Πραγματική εξυπνάδα

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Νομίζω η επίλυση προβληματων με την χρήση εργαλείων δείχνει ένα σεβαστό επίπεδο νοημοσύνης. Ο συγκεκριμένος σκύλος δεν εκπαιδεύτηκε, ο άνθρωπος του δεν του έδειξε τον τρόπο να ανοίξει την πορτα. Απο μόνο του κατάλαβε την λειτουργεία της πόρτας και με την βοήθεια ενος αντικειμενου ήξερε πως να δράσει για να το ανοίξει. Βλέποντας το βίντεο λίγο με τρόμαξε... 
[video=youtube;IeD0fQxyi_c]http://www.youtube.com/watch?v=IeD0fQxyi_c[/video]:rolleyes:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Πιστευω οτι η πορτα την πρωτη φορα ανοιξε τυχαια.. μετα εμαθε οτι με αυτο τον τροπο ανοιγει και απλα το κανει. Νομιζω οτι ολοι μας εχουμε καθημερινα τετοιες στιγμες με τα σκυλια μας αν σκεφτουμε λιγο :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.832
8.029
Τυχαία την άνοιξε για πρώτη φορά σίγουρα. Εμένα με συγκλόνισε όταν έκλεισε η πόρτα και μετά που πήρε το αντικείμενο ξανά το τοποθέτησε εκεί και το ξανάκανε. Δεν είναι κάτι που θα το έκανε κάθε σκύλος πάντως αυτό είναι σίγουρο :)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Είναι πολλά μαζί που με εντυπωσιάζουν.
Σιγουρα αν το άνοιξε έτσι μια φορά (έστω και τυχεα) δεν είναι απίθανο να το θυμάται και να το επαναλαμβάνει. Αλλά πως τύλιξε το παιχνίδι στο πόμολο εξαρχείς? Πιθανόν ξέρει και διαβάζει καλά τις ανθρώπινες κινήσεις... spooky :D

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Τα κουτάβια ειδικά έχω παρατηρήσει ότι το έχουν πολύ στο άνοιγμα πόρτας, και η Ζήβα και ο Λήο χωρίς να τους μάθω τίποτα απλά παρατηρούσαν καθημερινά πως άνοιγα την πόρτα του γραφείου με το χερούλι και τα σκασμένα μάθανε να την ανοίγουν και μόνα τους, έτσι αναγκάστηκα να την κλειδώνο για να ξεμάθουν αυτήν την συνήθεια.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
ειχα καποτε ενα γατο που πηδουσε στο χερουλι της πορτας και το κατεβαζε για να βγει εξω.τον μπαγασα τον μητσο(το ονομα του}τελικα τοσκασε απο το μπαλκονι .πολυ ατιθασο .