Προβλημα με αρσενικο μαλτεζ,τσισα μεσα στο σπιτι.

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36
Εχω ενα αρσενικο μαλτεζ απο 2 μηνων και τωρα ειναι 10 και ακομα τα κανει μεσα στο σπιτι.Δεν ειναι οπως στην αρχη αλλα ακομα τα κανει.
Τον βγαζαμε στο μπαλκονι καθε 2 ωρες και τα εκανε αλλα τα εκανε και μεσα.
Εδω και κανα 2μηνο τον βγαζουμε βολτα σταθερες ωρες πρωι-μεσημερι-βραδυ.Τα κανει μια χαρα εξω αλλα εξακολουθει και μεσα!Οταν τα βρισκω παω του τα δειχνω και τον μαλωνω αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω.Εχετε καμια ιδεα;

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36
Πιο πριν το ζώο έβγαινε βόλτες?
Βολτες για τσισα βγαινει εδω και 2 μηνες περιπου.Πριν τον βγαζαμε στο μπαλκονι.Αν εννοεις κανονικες βολτες το παιρνουμε μαζι μας μια φορα την βδομαδα αλλα οχι παντα,οποτε μπορουμε.

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36
10-2 = 8 μηνών

Δικαιολογημένη απολύτως η συμπεριφορά του ζώου.
Αδικαιολόγητη η δική σας.

Αντιλαμβάνεσαι γιατί?
Αργησαμε να τον βγαζουμε βολτα για την αναγκη του λες;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ανέκδοτο

Ένας τύπος είχε πρόβλημα με τα αέρια του και όταν του ερχόταν του φέρναν τόσο πόνο που δεν μπορούσε να τα κρατήσει με τίποτα. Αφού λοιπόν έγινε ρεζίλι πολλές φορές αποφάσισε να πάει σε ένα γιατρό να λύσει το πρόβλημα του.

(Το πρόβλημα σου)
Πάει λοιπόν στον γιατρό και περιμένει στον θάλαμο αναμονής μέχρι να έρθει η σειρά του. Μαζί του περιμένει και μια κυρία με το σκυλάκι της που κάθονται ακριβώς δίπλα του...
(Η βοήθεια που ζητάς από το Dogforum)
Αργεί λιγάκι ο γιατρός με τον ασθενή αρχίζουν και μαζεύονται τα αέρια και αυτός δεν ξέρει τι να κάνει. Αρχίζει κοκκινίζει, κρατιέται όσο μπορεί, τίποτα.
(Περιμένεις απάντηση από κάποιο μέλος)
''Ε τι να κάνω,'' σκέφτεται, ''θα την αφήσω και ας γίνω ρεζίλι. Πρώτη φορά είναι???'' και αφήνει μια κομψή να του φύγει.
(Ε δεν πειράζει πρώτη φορά θα είναι που δεν θα βγει βόλτα?8 μήνες έτσι ζει)
Η κυρία αμέσως σουφρώνει τα μάτια της κοιτάει το σκυλί της θυμωμένα και φωνάζει
''Αζόοοορ'' και συνεχίζει να διαβάζει το περιοδικό της.
(Απαντάει το μέλος st3li0s απορώντας)
''Ωπ,'' σκέφτεται αυτός ''ωραία. Αυτή νομίζει ότι το έκανε ο σκύλος. Για κάτσε να αφήσω άλλη μια''. Αφήνει λοιπόν άλλη μία, η κυρία ξαναγυρνάει θυμωμένη στο σκυλί:
''Αζόοοορ'''.
''Μια χαρά'', σκέφτεται ο τύπος... Μετά απο λίγο του έρχεται ξανά άλλη μία την αφήνει γεμάτος χαρά και η κυρία ξανα κοιτάζοντας θυμωμένη το σκυλί:
''Αζόρ. Τι περιμένεις; Να σε χέσει ο κύριος για να φύγεις;''

(«Παρλαπίπα. Τι περιμένεις? Να σου καταχέσει το σπίτι για να τον βγάλεις βόλτα?»)

Η περίπτωση σου κομμένη και ραμμένη στο γνωστό ανέκδοτο. :)

• Like
Reactions: alexxela

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36
Ανέκδοτο

Ένας τύπος είχε πρόβλημα με τα αέρια του και όταν του ερχόταν του φέρναν τόσο πόνο που δεν μπορούσε να τα κρατήσει με τίποτα. Αφού λοιπόν έγινε ρεζίλι πολλές φορές αποφάσισε να πάει σε ένα γιατρό να λύσει το πρόβλημα του.

