο, γιατι ετσι ειναι ευτυχισμενα και αυτα. Δεν ειναι ξεροκεφαλα, ειναι ισορροπημενα,σου δειχνουν τι θελουν, μπορεις να εχεις αψογη επικοινωνια. Είναι σκυλος - ελβετικος σουγιας, κανει τα παντα και συμφερει."

Κάτι τέτοιο έχω στο νου μου από τη ράτσα σκύλου που θέλω να ζήσω μαζί του.
Νομίζω πως είναι συγκεκριμένες αυτές οι φυλλές που το προσφέρουν. Γιατί λες πως δε θα μου κάνει ο ΓΠ; Δε σε ρωτώ ειρωνικά απλά να δω την επιχειρηματολογία σου θέλω.

Υ.Γ. Επειδή ίσως να έχω περάσει κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλω πραγματικά, να τονίσω πως δε θέλω σκύλο καναπέ, αλλά έναν σταθερό, ήρεμο και συγκεντρωμένο χαρακτήρα.
Το θέμα του μεγέθους που ανέφερες επίσης, εννοείται πως το λαμβάνω σοβαρά υπόψην και σε ευχαριστώ που το τονίζεις αλλά πιστέυω εκεί θα καταλήξω, εννοώ σε μεγαλόσωμη ράτσα.
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
Αυτά που ζητάς μπορείς να τα βρείς σ' ένα τυπικό Γκόλντεν ή Λαμπραντόρ. Όμως καταλαβαίνω πως δεν σε προβληματίζει τόσο η επιλογή μιας συγκεκριμένης φυλής αλλά το αν ο σκύλος που θα αποκτήσεις είναι μέσα στο πρότυπο από πλευράς συμπεριφοράς και να μην έχει θέματα υγείας.



Σε τι είδους προβλήματα αναφέρεσαι ; Άλλο τα προβλήματα και άλλο τι μπορεί να σου ταιριάζει εσένα.

Στο θέμα με τίτλο "ποια ειναι τα αρνητικα της ρατσας του σκυλου σας" το μέλος @Haris Drazen έχει καταθέσει εδώ την προσωπική του εμπειρία σχετικά με τον ΓΠ.

ΥΓ.

Εγώ θα βλεφάριζα την παρακάτω για σύντροφο

View attachment 71587

Μάρθα
ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ σε ευχαριστώ κι εσένα για τις συμβουλές.

Στο ερώτημά σου σε τι προβλήματα αναφέρομαι, αναφέρομαι κυρίως σε προβλήματα συμπεριφοράς και ανυπακοής του σκύλου ( δαγκώμαατα, γρυλίσματα) που έχουν αναφέρει κάποια μέλη εδώ ακόμη και για ράτσες όπως ο ΓΠ.
Και αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο έιναι πως κάποιο επίσης μέλος ανέφερε πως είναι λογικό αυτό όταν μιλάμε για ΓΠ και έπευσαν να συμφωνήσουν και άλλοι με αυτό.
Ότι, δηλαδή, θεωρείται σκυλί κυριαρχικό και με έντονο ταπεραμέντο, και άρα καλώς γρυλίζει και δαγκώνει εφόσον ανανγνωρίζει μόνο τον πατέρα ως αρχηγό της αγέλης.
 


tasioskis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2019
56
57
39
ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ σε ευχαριστώ κι εσένα για τις συμβουλές.

Στο ερώτημά σου σε τι προβλήματα αναφέρομαι, αναφέρομαι κυρίως σε προβλήματα συμπεριφοράς και ανυπακοής του σκύλου ( δαγκώμαατα, γρυλίσματα) που έχουν αναφέρει κάποια μέλη εδώ ακόμη και για ράτσες όπως ο ΓΠ.
Και αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο έιναι πως κάποιο επίσης μέλος ανέφερε πως είναι λογικό αυτό όταν μιλάμε για ΓΠ και έπευσαν να συμφωνήσουν και άλλοι με αυτό.
Ότι, δηλαδή, θεωρείται σκυλί κυριαρχικό και με έντονο ταπεραμέντο, και άρα καλώς γρυλίζει και δαγκώνει εφόσον ανανγνωρίζει μόνο τον πατέρα ως αρχηγό της αγέλης.
Συγγνωμη που μπαινω σφηνα , αν και με Γ.Π ειμαι πρακτικα απειρος , αλλα επειδη εχω κανει ηδη ερυνα πανω απο 12 μηνες για αγορα μονο Γ.Π θελω να πω το εξης , σε καμια περιπτωση ενας Γ.Π απο σωστο εκτροφεα και γονεις , δεν θεωρειται φυσιολογικο να γρυλιζει και να δαγκωνει.
 
