Πρησμένο όργανο στη δεξιά πλευρά

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Καλησπέρα,

πήρα τον Άρη (κάτι λιγότερο από 1 έτους ημίαιμο) σήμερα πίσω μετά από 10 μέρες περίπου από τους γονείς μου καθώς έλειπα ταξίδι για δουλειά. Όταν τον έδωσα παρήγγειλα γενικό τσεκ απ με μικροβιολογικές εξετάσεις στην κτηνίατρό τους (είναι μακριά από εδώ που μένω) από την οποία είναι πολύ ευχαριστημένοι και έχει εργαστήριο για να κάνει εξετάσεις. Το τσεκ απ το ήθελα για διάφορους λόγους, να μη μακρυγορώ κ ας μπω στο θέμα.

Βρήκε ότι έχει αρρυθμίες και πρόβλημα με (τη βαλβίδα) στη δεξιά κοιλία της καρδιάς και πώς σύμφωνα με τη διάπλαση του στήθους του έπρεπε να είναι πιο ψηλός (κ νομίζω είπε ότι ένα φάρμακο που έδωσε μια κτηνίατρος που τον πήγα να κάνει τα προηγούμενα προγραμματισμένα εμβόλια μπορεί να φταίει γιατί δεν το δίνουν σε ανήλικα σκυλιά γιατί επηρεάζει τους χόνδρους). Τεσπά για να μην παίζω σπασμένο τηλέφωνο καθώς αυτά μου τα μετέφερε ο πατέρας μου, κατέληξε να του δίνει εδώ και 4-5 μέρες Microvibrate doxycycline (2*100mg τη μέρα) και Carnitine-E-Mulgat (2*1ml τη μέρα). Έκανε κ 2 εμβόλια αλλά επειδή ξέχασε να μου φέρει το βιβλιάριο ο πατέρας μου δεν τα χω τώρα εύκαιρα, θα το πάρω μεθαύριο. Το Microvibrate βλέπω ότι είναι αντιβίωση για πάσα νόσο, και υποθέτω έχει να κάνει με το τι έκανε - ή κυρίως τι δεν έκανε - η προηγούμενη κτηνίατρος. Μεγάλη ιστορία τώρα, ας πάμε στο τώρα.

Είναι πρησμένος πολύ στη δεξιά μεριά της κοιλιάς του, πίσω κοντά στα καπούλια του και με μια άνοδο προς τη ράχη. Το γεγονός ότι στο ψηλάφισμα μου φαίνεται μακρόστενο το πρησμένο όργανο και ότι αντιδρούσε όταν ενεργούνταν προ ολίγου στη βόλτα του (έκανε κακά σφιχτά αλλά προσπαθούσε κάθε τρεις κ λίγο να ενεργηθεί λίγο, πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα και με ένα αντιδραστικό γουφ στο τέλος με ξύσιμο των ποδιών, σα να μη μπόρεσε να ενεργηθεί όσο ήθελε) και βάση μιας φωτό της ανατομίας της κοιλιακής χώρας που βρήκα στο νετ με κάνουν να (θέλω να πιστεύω) πώς είναι δυσκοίλιος και το πρήξιμο είναι συγκέντρωση στο παχύ έντερο.

Ξέρει κανείς από ανατομία σκύλου? Παίζει να είναι συγκέντρωση στο έντερο ή υποψιάζεστε κάτι άλλο? Είδα ότι κοιλιακό πρήξιμο μπορεί να συνδέεται και με καρδιακή ανεπάρκεια, βλέπετε από την περιγραφή τέτοια συμπτώματα? Έχει κανείς εμπειρία με τα εν λόγω φάρμακα? Το Microvibrate για βράδυ το έδωσα, στα χαρακτηριστικά του φαρμάκου δεν αναφέρει ούτε δυσκοιλιότητα ούτε καρδιακά προβλήματα. Την καρνιτίνη όχι ακόμα και αναρωτιέμαι μήπως δεν πρέπει να τη δώσω μέχρι να πάρω το πρωί το γιατρό - αν και από ότι βλέπω είναι απλό διατροφικό συμπλήρωμα που βοηθάει στα καρδιακά προβλήματα οπότε μάλλον θα τη δώσω.

Παρεμπιπτόντως, είχε πάλι γαστρεντερικό πρόβλημα (αλλά από την ανάποδη, σα γαστρεντερίτιδα) πριν τον δώσω στους γονείς μου και ακολουθούσε τις τελευταίες μέρες διατροφή κονσέρβα pedigree ανακατεμένη με proplan puppy original, αφού πρώτα πέρασε το στάδιο βραστό κοτόπουλο+ρύζι για 4-5 μέρες (το γαστρεντερικό πρόβλημα ήταν ένας από τους λόγους που ζήτησα το τσεκ απ).

Γενικά από σας θέλω την εμπειρία σας και τις απόψεις σας μήπως τυχόν δεν είναι δυσκοιλιότητα και αφορά τα φάρμακα και αν νομίζετε ότι είναι κάτι που ίσως καλό θα ήταν να μην περιμένει μέχρι αύριο το πρωί και χρειάζεται να πάρω κάποιον κτηνίατρο τηλέφωνο από τώρα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μπερδεμένα μου φαινονται λίγο....
Αντιβιωση ας πούμε, στην προκειμενη γιατί πήρε το σκυλί;

Νομίζω ότι μια βόλτα από τον κτηνίατρο να τα συζητησετε όλα διεξοδικά, και τα της καρδιάς και το εξόγκωμα που βλέπεις, θα σε βοηθήσει...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Μπερδεμένα μου φαινονται λίγο....
Αντιβιωση ας πούμε, στην προκειμενη γιατί πήρε το σκυλί;

Νομίζω ότι μια βόλτα από τον κτηνίατρο να τα συζητησετε όλα διεξοδικά, και τα της καρδιάς και το εξόγκωμα που βλέπεις, θα σε βοηθήσει...
Τι λίγο, πολύ μπερδεμένα. Και εγώ είχα την εντύπωση ότι πήρε μόνο αγωγή για την καρδιά, τι να σου πω, σήμερα τα πρωτοείδα τα φάρμακα. Βόλτα από την κτηνίατρο θα κάνουμε οπωσδήποτε το πρωί. Απλά, ανησύχησα που είδα ότι πρήξιμο στη δεξιά πλευρά μπορεί να συνδέεται με υγρό από ανεπάρκεια της δεξιάς κοιλίας της καρδιάς (στην οποία έχει το πρόβλημα), οπότε μήπως χρειάζεται πιο άμεσα αντιμετώπιση.

Περιττό να πω ότι βραδινό δεν έφαγε και είναι κάπως ράθυμος, γεγονός που είτε σε περίπτωση απλής δυσκοιλιότητας είτε σοβαρότερου προβλήματος είναι λογικό..

fanfoun

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
78
2
Φίλε μου, κάτι εντερικό πρέπει να είναι.

Στην περιοχή τις κοιλιάς δεν υπάρχουν άλλα όργανα εκτός από έντερα, στομάχι, χολή, ίσως και νεφρά δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο. Τα υπόλοιπα όργανα τα χωρίζει το διάφραγμα.

Last edited:

fanfoun

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
78
2
Φίλε μου, κάτι εντερικό πρέπει να είναι.

Στην περιοχή τις κοιλιάς δεν υπάρχουν άλλα όργανα εκτός από έντερα, στομάχι, χολή, ίσως και νεφρά δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο. Τα υπόλοιπα όργανα τα χωρίζει το διάφραγμα.
Kαλά εχτές κοιμόμουν όρθιος, δεν εξηγείται αλλιώς...Μη παίρνεις στα σοβαρά το μήνυμα μου είναι λάθος.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Kαλά εχτές κοιμόμουν όρθιος, δεν εξηγείται αλλιώς...Μη παίρνεις στα σοβαρά το μήνυμα μου είναι λάθος.
Χαχα μην ανησυχείς και έβλεπα εικόνες και άρθρα για ανατομία σκύλων για ώρες χθες το βράδυ. Έμαθα τα εμβόλια που έκανε, ένα από αυτά είναι το pneumodog, και ως συνήθως αυτό το φόρουμ είναι υπερπλήρες πληροφοριών: Pneumodog και καρούμπαλο??

To κακό είναι πώς δεν είναι ένα καρούμπαλο στρόγγυλο όπως περιγράφουν οι φίλοι στο λινκ άλλα μακρόστενο και τεράστιο, το βλέπεις και με γυμνά μάτια και πιάνω και ελαφρύ πρήξιμο προς το δεξί αδένα της βουβωνικής χώρας. Μίλησα με την κτηνίατρο την εκτός πόλης που του το κανε, θα με πάρει όμως ξανα σε λίγο γιατί είχε σκυλάκι και δε μπορούσε να μιλήσει πολύ. Απο ότι βλέπω το pneumodog έχει την ιδιαιτερότητά του και ελπίζω να είναι αυτό. Το πιθανότερο βέβαια είναι να τον πάω και εδώ σε κτηνίατρο για να τον ψηλαφίσει να σιγουρευτούμε.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Λοιπόον, γυρίσαμε από το γιατρό. Ούτε το εμβόλιο ήταν καθώς το πρήξιμο ήταν πολύ μεγάλο ούτε κάποιο όργανο, ήταν διόγκωση στη μυική μάζα.

Και αφού μας ξυρίσανε, μας τρυπήσανε και μας κάναν υπέρηχο καταλήξαν ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κάτι ανησυχητικό, τα κύτταρά του δείχνουν φλεγμονή αλλά κατά πάσα πιθανότητα όχι συγκέντρωση από άγανο που μπορεί να εισχώρησε κάτω από το δέρμα. Φαίνεται σαν αιμάτωμα από χτύπημα. Ο πατέρας μου λέει ότι χθες που μου τον έφερε υπάρχει μια περίπτωση να χτύπησε κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο καθώς όρμηξε απότομα και πήρε αμπάριζα και τον πατέρα μου, ο οποίος δεν πρόλαβε να δει αν χτύπησε.

Οπότε θα πάρουμε άλλη αντιβίωση για μία βδομάδα καθώς αυτή που πέρναμε τώρα δεν καλύπτει τη διόγκωση στον μυ (την προηγούμενη τελικά την πέρναμε για κάθε επιφύλαξη γιατί από λάθος της καλοκαιρινής, περιστασιακής κτηνιάτρου μείναμε για λίγο καιρό ακάλυπτοι από κάτι) και ένα αντιφλεγμονώδες και ξανα εξετάσεις σε μια βδομάδα. Αν δεν είναι αιμάτωμα (χτύπα ξύλο), θα ενημερώσω - για συνφορουμίτες που μπορεί να ψάξουν κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ακάλυπτοι από τι;
Και νοσεί το σκυλί δηλαδή από κάτι και πρέπει να πάρει αντιβίωση;

Για το θέμα της διόγκωσης, περαστικά και να είναι απλά μυικός τραυματισμός!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Ευχαριστούμε!

Όχι δε νοσεί από κάτι. Οι αιματολογικές που έκανε την προηγούμενη Πέμπτη έδειξαν θετικά ότι ούτε ερλιχία, λεισμανίωση ή οτιδήποτε άλλο έχει. Σήμερα που ρώτησε η κτηνίατρος που τον πήγα την κτηνίατρο που του κανε το τσεκ απ για την αντιβίωση της είπε ότι την παίρνει γιατί είχε πεσμένα (ή ανεβασμένα - δεν άκουσα καλά γιατί εκείνη την ώρα έγινε ένα μπάχαλο) ερυθρά και γιατί το καλοκαίρι έπρεπε να είχε πάρει κάτι (νομίζω φάρμακο για το σκουλήκι της καρδιάς αλλά να μην πιθανολογώ γιατί τα άκουσα σπασμένο τηλέφωνο) που δεν μας το δωσαν. Έτσι κι αλλιώς είχε και άλλες προγραμματισμένες εξετάσεις για τη Δευτέρα για αυτό το λόγο (για την καρδιά + τα αιμοσφαίρια μετά την αγωγή).

Το κακό είναι ότι επειδή δεν έβρισκα κτηνίατρο εδώ εώς τώρα (δεν οδηγώ και στην περιοχή μου δεν έβρισκα κτηνίατρο της προκοπής μήνες τώρα, από αυτήν που τον πήγα 2-3 φορές δεν είχα μείνει ικανοποιημένη και πριν να τον δει άλλος), τις επισκέψεις που κάνει στην κτηνίατρο των γονιών μου τις ακούω σπασμένο τηλέφωνο. Για αυτό ελπίζω να κατασταλλάξω στην κτηνίατρο που πήγα σήμερα (κατόπιν σύστασης της πέρα κτηνιάτρου) ώστε να τον παρακολουθώ επισταμμένα εγώ η ίδια. Έχω και την επιλογή της κτηνιάτρου που μου σύστησε η Annouko αν δε μείνω ικανοποιημένη. Το βασικό είναι να κόψουν τα "μου πε" "της ειπα" γιατί μένουμε όλοι μισοενημερωμένοι στο τέλος.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Να σου πω την αμαρτία μου, εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί παιρνει την πρώτη αντιβίωση.....
ΕΛπίζω την δευτέρα που θα πάτε για τις υπόλοιπες εξετάσεις να σου εξηγήσουν τι γίνεται!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Λοιπόν γράφω για να κλείσω αυτό το θέμα και με την ελπίδα να μην ξανανοίξω άλλο σε αυτό το υποφόρουμ (δύσκολο καθώς στα κτηνιατρικά και ιατρικά εν γένει είμαι σκράπας και είμαι και κότα άμα αρρωσταίνουν οι δικοί μου) :). Φοίβο πρώτα από όλα σε ευχαριστώ για την υποστήριξη και fanfoun κι εσένα για το ενδιαφέρον.

Για την πρώτη αντιβίωση που έπαιρνε δεν έμαθα άλλες λεπτομέρειες καθώς την αγωγή τη συνέχισα στην εδώ κτηνίατρο. Θα φροντίσω να μάθω όμως εντός των εορτών και αυτές τις λεπτομέρειες..!

Τώρα η διόγκωσή μας πάει πολύ καλά, σταδιακά μειώνεται, κοπάνησε καλά φαίνεται το καμάρι μου, αλλά μας ξανατσιμπήσανε και τα κύτταρα της φλεγμονής έχουν φύγει τελείως. Βέβαια πριν περάσει η βδομάδα ξαναφουσκώσαμε στη μουσούδα (πάλι Κυριακή, έτσι για να καρδιοχτυπάω μήπως είναι κάτι αλλεργικό και να τον παρακολουθώ όλη μέρα, αναρωτώμενη πόσο κακή μάνα είμαι). Τελικά και το πρήξιμο στη μουσούδα ήταν αυτό που υποψιαζόμουν, μιας που είδα πληγίτσα μέσα στο χείλος από κάτω: πήγε να παίξει με μια αδέσποτη κουκλίτσα (μία από 3 αδέρφια αδέσποτα που ακολουθούν ευλαβικά έναν άστεγο κύριο) παρόλο που την απέφευγα ευγενικά καθώς ήταν συνοδευόμενη αλλά μας ήρθε αυτή όλο χαρά, την τρόμαξε (είμαστε άγαρμποι στο παιχνίδι μας, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να πηδήξουμε αγκαλιά), του γαύγισε και ήρθε ο αδερφός-αρχηγός να καθαρίσει που πειράξαμε τη μικρή. Ε μέχρι να φωνάξω ένα "ε" για να φύγουν έγινε ένας ψιλοτσαμπουκάς για δευτερόλεπτα όπου και άρπαξε όπως όλα δείχνουν μια ξώφαλτση δαγκωματιά στρατηγικά μέσα στο χείλος (δεν πρόλαβα να το δω ιδίοις όμασι καθώς φρόντισα να αποφύγω την επίθεση).

Οπότε συνεχίζουμε ακάθεκτοι αντιβίωση για άλλη μια βδομάδα (το καημένο το αγόρι μου, πολλή ντόπα ρε γμτ...), αλλά τα καλά νέα είναι ότι κάναμε επανάληψη αιματολογικών και βιοχημικών όπου και τα αιμοπετάλιά μας είναι κομπλέ πλέον, και τα νεφρά και το συκώτι μας είναι καθαρά και ούτε τα λευκά μας τσιμπήθηκαν λόγω των πολλών φαρμάκων. Τον τσίμπησαν τόσες φορές χθες τον καημένο που στο τέλος σηκώθηκε όρθιος στο τραπέζι και έβαλε το κεφάλι του στο στήθος μου σα να μου λέει "πόσο άλλο να αντέξω ο δόλιος"?!

Επιμύθιο: ελπίζω όσοι ανατρέξουν σε αυτό το θέμα για παρόμοιο πρόβλημα να ακούσουν από το γιατρό τους τις μαγικές λεξούλες "δε βλέπω τίποτα ανησυχητικό.. μήπως είναι υπερδραστήριος?"