(Το πρόβλημα σου)
Πάει λοιπόν στον γιατρό και περιμένει στον θάλαμο αναμονής μέχρι να έρθει η σειρά του. Μαζί του περιμένει και μια κυρία με το σκυλάκι της που κάθονται ακριβώς δίπλα του...
(Η βοήθεια που ζητάς από το Dogforum)
Αργεί λιγάκι ο γιατρός με τον ασθενή αρχίζουν και μαζεύονται τα αέρια και αυτός δεν ξέρει τι να κάνει. Αρχίζει κοκκινίζει, κρατιέται όσο μπορεί, τίποτα.
(Περιμένεις απάντηση από κάποιο μέλος)
''Ε τι να κάνω,'' σκέφτεται, ''θα την αφήσω και ας γίνω ρεζίλι. Πρώτη φορά είναι???'' και αφήνει μια κομψή να του φύγει.
(Ε δεν πειράζει πρώτη φορά θα είναι που δεν θα βγει βόλτα?8 μήνες έτσι ζει)
Η κυρία αμέσως σουφρώνει τα μάτια της κοιτάει το σκυλί της θυμωμένα και φωνάζει
''Αζόοοορ'' και συνεχίζει να διαβάζει το περιοδικό της.
(Απαντάει το μέλος st3li0s απορώντας)
''Ωπ,'' σκέφτεται αυτός ''ωραία. Αυτή νομίζει ότι το έκανε ο σκύλος. Για κάτσε να αφήσω άλλη μια''. Αφήνει λοιπόν άλλη μία, η κυρία ξαναγυρνάει θυμωμένη στο σκυλί:
''Αζόοοορ'''.
''Μια χαρά'', σκέφτεται ο τύπος... Μετά απο λίγο του έρχεται ξανά άλλη μία την αφήνει γεμάτος χαρά και η κυρία ξανα κοιτάζοντας θυμωμένη το σκυλί:
''Αζόρ. Τι περιμένεις; Να σε χέσει ο κύριος για να φύγεις;''

(«Παρλαπίπα. Τι περιμένεις? Να σου καταχέσει το σπίτι για να τον βγάλεις βόλτα?»)

Η περίπτωση σου κομμένη και ραμμένη στο γνωστό ανέκδοτο. :)
Τρομερο ανεκδοτο..Καπου σε εχασα.Ειπα τον εβγαζα καθε 2 ωρες στο μπαλκονι και τα εκανε κανονικα αλλα τα εκανε και μεσα στο σπιτι.Τωρα τον βγαζω βολτα τα κανει κανονικα αλλα τα κανει παλι μεσα στο σπιτι.Ποσο πιο απλα να το πω.
Ετσι να πω και γω κατι αντι για ανεκδοτο,οι απεναντοι εχουν εναν σκυλο που το βγαζουνε μια φορα φορα την βδομαδα βολτα στην γειτονια αλλα παρολα αυτα εχει μαθει και τα κανει στην πανα του εξω στο μπαλκονι και δεν λερωνει μεσα στο σπιτι.

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36
Τρομερο ανεκδοτο..Καπου σε εχασα.Ειπα τον εβγαζα καθε 2 ωρες στο μπαλκονι και τα εκανε κανονικα αλλα τα εκανε και μεσα στο σπιτι.Τωρα τον βγαζω βολτα τα κανει κανονικα αλλα τα κανει παλι μεσα στο σπιτι.Ποσο πιο απλα να το πω.
Ετσι να πω και γω κατι αντι για ανεκδοτο,οι απεναντοι εχουν εναν σκυλο που το βγαζουνε μια φορα φορα την βδομαδα βολτα στην γειτονια αλλα παρολα αυτα εχει μαθει και τα κανει στην πανα του εξω στο μπαλκονι και δεν λερωνει μεσα στο σπιτι.
Επισης να πω οτι οταν το βγαζω βολτα τα κανει κατευθειαν οπως και τα εκανε στο μπαλκονι.Δηλαδη ξερει οτι πρεπει να τα κανει εξω.Μεσα τα κανει κρυφα απο εμενα οταν δεν τον βλεπω και τα βρισκω μετα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ρε συ Παρλαπίπα εδώ δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί μου, 2 άτομα είμαστε, με τον σκύλο περιμένεις να συνεννοηθείς?