  • Like
Reactions: giorgos_gtc


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Γενικά θέλω να αποφύγω την περίπτωση να υϊοθετήσω είτε κάποιο puppy mill που δεν μπόρεσαν να το ενσωματώσουν οι πρώην ιδιοκτήτες τους
Τι ακριβώς εννοείς με αυτό;
 


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
Τι ακριβώς εννοείς με αυτό;
Mareco εννοώ πως επειδή την έχω πατήσει ήδη μις φορά με puppy mill και παράλληλα είμαι πρωτάρης σχετικά, προτιμώ να πάρω έναν σκύλο με συγκεκριμένη προέλευση και καλά δέιγματα συμπεριφοράς, υγείας κτλ.
 
  • Like
Reactions: mareco


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Ok, γιατί όπως το έγραψες, μου έμοιασε σαν να μην έχεις καταλάβει τι εστί puppy mill.
 
  • Like
Reactions: giorgos_gtc


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
φιλε μου σχετικά με τον γερμανικό ποιμενικό πιστευω θα βρεις πολλά σε φιλοζωικά σωματεια ενήλικα με σταθεροποιημένο χαρακτήρα κι αντίστοιχης μορφολογίας που θα μπορείς να τεστάρεις και να διαλέξεις αν σου ταιριάζει κλ...
ο μολοσσός γενικά πρέπει να σκεφτείς ... μεγάλος σκύλος... μεγάλα προβλήματα...
φαντάσου να είχε δαγκώσει την φιλενάδα σου μολοσσός κι όχι τζακ ράσελ... ( ούτε να το διανοηθώ
πλύ τροφή 1,5 τσουβάλι καλής ποιότητας τροφή , φάρμακα προληπτικά κλπ για 60 και κιλά σκύλο,... και ούτω καθέξης...
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Σου απαντω αναλυτικα,κατω απο το κειμενο σου με italic:

Αρχικά γιατί να θεωρείται καλύετρο από πλευράς χαρακήρα ένα ημίαιμο σκυλι.
Εγω δεν ειπα πουθενα κατι τετοιο. Είπα οτι ,για αυτα που ψαχνεις,σε καλυπτει απολυτα ενα ημιαιμο.

Εννοώ, ότι μπορεί να προέρχεται από προβληαμτικούς γονείς, κακά βιώματα ή βίαιες συμπριφορές που να έχει δεχθεί κ.α., γεγονότα που το κάνουν ερωτηματικό και στις περιπτώσεις που ισχύουν τα πιο πάνω αρνητικά βιώματα, και στα δικά μου μάτια χρειάζονται σίγουρα έμπειρο/εκπαιδευμένο ιδιοκτήτη για να τα συμμορφώσει.
Ισχυουν αυτα που λες, αλλα μπορεις να ψαξεις να βρεις απλα ενα παρατημενο σκυλι, χωρις στραβο παρελθον. Ευτυχως για σενα, αλλα δυστυχως γενικα, υπαρχουν απειρες επιλογες. Και πιστεψε με, πολυ πιο ευκολα μπορεις να βρεις ενα ισορροπημενο ημιαιμο που ψαχνει σπιτι, παρα ενα καθως πρεπει καθαροαιμο απο εκτροφεα!

Πχ και το δικό μου τζακρασσελάκι, μια χαρά χαρούμενο ήταν και τη στιγμή που γνώρισε τους νέους ιδιοκτήτες και γενικά όταν γνώριζε νέο κόσμο.
Σωστά ή λεώ κάτι λάθος;
Δε μπορω να σχολιασω συγκεκριμενα εναν σκυλο που δεν εχω ζησει. Εδω σχολιαζουμε πανω σε ενα πολυ γενικο πλαισιο και παντα συμφωνα με την πληροφορια που εχουμε απο αυτον που γραφει.Στα ματια σου μπορει να ηταν μια χαρα χαρουμενο, στα ματια καποιου εμπειρου, μπορει να εκανε μπαμ οτι θα εβγαζε πχ την διορθωση στην κοπελα σου...Αν θες την αποψη μου, by default τα Τζακ ειναι απο τις πιο δυσκολες ρατσες να διαχειριστεις! Φανταζομαι, τωρα που ασχολεισαι, θα εχεις διαβασει τις καταβολες τους, τον σκοπο της ρατσας και τι συνεπαγεται ολο αυτο...Βαλε στην εξισωση και την παντελως αγνωστη προελευση του συγκεκριμενου σκυλου και την δικη σου απειρια, οποτε τι να σου πω αν ειναι σωστο ή λαθος; Υποθετω οτι ηταν απολυτα φυσιολογικο που δαγκωσε την κοπελα σου...Τι να λεει που χαιροταν με τον καθε αγνωστο που γνωριζε, αν ειχε μαθει οτι μεσα στο σπιτι αυτος ειναι πανω απο την κοπελα σου σε ιεραρχια; Ασχετο το ενα με το αλλο...

Γενικά θέλω να αποφύγω την περίπτωση να υϊοθετήσω είτε κάποιο puppy mill που δεν μπόρεσαν να το ενσωματώσουν οι πρώην ιδιοκτήτες τους ή γενικά να αποφύγω ένα αδέσποτο που θα έχει μάθει σε συγκεκριμένο τρόπο ζωής.
Ξαναλεω,πως για υιοθεσια μπορεις να βρεις τα παντα...Δε μιλαμε να παρεις απαραιτητα ουτε αδεσποτο, ουτε κακοποιημενο. Υπαρχουν σκυλια απο σπιτια που απλα... τα παρατησαν, σκυλια που εχουν "χαθει" αλλα δεν τα αναζητησε κανεις, σκυλια που τα δινουν γιατι ...τα βαρεθηκαν, γιατι δεν εχουν λεφτα να τα συντηρησουν, γιατι φευγουν για εξωτερικο...,κουταβια που τους...προεκυψαν κ.ο.κ.

Κάτι τελευταίο, για το θέμα του Γερμανικού ποιμενικού, μιας και διάβασα και τα όσα αρνητικά είπες για τη συγκεκριμένη ράτσα στο δικό σου ποστ και συγκεκριμένα:
(αυτα ειναι τα θετικα βεβαια...:sneaky:)
"Μπορεις να τα παρεις οπουδηποτε μαζι σου, εχοντας το κεφαλι σου ησυχο, οτι δεν θα συμβει κατι απροσδοκητο. Αν ξερεις τον σκυλο σου, μονο στα πλαισια στατιστικου λαθους θα σου σκασει κατι χωρις να το περιμενεις. Ειναι πανεξυπνα,εκπαιδευσιμα οσο δεν παει,ειναι απολυτα συνεργασιμα,ανθρωποκεντρικα,προσαρμοζονται σε οποιαδηποτε κατασταση/συνθηκη/χωρο, ζουν για να κανουν τα χατηρια του ανθρωπου τους και να τον εχουν ευτυχισμενο, γιατι ετσι ειναι ευτυχισμενα και αυτα. Δεν ειναι ξεροκεφαλα, ειναι ισορροπημενα,σου δειχνουν τι θελουν, μπορεις να εχεις αψογη επικοινωνια. Είναι σκυλος - ελβετικος σουγιας, κανει τα παντα και συμφερει."

Διευκρινιση: Ολα τα παραπανω, δεν επιτυγχανονται αυτοματα επειδη εχεις εναν Γ.Π. Πρεπει να πετυχεις το σωστο (για σενα) κουταβι, απο την σωστη γεννα, απο τις σωστες γραμμες και φυσικα να ασχοληθεις παρα πολυ μαζι του απο την πρωτη στιγμη που θα το παρεις στα χερια σου!
Κάτι τέτοιο έχω στο νου μου από τη ράτσα σκύλου που θέλω να ζήσω μαζί του.
Αυτο που εχεις στο νου σου, δηλαδη ολα τα παραπανω, μπορεις να βρεις πακετακι και σε ενα ημιαιμο σκυλι, το οποιο θα το διαμορφωσεις και εσυ ο ιδιος, συμφωνα με τον τροπο ζωης που σου ταιριαζει. Αν δεν εχεις ακομα την εμπειρια μονος σου, θα σου προτεινα να παρεις μαζι σου εναν εκπαιδευτη και να σου υποδειξει πχ,αν το σκυλι που σου εκανε κλικ εμφανισιακα, εχει τον χαρακτηρα και τις προδιαγραφες για αυτα που ζητας.

Νομίζω πως είναι συγκεκριμένες αυτές οι φυλλές που το προσφέρουν. Γιατί λες πως δε θα μου κάνει ο ΓΠ; Δε σε ρωτώ ειρωνικά απλά να δω την επιχειρηματολογία σου θέλω.
Ο Γ.Π. ανηκει στην κατηγορια των εργασιακων σκυλων. Στο κομματι απο το post μου που παρεθεσες, δεν εβαλες και την προταση που λεω πως ο σκυλος μου μπορει σε ενα δευτερολεπτο να μετατραπει απο χαζοβιολης, σε "φυλακα". Αυτο θεωρητικα ειναι στο ενστικτο του, αλλα θελει και δουλεια απο τη μερια σου. Για να ειμαι πιο ακριβης, αυτο δεν ειναι προαιρετικο! Ο Γ.Π. πρεπει να εκπαιδευτει και προς αυτη την κατευθυνση. Ο Γ.Π. πρεπει να κανει καποια "εργασια". Δεν εχεις αναφερει πουθενα οτι σκοπευεις να ασχοληθεις με κατι σχετικο, για αυτο λοιπον δεν προτεινω να παρεις Γ.Π. Ουσιαστικα δεν θα χρησιμοποιησεις το βασικοτερο ισως κομματι του χαρακτηρα του. Γιατι να παρεις εναν σκυλο επιπεδου 10 και να τον κατεβασεις στο 5-6; Κριμα δεν ειναι; (βλ. υγ1).
Οπως ειπε και ο ΑΡΓΟΣ, αυτα τα "κοινωνικα" χαρακτηριστικα μπορεις να βρεις καλλιστα και σε ενα Golden, αν επιμενεις οτι θες να σκασεις και 700-800€ για ενα σκυλι ρατσας...


