Που θα βρω Bichon Bonognese?


mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Γειά σας!
Επιτέλους, ένα καινούριο μέλος στην οικογένειά μας θα προστεθεί μέχρι την Άνοιξη για να ζήσει ευτυχισμένα μαζί μας το υπόλοιπο της ζωής του.
Όμως, αυτό που θέλω, είναι κάπως δύσκολο να βρεθεί στα ελληνικά εκτροφεία, κι εδώ τώρα, χρειάζομαι την βοήθειά σας, τις γνώσεις σας και τις συμβουλές σας.
Θέλω ένα θυληκό μπισόν μπολονέζ κι όλοι με έχουν συμβουλέψει να μην το αγοράσουμε από petshop, αλλά μόνο από εκτροφείο.
Το θέμα είναι, οτι εκτρέφονται -απ'ότι έχω δει μέχρι τώρα- οι πιο δημοφιλής ράτσες, και δύσκολα θα βρω αυτό που θέλω από ελληνικό εκτροφείο. Τί με συμβουλεύετε; Πιστεύετε οτι αν το ζητήσω, θα μπορούσαν να το βρουν από εκτροφείο του εξωτερικού και να με εξυπηρετήσουν;
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πιστεύετε οτι αν το ζητήσω, θα μπορούσαν να το βρουν από εκτροφείο του εξωτερικού και να με εξυπηρετήσουν;
Πας εσύ ο ίδιος και το παίρνεις..
Ποτε δεν αφήνεις άλλον να σου φέρει σκυλί από έξω..εκτος και αν είναι πολύ πολύ φίλος σου..;)
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
39
Πεντελη,Αθηνα
...εγω αφησα και μου εφεραν σκυλι απ'εξω,χωρις να παω...αλλα ηταν πολυ-πολυ φιλος μου και απλα εκανε τον ενδιαμεσο...ολα τα υπολοιπα τα ειχα αναλαβει εγω...:p:D
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ετσι κι αλλιώς δεν θα έχει το pet-shop ή θα βρεί κάτι που να μοιάζει, θα στο δώσει και ίσως δεν καταλάβεις και την διαφορά ...

Εχεις διαβάσει αρκετά για την φυλή αυτή ? Να έχεις δεί ζωντανά λίγο δύσκολο.

Μπορείς να αναγνωρίσεις ένα πραγματικό Bichon και να ξέρεις αν είναι όντως αυτό που θέλεις ?

Και τα σημαντικότερα ...

Εχεις σκεφτεί γιατί την προτιμάς από κάποια άλλη που μπορεί να δείς πολλά και να διαλέξεις από πολλά, από φυλές που υπάρχουν στην Ελλάδα και μπορείς να τις πάρεις από έναν άνθρωπο που θα σου δώσει και κάποιες συμβουλές για αυτές, θα τις ξέρει ο κτηνίατρός σου (ή ο εκπαιδευτής σου) κάπως καλύτερα, και θα μπορείς να έχεις μία συζήτησή για τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του σκύλου σου με άλλους ιδιοκτήτες ?

Αξίζει τελικά ? Είναι σαν να έψαχνες την πιό σπάνια ποικιλία από ινδικά χοιρίδια, τα οποία θα είχες βρεί μόνο από φωτογραφίες στο net, θα πήγαινες στο pet-shop της γειτονιάς σου να τα παραγγείλεις ? Και αν σου έφερνε ένα μωρό χοιρίδιο θα ήξερες σίγουρα ότι δεν σε δουλεύει ?

... κάποια εκτροφεία του εξωτερικού για την φυλή που θέλεις ...

