Πρήξιμο μετά από εμβόλιο

tim05101

Member
6 Δεκεμβρίου 2011
11
0
Καλημέρα σε όλους και ολες!
Εχω ενα μαλτεζάκι που ακούει στο όνομα Μπούλης, είναι 1 χρονών και 3 μηνών και την Παρασκευή κάναμε τον ετήσιο εμβολιαμό του (κάναμε μόνο το πενταπλό εμβόλιο και θα κάνουμε λύσσα πνευμονία σε λίγες μέρες). Αφού γυρίσαμε σπίτι, το σκυλί ήταν μια χαρά, ζωηρό και κεφάτο, αργά το βραδυ όμως άρχισε να τρέμει πολύ και να μην μας αφήνει να τον ακουμπήσουμε! Ο κτηνίατρος μας είπε οτι είναι μετεμβολιακό σοκ και περνάει σε 24 ώρες. Την Κυριακή το πρωί διαπιστώσαμε ότι στο σημείο που έγινε το εμβόλιο εμφανίστηκε ένα πολύ έντονο πρήξιμο, σαν σκληρό καρούμπαλο! Ανησυχήσαμε και πήραμε το γιατρό, ο οποίος μας είπε ότι δεν απλώθηκε καλά το εμβόλιο και να τρίψουμε την περιοχή. Ωστόσο το σκυλί κλαίει όταν ακουμπάμε την περιοχή αυτή, παρ'όλο που γενικά έχει βρει το κέφι του και τρέφεται κανονικά. Εχουν περάσει όμως τέσσερις μέρες και το καρούμπαλο μένει, τι πρέπει να κάνω; Να τον πάω στο γιατρό ή είναι κάτι φυσιολογικό;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Στη θέση σου θα πήγαινα στο γιατρό. Έχουν περάσει αρκετές μέρες.
Καλως ήρθες!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σε ολα τα εμβολια που κανανε στην πινσερινα μας, ειχε το ιδιο πριοβλημα. Καρουμπαλο σκληρο και μεγαλο που κρατησε για πολλες μερες. Αφου το γνωριζει και ο γιατρος, θα ελεγα να μην ανησυχεις.

edit. Δυο απαντησεις, τελειως διαφορετικες αποψεις :D Κανε το ασφαλεστερο! Ξαναμιλα με τον γιατρο.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Είχε συμβέι και σε μας αυτό με το καρούμπαλο και μας είπε η κτηνίατρος ότι θα περάσει.
Πράγματι υποχώρησε μετά απο δυο-τρεις μέρες χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα. Καλύτερα πάντως να μιλήσεις πάλι με το γιατρό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

tim05101

Member
6 Δεκεμβρίου 2011
11
0
Ευχαριστώ παιδιά, κι εγώ αυτό σκόπευα να κάνω! Μήπως ξέρετε κάποιον καλό κτηνίατρο σε ανατολική Θεσνίκη? Γιατί αρχίζω να έχω αμφιβολίες για τον δικό μου...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλά δεν είμαι και κανένας ειδικός :D
Είπα απλά τι θα έκανα αν το πάθαινε δικό μου σκυλί, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα, ούτε το έχω ξανακούσει!

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Εχω και εγώ ένα μαλτεζάκι και μου παρουσίασε το ίδιο πρήξιμο σαν καρουμπαλάκι στο μπουτάκι του μετά το εμβόλιο και δεν ήθελε να το πιάνουμε για κάποιες μέρες και απέφευγε το βούρτσισμα απο αυτή την πλευρά. Του πέρασε όμως.Εχω όμως ένα ερώτημα , τα εμβόλια δεν γίνονται όπως παλιά πριν 10 χρονια που ο γιατρός σήκωνε το δερματάκι του και το έκανε.Ετσι θυμάμαι στον πρώτο μου σκύλο.Τώρα στο μαλτεζάκι το έκανε στο μπουτάκι και το πόνεσε πολύ.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Το πρηξιμο για μενα δεν ειναι ανησυχητικο εκτος και αν το ζωο συνεχιζει να ποναει οποτε καλο θα ηταν να το δει ο κτηνιατρος μηπως εχει εξελιχθει σε φλεγμονη.

Με ανησυχει περισσοτερο το τρεμουλο μιας και στο παρελθον ειχαμε ιστορια με κανις που επαθε ισχυρο σοκ με εμβολια και η λυση ηταν (αφου του παρασχεθηκαν πρωτες βοηθειες) να κανουμε ολα τα επομενα εμβολια απο αλλη εταιρια. Σε ευαισθητες φυλες και ιδιαιτερα στα μικροσωμα μπορει ενα τετοιο σοκ να στοιχισει ακομα και την ζωη του σκυλου. Σε εσας βεβαια αφου εχουν παρελθει 24 ωρες δεν εχετε τετοιο θεμα αλλα καλο ειναι να το εχετε γενικοτερα υποψην για τις επομενες φορες.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Επειδή προσφάτως κάναμε κι εμεις εμβόλιο, ο γιατρος μου είπε εκ των προτέρων ότι μπορεί να δημιουργηθει πρήξιμο και πόνος, το οποίο εάν παρουσιαστεί θα φύγει σε μια περίπου εβδομάδα και να μην ανησυχώ.
Ευτυχώς όμως δεν παρουσίασε τίποτα.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Εχω όμως ένα ερώτημα , τα εμβόλια δεν γίνονται όπως παλιά πριν 10 χρονια που ο γιατρός σήκωνε το δερματάκι του και το έκανε.Ετσι θυμάμαι στον πρώτο μου σκύλο.Τώρα στο μαλτεζάκι το έκανε στο μπουτάκι και το πόνεσε πολύ.
Η δικη μας κτηνιατρος αν κ νεα (πριν 10 χρονια ουτε φοιτητρια ηταν καλα καλα) ετσι κανει το εμβολιο, οπως θυμασαι απο τον πρωτο σου σκυλο.