Υ.Γ. Επειδή ίσως να έχω περάσει κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλω πραγματικά, να τονίσω πως δε θέλω σκύλο καναπέ, αλλά έναν σταθερό, ήρεμο και συγκεντρωμένο χαρακτήρα.
Το θέμα του μεγέθους που ανέφερες επίσης, εννοείται πως το λαμβάνω σοβαρά υπόψην και σε ευχαριστώ που το τονίζεις αλλά πιστέυω εκεί θα καταλήξω, εννοώ σε μεγαλόσωμη ράτσα.
Μεγαλοσωμο απο μεγαλοσωμο διαφερουν! Θελω να πω πως στα ματια του κοσμου, ο σκυλος μου φαινεται τεραστιος,"αρκουδα", κτλ...ενω στην πραγματικοτητα ειναι μολις 35 κιλα, δηλαδη τον λες και μεσαιου μεγεθους. Μεχρι τα 40 κιλα η αποψη μου ειναι πως παλευεται...Απο κει και πανω, τα πραγματικα μεγαλοσωμα σκυλια των 50,60,70 κιλων, ειναι πολυ δυσκολη υποθεση! Θελουν ακομα περισσοτερη προσαρμογη,χρημα,χρονο,χωρο,εκπαιδευση και φυσικα δεν ειναι ευκολο να ζεις μαζι τους μεσα σε αστικο περιβαλλον. Στα δικα μου ματια ειναι περισσοτερο ταλαιπωρια, παρα ευχαριστηση.

Για να κλεισω και το σεντονι μου, αυτες ειναι οι προσωπικες μου αποψεις. Και επειδη εχω μια ιδιαιτερη ευαισθησια στην φυλη των Γ.Π., σε επιπεδο ρομαντικα ιδεολογικο, ειμαι πολυ επιφυλακτικος οταν καποιος λεει οτι θελει να παρει ενα Γ.Π. Γιατι θελει ενα Γ.Π.; Τι γνωριζει για την ιστορια της φυλης; Πως σκοπευει να χρησιμοποιησει τον Γ.Π.; Τι δυνατοτητες εκπαιδευσης και εκτονωσης σκοπευει να του παρεχει; Μην το παρεις προσωπικα, αλλα καποιος που ξεκιναει ρωτωντας "ποια ρατσα μου ταιριαζει", δεν ειναι για να παρει Γ.Π. Αυτος που θελει Γ.Π. ειναι ερωτευμενος με την ρατσα, ειναι σιγουρος 100% ,το ξερει εξ αρχης και στο μυαλο του δεν υπαρχει αλλη φυλη. :cool:
υγ1. στην απο πανω παραγραφο,οπου "Γ.Π", μπορεις να βαλεις οποιαδηποτε αλλη ρατσα προτιμας. Οι φυλες και η καθαροαιμια υποτιθεται οτι εχουν εναν σκοπο, ο οποιος στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν ειναι μονο η ωραια εμφανιση. Αν πιστευεις οτι εισαι απο τους τοσο πορωμενους που θελουν σωνει και ντε να γινουν μερος και συνεχιστες μιας φυλης, τοτε προχωρα...συνεχισε το διαβασμα, παρε τους δρομους για εκτροφεια και εκθεσεις, βαλε στην ακρη κανενα 1000€ για την αγορα και ολα τα παρελκομενα εξοδα της και καλη τυχη στον σκοτεινο κοσμο των καθαροαιμων σκυλων...;)
υγ2. Κρατα και αυτο: Τα ημιαιμα συνηθως αντιμετωπιζουν λιγοτερα προβληματα υγειας
υγ3. Το να πετυχεις τον σωστο εκτροφεα, την σωστη γεννα και το σωστο κουταβι, ειναι απειρως πιο δυσκολα απο το να πετυχεις το σωστο σκυλι που περιμενει να το υιοθετησεις!
 
Last edited:




giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
Σου απαντω αναλυτικα,κατω απο το κειμενο σου με italic:

Αρχικά γιατί να θεωρείται καλύετρο από πλευράς χαρακήρα ένα ημίαιμο σκυλι.
Εγω δεν ειπα πουθενα κατι τετοιο. Είπα οτι ,για αυτα που ψαχνεις,σε καλυπτει απολυτα ενα ημιαιμο.

