Πρέσα Κανάριο ιδιαιτερότητες της φυλης???


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Γεια σας. Βασιλης 36 ετων, αν εχετε την καλοσύνη να με ενημερώσετε για τα πρέσα κανάριο απευθύνομαι σε ατομα που εχουν πρέσα κατά κύριο λογο < για ευνοητους λογους >.
Οποτε ενδιαφερομαι να μαθω.
α) ειναι δεκτικό σε εκπαιδευση η ξεροκεφαλο ???
β) ειναι ευαλωτα σε ασθενειες πχ καρδια, νεφρα, καρκινους, ογκους ???
γ)εκτος απο την καλη κοινωνικοποίηση πρεπει να προσεξω καποια ιδιαιτεροτητα ???
δ) την παλευουν σε διαμερισμα δευτερου οροφου (με δυο βολτες πρωι βραδυ ) ???
δ)για οτι εχω παραλείψει να ρωτησω ???
Εκανα κατα ριπας τις ερωτησεις ελπιζω να μην σας κουρασα.
Οσο για την εμπειρια μου με τους φιλους μας ειναι αρκετη. Μεγαλωσα με ενα κοκερακι απο γηρατεια (μας εκανε οτι ηθελε) μετα ροτβαιλερ 18 μηνων καλαζαρ (μονος μου εκπαιδευση ηταν αρχοντας) ποιμενικο καυκασου λογο μετακομισεις τον χαρισα στον θειο μου 12 μηνων πολυ κλαμα (τον πηγα για Β Υ ηταν αριστος )και ενα bull terrier 15 ετων καρδια (μονος μου εκπαιδευση) αυτη ειναι η εμπειρια μου. Σας ευχαριστώ εκ τον προτερον για τον χρονο σας και τις απαντησεις σας στις αποριες μου
 




zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Καλως ηρθες στο φορουμ.
Πολυ ωραια σκυλια τα πρεσα αλλα προσωπικα δεν εχω καμια επαφη.

Εγω ςνδιαφερομαι για Ροτβαιλερ, απο που το ειχες παρει?
 




5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Καλησπερα το ροτβαιλερ το ειχα παρει απο το κωροπι λαζαρος κεννελ καλος χαρακτηρας στα προτυπα τις φυλης
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλως ηρθες στο φορουμ.
Πολυ ωραια σκυλια τα πρεσα αλλα προσωπικα δεν εχω καμια επαφη.

Εγω ςνδιαφερομαι για Ροτβαιλερ, απο που το ειχες παρει?
Μην πάρεις από εκεί, τα τσιμπάνε οι σκνίπες
 






Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Α, όταν το έγραψα δεν μου είχε βγει ότι ο Βασίλης είχε απαντήσει. Τώρα που είδα το ακριβές από που... Μην πάρεις από εκεί και για τους άλλους λόγους που είσαι ενήμερος. (Και που αρνούνται να ενημερωθούν πολλοί)
 




Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έχεις δίκιο.. Σκοπός δεν ήταν να παίξω με τον πόνο κανενός. Για άλλο λόγο ήταν ο κυνισμός αλλά έχασα το στόχο και πήρε και τον πόνο η μπάλα.

Ειλικρινά, με το χέρι στην καρδιά, μην πάρεις άλλο σκύλο απο το Λάζαρος κένελ ή από όπου αλλού έχουν κουτάβια ετοιμοπαράδοτα εντός ολίγων ημερών... Ψάξε για εκτροφέα σοβαρό, να ασχολείται χρόνια με τη φυλή μόνο που σε ενδιαφέρει (άντε και με καμιά ακόμα) και που θα σου λύσει όλες τις απορίες αλλά και θα σου δώσει και παραπάνω πληροφορίες που ούτε καν φανταζόσουν και που θα σου εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να σου δώσει κουτάβι από αυτή τη γέννα που έχει τώρα κι ίσως να μην μπορεί ούτε κι από την επόμενη. Κάποιον που δεν έχει πάνω από μια γέννα το χρόνο ανά θηλυκό και που θα σου δείξει όλες τις εξετάσεις υγείας για κληρονομικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που έχει κάνει στα σκυλιά που ζευγαρωνει
 
Last edited:


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Έχεις δίκιο.. Σκοπός δεν ήταν να παίξω με τον πόνο κανενός. Για άλλο λόγο ήταν ο κυνισμός αλλά έχασα το στόχο και πήρε και τον πόνο η μπάλα.

Ειλικρινά, με το χέρι στην καρδιά, μην πάρεις άλλο σκύλο απο το Λάζαρος κένελ ή από όπου αλλού έχουν κουτάβια ετοιμοπαράδοτα εντός ολίγων ημερών... Ψάξε για εκτροφέα σοβαρός, να ασχολείσαι χρόνια με τη φυλή μόνο που σε ενδιαφέρει (άντε και με καμιά ακόμα) και που θα σου λύσει όλες τις απορίες αλλά και θα σου δώσει και παραπάνω πληροφορίες που ούτε καν φανταζόσουν και που θα σου εξηγήσεις γιατί δεν μπορεί να σου δώσει κουτάβι από αυτή τη γέννα που έχει τώρα κι ίσως να μην μπορεί ούτε κι από την επόμενη. Κάποιον που δεν έχει πάνω από μια γέννα το χρόνο ανά θηλυκό και που θα σου δείξει όλες τις εξετάσεις υγείας για κληρονομικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που έχει κάνει στα σκυλιά που ζευγαρωνει
Οk .
αντιλαμβανομαι οτι θες να προστατέψεις
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
α) Ως μαστιφοειδες φυσικα κ ειναι ξεροκεφαλο. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι δεκτικο η εκπαιδευσιμο. Το να μαθει ειναι ευκολο. Να εκτελει παντου κ παντα ειναι το δυσκολο.

β) Οπως ολες οι φυλες εχουν καποιες ασθνενειες που πρεπει να προσεξεις. Ως βαρια σκυλια πρεπει να δωσεις βαση σε εξετασεις δυσπλασιας γονιων κυριως.

γ) Ναι. Ειναι σκυλια φυλακες. Αυτο σημαινει οτι ενα τυπικο presa θελεις δεν θελεις δεν θα ειναι φιλικο με ξενους, ουτε χαρωπο κ ανεμελο. Επισης θα φυλαει εσενα κ το σπιτι του, γιατι αυτο ξερει να κανει. Αν δεν θελεις σκυλο φυλακα, με οτι αυτο συνεπαγεται για την ευθυνη που το συνοδευει, παρε καποια ποιο ευκολη φυλη......

δ) Η προσωπικη ΜΟΥ αποψη ειναι οχι..... Μπορει να στην αναλυσω αλλα δεν θα το κανω τουλαχιστον οχι πριν μου απαντησεις στο πως σκεφτεσαι το παραπανω (γ) .

δ)Πολλα κ τιποτα.
Θα ρωτησω εγω. Εκτος του προφανους οτι σου αρεσει εμφανισιακα, για ποιο αλλο λογο διαλεξες presa??

Y. Γ. Ελπιζω να εμφανιστουν κ αλλοι καλυτεροι γνωστες της συγκεκριμενης φυλης.......
 
  • Like
Reactions: kasi


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Καλησπερα east. Ευχαριστώ για τον χρονο σου.
α)πολυ εποικοδομητικό χρονο παιχνιδι και δουλεια και τα Bull Terrier ξεροκεφαλα ειναι οπως τα λες αλλα και εκπαιδευσιμα.
β)οποτε τα συνηθισμενα οπως ολα οχι σκαλια μοκετα χαλι χειμωνα καλοκαιρι
γ)απεναντι απο το σπιτι μου υπαρχει ενα μεγαλο παρκο και διπλα δημοτικο σχολειο, οταν ηταν μικρουλα η πριγκιπεσσα μου την πηγαινα κρατωντας την στα χερια μου ανα τακτα διαστηματα εβαζα οριο να την χαιδεψουν τουλαχιστον 50 παιδακια διαφορετικα, μεγαλωσε η πριγκιπεσσα και εγινε αστερι παντου και παντα. Εμεις πλαθουμε τους φιλους μας σε εναν σημαντικο βαθμο και τη αιματα ειναι θα παιζει ρολο σιγουρα.
δ) μου αρεσουν ολα τα ζωα τορα ειδικα για τα καναριο με μαγνητίζει η σοβαροτητα τους η δυναμικοτητα που εχουν που σε κοιτάζουν αγερωχα σαν τοιχος σιγουρα που δεν ειναι μακρυτριχα (διαμερισμα) και αρκετα αλλα που δεν μπορω να τα αναλύσω επι του παροντος και οχι να με φυλαει απο τους κακους!!! με εμαθε η ζωη να ανταπεξέρχομαι σε διαφορες καταστασεις.Παρεα θελω σαν την πριγκιπεσσα και απεριοριστη ανιδιοτελη αγαπη.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
α) τι εννοεις δουλεια;
Αφου παρακατω λες οτι την μονη δουλεια που ξερει να την κανει, δεν θες να την κανει....

