Προβληματακι με το Μποξερακι μου

Basilis176

Active Member
16 Ιουνίου 2012
25
0
Παιδια καλησπερα σας.Προεκυψε ενα προβλημα σημερα το απογευμα καιι δεν ξερω τι να κανω.Ο κουταβος μου εβγαλε κατι στο αυτακι του και ποναει πολυ.ειναι κατι μαυρακια σαν σκουλικακια και μιας και τα κτηνιατρεια μας ειναι κλειστα δεν ξερω τι να κανω.Σκεφτηκα να του βαλω λγο μπενταντιν η Ιωδειο αλλα δεν ξερω και ειπα να σας ρωτησω.Αν ειναι δυνατον να μου απαντησετε το συντομοτερο.
Ευχαριστω!

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Είναι ζωντανά πλάσματα αυτά εννοείς , κουνιέται , ή κάτι σαν έκκριμα που είναι σαν "σκουλήκι" ;

Πάρε τηλέφωνο στο κινητό τον Κτηνίατρο ή στην τελική αν δεν τον βρίσκεις σε κάποιον άλλο στο κινητό του .

Πόσο καιρό τον βλέπεις να είναι σε αυτή την κατάσταση πόνου μαζί με τα "σκουλήκια" ;

Basilis176

Active Member
16 Ιουνίου 2012
25
0
Δεν κουνιεται κατι.Βασικα δεν το εθεσα σωστα Ειναι κατι μαυρακια που μοιαζουν με σκουλικακια και ξινεται σημερα το προσεξα το απογευμα που ξινοταν και ταυτοχρονα πονουσε και ψηλοεκλαιγε.Χθες ομως τιποτα.Και για να το διευκρινισω καλυτερα ειναι στο εσωτερικο του αυτιου και εχει κοκκινισει ..

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Το συγκεκριμένο σκεύασμα , κατόπιν Κτηνιατρικής συνταγής και μόνο απο κτηνιατρικά φαρμακεία ή απο φαρμακεία και pet shops όπου έχουν αναγεγραμμένη εμφανώς την άδεια πώλησης Κτηνιατρικών φαρμάκων .

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Το συγκεκριμένο σκεύασμα , κατόπιν Κτηνιατρικής συνταγής και μόνο απο κτηνιατρικά φαρμακεία ή απο φαρμακεία και pet shops όπου έχουν αναγεγραμμένη εμφανώς την άδεια πώλησης Κτηνιατρικών φαρμάκων .

Αυτο το φαρμακο δεν χρειαζεται καμια κτηνιατρικη συνταγη...
Απλα τα καθαριζει... (τα μαυρακια αυτα που βλεπει ειναι βρωμια που ποτε δεν καθαρισε)
Το χρησιμοποιω και εγω στα δικα μου ανα τακτα χρονικα διαστηματα (1 φορα ανα 2 εβδομαδες περιπου)
Η κτηνιατρος μας, μας ειπε οτι το κανουμε και προληπτικα..Για να μην καταληξει το αυτι, σαν του παραπανω.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
συνήθεια βλέπεις :)

Αλλά εντάξει , σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αναφέρεται και η σωστή και νόμιμη μέθοδος αγοράς κτηνιατρικών φαρμάκων εκτός ιατρείων . Βοηθάμε όσο μπορεί ο καθένας να γίνεται σωστά η ενημέρωση για θέματα που αφορούν τα ζώα και την υγεία τους και τα γύρω απο αυτά θέματα .

Last edited:

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
συνήθεια βλέπεις :)

Αλλά εντάξει , σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αναφέρεται και η σωστή και νόμιμη μέθοδος αγοράς κτηνιατρικών φαρμάκων εκτός ιατρείων . Βοηθάμε όσο μπορεί ο καθένας να γίνεται σωστά η ενημέρωση για θέματα που αφορούν τα ζώα και την υγεία τους και τα γύρω απο αυτά θέματα .
Μα δεν ειπε κανεις να το αγορασει παρανομα...
lol

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
ωραία .. τι θέλω να πώ ..

όπως δεν αγοράζεις σκύλο απο pet shop για διάφορους λόγους , έτσι δεν αγοράζεις κτηνιατρικό φάρμακο απο μαγαζί ή pet shop το οποίο δεν έχει ( 8 στα 10 ) άδεια πώλησης φαρμάκων .
Απλά όπως και στην πρώτη περίπτωση , απο την στιγμή που υπάρχει κόσμος που συνδέει το pet shop με φαρμακείο , αυτοί δεν είναι χαζοί να σταματήσουν να φέρνουν φάρμακα και να τα πωλούν .
Μόνο που στην περίπτωση των ζώων είναι ανήθικο , ενω των φαρμάκων παράνομο .
Σε αυτό το παράνομο αναφαίρομαι . Οχι οτι εσυ/εγω/εμείς είσαι θα πας να το πάρεις απο pet shop είσαι παράνομος , και είναι λογικό αφού η ενημέρωση των πολιτών στην Ελλάδα σχετικά τόσο για τα ζώα , τα κατοικίδια κλπ όσο και των Νόμων , βρίσκεται σε μόνιμη εμβρυϊκή κατάσταση .

Lol λοιπόν και απο εμένα :)

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
ωραία .. τι θέλω να πώ ..

όπως δεν αγοράζεις σκύλο απο pet shop για διάφορους λόγους , έτσι δεν αγοράζεις κτηνιατρικό φάρμακο απο μαγαζί ή pet shop το οποίο δεν έχει ( 8 στα 10 ) άδεια πώλησης φαρμάκων .
Απλά όπως και στην πρώτη περίπτωση , απο την στιγμή που υπάρχει κόσμος που συνδέει το pet shop με φαρμακείο , αυτοί δεν είναι χαζοί να σταματήσουν να φέρνουν φάρμακα και να τα πωλούν .
Μόνο που στην περίπτωση των ζώων είναι ανήθικο , ενω των φαρμάκων παράνομο .
Σε αυτό το παράνομο αναφαίρομαι . Οχι οτι εσυ/εγω/εμείς είσαι θα πας να το πάρεις απο pet shop είσαι παράνομος , και είναι λογικό αφού η ενημέρωση των πολιτών στην Ελλάδα σχετικά τόσο για τα ζώα , τα κατοικίδια κλπ όσο και των Νόμων , βρίσκεται σε μόνιμη εμβρυϊκή κατάσταση .

Lol λοιπόν και απο εμένα :)
Καταρχας αυτο το φαρμακο δεν υπαρχει σε φαρμακεια. Ειναι κτηνιατρικο.
Σε πετ σοπ οντως μπορει να υπαρχει και ισχυει αυτο που λες με τις αδειες...
Αλλα δε καταλαβαινω τι σχεση εχει αυτο με αυτο που του ΠΡΟΤΕΙΝΑ να κανει.. :rolleyes:
Μηπως και αυτο με την συνταγη, κολουσε καπου τελικα και δεν το ειπες απο συνηθεια;

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Ο καθαρισμός με το epi-otic είναι για πρόληψη. Όταν υπάρχει ήδη πρόβλημα πρέπει να τον δει κτηνίατρος.
Ειναι ΚΥΡΙΩΣ για προληψη βασικα...
Μπορεις να το καθαρισεις κιολας ομως, αν εχει ''μαυρισει''
Οπως και να εχει σαφως, πρεπει να παει κτηνιατρο το μελος, καθως και να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ απο τον κτηνιατρο του για ενδεχομενα μελλοντικα θεματα που μπορουν να προκυψουν απο τους κανονες υγιεινης.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Και στα ανθρώπινα φαρμακεία μπορούν να πωλούνται κτηνιατρικά φάρμακα εφόσον υπάρχει αναρτημένη σε εμφανές σημείο η αντίστοιχη άδεια .

Και το θέμα περί ορθού τρόπου πώλησης και αγοράς κτηνιατρικών φαρμάκων , κολλάει όπως ακριβώς κολλάει σε κάθε θέμα που αφορά σκύλο , το κλασσικό κατεβατό και τα αντίστοιχα links περί λόγων μη ζευγαρώματος των σκύλων , τρόπων αγοράς σκύλων , "απο πού το αγόρασες ?? " κλπ κλπ κλασσικά εικονογραφημένα .

Είπαμε ... Εδω είμαστε για να βοηθάμε όπως μπορεί ο καθένας με τον τρόπο του την σωστή και νηπιακή ενημέρωση των διπλανων μας σχετικά με το θέμα σκύλος και υγεία αυτού .

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Τα κτηνιατρικα φαρμακα σε σχεση με τα φαρμακεια ειναι ενα πολυ μεγαλο θεμα, το οποιο ομως ειναι off topic εδω..
Σε αλλο νημα, ευχαριστως να το συζητησουμε!
Το βρισκω αρκετα ενδιαφερον! :cool:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τα αυτα του σκυλου τα καθαριζουμε ανα τακτα χρονικα διαστηματα
Προσωπικά είμαι υπέρ του να τα ελέγχουμε μεν, αλλά όχι να τα καθαρίζουμε εφόσον δεν υπάρχει πραγματικός λόγος. Ότι λειτουργεί σωστά, απλά το αφήνω ως έχει. Τα αυτιά των σκυλιών μου είναι πεντακάθαρα και μπορεί να έχω και χρόνια να τα καθαρίσω. Εννοείται ότι τα ελέγχει και ο γιατρός σε κάθε επίσκεψη, δεν είναι μόνο δικό μου συμπέρασμα ότι είναι μια χαρά έτσι.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Προσωπικά είμαι υπέρ του να τα ελέγχουμε μεν, αλλά όχι να τα καθαρίζουμε εφόσον δεν υπάρχει πραγματικός λόγος. Ότι λειτουργεί σωστά, απλά το αφήνω ως έχει. Τα αυτιά των σκυλιών μου είναι πεντακάθαρα και μπορεί να έχω και χρόνια να τα καθαρίσω. Εννοείται ότι τα ελέγχει και ο γιατρός σε κάθε επίσκεψη, δεν είναι μόνο δικό μου συμπέρασμα ότι είναι μια χαρά έτσι.
Και πολυ καλα κανεις!
Καθενας με τις αποψεις του-κτηνιατρου του
Δεν μπορω να διαφωνησω με αυτο που λες! :)

Basilis176

Active Member
16 Ιουνίου 2012
25
0
Παιδια ολα οκ..το σκυλι δεν ειναι στο ελεος του θεου φιλε μου τα αυτακια του καθαριζονται καθε 10 μερες..

Basilis176

Active Member
16 Ιουνίου 2012
25
0
δεν ηταν τιποτα τελικα μια μικρη μολυνση που εφυγε με μπενταντιν μετα την συμβουλη κτηνιατρου