Προβλήματα με τον οίστρο


Nicole10

New Member
22 Αυγούστου 2013
4
0
Γεια σας είμαι νέο μέλος και θα μπορούσα να πω πως έχω αρκετές απορίες αλλά σιγά σιγά ελπίζω να της λύσω με την βοήθειά σας.

Λοιπόν,έχω ένα θηλυκό ημίαιμο πεκινουά περίπου 2 ετών.Πριν από περίπου 15 μέρες αδιαθέτησε για 2η φορά.Κάτι που με προβληματίζει και το παρατήρησα και την πρώτη φορα που βρέθηκε σε οίστρο είναι μια χαρακτηριστική κίνηση που κάνει.

Λυγίζει την ουρά της και μας γυρνάει την πλάτη συνέχεια.Αν δεν την ξύσουμε εκείνη την ώρα στην πλάτη και σε ένα σημείο πιο πάνω απο την ουρά της αρχιζει και κλαίει.

Το έψαξα λίγο και έμαθα ότι το κάνει επειδή θέλει να ζευγαρώσει κάτι που δεν σκοπεύουμε να κάνουμε.

Υπάρχει κάποια λύση πάνω στο θέμα ή απλώς περιμένουμε να τελειώσει ο οίστρος;

Κάτι ακόμα που με προβληματίζει είναι ότι αδιαθέτησε στους 4 μήνες και όχι στους έξι όπως μας είχε πει ο κτηνίατρος ότι θα συνέβαινε.Θα έπρεπε να ανησυχώ;

Ευχαριστώ :)
 




Nicole10

New Member
22 Αυγούστου 2013
4
0
Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Ναι την στείρωση την έχουμε σκεφτεί και λογικά θα την στειρώσουμε λίγο καιρό αφού τελειώσει ο οίστρος.