Πρησμένο αδένες και απώλεια όρεξης

Andrew Stil

Member
24 Σεπτεμβρίου 2015
6
0
38
Καλησπέρα σας ! Έχω ενα ημίαιμο 8 χρόνων λατρεμένο σκύλο και εδω και 3μιση μήνες παιδεύεται . Ξεκίνησε να μην έχει όρεξη για φαγητό , μετα παρατήρησα πρησμένους αδένες , διάρροια , βαριά ανάσα και απώλεια οραςης . Έκανα εξετάσεις αρνητικό καλαζαρ και λεισμανίωση στα φυσιολογικά επίπεδα όλα εκτός απο αναιμία . Βελτιώνεται αρκετά με την χρήση κορτιζόνης δηλαδη τρώει κανονικα , μειώθηκε η διάρροια και βλέπει ξανά κανονικα . όταν την κόβει πάλι χειροτερεύει .επισης έχει χάσει πολύ βάρος σε σημείο που διαγράφεται η ραχοκοκαλιά και δεν έχει τόσο φουντωτο τρίχωμα . Τώρα είμαι στο στάδιο που του μείωσα την κορτιζόνη για να του την κόψω για να παρει βιοψία ο κτηνίατρος . Τι αλλο μπορεί να συμβαίνει ;;;;

Attachments

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Kανείς δεν μπορεί να σου πει...

Γνωμη από άλλον κτηνιατρο έχεις παρει, για να εχεις μια εικόνα?

Andrew Stil

Member
24 Σεπτεμβρίου 2015
6
0
38
Ο πρώτος που πήγα μου λεει δεν νομιζω να ειναι λέμφωμα απο τις εξετάσεις που είδε . Η άλλη κτηνίατρος μου λεει πρέπει να κάνουμε βιοψία , μπορεί να ειναι και κάποιο αυτοάνοσο Αν δεν ειναι λέμφωμα . Απλά διάβασα οτι δεν αντέχουν πανω απο μήνα χωρίς θεραπεία στο λέμφωμα και τώρα πλησιάζουμε τους 4 μήνες μόνο με κορτιζόνη ... Τι να πω έχω απογοητευτεί ....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Το θεμα ειναι πως η κορτιζόνη βαράει άλλα όργανα αν ειναι σε τόσο μακροχρόνια χρήση. Έχετε δει πως είναι το συκώτι του και τα νεφρά?

Andrew Stil

Member
24 Σεπτεμβρίου 2015
6
0
38
3 μήνες πέρνει . Οι εξετάσεις συκωτιού ειναι καλές . Ο κτηνίατρος είπε ειναι εντάξει συκώτι και νεφρά . Εν αναμονή της βιοψίας . Εντάξει απλά ελπίζω να μην ειναι λέμφωμα (καρκίνος)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
3 μήνες πέρνει . Οι εξετάσεις συκωτιού ειναι καλές . Ο κτηνίατρος είπε ειναι εντάξει συκώτι και νεφρά . Εν αναμονή της βιοψίας . Εντάξει απλά ελπίζω να μην ειναι λέμφωμα (καρκίνος)
Μην προτρέχεις και βάζεις το κακό στο μυαλό σου. Θα κάνετε τη βιοψία και θα έχετε απάντηση.

Andrew Stil

Member
24 Σεπτεμβρίου 2015
6
0
38
Απλά βλέπω τα συμπτώματα και οτι έχει αδυναμωσει ... Εσείς εχετε εμπειρία τι αλλο μπορεί να ειναι ;;;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Αν έχεις κάνει τη βιοψία περίμενε καταρχήν τα αποτελέσματά της.
Εγώ πέρυσι ήμουν σε αντίστοιχη φάση - το σκυλί ήταν χάλια και έλιωνε. Έκανα εξέταση σε ό,τι πιθανά λοιμώδη θα μπορούσαν να υπάρχουν στην Ελλάδα, ώστε να αποκλείουμε μία-μία τις ασθένειες και να περιορίσουμε τις πιθανές διαγνώσεις. Τελικά βρήκαμε τοξόπλασμα, στο καπάκι έσκασε και το καλαζάρ ενώ ταυτόχρονα έβγαινε θετικό και το αυτοάνοσο (ANΑ test).
Περίμενε τη βιοψία και εφόσον όλα βγουν οκ εκεί, θα σου λεγα να πάρετε σβάρνα τα τεστ για να αποκλείσετε όλα τα λοιμώδη. Επίσης ένας ολικός υπέρηχος (κοιλιά βασικά αλλά και καρδιά) θα σας δώσει και πιο συνολική εικόνα. Αρκεί να ξέρει να κάνει σωστό υπέρηχο εκεί που θα τον πας.

Andrew Stil

Member
24 Σεπτεμβρίου 2015
6
0
38
Δυστυχώς παιδιά χτες έφυγε το τρελόσκυλο μου ... :( και απουσιαζαμε χτες όλη μέρα απο το σπιτι και με το που πηγε μια φίλη να τον ταΐσει ηταν ξάπλα ετοιμοθάνατο ... Ποναγε και είχε βάλει το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση και με το που με άκουσα μετα Απο 1 λεπτό ξεψύχησε . Είχε κανει πριν πολύ εμετό κρι διάρροια ... Δυστυχώς έφυγε ο όμορφος μου κατα μαύρος φίλος :(

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Τι λες???????????????? Ειλικρινά λυπάμαι παρα πολύ για την απώλεια σου..........

Καλο του ταξίδι...:cry:

Andrew Stil

Member
24 Σεπτεμβρίου 2015
6
0
38
Ναι Αλίκη δυστυχώς . Εγω έκανα οτι πέρναγε απο το χέρι μου αλλα μόλις του έκοψα την κορτιζόνη για 2 μέρες για να πάρουμε βιοψία δεν άντεξε ... Τουλάχιστον πήρε αγάπη και φροντίδα οσο ζούσε ενώ έξω θα είχε ψοφισει γρήγορα ...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε μου, κουράγιο!
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια και σε καταλαβαίνω απόλυτα... η ψυχούλα του θάναι μαζί σου για πάντα!

• Like
Reactions: Andrew Stil

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Καλό ταξίδι να έχει και να τον θυμάστε πάντα δυνατό σε όλες τις ευτυχισμένες στιγμές σας!