Δώσε στον άλλο να καταλάβει αγόρι μου...δεν θα παίζουμε με τις λέξεις!
Και να πεις ότι δεν είμαι και συγκεκριμένος δε γαμιέται...σε ρωτάω ξεκάθαρα κάποια πράγματα και χρειάζομαι πληροφορίες τις οποίες όμως δεν μου δίνεις...
Δόξα τον Θεό ξέρω να ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα και να οδηγώ κατάλληλα τον άλλον...

Λες το πρόβλημα σου...
Σε ρωτάω...αν το ζώο έβγαινε πριν από 2 μήνες βόλτα
Μου απαντάς ότι έβγαινε στο μπαλκόνι και μια φορά την βδομάδα τον παίρνατε μαζί σας, όχι πάντα, όποτε μπορούσατε...

Και σε ξαναρωτάω...

Ο σκύλος έβγαινε πριν από 2 μήνες κανονικές βόλτες ρε φίλε ναι ή ου?
Ή πριν από 2 μήνες βγήκε να κατουροχέσει το ζωντανό πρώτη φορά?

Και επειδή ξέρω τι θα απαντήσεις ρε φίλε θα σου πω ότι δεν ξέρει το ζωντανό που να κατουρήσει γιατί οι φορές που έχει κατουρήσει στο μπαλκόνι αγαπητέ μου ήταν περισσότερες απ'ότι στην όποια βόλτα έχει βγει αυτούς τους 10 μήνες που ζει το ζωντανό.

Και μην μου ξαναφέρεις το αντεπιχείρημα του βλάκα γείτονα σου, ειλικρινά, τουλαχιστον όχι σε μένα!

• Like
Reactions: alexxela

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36
Ρε συ Παρλαπίπα εδώ δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί μου, 2 άτομα είμαστε, με τον σκύλο περιμένεις να συνεννοηθείς?

Δώσε στον άλλο να καταλάβει αγόρι μου...δεν θα παίζουμε με τις λέξεις!
Και να πεις ότι δεν είμαι και συγκεκριμένος δε γαμιέται...σε ρωτάω ξεκάθαρα κάποια πράγματα και χρειάζομαι πληροφορίες τις οποίες όμως δεν μου δίνεις...
Δόξα τον Θεό ξέρω να ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα και να οδηγώ κατάλληλα τον άλλον...

Λες το πρόβλημα σου...
Σε ρωτάω...αν το ζώο έβγαινε πριν από 2 μήνες βόλτα
Μου απαντάς ότι έβγαινε στο μπαλκόνι και μια φορά την βδομάδα τον παίρνατε μαζί σας, όχι πάντα, όποτε μπορούσατε...

Και σε ξαναρωτάω...

Ο σκύλος έβγαινε πριν από 2 μήνες κανονικές βόλτες ρε φίλε ναι ή ου?
Ή πριν από 2 μήνες βγήκε να κατουροχέσει το ζωντανό πρώτη φορά?

Και επειδή ξέρω τι θα απαντήσεις ρε φίλε θα σου πω ότι δεν ξέρει το ζωντανό που να κατουρήσει γιατί οι φορές που έχει κατουρήσει στο μπαλκόνι αγαπητέ μου ήταν περισσότερες απ'ότι στην όποια βόλτα έχει βγει αυτούς τους 10 μήνες που ζει το ζωντανό.

Και μην μου ξαναφέρεις το αντεπιχείρημα του βλάκα γείτονα σου, ειλικρινά, τουλαχιστον όχι σε μένα!
Το σκυλι αρχισαμε να τον βγαζουμε εξω βολτα ΓΙΑ ΤΣΙΣΑ πριν δυο μηνες.Δηλαδη ηταν 8 μηνων.Πιο πριν τον βγαζαμε ΓΙΑ ΤΣΙΣΑ μονο στο μπαλκονι αλλα το περναμε μαζι μας οταν πηγαιναμε για βολτα μια φορα την βδομαδα και τα εκανε στην βολτα.
Εμπαση περιπτωση αυτο που καταλαβαινω να λες ειναι οτι αργησαμε να τον βγαλουμε βολτα εξω στην γειτονια για τσισα και αυτο ειναι που φταιει και τα κανει μεσα στο σπιτι.
Το ερωτημα μου ειναι οτι τωρα που τον βγαζουμε εδω και 2 μηνες εξω κανονικα θα μαθει η πλεον ειναι αργα;Μηπως θα χρειαστει εκπαιδευτης;Τι μπορω να κανω;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Λαμπρά, βγάλαμε συνεννόηση!

Αρχικά το ζώο θέλει ρουτίνα!
Όρισε στην καθημερινότητα σου 3 βόλτες μέσα στην μέρα και να τις τηρείς ευλαβικά καθημερινά! Σε αυτή την φάση δεν θα δώσεις σημασία στις φορές που θα τα κάνει.
Κόψε τις εναλλακτικές όπως τα μπαλκόνια.

Εστίασε στην πρώτη πρωινή ούρηση/αφόδευση. Από αυτό θα αρχίσεις.
Απόψε δεν έχει μπαλκόνια, θα τον έχεις μέσα στο σπίτι κάπου περιορισμένα.
Αύριο το πρωί θα τον βγάλεις βόλτα κανονικά έξω από το σπίτι, εν ανάγκη πιάστον απροετοίμαστο, βγάλ'τον βόλτα πριν από την ώρα που ξυπνάει συνήθως.Πάρε κανα αλλαντικό μαζί σου!

Αν επιτύχεις αυτήν την πρώτη ούρηση της μέρας, οι επόμενες μέσα στη μέρα ας είναι αποτυχημένες. Μέρα με την μέρα εφόσον αποκτήσει ρουτίνα το ζώο, όσο πιο σταθερή γίνεται, και σε συνδυασμό με δική σου σταθερότητα στους χειρισμούς σου θα δεις αποτέλεσμα.

Το ζώο καλό είναι να τρώει συγκεκριμένες ώρες την μέρα.

Δεν είναι πυρηνική φυσική. Θέλει σταθερότητα και πρόγραμμα απλά.

Ακολούθα αυτές τις πεπατημένες, σφιχτά, και δες παρακάτω.

Οι μήνες που δεν δούλεψες τον σκύλο σου θα σε πάνε πίσω, αλλά ρίξε δουλειά, εσύ δεν έχεις κάνει τίποτα.

Υπόψιν, στην περιγραφή μου δεν είπα τίποτα απολύτως για διόρθωση/μάλωμα, όπως κατάλαβες είναι περιττή η διόρθωση αν ουρήσει σε λάθος σημείο γιατί εσύ τώρα στοχεύεις στους χρόνους και όχι στο μέρος.

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36

Όρισε στην καθημερινότητα σου 3 βόλτες μέσα στην μέρα και να τις τηρείς ευλαβικά καθημερινά! Σε αυτή την φάση δεν θα δώσεις σημασία στις φορές που θα τα κάνει.

Αύριο το πρωί θα τον βγάλεις βόλτα κανονικά έξω από το σπίτι, εν ανάγκη πιάστον απροετοίμαστο, βγάλ'τον βόλτα πριν από την ώρα που ξυπνάει συνήθως.Πάρε κανα αλλαντικό μαζί σου!

Αν επιτύχεις αυτήν την πρώτη ούρηση της μέρας, οι επόμενες μέσα στη μέρα ας είναι αποτυχημένες. Μέρα με την μέρα εφόσον αποκτήσει ρουτίνα το ζώο, όσο πιο σταθερή γίνεται, και σε συνδυασμό με δική σου σταθερότητα στους χειρισμούς σου θα δεις αποτέλεσμα.

Οι μήνες που δεν δούλεψες τον σκύλο σου θα σε πάνε πίσω, αλλά ρίξε δουλειά, εσύ δεν έχεις κάνει τίποτα.

Υπόψιν, στην περιγραφή μου δεν είπα τίποτα απολύτως για διόρθωση/μάλωμα, όπως κατάλαβες είναι περιττή η διόρθωση αν ουρήσει σε λάθος σημείο γιατί εσύ τώρα στοχεύεις στους χρόνους και όχι στο μέρος.
Τον βγαζω ηδη πρωι μεσημερι βραδυ σταθερες ωρες.Οποτε το συνεχιζω σταθερα και κοβω το μαλωμα.Για να δουμε!Thnx for the info!

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36

Οι μήνες που δεν δούλεψες τον σκύλο σου θα σε πάνε πίσω, αλλά ρίξε δου
Mαρκάρει ή ακόμη κατουράει καθιστός σαν κουτάβι?
Mαρκάρει ή ακόμη κατουράει καθιστός σαν κουτάβι?
Μυριζει και σηκωνει το ποδι κανονικα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Θα σου πρότεινα αρχικά να καθαρίσεις πάρα πολύ καλά με αποσμίνη όπου έχει πάει και έχει σημαδέψει. Να φύγει η μυρωδιά.
Από κει και πέρα, βγάζε τον έξω όσο πιο συχνά μπορείς. Αρχικά και μέχρι να συνηθίσει, μπορεί να χρειάζεται και κάθε 2ωρο.

Μεσα τα κανει κρυφα απο εμενα οταν δεν τον βλεπω και τα βρισκω μετα
Είναι απαραίτητο να τον βλέπεις συνέχεια.
Θέλει διαρκή επίβλεψη και ποτέ να μην τον αφήνεις ελεύθερο μόνο του να κάνει ό,τι θέλει.
Οταν δεν μπορείς να τον παρακολουθείς, να τον περιορίζεις σε ένα play pen.

Εαν είσαι συνεπής σε όλα αυτά, μπορεί και να τα καταφέρεις.
Μπορεί όμως και όχι. Έχε και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
Εχουν θέμα τα μικρόσωμα με αυτό το θέμα - δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με μεγαλόσωμα σκυλιά ή ακόμα και μεσαίου μεγέθους.

Επίσης πολύ μεγάλο ρόλο - ειδικά στα μικρόσωμα - παίζει το πως έμαθε κατά την διάρκεια των 2 πρώτων μηνών της ζωής του.

• Like
Reactions: Nizinny and GRDANE

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Aν δεν τον περιορίσεις σε παρκο ή κλουβί-κρέιτ όπως σου πρότεινε κι ο Yorkaddict θα δυσκολευτείς πολύ να του το κόψεις.

parlapipas25

Member
11 Μαϊου 2018
15
0
36
Θα σου πρότεινα αρχικά να καθαρίσεις πάρα πολύ καλά με αποσμίνη όπου έχει πάει και έχει σημαδέψει. Να φύγει η μυρωδιά.
Από κει και πέρα, βγάζε τον έξω όσο πιο συχνά μπορείς. Αρχικά και μέχρι να συνηθίσει, μπορεί να χρειάζεται και κάθε 2ωρο.

Είναι απαραίτητο να τον βλέπεις συνέχεια.
Θέλει διαρκή επίβλεψη και ποτέ να μην τον αφήνεις ελεύθερο μόνο του να κάνει ό,τι θέλει.
Οταν δεν μπορείς να τον παρακολουθείς, να τον περιορίζεις σε ένα play pen.

Εαν είσαι συνεπής σε όλα αυτά, μπορεί και να τα καταφέρεις.
Μπορεί όμως και όχι. Έχε και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
Εχουν θέμα τα μικρόσωμα με αυτό το θέμα - δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με μεγαλόσωμα σκυλιά ή ακόμα και μεσαίου μεγέθους.

Επίσης πολύ μεγάλο ρόλο - ειδικά στα μικρόσωμα - παίζει το πως έμαθε κατά την διάρκεια των 2 πρώτων μηνών της ζωής του.
Aν δεν τον περιορίσεις σε παρκο ή κλουβί-κρέιτ όπως σου πρότεινε κι ο Yorkaddict θα δυσκολευτείς πολύ να του το κόψεις.
Οταν ηταν μωρο του ειχα παρει παρκο.
1ον οταν γυρνουσα απο την δουλεια τα ειχε κανει και μεσα στο παρκο.
2ον Το βραδυ που τον εκλεινα μεσα εκλαιγε και δεν μας αφηνε να κοιμηθουμε.
3ονΜετα απο λιγο καιρο πηδαγε πανω απο το παρκο.Εβαλα προστασια απο πανω και εμαθε να ανοιγει το πορτακι.Εβαλα συρματακι στο πορτακι να μην ανοιγει και σηκωνε το κλουβι και εφευγε απο κατω.

Επισης στο σπιτι παει και τα κανει κρυφα οποτε μαλλον ξερει οτι ειναι κακο Οποτε γιατι συνεχιζει και τα κανει;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
.

Επισης στο σπιτι παει και τα κανει κρυφα οποτε μαλλον ξερει οτι ειναι κακο Οποτε γιατι συνεχιζει και τα κανει;
Επειδή μπορεί. Κι επειδή έμαθε ότι με κλάματα, δράματα κι άλματα πεερνάει αυτό που θέλει. Αν είχες ένα κουτάβι που θα γινόταν 40 κιλά θα του επέτρεπεες να κάνει τέτοια? Απο εκεί ξεκινάει το πρόβλημα.