β) Δεν ειπα ΠΟΤΕ κατι τετοιο.

γ) Δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα, ειδικα αν ο σκυλος δηλωσει ξεκαθαρα οτι δεν θελει πολλες επαφες.

δ) Δεν νομιζω οτι θελεις πρεσα, αλλα σκυλο που να μοιαζει με πρεσα κ να εχει χαρακτηρα κ συμπεριφορα που εσυ φανταζεσαι. Μπορει να σου κατσει μπορει κ οχι.
Αν φανταζεσαι παντως χαρωπη συμβιωση με ολο τον κοσμο η σκυλο λυτο σε παρκα forget it.
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Καλησπερα σας. Δηλαδη τα πρεσα είναι όλα αντικοινωνικα ??? ενα που πέτυχα στο δρομο ηταν 12 μηνων (κουταβος θα μου πεις ) δεν ηταν απομακρο στο χαδι μου και αυτο που μου εβγαλε ηταν οτι ειναι ισορροπημένο (σωνει και καλα πρεπει να εχει τον χαρακτηρα του νταβατζι, οτι κινειται δολοφονειται) σιγουρα στον χορο του θα το βγαλη ναι οχι ομως αδαικεολογιτα αυτο το αδικαιολογητο εξω δεν ειναι το πρεπον για μενα. Αν παρεις ενα παιδακι ρομα θα ειναι ιδιο με ενα απο την κηφισια? το ενα αγριμι και το αλλο γατακι θα ειναι. Αν ομως απο μωρο το μεγαλώσεις με αρχαιοελληνικη παιδεια, δεν θα ειναι αριστος αν και ρομα??? Απο δουλεια ειμαι ανεργος οσο παραξενο και να φανταζει με τους ριθμους αναπτιξεις που εχουμε, "εν ευθετω χρονω" θα διευθετηθει και αυτο.
 
  • Like
Reactions: tasos malinoua


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Και κατι που ξεχασα οι εκτροφεις που πανε τα σκυλια τους σε εκθεσεις
και μονο τα γενιτικα τους οργανα δεν ποιανουν, ειναι στα προτυπα της φιλης αυτο??? μεση λυση δεν υπαρχει???
 
  • Like
Reactions: tasos malinoua


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εεεμμμ..
το παρδειγμα με το παιδακι ειναι... αστο καλυτερα...

