Που έχουν την εσωτερική πυξίδα οι σκύλοι;!;

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Μη στραβώνετε όταν ο σκύλος κάνει πολύ ώρα στριφογυρίζοντας μέχρι να κάνει κακά, έχει πολλά και σοβαρά πράγματα υπολογίσει και ο χρόνος είναι λίγος!

Μια έρευνα έδειξε ότι οι σκύλοι χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο της γης για να τα κάνουν. Προτιμούν να ευθυγραμμίζονται στον άξονα Βορράς-Νότος και αποφεύγουν το Ανατολή-Δύση.

Η έρευνα έγινε σε 70 σκυλιά από 37 ράτσες σε περίοδο δυο χρόνων. Δεν ξέρουν γιατί γίνεται αυτό ακόμα αλλά μια υπόθεση είναι ότι είναι ένας τρόπος να 'χαρτογραφούν' νοητικά την περιοχή.

This Is Why It Takes Forever For Fido To Find The Perfect Place To Poop

Θα βγω με πυξίδα την επόμενη φορά να το ελεγξω.

Attachments

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Εγω βασικα θα ηθελα να ηξερα πως του ηρθε το θεμα του ερευνητη και σε δευτερο χρονο να δω τα μουτρα του υπευθυνου στον οποιο την υπεβαλλε προς εγκριση χαχαχαχα

Υπεροχοι τρελλοι ανθρωποι.

Παντως το τι μου αρεσουν ολες αυτες οι μικρολεπτομερειες που δειχνουν οτι ακομα και μετα απο τοσα χρονια εξημερωσης τα σκυλια παραμενουν συντονισμενα με την φυση.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το κάνει και σε σας το στριφογύρισμα μόνο στο χέσιμο ή και στο πως τελικά να ξαπλώσει στην μαξιλάρα του?:cuniaoo:
Πάντα στριφογυρνάει για να βρει σωστό σημείο και να βάλει τον κώλο του κάτω και να ξαπλώσει!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Αν ισχυει κ χαθεις στο βουνο δλδ, χωρις να εχεις πυξιδα, απλα περιμενεις το σκυλο να χ$σ$ι για να βρεις τον προσανατολισμο σου........ δεν'κακο!!

betty, συμφωνω μαζι σου...... μου κινησες την περιεργεια..... δυο με πυξιδα λοιπον!

Stelio ναι, πριν ξαπλωσουνε στριφογυρνανε...... αυτο που δεν εχω δει ειναι αν κανει παντα πχ δεξιοστροφους κυκλους, η τυχαιους......

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Το κάνει και σε σας το στριφογύρισμα μόνο στο χέσιμο ή και στο πως τελικά να ξαπλώσει στην μαξιλάρα του?:cuniaoo:
Πάντα στριφογυρνάει για να βρει σωστό σημείο και να βάλει τον κώλο του κάτω και να ξαπλώσει!
Να δεις την μεγαλη μου να κανει αβεβαια αλλα απολυτα υπολογισμενα βηματα, μεχρι να βρει το σωστο σημειο να ξαπλωσει, και εμενα να τραγουδαω το ζειμπεκικο της ευδοκιας και να χτυπαω παλαμακια (ειμαστε γελοιες, το ξερω)

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Και εγώ που νόμιζα οτι ψάχνει το μεγαλύτερο αγκάθι για να αφήσει την σκατούλα του πάνω, ετσι ώστε να τσιμπηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο!

• Like
Reactions: Orilis

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
το κάνει και πανω μου... ανεβαίνει κοιτωντας δεξια και βγαίνει από την αριστερή μετά για να κοιμηθει στα πόδια μου...

εχουμε και εμεις ευθυγραμμισμένο με τον αξονα κωλο!!! :p

+1 με πυξίδα το μεσημερι!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Πάντως παιδιά υπάρχουν και εφαρμογές στο κινητό με πυξίδα!

Δεν χρειάζεται να βγείτε κρατώντας πυξίδα!:p

Αν ισχυει κ χαθεις στο βουνο δλδ, χωρις να εχεις πυξιδα, απλα περιμενεις το σκυλο να χ$σ$ι για να βρεις τον προσανατολισμο σου........ δεν'κακο!!

betty, συμφωνω μαζι σου...... μου κινησες την περιεργεια..... δυο με πυξιδα λοιπον!

Stelio ναι, πριν ξαπλωσουνε στριφογυρνανε...... αυτο που δεν εχω δει ειναι αν κανει παντα πχ δεξιοστροφους κυκλους, η τυχαιους......
Εσύ με τέτοιο nickname θα έπρεπε να είχες ήδη βγάλει συμπέρασμα!

Μήπως ο σκύλος σου χέζει 49° east (49 μοίρες ανατολικά)?

:p

Last edited:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Πάντως παιδιά υπάρχουν και εφαρμογές στο κινητό με πυξίδα!

Δεν χρειάζεται να βγείτε κρατώντας πυξίδα!:p
Έχεις δίκιο! Το είχα ξεχασει ότι έχω κατεβασει το swiss army knife app. Εχει και φακό που είναι πολύ χρήσιμος στη βραδυνή σκυλοβόλτα και στο μάζεμα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εσύ με τέτοιο nickname θα έπρεπε να είχες ήδη βγάλει συμπέρασμα!

Μήπως ο σκύλος σου χέζει 49° east (49 μοίρες ανατολικά)?

:p
Χαχαχα!
Γεωγραφικο προσδιορισμο εχει το nick αλλα ασχετο με το σκυλο-χ$σιμο!

Παντως δεν ξερω αν συμβαλει στα συμπερασματα, αλλα γεγονος ειναι οτι απο παντα τα σκυλια μου χ$ζανε στην βορινη γωνια του κτηματος..... χωρις να εχω παρατηρησει τον προσανατολισμο τους βεβαια την στιγμη που το κανανα.......

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Εχει λίγες μέρες που διάβασα την έρευνα και απο τότε προσπαθώ να παρατηρήσω όταν τη βγάζω στο οικόπεδο για χέσιμο.
Κοιτάει πάντα προς ένα συγκεκριμένο σημείο ή ακριβώς ανάποδα! Και μόνο στο χ3σιμο αυτό, στο τσίσα δεν μας απασχολεί.
Θα ήθελα όμως να υπάρχει και μια υποψία εξήγησης γιατί μου φαίνεται πάρα πολύ παράξενο που ευθυγραμμίζονται.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Μηπως παιζει ρολο και ο αερας που φυσαει την εκαστοτε μερα??
Γιαααααα παρατηρησε το...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Οταν στιφογυριζουν πριν ξαπλωσουν εχω διαβασει οτι το κανουν για να στρωσουν το χορταρι. Τους εχει μεινει απο παλια :p

Οσο για την τουαλετα, ειμαι πολυ περιεργη να δοκιμασω αν ισχυει αλλα δυστιχως δεν εχω πυξιδα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Οταν στιφογυριζουν πριν ξαπλωσουν εχω διαβασει οτι το κανουν για να στρωσουν το χορταρι. Τους εχει μεινει απο παλια :p
Εγώ πάλι είχα διαβάσει ότι το κάνουν για να ελέγξουν αν υπάρχουν "εχθροί" γύρω γύρω (ερπετά για παράδειγμα)