Ποσοτητα νερου

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Το κουταβι μου απο την αρχη που το πηρα ειχε μια λατρεια για το νερο. Οποτε του το προσεφερα αφθονο επινε μεγαλες ποσοτητες.
Δεν μπορουσε να ελεγξει το κατουρημα και για αυτο ειχα ξεκινισει να του δινω εγω μικρες ποσοτητες και μετα επαιρνα το μπολ.
Του αφηνω αφθονο νερο μονο τις ωρες που δουλευω.
Το ανεφερα στον κτηνιατρο και μου ειπε μια μερα να του εχω πανατ το μπολ γεματο και να μετρησω ποσο θα πιει.
Σημερα ειπα να το κανω.
Μολις ξυπνησε ηπιε περιπου 100ml γιατι εγω του εβαλα τοσο και αφου εφαγε ηπιε 400ml στην καθισια.
Το κουταβι ειναι 7,5 κιλα.
Το αποτελεσμα ειναι να κατουραει οπου και οποτε ναναι.
Αφου ξπιε αυτο το νερο κατουρησε 2 φορες. Κοιμηθηκε διπλα μου και μολις ξυπνησε χωρις καν να σηκωθει , αρχισε να κατουραει ΠΑΝΩ ΤΟΥ.
Τον μαλωσα πηγε σε αλλο ασχετο σημειο και ξανακατουρησε , τον ξαναμαλωσα και πηγε και κατουρησε αλλες 2 φορες στην πανα του. Σε διαστημα 5 λεπτων και κατουρουσε ποσοτητες.
Υπαρχει περιπτωση να εχει νεφρικη ανεπαρκεια σε τοσο μικρη ηλικια?
Μακαρι να ειναι απλα μια εμμονη η καταναλωση νερου. Θα συνεχισω να του παρεχω απεριοριστο νερο να δω ποσο θα πιει ολη τη μερα.
Αν τελικα εχει απλα μια εμμονη πειραζει που του δινω λιγο λιγο νερο και μετα το παιρνω?
Καπου ειδα οτι η αναγκη του σκυλου για νερο ειναι 40ml ανα κιλο.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ολα αυτα θα τα δω με εξετασεις αιματος? Ή εχει αλλες επιπονες και πολυδαπανες εξετασεις?
Να ξερω να προετοιμαζομαι.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ρώτα το κτηνίατρο αν η πολυδιψία είναι ανησυχητική και αν πρέπει να γίνουν εξετάσεις. Υπάρχουν και άλλες παθήσεις που φέρνουν πολυδιψία. Για Cushing είναι μικρός.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ε ναι , νεφρικη ανεπαρκεια.
Μεχρι τωρα παντως εχει πιει περιπου 700ml. ουτε εγω δεν ηπια τοσο μεχρι τωρα.
Την Δευτερα θα παω στον κτηνιατρο με τα αποτελεσματα της μετρησης να δουμε τι θα μου πει να κανουμε.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Κάποια στιγμή που χρειάστηκε να τσεκάρω κουτάβι για τον ίδιο λόγο, έκανε εξετάσεις για νεφρά, ζάχαρο και ούρων (και ήταν όλα καλά).

Από "μπακαλίστικη" παρατήρηση, θα έλεγα ότι τα κουτάβια που είναι δραστήρια, υπερκινητικά, νευρικά, με ελλειπή εκτόνωση, έχουν συχνά την τάση να πίνουν και κατουράνε περισσότερο.

Επίσης δες και την τροφή του. Τροφή αμφίβολης ποιότητας και συστατικών, μπορεί να φέρει περισσότερη δίψα.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
κουτάβια που είναι δραστήρια, υπερκινητικά
Ειναι και με το παραπανω.

με ελλειπή εκτόνωση
Εδω τι να πω. Απο τοτε που τον πηρα ειμαι ολη μερα μαζι του. Εχω ξεχασει τι θα πει εξω. Και πολλες φορες τον κουραζω παραπανω απο οτι πρεπει για την ηλικια του.

Την τροφη μου την συστησε ο κτηνιατρος ( αλλα αυτο δεν λεει τιποτα ).
Νερο επινε παντως απο την αρχη που το εφερα σπιτι και στην αρχη για λιγο του εδινα μια αλλη τροφη.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
στο ειπα αλλου να στο ξαναπω και εδω,,, καποτε θα το καταλαβεις,,, δεν εχουν ολοκληρωθει τα ζωτικα οργανα του σκυλου,, μη συγκρινεις το κουταβι σου με ενηλικα,, καμια σχεση,, ,,, θα κατουραει οποτε θελει και οσες φορες θελει και οπου θελει,,,, μη βιαζεσαι να το μεγαλωσεις,,
παμε τωρα στα βασικα,,, νερο θα του εχεις αφθονο και φρεσκο να πιει οσο θελει,,, οχι οσο θες εσυ να του δινεις,,, τροφες με αλατια νατρια και παραγωγα τους κομενα,,,, η τροφη του να εχει υψηλη ποιοτητα πρωτεινης αλλα οχι μεγαλη ποσοτητα σαβουροπρωτεινης,,, και νεφρα να εχει παλι την ιδια διαιτα θα ακολουθησει,,, για να εχει νεφρικη ανεπαρκεια ενα κουταβι η μονη περιπτωση ειναι να το επαθε απο καποια λοιμωξη καποια ασθενεια,,, δεν προλαβαινει απο κακη διατροφη να παθει τετοια ζημια τοσο μικρο,,,

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Δεν τρωει τιποτα αλλο περα απο ξηρα τροφη , τα της επιβραβευσης και 2 φορες που του εδωσα ενα κομματακι καροτο.
Με τροφες οπως Acana που εχουν πολλη μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης δεν συμφωνει και ο κτηνιατρος μου και γιαυτο δεν την πηρα.
Για νεφρικη ανεπαρκεια δεν ανυσηχησε ο κτηνιατρος γιατι το κουταβι δεν εχει καποιο αλλο συμπτωμα αλλα το εναμιση λιτρο νερο ειπε οτι ειναι πολυ.
Συνεχιζω να του δινω απεριοριστο νερο μεχρι την πεμτη , μηπως και το εκανε απο αντιδραση εκεινη την μερα. Την πεμπτη θα του κανουμε εξετασεις αιματος και ουρων κατευθειαν απο την κυστη και την παρασκευη θα ξερουμε αν εχει αποιο διαβητη ή οχι.
Αυτο φανηκε πιο πιθανο στον κτηνιατρο να εχει. Αν εχει κατι , χτυπα ξυλο.