Εννοώ, ότι μπορεί να προέρχεται από προβληαμτικούς γονείς, κακά βιώματα ή βίαιες συμπριφορές που να έχει δεχθεί κ.α., γεγονότα που το κάνουν ερωτηματικό και στις περιπτώσεις που ισχύουν τα πιο πάνω αρνητικά βιώματα, και στα δικά μου μάτια χρειάζονται σίγουρα έμπειρο/εκπαιδευμένο ιδιοκτήτη για να τα συμμορφώσει.
Ισχυουν αυτα που λες, αλλα μπορεις να ψαξεις να βρεις απλα ενα παρατημενο σκυλι, χωρις στραβο παρελθον. Ευτυχως για σενα, αλλα δυστυχως γενικα, υπαρχουν απειρες επιλογες. Και πιστεψε με, πολυ πιο ευκολα μπορεις να βρεις ενα ισορροπημενο ημιαιμο που ψαχνει σπιτι, παρα ενα καθως πρεπει καθαροαιμο απο εκτροφεα!

Πχ και το δικό μου τζακρασσελάκι, μια χαρά χαρούμενο ήταν και τη στιγμή που γνώρισε τους νέους ιδιοκτήτες και γενικά όταν γνώριζε νέο κόσμο.
Σωστά ή λεώ κάτι λάθος;
Δε μπορω να σχολιασω συγκεκριμενα εναν σκυλο που δεν εχω ζησει. Εδω σχολιαζουμε πανω σε ενα πολυ γενικο πλαισιο και παντα συμφωνα με την πληροφορια που εχουμε απο αυτον που γραφει.Στα ματια σου μπορει να ηταν μια χαρα χαρουμενο, στα ματια καποιου εμπειρου, μπορει να εκανε μπαμ οτι θα εβγαζε πχ την διορθωση στην κοπελα σου...Αν θες την αποψη μου, by default τα Τζακ ειναι απο τις πιο δυσκολες ρατσες να διαχειριστεις! Φανταζομαι, τωρα που ασχολεισαι, θα εχεις διαβασει τις καταβολες τους, τον σκοπο της ρατσας και τι συνεπαγεται ολο αυτο...Βαλε στην εξισωση και την παντελως αγνωστη προελευση του συγκεκριμενου σκυλου και την δικη σου απειρια, οποτε τι να σου πω αν ειναι σωστο ή λαθος; Υποθετω οτι ηταν απολυτα φυσιολογικο που δαγκωσε την κοπελα σου...Τι να λεει που χαιροταν με τον καθε αγνωστο που γνωριζε, αν ειχε μαθει οτι μεσα στο σπιτι αυτος ειναι πανω απο την κοπελα σου σε ιεραρχια; Ασχετο το ενα με το αλλο...

Γενικά θέλω να αποφύγω την περίπτωση να υϊοθετήσω είτε κάποιο puppy mill που δεν μπόρεσαν να το ενσωματώσουν οι πρώην ιδιοκτήτες τους ή γενικά να αποφύγω ένα αδέσποτο που θα έχει μάθει σε συγκεκριμένο τρόπο ζωής.
Ξαναλεω,πως για υιοθεσια μπορεις να βρεις τα παντα...Δε μιλαμε να παρεις απαραιτητα ουτε αδεσποτο, ουτε κακοποιημενο. Υπαρχουν σκυλια απο σπιτια που απλα... τα παρατησαν, σκυλια που εχουν "χαθει" αλλα δεν τα αναζητησε κανεις, σκυλια που τα δινουν γιατι ...τα βαρεθηκαν, γιατι δεν εχουν λεφτα να τα συντηρησουν, γιατι φευγουν για εξωτερικο...,κουταβια που τους...προεκυψαν κ.ο.κ.

Κάτι τελευταίο, για το θέμα του Γερμανικού ποιμενικού, μιας και διάβασα και τα όσα αρνητικά είπες για τη συγκεκριμένη ράτσα στο δικό σου ποστ και συγκεκριμένα:
(αυτα ειναι τα θετικα βεβαια...:sneaky:)
"Μπορεις να τα παρεις οπουδηποτε μαζι σου, εχοντας το κεφαλι σου ησυχο, οτι δεν θα συμβει κατι απροσδοκητο. Αν ξερεις τον σκυλο σου, μονο στα πλαισια στατιστικου λαθους θα σου σκασει κατι χωρις να το περιμενεις. Ειναι πανεξυπνα,εκπαιδευσιμα οσο δεν παει,ειναι απολυτα συνεργασιμα,ανθρωποκεντρικα,προσαρμοζονται σε οποιαδηποτε κατασταση/συνθηκη/χωρο, ζουν για να κανουν τα χατηρια του ανθρωπου τους και να τον εχουν ευτυχισμενο, γιατι ετσι ειναι ευτυχισμενα και αυτα. Δεν ειναι ξεροκεφαλα, ειναι ισορροπημενα,σου δειχνουν τι θελουν, μπορεις να εχεις αψογη επικοινωνια. Είναι σκυλος - ελβετικος σουγιας, κανει τα παντα και συμφερει."

Διευκρινιση: Ολα τα παραπανω, δεν επιτυγχανονται αυτοματα επειδη εχεις εναν Γ.Π. Πρεπει να πετυχεις το σωστο (για σενα) κουταβι, απο την σωστη γεννα, απο τις σωστες γραμμες και φυσικα να ασχοληθεις παρα πολυ μαζι του απο την πρωτη στιγμη που θα το παρεις στα χερια σου!
Κάτι τέτοιο έχω στο νου μου από τη ράτσα σκύλου που θέλω να ζήσω μαζί του.
Αυτο που εχεις στο νου σου, δηλαδη ολα τα παραπανω, μπορεις να βρεις πακετακι και σε ενα ημιαιμο σκυλι, το οποιο θα το διαμορφωσεις και εσυ ο ιδιος, συμφωνα με τον τροπο ζωης που σου ταιριαζει. Αν δεν εχεις ακομα την εμπειρια μονος σου, θα σου προτεινα να παρεις μαζι σου εναν εκπαιδευτη και να σου υποδειξει πχ,αν το σκυλι που σου εκανε κλικ εμφανισιακα, εχει τον χαρακτηρα και τις προδιαγραφες για αυτα που ζητας.

Νομίζω πως είναι συγκεκριμένες αυτές οι φυλλές που το προσφέρουν. Γιατί λες πως δε θα μου κάνει ο ΓΠ; Δε σε ρωτώ ειρωνικά απλά να δω την επιχειρηματολογία σου θέλω.
Ο Γ.Π. ανηκει στην κατηγορια των εργασιακων σκυλων. Στο κομματι απο το post μου που παρεθεσες, δεν εβαλες και την προταση που λεω πως ο σκυλος μου μπορει σε ενα δευτερολεπτο να μετατραπει απο χαζοβιολης, σε "φυλακα". Αυτο θεωρητικα ειναι στο ενστικτο του, αλλα θελει και δουλεια απο τη μερια σου. Για να ειμαι πιο ακριβης, αυτο δεν ειναι προαιρετικο! Ο Γ.Π. πρεπει να εκπαιδευτει και προς αυτη την κατευθυνση. Ο Γ.Π. πρεπει να κανει καποια "εργασια". Δεν εχεις αναφερει πουθενα οτι σκοπευεις να ασχοληθεις με κατι σχετικο, για αυτο λοιπον δεν προτεινω να παρεις Γ.Π. Ουσιαστικα δεν θα χρησιμοποιησεις το βασικοτερο ισως κομματι του χαρακτηρα του. Γιατι να παρεις εναν σκυλο επιπεδου 10 και να τον κατεβασεις στο 5-6; Κριμα δεν ειναι; (βλ. υγ1).
Οπως ειπε και ο ΑΡΓΟΣ, αυτα τα "κοινωνικα" χαρακτηριστικα μπορεις να βρεις καλλιστα και σε ενα Golden, αν επιμενεις οτι θες να σκασεις και 700-800€ για ενα σκυλι ρατσας...


Υ.Γ. Επειδή ίσως να έχω περάσει κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλω πραγματικά, να τονίσω πως δε θέλω σκύλο καναπέ, αλλά έναν σταθερό, ήρεμο και συγκεντρωμένο χαρακτήρα.
Το θέμα του μεγέθους που ανέφερες επίσης, εννοείται πως το λαμβάνω σοβαρά υπόψην και σε ευχαριστώ που το τονίζεις αλλά πιστέυω εκεί θα καταλήξω, εννοώ σε μεγαλόσωμη ράτσα.
Μεγαλοσωμο απο μεγαλοσωμο διαφερουν! Θελω να πω πως στα ματια του κοσμου, ο σκυλος μου φαινεται τεραστιος,"αρκουδα", κτλ...ενω στην πραγματικοτητα ειναι μολις 35 κιλα, δηλαδη τον λες και μεσαιου μεγεθους. Μεχρι τα 40 κιλα η αποψη μου ειναι πως παλευεται...Απο κει και πανω, τα πραγματικα μεγαλοσωμα σκυλια των 50,60,70 κιλων, ειναι πολυ δυσκολη υποθεση! Θελουν ακομα περισσοτερη προσαρμογη,χρημα,χρονο,χωρο,εκπαιδευση και φυσικα δεν ειναι ευκολο να ζεις μαζι τους μεσα σε αστικο περιβαλλον. Στα δικα μου ματια ειναι περισσοτερο ταλαιπωρια, παρα ευχαριστηση.

Για να κλεισω και το σεντονι μου, αυτες ειναι οι προσωπικες μου αποψεις. Και επειδη εχω μια ιδιαιτερη ευαισθησια στην φυλη των Γ.Π., σε επιπεδο ρομαντικα ιδεολογικο, ειμαι πολυ επιφυλακτικος οταν καποιος λεει οτι θελει να παρει ενα Γ.Π. Γιατι θελει ενα Γ.Π.; Τι γνωριζει για την ιστορια της φυλης; Πως σκοπευει να χρησιμοποιησει τον Γ.Π.; Τι δυνατοτητες εκπαιδευσης και εκτονωσης σκοπευει να του παρεχει; Μην το παρεις προσωπικα, αλλα καποιος που ξεκιναει ρωτωντας "ποια ρατσα μου ταιριαζει", δεν ειναι για να παρει Γ.Π. Αυτος που θελει Γ.Π. ειναι ερωτευμενος με την ρατσα, ειναι σιγουρος 100% ,το ξερει εξ αρχης και στο μυαλο του δεν υπαρχει αλλη φυλη. :cool:
υγ1. στην απο πανω παραγραφο,οπου "Γ.Π", μπορεις να βαλεις οποιαδηποτε αλλη ρατσα προτιμας. Οι φυλες και η καθαροαιμια υποτιθεται οτι εχουν εναν σκοπο, ο οποιος στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν ειναι μονο η ωραια εμφανιση. Αν πιστευεις οτι εισαι απο τους τοσο πορωμενους που θελουν σωνει και ντε να γινουν μερος και συνεχιστες μιας φυλης, τοτε προχωρα...συνεχισε το διαβασμα, παρε τους δρομους για εκτροφεια και εκθεσεις, βαλε στην ακρη κανενα 1000€ για την αγορα και ολα τα παρελκομενα εξοδα της και καλη τυχη στον σκοτεινο κοσμο των καθαροαιμων σκυλων...;)
υγ2. Κρατα και αυτο: Τα ημιαιμα συνηθως αντιμετωπιζουν λιγοτερα προβληματα υγειας
υγ3. Το να πετυχεις τον σωστο εκτροφεα, την σωστη γεννα και το σωστο κουταβι, ειναι απειρως πιο δυσκολα απο το να πετυχεις το σωστο σκυλι που περιμενει να το υιοθετησεις!
Χάρη σε υπέρ ευχαριστώ για την υπεραναλυτικη και κατατοπιτιξοτατη απάντησή σου και ειδικά για τον χρόνο που διέθεσες.
Επιφυλάσσομαι εν καιρώ και αφού φυσικά διαβάσω αρκετά ακόμη να επανέλθω, αν δεν είμαι τόσο ενοχλητικός, με κάποιο προσωπικό μήνυμα, για λίγη ακόμη βοήθεια.
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


tasioskis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2019
56
57
39
Χάρη σε υπέρ ευχαριστώ για την υπεραναλυτικη και κατατοπιτιξοτατη απάντησή σου και ειδικά για τον χρόνο που διέθεσες.
Επιφυλάσσομαι εν καιρώ και αφού φυσικά διαβάσω αρκετά ακόμη να επανέλθω, αν δεν είμαι τόσο ενοχλητικός, με κάποιο προσωπικό μήνυμα, για λίγη ακόμη βοήθεια.
Απο οτι καταλαβαινω , οι εμπειροτεροι ""ξίνισαν "" (προς αποφυγη παρεξηγησεων το ξίνισαν το εχω βαλει σε 2πλα εισαγωγικα) με την αρχικη σου ερωτηση "μολοσσος η γερμανικο ποιμενικο?".Που σημαινει οτι δεν εχεις κατασταλαξει το τι ακριβως επιθυμεις εσυ ο ιδιος ακομα. Το μονο κοινο σημειο που εχουν αυτες οι ρατσες ειναι οτι λογω μεγεθους γνωριζεις σιγουρα οτι δεν ειναι σκυλια του καναπε. Το ξαναγραφω , οτι πρακτικα δεν εχω καμια εμπειρια με το Γ.Π , θεωρητικά ομως μου εχουν βγει τα ματια στο διαβασμα , εγω ειμαι τυχερος διοτι απο μικρο παιδι ειχα παθος με Γ.Π ( πριν τον ΡΕΞ) αρα τωρα που εχω και το χρημα ,και τον χωρο και το οκ απο την οικογενεια , εχω στρωθει στο διαβασμα μονο για τον Γ.Π. Θα συμφωνησω οτι απο την στιγμη που θελεις καθαροαιμο με pedigree και ολα αυτα , η ουσιαστικη εκπαιδευση ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Και οταν λεω ουσιαστικη , μιλαω για ουσιαστικη , και οχι του τυπου , jack ελα , jack κατω jack παμε βολτα , τα Γ.Π ειναι και σκυλια συντροφιας , αλλα μην ξεχναμε για πιο λόγο δημιουργηθήκαν , για αυτο και η εκπαιδευση θα πρεπει να γινει για το λογο που δημιουργήθηκαν αυτα τα σκυλια. Οταν "δινεις" εργασια σε ενα Γ.Π του δινεις πολυ μεγαλη χαρα , διοτι για αυτο γεννηθηκε στην ουσια. Δεν σημαινει ομως οτι δεν ειναι και για συντροφια , αλλα αν τα βαλουμε με σειρα , πρωτα ειναι σκυλια εργασιας και μετα ολα τα αλλα.
Πιστευω οτι δεν αξιζει καποιος να δωσει 800 ευρω για αγορα Γ.Π για συντροφια , ειναι σαν να αγοραζει καποιος ενα καναρινι για το τραγουδι του , και τελικα να διαλεξει καναρα (τα θηλυκα δεν κελαηδανε)
 


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
Απο οτι καταλαβαινω , οι εμπειροτεροι ""ξίνισαν "" (προς αποφυγη παρεξηγησεων το ξίνισαν το εχω βαλει σε 2πλα εισαγωγικα) με την αρχικη σου ερωτηση "μολοσσος η γερμανικο ποιμενικο?".Που σημαινει οτι δεν εχεις κατασταλαξει το τι ακριβως επιθυμεις εσυ ο ιδιος ακομα. Το μονο κοινο σημειο που εχουν αυτες οι ρατσες ειναι οτι λογω μεγεθους γνωριζεις σιγουρα οτι δεν ειναι σκυλια του καναπε. Το ξαναγραφω , οτι πρακτικα δεν εχω καμια εμπειρια με το Γ.Π , θεωρητικά ομως μου εχουν βγει τα ματια στο διαβασμα , εγω ειμαι τυχερος διοτι απο μικρο παιδι ειχα παθος με Γ.Π ( πριν τον ΡΕΞ) αρα τωρα που εχω και το χρημα ,και τον χωρο και το οκ απο την οικογενεια , εχω στρωθει στο διαβασμα μονο για τον Γ.Π. Θα συμφωνησω οτι απο την στιγμη που θελεις καθαροαιμο με pedigree και ολα αυτα , η ουσιαστικη εκπαιδευση ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Και οταν λεω ουσιαστικη , μιλαω για ουσιαστικη , και οχι του τυπου , jack ελα , jack κατω jack παμε βολτα , τα Γ.Π ειναι και σκυλια συντροφιας , αλλα μην ξεχναμε για πιο λόγο δημιουργηθήκαν , για αυτο και η εκπαιδευση θα πρεπει να γινει για το λογο που δημιουργήθηκαν αυτα τα σκυλια. Οταν "δινεις" εργασια σε ενα Γ.Π του δινεις πολυ μεγαλη χαρα , διοτι για αυτο γεννηθηκε στην ουσια. Δεν σημαινει ομως οτι δεν ειναι και για συντροφια , αλλα αν τα βαλουμε με σειρα , πρωτα ειναι σκυλια εργασιας και μετα ολα τα αλλα.
Πιστευω οτι δεν αξιζει καποιος να δωσει 800 ευρω για αγορα Γ.Π για συντροφια , ειναι σαν να αγοραζει καποιος ενα καναρινι για το τραγουδι του , και τελικα να διαλεξει καναρα (τα θηλυκα δεν κελαηδανε)
Tasioskis σε ευχαριστώ κι εγώ που συμμετέχεις κι εσύ με τη σειρά μου ώστε να έχει ζωή το θέμα μου και αφετέρου να λύνονται οι απορίες μου.

οι εμπειροτεροι ""ξίνισαν ""
Έχω να σημειώσω πάνω σε αυτά συγκεκριμένα, πως εμένα μου έκανε τρομερή ενβτύπωση και μιυ γέννησε ακόμη μεγαλύτερη απορία, γιατί έμπειροι ιδιοκτήτες με σκυλιά εκτροφής τα οποία πιστύεω ότι λατρέυουν πραγματικά, με ωθούν να καταλήξω σε ημίαιμο σκυλί και εφόσον τα πράγματα είναι τόσο ζόρικα τελικά με τα σκυλιά εκτροφής, γιατί συνεχίζουν και οι ίδιοι και δεν καταλήγουν τελικά σε ημίαιμα.

αρχικη σου ερωτηση "μολοσσος η γερμανικο ποιμενικο?".Που σημαινει οτι δεν εχεις κατασταλαξει το τι ακριβως επιθυμεις εσυ ο ιδιος ακομα.
Να σίγουρα δεν έχω καταλήξει ο ίδιος. Είπα απλά πως έχω ξεχωρίσει τις δύο αυτές ράτσες, μετά από το όποιο δίαβασμα έχω κάνει, και γι αυτό ζήτησα συμβουλές είτε σε αυτές τις δύο ράτσες είτε να με κατατοπίσουν κάπως σε κάποια άλλη ράτσα πχ όπως έκανε ο ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ.

Επίσης, ξανατονίζω πως δε ζητάω σκύλο του καναπέ. Απλά ανέφερα πως θέλω έναν σταθερό και ήρεμο χαρακτήρα που θεωρώ σίγουρα επιτυγχάνεται και με αρκετή εκπαίδευση, απλά κάποιες ράτσες το έχουν σα χαρακτηριστικο.
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3