Πρήξιμο και αιμορραγία γεννητικού οργάνου

3 Ιουλίου 2013
8
0
Athens
παιδιά έχω ένα πολύ σοβαρό θέμα ο χοντρούλης κάπου ακούμπησε η κάτι το τσίμπησε στο πουλί του και έχει πριστή και στάζει αίμα ..τον πήγαμε στο κτηνίατρο και του έδωσε κάτι αντιβίωσης και περιμένουμε να γίνει καλύτερα ..και αν όμως κάτι δεν πάει καλά μας είπε για χειρουργείο το οποιο το φοβάμαι πολύ γιατί μου είπε και διαφορα για την ράτσα και πως τα πάει με της νάρκωσης..
θέλω να ρωτήσω αν σας έχει τύχη κάτι παρόμοιο και τι να κάνω...

3 Ιουλίου 2013
8
0
Athens
βασικά μου είπε ότι επειδή είναι κοντούλης κάπου ακούμπησε λογικά και κάτι τον πείραξε δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Το μόνο που μπορείς να κάνεις, αν δεν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου, είναι να πάρεις μια δεύτερη γνώμη. Αν χρειαστεί χειρουργείο, θα πρέπει να γίνει, αφού φαντάζομαι πρώτα γίνουν όλες οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις. Αναπνευστικό; Καρδιά; Δεν ξέρω...οτι ενδείκνυται για την φυλή, η οποία όντως είναι υψηλού ρίσκου, κάτι που επίσης φαντάζομαι, το ξέρεις πάρα πολύ καλά.

Περαστικά του και ελπίζω να του περάσει μόνο με την αγωγή, χωρίς να χρειαστεί κάτι περαιτέρω, αν και δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους αλλεργικό, του προκαλεί και αιμορραγία.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Περαστικά στον γλυκούλη σου! Πως τα πάει σήμερα;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.679
11.119
Athens
Αν χρειαστεί χειρουργείο, θα πρέπει να γίνει, αφού φαντάζομαι πρώτα γίνουν όλες οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις. Αναπνευστικό; Καρδιά; Δεν ξέρω...οτι ενδείκνυται για την φυλή, η οποία όντως είναι υψηλού ρίσκου, κάτι που επίσης φαντάζομαι, το ξέρεις πάρα πολύ καλά.
Σε προγραμματισμένα χειρουργεία εκτός από τις γενικές βιοχημικές, καλό είναι να κάνει κανείς και έναν υπέρηχο καρδιάς σε αυτές τις φυλές.

3 Ιουλίου 2013
8
0
Athens
για σας και πάλι.μετά από μια εβδομάδα με καθημερινές αντιβίωσης έχει σταματήσει η αιμορραγία
και τελικά είχαμε προοπτοση ουρήθρας..όπως μας είπαν έχει μαζευτεί αρκετα πιο μέσα όχι εντελώς όμως

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Σε προγραμματισμένα χειρουργεία εκτός από τις γενικές βιοχημικές, καλό είναι να κάνει κανείς και έναν υπέρηχο καρδιάς σε αυτές τις φυλές.
Μιλώντας για τα ελληνικά δεδομένα πάντα ( και εννοώ το κομμάτι του εξοπλισμού του μέσου ιατρείου , την ιδιοσυγκρασία , την άνεση και τα χαρακτηριστικά του μέσου Έλληνα ιδιοκτήτη σκύλου ) , μια τέτοια εξέταση γίνεται μόνο εφόσον υπάρχει εμφανές καρδιαγγειακό πρόβλημα ( ή ιστορικό σχετικού προβλήματος ) .

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.679
11.119
Athens
Μιλώντας για τα ελληνικά δεδομένα πάντα ( και εννοώ το κομμάτι του εξοπλισμού του μέσου ιατρείου , την ιδιοσυγκρασία , την άνεση και τα χαρακτηριστικά του μέσου Έλληνα ιδιοκτήτη σκύλου ) , μια τέτοια εξέταση γίνεται μόνο εφόσον υπάρχει εμφανές καρδιαγγειακό πρόβλημα ( ή ιστορικό σχετικού προβλήματος ) .
Και εδώ ισχύει ότι και με όλους τους κτηνίατρους: Σε άλλον θα πας για ορθοπεδικά, σε άλλον για μάτια και σε άλλον για υπέρηχο. Υπάρχουν κτηνιατρεία που ειδικεύονται σε υπέρηχους και ακτινογραφίες (δεν πας ας πούμε για να κάνεις εμβόλια).

Σε βραχυκέφαλη φυλή (γαλλικά, αγγλικά μπουλντόγκ, παγκ κλπ.) θεωρώ απαραίτητο τον υπέρηχο καρδιάς - ξαναλέω σε προγραμματισμένα χειρουργεία - γιατί το κακό αναπνευστικό την επιβαρύνει.