http://www.eurobreeder.com/breeds/bolognese.html
 


mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Denis, σωστά τα ερωτήματά σου, και πραγματικά είναι πρόβλημα για μένα αφού από ότι διαπιστώνω στην Ελλάδα δεν εκτρέφονται τα μπισόν μπολονέζεκτός κι αν μας ξέφυγε κάτι ή μπορούν να εισάγουν για λογαριασμό μου όπως είπα).
Για να επιθυμώ αυτή την ράτσα, σημαίνει οτι το έχω ψάξει αρκετά σε όλα τα επίπεδα και είναι το σκυλάκι των ονείρων μου...
Έχει μια φίλη μου από την Θεσσαλονίκη ένα θυληκό μπισόν μπολονέζ, και μου έχει πει τα καλύτερα! Μάλιστα, ενώ έχει 5 σκυλιά που κάποια της τα χάρισαν και κάποια τα βρήκε αδέσποτα και τα κράτησε, το συγκεκριμένο, το αγόρασε από petshop, τώρα είναι 2 χρονών, και δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας.
Μοιάζει με μαλτέζ, απλά αντί να έχει ίσιο μαλλάκι, έχει κυμματιστό μαλλάκι ακόμη κι από μωρό. Ξέρω οτι μπορώ να βρώ από petshop, κι εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης που είμαι, μπορούν να μου βρουν, αλλά αυτό σημαίνει, οτι έτσι θα υποστηρίζω τα puppy mills και δεν μου αρέσει αυτό.
Θέλω ένα ήρεμο σκυλάκι συντροφιάς, λευκό, μαλλιαρό, να μαδάει ελάχιστα, να είναι φιλικό ανετο. Παρόμοια κατηγορία είναι και το μαλτέζ που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελαιταία χρόνια, αλλά το μπολονέζ, δεν λεκιάζει το τρίχωμά στα μάτια του του από συνεχή δακρύρροια που έχει το μαλτέζ(γίνεται σχεδόν κόκκινο σταδιακά).
Αρχικά ήθελα West White Highland Terrie, αλλά κάπου διάβασα οτι όλα τα τεριέ, από τη φύση τους έχουν την τάση να σκάβουν χώμα, κήπους και φυτά γενικά -αφού εκτράφηνκαν για να ποιάνουν τρωκτικά κλπ (ίσως να είναι επιθετικό με τα χοιριδιάκι μου ένα τεριέ, κυρίως όταν θα τα χαϊδεύω)- κι εγώ έχω ένα μπαλκόνι γεμάτο φυτά, και δεν θα ήθελα να μου τα καταστρέψει σκάβοντας, οπότε είδα την επιλογή με το μαλτέζ, όμως είναι καλύτερο το μπολονέζ, ακόμη κι εμφανησιακά, και αναρωτιέμαι πραγματικά, γιατί δεν είναι τόσο διαδεδωμένο αυτό το πανέμορφο και ευγενέστατο σκυλάκι στα ελληνικά δεδομένα, αφού ήταν γνωστό ακόμη και στην αρχαία Ελλάδα, και ήταν πολύτιμο δώρο για τις βασιλικές αυλές ανά τον κόσμο...
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Ετσι κι αλλιώς δεν θα έχει το pet-shop ή θα βρεί κάτι που να μοιάζει, θα στο δώσει και ίσως δεν καταλάβεις και την διαφορά ...
Έχει μια φίλη μου από την Θεσσαλονίκη ένα θυληκό μπισόν μπολονέζ, και μου έχει πει τα καλύτερα! ....το συγκεκριμένο, το αγόρασε από petshop, τώρα είναι 2 χρονών, και δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας.
σε προλαβε ο ντενις...:)

Its origins are confused with those of the Maltese, because its distant ancestors are the same little dogs mentioned in Latin by Aristotle (384-322 BC) under the denomination of "canes melitenses".

για οσους δεν το εχουν δει...λαικ μι...(και ουτε προκειται)...φωτο εδω...

http://www.bichon.de/bolognese/rsbole.htm
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Πραγματικά, πήγαινε καλύτερα και πάρτο από εκτροφείο του εξωτερικού, η Ιταλία δεν είναι κακή ιδέα και δε χρειάζεται να πας και πολύ μακρυά.:)

Συμφωνώ πάντως ότι πρέπει να αποφύγεις το πετ σοπ διότι εκτός του ότι υποστηρίζεις τους παππυμιλλάδες αν πάρεις από κει, θα σου φέρουν και ό,τι τους κατέβει. Συχνά σκυλιά μοιάζουν μεταξύ τους, π.χ. ορισμένους Αυστραλέζους Ποιμενικούς (που τους ξέρω καλύτερα γιατί έχω έναν) μπορεί κανείς κάλλιστα να τους μπερδέψει με Ουαλλέζικο Ποιμενικό, Αυστραλέζο Koolie, ακόμα και με Γερμανικό Τίγρη (σκύλος είναι αυτός), ή και με διάφορα ημίαιμα. Άσε καλύτερα λοιπόν πραγματικά μην μπλέξεις διότι άντε και η φιλενάδα σου ήταν τυχερή. Αυτό δε σημαίνει ότι εσύ δε θα την πατήσεις και δε θα αναλάβεις κανένα προβληματικό και άρρωστο σκυλί που δε θα είναι καν της φυλής που θα θέλεις με σιγουριά. Για το πώς φέρνουν ψεύτικα χαρτιά θα το ξέρεις ήδη...
 




Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
σχετικα με το westie

Αρχικά ήθελα West White Highland Terrie, αλλά κάπου διάβασα οτι όλα τα τεριέ, από τη φύση τους έχουν την τάση να σκάβουν χώμα, κήπους και φυτά γενικά -αφού εκτράφηνκαν για να ποιάνουν τρωκτικά κλπ (ίσως να είναι επιθετικό με τα χοιριδιάκι μου ένα τεριέ, κυρίως όταν θα τα χαϊδεύω)- κι εγώ έχω ένα μπαλκόνι γεμάτο φυτά, και δεν θα ήθελα να μου τα καταστρέψει σκάβοντας,
Το σκάψιμο δεν είναι πρόβλημα. Είναι θέμα εκπαίδευσης και εκτόνωσης. Έχω 2 westie και ούτε μια λακκούβα στο κήπο.

Ούτε έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τη συμβίωση με άλλα ζώα της αγέλης τους όταν το μάθουν από μικρή ηλικία. Η εκτροφεας της μικρής έχει γάτες, κότες, πρόβατα, άλογα. Η μικρή που όπως βλέπεις στη φωτο πέρασε τις πρώτες βδομάδες της ζωής της με γάτες αντιδρά τελείως διαφορετικά όταν δει γάτα από την μεγάλη.

Όποια φυλή όμως και να διαλέξεις κοίτα να βρεις καλό εκτροφείο. Οι περισσότεροι εκτροφεις δεν σου στέλνουν κουτάβι αλλά απαιτούν να πας να το πάρεις.
 

Attachments



kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικά ήθελα West White Highland Terrie, αλλά κάπου διάβασα οτι όλα τα τεριέ, από τη φύση τους έχουν την τάση να σκάβουν χώμα, κήπους και φυτά γενικά -αφού εκτράφηνκαν για να ποιάνουν τρωκτικά κλπ (ίσως να είναι επιθετικό με τα χοιριδιάκι μου ένα τεριέ, κυρίως όταν θα τα χαϊδεύω)-
Ρωτα και εμενα που δεν ξερει καν να σκαβει..θαβει τον αερα με την μουσουδα!!!:maria::maria::D

Τα westie μπορουν να συμβιωσουν μια χαρα και με αλλο κατοικιδιο..ο δικός μου επειδή εκεί που τον είχαν στο pet shop οπου τον πηραν αυτοι που αργοτερα τον παρατησαν.., είχε και γατες έχει πολύ καλή σχέση μαζί τους, έχει δώσει και φιλακι σε αυτήν την γάτα όταν την ξανά είδε..

Γενικά τα περισσότερα είναι θέμα εκπαίδευσης και εκτονώσης..
Τα westie είναι υπέροχα κατοικίδια και μαδάνε πολύ λιγότερα από τα μαλτεζ.
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Its origins are confused with those of the Maltese, because its distant ancestors are the same little dogs mentioned in Latin by Aristotle (384-322 BC) under the denomination of "canes melitenses".
Δύο ερωτήματα:

1. Ποιος το ανέβασε αυτό σε σάιτ...?
2. Γιατί δεν το σχολίασε η φίλη μας η Sara West?
 




foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Εχω κάποιες ερωτήσεις...
1.Τα μπισόν μπολονέζ και τα μπισόν φριζέ είναι η ίδια φυλή;
2.Τι σκύλος είναι ο Γερμανικός Τίγρης;
3.Τα canes melitenses είναι τα μελιταία κυνίδια;
Αυτά!!!:D:D:p
 












foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Καλώς ήρθες!:)
Επικοινωνείς με τον ΚΟΕ( www.koe.gr) και ζητάς λίστα ελλήνων εκτροφέων!
Αν δεν υπάρχουν στην Ελλάδα εκτροφείς, τότε ή επικοινωνείς με εκτροφείς του εξωτερικού ή διαλέγεις άλλη φυλή που να υπάρχει εκτροφέας στην Ελλάδα!

Αυτές είναι οι προυποθέσεις που πρέπει να πληρεί ένας εκτροφέας για να τον επιλέξουμε...
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=370
 


minas

Member
29 Νοεμβρίου 2009
11
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑΤΙΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ bolognese ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ??

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf