Πρέπει να αποκτούμε μόνο κουτάβια;

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εχω νιωσει παθος για κουταβι και εκλαψα πολυ οταν το εδωσα και εχω νιωσει παθος για ενηλικα σκυλο που ηρθε στα χερια μου και οχι για τη μορφολογια του ,αλλα με κερδισε ο χαρακτηρας και το βλεμμα του ,με τρελενε αυτο το μικρο κουνιμα στο τελειωμα της ουρας οταν ηταν ξαπλωμενος ,δυστυχως ηταν φιλοξενουμενος ,ρωτησα βεβαια αν μπορω να τον κρατησω αλλα δεν δεχτηκε ο ιδιοκτητης ο οποιος ειναι φιλος

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όλα είναι σχετικά.....
Με τον ενήλικο σκύλο έχεις γλυτώσει από σχεδόν όλα τα τραβήγματα τον κουταβιών, είναι έτοιμοι σκύλοι, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσεις πιθανές "γραμμένες" εντολές που πρέπει να τις "σβήσεις" και να "ξαναγράψεις" από πάνω τις επιθυμητές.....
Αντίθετα τα κουτάβια είναι σχεδόν λευκά τετράδια, αλλά δεν παύουν να είναι κουτάβια με όλα τα γνωστά προβλήματα.....

Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυσυμπαθώ τα κουτάβια, μου αρέσουν οι ενήλικοι σοβαροί σκύλοι, αλλά παραδόξως μέχρι τώρα κουτάβια έχουν μπει στην ζωή μου....

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Άρα:
Aν πρόκειται για κουτάβι (π.χ. 5 μηνών)έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα "γνωστά" 5-10 θεματάκια, τα οποία είναι λίγο πολύ γνωστά και σχεδόν κοινά προς όλα τα κουτάβια...Θέματα τα οποία λύνοντε και "φτιάχνεται" ο ΄κούταβος όπως πρέπει και όπως εμεις θέλουμε, σχεδόν...
Σωστά?

Aν πρόκειται για ενήλικα σκύλο (π.χ. 5 ετών), όχι όμως ιδιαίτερες & συγκεκριμένες ακραίες καταστασεις π.χ. σκύλο συνοδο ΑΜΕΑ, έτοιμο σκύλο φύλακα, κλπ, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πράγματα τα οποία δεν τα γνωρίζουμε ότι τα έχει ο σκύλος, δεν γνωρίζουμε τι έχει περάσει ο σκύλος, δεν γνωρίζουμε τις συνήθειες του σκύλου, και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εναν σκύλακα αδέσποτο, που μπορέι να έχει αλλάξει 1-2-3-4 "αφεντικά, κλπ... Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσα 5-10-15 "θεματακια ή θεματάρες" έχει αυτός ο σκύλος...Και απο την στιγμή που είναι ενήλικας είναι αρκετά πιο δύσκολο να γίνει απαλοιφή - διόρθωση αυτών.
Σωστά?

Αρα τι είναι προτιμότερο όταν θελήσουμε να αποκτήσουμε ενα σκύλο?

ΥΓ
Και εγώ προτιμώ τα ενήλικα σκυλιά, αλλά δεν θα αποκτούσα ποτέ έτοιμο ενήλικα σκύλο.
Τα ενήλικα σκυλιά όταν είναι απο προσωπικό μεγάλωμα κουταβιού έχει άλλη αίσθηση...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Υπάρχει και το εξής σχετικό θέμα....
Πάντως η αρχική ένσταση δεν ήταν στο αν είναι ευκολότερο ή δυσκολότερο να πάρεις ενήλικο ή κουτάβι. Η ένσταση ήταν στο αν ΔΕΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ το ενήλικο απ'οτι το κουτάβι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Άρα:

Αρα τι είναι προτιμότερο όταν θελήσουμε να αποκτήσουμε ενα σκύλο?

ΥΓ
Και εγώ προτιμώ τα ενήλικα σκυλιά, αλλά δεν θα αποκτούσα ποτέ έτοιμο ενήλικα σκύλο.
Τα ενήλικα σκυλιά όταν είναι απο προσωπικό μεγάλωμα κουταβιού έχει άλλη αίσθηση...

Για μένα είναι προτιμότερο το ενήλικο. Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι οτι είναι ανακρίβεια ανυπόστατη να λες οτι το ενήλικο δε δένεται εξίσου εύκολα!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Για μένα είναι προτιμότερο το ενήλικο. Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι οτι είναι ανακρίβεια ανυπόστατη να λες οτι το ενήλικο δε δένεται εξίσου εύκολα!
Σωστά, ότι θέλει ο κάθε άνθρωπος, κουτάβι ή ενήλικα, έχουν τεράστιες διαφορές το ένα με το άλλο όμως...

Για την ανυπόστατη ανακρίβεια ???, επίτρεψε μου να πώ ότι νομίζω πως έχεις χάσει κάτι κάπου, κάτι μπέρδεψες...
Δεν έκανα καμία διάκριση στο δέσιμο σκύλου-ανθρώπου με βάση την ηλικία του σκύλου... Είπα ξεκάθαρα πως το δέσιμο έρχεται με την καθημερινή επαφή...

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
για μένα δεν έχει καμία σημασία αν είναι ενήλικο ή κουτάβι, μαύρο ή άσπρο, απλά δεν θα ήθελα να γίνει μικρότερο των 15 κιλών. Όταν έψαχνα για σκύλο είχα καταλήξει σε 3 ενήλικα σκυλάκια καταφυγίου και αν δεν βρισκόταν την τελευταία στιγμή ο Μανού θα είχα πάρει ένα από αυτά.

τελικά κατέληξα με ένα κουτάβι που είχε συμπεριφορά ενήλικα (έκανε τη χοντρή του ανάγκη 2 φορές τη μέρα (πρωί-βράδυ) και για την ψιλή του περίμενε άνετα από τις 11.30 το βράδυ μέχρι τις 7.30 το πρωί) αλλά αυτό ήταν τυχαίο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σωστά, ότι θέλει ο κάθε άνθρωπος, κουτάβι ή ενήλικα, έχουν τεράστιες διαφορές το ένα με το άλλο όμως...

Για την ανυπόστατη ανακρίβεια ???, επίτρεψε μου να πώ ότι νομίζω πως έχεις χάσει κάτι κάπου, κάτι μπέρδεψες...
Δεν έκανα καμία διάκριση στο δέσιμο σκύλου-ανθρώπου με βάση την ηλικία του σκύλου... Είπα ξεκάθαρα πως το δέσιμο έρχεται με την καθημερινή επαφή...
Eχεις δίκιο και ζητώ συγνώμη.

Είπες μονο "Είναι απαραίτητο, πιστευω, να είναι σε μικρή ηλικία ο σκυλος κατα την αποκτηση του". Δεν αναφέρθηκες στο δέσιμο.

(δε συμφωνώ βέβαια ούτε με το παραπάνω....δεν είναι απαραίτητο, είναι απλά επιλογή του καθενός, αλλά δε δικαιολογεί το χαρακτηρισμό μου ως "ανυπόστατη ανακρίβεια" :) )

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγώ λοιπόν, τυχαίνει να έχω και από τα δύο...
Δύο σκύλους που τους έχω από 3 μηνών...και έναν που τον απέκτησα πρόσφατα και είναι περίπου 6,7 χρονών..
Το δέσιμο ήρθε αστραπιαία...με τον ενήλικα σκύλο...και τώρα δεν μπορώ να την αποχωριστώ...
Αλλά από την άλλη...ως προσωπική επιλογή θα προτιμούσα κουτάβι...όχι για το δέσιμο...αλλά γιατί δεν θα ήθελα να χάσω καμία μέρα από τη ζωή του...είναι τελείως εγωιστική η επιλογή...
Δεν θα ήθελα να χάσω τη κουταβίσια φάση του σκύλου μου με τίποτα...
Άστε που ζούνε τόσο λίγο...που και μία μέρα παραπάνω...μου αρκεί...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Τα ιδια και εδω ...πηρα την Tiny τουλαχιστον 2 ετων και δεν μπορω να φανταστω πιο πιστο σκυλι ...ειναι κυριολεκτικα κολλημενη πανω μου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είναι σχετικό..
Εξαρτάται από τον άνθρωπο, τις συνθήκες που βρίσκετε ο ίδιος, τις συνθήκες που βρισκόταν το σκυλί (όσο μιλάμε για ενήλικο) και πολλά άλλα.

Είναι γεγονός πως ένα ανήλικο έχει βιώσει ίσως την απόρριψη, ίσως κάποια κακομεταχείριση (που αυτό δεν ενεργεί πάντα θετικά στο "μετά"), έχει ίσως μείνει έξω πολύ καιρό και με την κατάλληλη συμπεριφορά "εκτιμάει" πιο πολύ απο ένα μωρό που δεν βίωσε τίποτα..

Αλλά τα πάντα είναι σχετικά.., ίσως τα ενήλικα λόγο εμπειρίας και καταστάσεων είναι πιο ώριμα ψυχολογικά και μας δίνουν με τον κατάλληλο χειρισμό πιο εύκολα αυτό που θέλουμε από τα "κακομαθημένα" μικρά.

Σε κάθε περίπτωση όμως έχουν και οι δυο περιπτώσεις την χάρη τους και η επιλογή κρίνετε βάση εμπειρίας (όσον αφορά την καταλληλότητα) και συνειδητής ή μη προτίμησης γενικότερα.

din@

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2010
58
1
αθηνα
καλησπερα!εγω παντα θεωρουσα οτι ειναι καλυτερα τα κουταβακια γιατι ειναι πιο ζουζουνιαρικα,πιο χαριτωμενα κτλ.οταν βρεθηκε στο δρομο μου η κλαιρη και την κρατησα αλλαξα αποψη.ειναι 4-5 χρονων παρατημενη απο τους ιδιοκτητες της που τους απελασαν στο πακισταν.εχει δεθει τοσο πολυ με εμενα και τον φιλο μου που αν στη βολτα δει καποιον απ τους 2 μας να απομακρυνεται καθεται και περιμενη ακινητη κοιταζοντας προς το μερος που εφυγε μεχρι να επιστρεψει!
επιπλεον οταν διαβασα στο φορουμ οτι τα κουταβακια θελουν τοση φροντιδα(σορρυ αλλα ημουν ασχετη) καταλαβα οτι δεν θα ημουν ικανη να τα βγαλω περα...δεν θα ειχα την υπομονη και δεν θα ηταν καλο ουτε για μενα ουτε για το σκυλι.
τωρα με την κλαιρη τα παμε τελεια,εμαθε το κατσε σε μια μερα μονο,ειναι πανεξυπνη!

αρα πιστευω οτι δεν πρεπει να αποκτουμε μονο κουταβια.και τα ενηλικα δενονται πολυ με τους ιδιοκτητες τους,ισως και περισσοτερο.και αν δεν μπορεις να φροντισεις ενα κουταβι ειναι προτιμοτερο να παρεις ενα σκυλι μεγαλυτερης ηλικιας.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είναι γεγονός πως ένα ανήλικο έχει βιώσει ίσως την απόρριψη, ίσως κάποια κακομεταχείριση (που αυτό δεν ενεργεί πάντα θετικά στο "μετά"), έχει ίσως μείνει έξω πολύ καιρό και με την κατάλληλη συμπεριφορά "εκτιμάει" πιο πολύ απο ένα μωρό που δεν βίωσε τίποτα..
edit: ενήλικο ήθελα να πώ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ποτέ των ποτών! Εννοώ όχι απαραίτητα κουτάβι. Είναι (τελείως υποκειμενικά:p:D) ανθρωπίνως αδύνατον να βρει κανείς ποτέ ωραιότερο και καλύτερο σκυλί από το Μουφ, το οποίο το πήρα όταν ήταν περίπου 2,5 ετών. Γι' αυτό πάντα εκπλήσσομαι, ή μάλλον σοκάρομαι, όταν λέω σε άτομα να υιοθετήσουν αδέσποτο, κυρίως μάλιστα αν δεν έχουν και πολλή πείρα με σκύλους, όταν μάλιστα έχουν δει το Μουφ που, ως γνωστόν, είναι εκπάγλου καλλονής, σταματάει (όντως) την κυκλοφορία στους δρόμους και γενικώς είναι εκπληκτικός σκύλος.:D

Απ' όπου και να το δει κανείς συμφέρει: έδωσα 200 δολλάρια στο καταφύγιο που είναι η αγαθοεργία/συνεισφορά που ζητάνε οι Αμερικάνοι για σκύλο καταφυγίου, ΣΥΝ το ότι εκπίπτει από τους φόρους και να τι πήρα:

1) ένα Μουφ με κολλάρο
2) στειρωμένο ΗΔΗ
3) εμβολιασμένο για ένα χρόνο και εξετασμένο από κτηνίατρο
4) μικροτσιπιασμένο και με αναγνώριση από την ARPH αν και όχι προφανώς για εκθέσεις
5) με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΤΑΤΟ χαρακτήρα και καλωσύνη
6) που είχε μάθει να κάνει τα τσίσα του έξω ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΑΤΑ
7) που ήξερε να μαγειρεύει
8 ) που ήξερε να σκουπίζει με το ρομπότ αντί να τσιρίζει και να του επιτίθεται
9) που είχε μάθει στο crate άσχετα αν του το ξέμαθα εγώ :p:p
10) ένα crate τσάμπα
11) σκυλόφαγο για δυο βδομάδες
12) τα χαπάκια και τα αντιπαρασιτικά του για τρεις μήνες
13) ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ και καθαρόαιμο ζώο με καταπληκτικό χαρακτήρα και ανάλυση αυτού από το καταφύγιο
14) με το οποίο ταιριάζουμε φοβερά
15) το οποίο δεν έχει τίποτα σοβαρά κληρονομικά εκτός της ελάχιστης δυσπλασίας που μας προέκυψε πρόσφατα αλλά αντιμετωπίζεται με τις βιταμινούλες του
16) που του αρέσει να έρχεται με το αυτοκίνητο χωρίς να ξερνοβολάει στο δρόμο
17) που το γεγονός και μόνο ότι το πήρα από καταφύγιο οδήγησε στο να έχω σημαντικότατες εκπτώσεις στην αρχική του εκπαίδευση.
1 8 ) α ναι, μου κατέβασε την πίεση και ξέρει πάντα πού είναι τα κλειδιά μου που έχω μια τάση να τα χάνω.

Και προσοχή: δεν είμαι κατά των κουταβιών. Αρκεί να είναι από εκτροφέα ή καταφύγιο. Αλλά κάθε φορά που βλέπω κουτάβι, όσο γλυκούλι και ζουζουνιάρικο και να ναι, σκέφτομαι ότι ΑΔΥΝΑΤΟ να το προτιμούσα από το Μουφ. Που είναι επίσης γλυκούλι και ζουζουνιάρικο, γι᾽ αυτό και έχει μάθει να με τουμπάρει και να τρώει μπιφτέκια.:p:p:D:D:D

Και εν κατακλείδι: το Μουφ είναι από τις καλύτερες και πιο εμπνευσμένες ιδέες που είχα σ᾽ όλη τη ζωή μου μέχρι τώρα. Μια άλλη υπέροχη ιδέα που είχα ήταν να αγοράσω αυτοκίνητο πριν καν μετακομίσω στην Αμερική ώστε να με περιμένε όταν ήρθα. Όλοι με περάσανε για τρελλή, αλλά μετά μόλις μετακόμισα στη Νέα Ορλεάνη με δαύτο, έπεσε ο τυφώνας Κατρίνα και μπόρεσα να φύγω και να σωθώ και να μην κάνω γουλ-γουλ-γουλ και πνιγώ όπως τόσοι. Ή να καταλήξω στο Super Dome αγκαλιά με τους πεθαμένους να βρωμάνε μέσα στους 45 Κελσίου και 200% υγρασία της Νέας Ορλεάνης όπως έπαθε μια φιλενάδα μου που τη βγάλανε με το ελικόπτερο!! Σοβαρολογώ τελείως ότι ακολουθώντας την προαίσθησή μου και επιλέγοντας το Μουφ για σκύλο έπραξα το ίδιο άριστα όπως όταν έσωσα τη ζωή μου...

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Και εν κατακλείδι: το Μουφ είναι από τις καλύτερες και πιο εμπνευσμένες ιδέες που είχα σ᾽ όλη τη ζωή μου μέχρι τώρα. Μια άλλη υπέροχη ιδέα που είχα ήταν να αγοράσω αυτοκίνητο πριν καν μετακομίσω στην Αμερική ώστε να με περιμένε όταν ήρθα. Όλοι με περάσανε για τρελλή, αλλά μετά μόλις μετακόμισα στη Νέα Ορλεάνη με δαύτο, έπεσε ο τυφώνας Κατρίνα και μπόρεσα να φύγω και να σωθώ και να μην κάνω γουλ-γουλ-γουλ και πνιγώ όπως τόσοι. Ή να καταλήξω στο Super Dome αγκαλιά με τους πεθαμένους να βρωμάνε μέσα στους 45 Κελσίου και 200% υγρασία της Νέας Ορλεάνης όπως έπαθε μια φιλενάδα μου που τη βγάλανε με το ελικόπτερο!! Σοβαρολογώ τελείως ότι ακολουθώντας την προαίσθησή μου και επιλέγοντας το Μουφ για σκύλο έπραξα το ίδιο άριστα όπως όταν έσωσα τη ζωή μου...

Πολύ καλές ιδέες και οι δύο :cool::cool::cool:

ψιλοκουφάθηκα αλλά δεν το λέω ;)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Έλα ρε Σάρα..έπεσες στον Κατρίνα? Πλάκα μας κάνεις...Τυχερή ήσουν...
Έφυγες πριν ξεκινήσει?
Μουφ πάντως δεν θα ξανά υπάρξει...οπότε όντως είσαι τυχερή!!!

elenar075

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2010
86
0
Nεα Σμυρνη
Η δικια μου ειναι αδεσποτουλα.Ειναι 1 ετους περιπου και πολυ αξιοπρεπες σκυλουνι.Κανει την αναγκη της στο μπαλκονι χωρις καμια υποδειξη.Και παλιοτερα ειχα αδεσποτο παλι στην ιδια ηλικια το βρηκα και εζησε 14 χρονια διπλα μου.Τα εγκαταλειπουνε μολις μεγαλωσουν ,και εν οψει καλοκαιρινων διακοπων.