μαζι με ολα τα υπεροχα που θα ειναι το πρεσα, φιλος , συντροφος, καλος θα ειναι και φυλακας γιατι αυτο ξερει να κανει καλα (οπως τα σεττερ κυνηγανε ας πουμε) , οχι οτι ξερω και πολλα - δεν ειχα , θα ειναι και ενας δυνατος φυλακας καχυποτος κτλ... δεν θα τον δεις να γυρναει τανασκελα οπως κανει ο δικος μου στις επισκεψεις.. θα τους κοβει λιγο , θα πρεπει να εισαι αλερτ..
Δεν ειναι οτι ειναι αντικοινωνικα.. πως να το πω δλδ.. χεστηκαν και λιγο γνωριμιες :p
δλδ, εχω ακουσει πρεσα να κλεινει το σαγονι μουγκριζοντας 5 εκατοστα απο αυτον που ηθελε να τον γνωρισει , και λακισαμε 5 απο το μαγαζι.. δεν το κρατας και ευκολα.
Αν εισαι ετοιμος βουρ , και την μεση λυσηθα την βρεις αν κανεις οπως σου ειπε ο Οριλις
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Χαρακτηριζονται ως φυση επιφυλακτικα με τους ξενους.
Απο την ποιο ηπια μορφη που ειπωθηκε παραπανω, οτι δεν γουσταρουν να γυρισουν ανασκελα για χαδακια, ως την ποιο σκληρη, οτι δεν θελει επαφες σε μια σχετικη αποσταση. Παντα μιλωντας εκτος σπιτιου, μεσα δεν νομιζω να θελει απολυτως τιποτα περαν των ανθρωπων του.
Αν θες φουλ κοινωνικο σκυλο δλδ δεν θα ειναι.

Τωρα καποιες καταστασεις θα πρεπει να μαθει να τις ανεχεται, οπως τον κτηνιατρο ας πουμε. Να ανεχεται απροβληματιστα ομως, οχι να γουσταρει κι ολας.....

Ε τωρα στα πλαισια της λογικης αν ο σκυλος δεν γουσταρει, κ το εκφρασει ηπια, με ενα παγωμενο κ ανεκφραστο βλεμμα δεν νομιζω να θελει κανεις να χαιδεψει το μπαουλο που εχεις διπλα σου κ τον στραβοκοιταει, ουτε λογος να αναγκασεις εσυ τον σκυλο να το υποστει.....

Υ. Γ. Για την δουλεια που ειναι προορισμενος ο σκυλος μιλησα, οχι την δικη σου.....
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Εχω γνωρισει 5 θηλύκια καναριο ( εκτος της δικιας μου) και 4 αρσενικα. Ολα εκτροφικα.
Οι θηλυκιες σχεδον χαζοβιολες. Θελουν περι τα 2 λεπτα να αφεθουν στα χαδια ενος αγνωστου. Ολες οταν ειναι μονες τους στο χωρο τους (χωρις τον ανθρωπο τους) ειναι ακριβως το αντιθετο. Δε θα μπει τιποτα στο σπιτι γιατι λυσσανε. Το ποσο θα το "τελειωσουν" αυτο που φαινεται οτι κανουν δε μπορω να το ξερω.

Οι αρσενικοι ειναι 2-2. Οι δυο απλησιαστοι ακομα και αν εισαι 2 ωρες καλεσμενος, εχεις φαει, εχεις πιει και γενικα εχεις γινει πληρως αποδεκτος απο τους οικοδεσποτες. Οι αλλοι 2 στην αρχη επιφυλακτικοι δε θελουν πολλα πολλα, αντε ενα χαδι στο κεφαλι και τελος. Μετα απο καμια ωρα ερχονται οι ιδιοι για χαδια. Με ορια βεβαια. Δε θα αρχισεις να τραβας μαγουλα.

Και τα 7 ζωα ειναι ελαχιστα κοινωνικα με αλλα ζωα. Ειναι θα ελεγα σχεδον απροβλεπτα. Γενικα δε φημιζονται για την ευκολη συβιωση τους με αλλα σκυλια ή ζωα. Θελει δουλεια απο κουταβια.

Ξεροκεφαλα... πολυ. Οπως αναφερθηκε πιο πανω. Θα μαθουν σχετικα ευκολα. Θα εκτελεσουν ομως την καταλληλη στιγμη και με περισπασμους ? Δυσκολα.

Δεν ειναι σκυλος υψηλης ενεργειας αλλα ουτε και ολη μερα ξαπλα στα χαλια. Θελει μια βασικη ενασχοληση και κουραση. Οχι μονο απο θεμα εκτονωσης αλλα το εχει αναγκη και εγκεφαλικα για να ειναι ισορροπημενος.

Θεματα υγειας. Κυριως δυσπλασιες. Εγω θα προσπαθουσα να μαθω απο τι εφυγαν οι προγονοι ενος κουταβιου. Το θεμα συστροφης θα με απασχολουσε.
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf