Πρισμένη κοιλιά σε κουταβάκι..

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
Καλησπέρα,
Σήμερα πέρασα από την γειτόνισσα μου και έχει ένα κουτάβι 3 εβδομαδων με πρισμενη κοιλιά. Όταν την ρώτησα μου είπε οτι ηταν απο την αρχή έτσι αρρωστιάρικο αλλα αυτός ο όγκος της κοιλιάς του ολο και μεγαλώνει. τωρα εχει γίνει τεράστιο σε σημείο να μην μπορεί να ισορροπησει καλα..
Τι μπορεί να είναι?

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Μπορεί να είναι να το πάρετε και να το πάτε τρέχωντας στον κτηνίατρο. Τι να σου πούμε εμείς οι άγνωστοι απο ενα φόρουμ . Και να σου πούμε μπορείς να μας εμπιστευθείς?

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
το κουταβάκι δεν είναι δικό μου είναι μιας γειτόνισσάς που έτυχε να περνάω από εκει και τα είδα στην αυλή. Πιο εύκολα θα του κάνει ευθανασία αυτή παρά να το πάει στο γιατρό.. προσπαθώ να το βοηθήσω.. δεν ξερω και πολλά γιαυτο το κουτάβι, ξερω οτι ζει μαζι με την μαμά του.

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
ααα στο ενεργηθει ναι θυμαμαι εκανε διαρροια πανω στο χέρι μου όπως το σήκωσα...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να το βοηθήσει όμως... Πόσων ημερών είναι? Να φανταστώ ότι εσωτερική αποπαρασίτωση γιοκ,ε? Τι'ν'τούτο θα ρωτήσει η γειτόνισσα.... Αχ, κάτι τέτοιοι, τι έχουν καν σκυλιά, αναρωτιέμαι, πολύ δε περισσότερο, τι τις θέλουν τις γέννες... Δεν της λες να στο χαρίσει, μπας και το σώσεις και του βρίσκεις μετά καμιά καλή οικογένεια?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Να κάνουμε μια δημοσκόπηση.
Πόσοι πιστεύουν, ότι θα πάει το φουκαριάρικο στον γιατρό και πόσοι, στον απέναντι κάδο;

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Για να προσπαθήσουμε να μην πάει στον απέναντι κάδο, αν κάποιος μπορεί να το πάει στον κτηνίατρο, αναλαμβάνω να πληρώσω την επίσκεψη. Ολη η υπόθεση μπορεί να είναι ένα Drontal.
Τι τα θέλει τα σκυλιά η γειτόνισα? Μόνο να τους βάζει λίγο νερό,μαζί με τις γλάστρες!

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
Ειναι ημιαιμα γκριφον, η μαμα τους ειναι δεν ειναι 5 κιλάκια και ζευγάρωσε με εναν της γειτονιας αλητη που ειναι μικρόσωμος. τα κουταβάκια εχει βρει να τα δωσει στη γειτονια εκτος απο 1 νομιζω. κτηνιατρος.... τι ειναι αυτο?
και να της το παρω δεν μπορω να το βοηθησω.. στο σπιτι εχουμε ηδη 9 σκυλια ολα πρωην αδεσποτα και 1 φιλοξενουμενο βισλα που δεν μπορουσαμε να το προσπερασουμε και να το αφησουμε ετσι κοκκαλιασμενο αδεσποτο..
Ραν ταν πλαν αν του δωσω Drontal μπορει να φτιαξει ή θα παθει χειροτερο κακο?

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
απο φαρμακειο το παιρνω αυτο ή πετσοπ? ειναι ακριβο? και ποσο να του δωσω?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
απο φαρμακειο το παιρνω αυτο ή πετσοπ? ειναι ακριβο? και ποσο να του δωσω?
Pet shop αν και πολλα φαρμακεια φερνουν κτηνιατρικα φαρμακα με παραγγελια. 8 ευρω εχει περιπου. 2cm αν κιλο δινεις. Αυτα φαινονται πιο μικρα οποτε βαζεις λιγο στο δαχτυλο σου και στο στομα τους.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
syγνώμη για την κακεντρέχεια που με δέρνει ώρες ώρες αλλά εχεις 9 σκυλιά και δεν ξέρεις τί είναι το drontal και τι το banminth ? να επαναλάβω οτι το σωστότερο θα ήταν κτηνίατρος άμεσα πρίν πεθάνει

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
να επαναλάβω οτι το σωστότερο θα ήταν κτηνίατρος άμεσα πρίν πεθάνει
Η αληθεια ειναι αυτη πραγματι.

Που βρισκεσαι? σε επαρχια? χωριο?

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Ανέφερα τυχαία ένα αντιπαρασιτικό του εντέρου,από αυτά που υπάρχουν στην αγορά. Υπόθεση έκανα,ίσως την πιθανότερη,αλλά υπόθεση από μακρυά. Και η ιατρική ή κτηνιατρική δεν ασκείται με υποθέσεις. Θέλει εξέταση από κτηνίατρο και πιθανόν εργαστηριακές. Δεν ξέρω αν του δώσεις Drontal ή Banminth θα το βοηθήσει ή θα το κάνει χειρότερα. Εξαρτάται τι έχει και σε τι έκταση. Η μόνη ενδεικνυόμενη και σίγουρη λύση,είναι ο κτηνίατρος. Δεν είναι και τόσο δύσκολο!
*Η πρόταση μου,αν αυτό είναι το πρόβλημα, ισχύει,αν τελικά πάει στον κτηνίατρο.

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
syγνώμη για την κακεντρέχεια που με δέρνει ώρες ώρες αλλά εχεις 9 σκυλιά και δεν ξέρεις τί είναι το drontal και τι το banminth ? να επαναλάβω οτι το σωστότερο θα ήταν κτηνίατρος άμεσα πρίν πεθάνει
το drontal το ξερω το αλλο φαρμακο οχι δεν το ξερω. δοσολογιες στα δικα μας δινουμε οσο μας πει ο γιατρος. τα φαρμακα συνηθως τα αναλαβανει η μητερα μου να τα δωσει γιαυτο και δεν ειμαι σχετικη. ολα τα σκυλια εκτος απο τα 2 νεαρα θηλυκα που εχουμε ηρθαν στο σπιτι μεγαλα σε ηλικια οχι κουταβια.

το σκυλακι ειναι της γειτονισσας, θα της μεταφερω την κουβεντα εδω για να δω τι θα κανει...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καμία περιοχή της Ελλάδας δεν είναι ιδιαιτέρως φιλόζωη. Κι όμως υπάρχουν φιλόζωοι και σε εσάς. Κι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων.