Προβλημα στα νεφρα ή υποπαραθυροειδισμος

ΓαβΓαβ

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2017
39
77
39
Καλησπέρα σε όλους,
Πριν 4 μέρες περίπου παρατήρησα πως ο Άρης τρέμει και λαχανιαζει κάποια λεπτά όπως όταν ενθουσιάζεται η όταν έχει κεραυνούς και φοβάται. Απευθύνθηκα στη γιατρό του αμέσως, καθώς παράλληλα ξεκίνησε να λερώνει μέσα στο σπίτι...λίμνες Όχι απλά σταγόνες. Μου είπε πως δεν είναι τίποτα, ίσως επειδή λόγω ενός ωταιματωματος αναγκάστηκε να φορέσει ελισαβετιανο κολαρο. Οι τελευταίες εξετάσεις ήταν τον Νοέμβριο, πολύ καλές σε όλα. Να μην τα πολυλογώ. Χτες ο σκυλος έτρεμε και λαχανιαζε για 2 ώρες. Τρόμαξα την πήρα τηλ. Πάλι δεν είναι τίποτα, οπότε σήμερα πουρνο πουρνο πήγαμε σε νέο κτηνίατρο. Του έκανε αιματολογικές και βιοχημικές όπου δεν ήταν τόσο καλές. Βρήκε αυξημένα τα αιμοπετάλια και μέσο όγκο ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενώ τα ερυθρά του ήταν ελαφρώς πεσμένα. Ο αιματοκρίτης του ήταν σε φυσιολογικά όρια αλλά πιο κάτω σε σχέση με τα δεδομένα του. Τα βιοχημικά του ήταν όλα καλά εκτός από το ασβέστιο που ήταν χαμηλό.
Μου είπε λοιπόν πως ίσως οφείλεται σε υποπαραθυροειδισμο (Δεν είμαι και σίγουρη αν το γράφω καλά) κι ότι το χαμηλό ασβέστιο εξηγεί το τρεμουλο. Το χειρότερο σενάριο είναι κάποια βλάβη στα νεφρά. Οι τιμές στα νεφρά βέβαια είναι φυσιολογικοτατες και σε υπέρηχο και ακτινογραφία πριν ένα μήνα δεν είδαμε κάτι.
Δευτέρα θα πάμε ξανά για υπερηχογραφημα και για να τραβήξει ουρά απευθείας από την κύστη του. Επίσης έχει κρατήσει δείγμα για να στείλει για μια εξέταση ιονισμένου ασβεστίου.
Για το ΣΚ μας έδωσε μόνο κάποια συμπληρώματα ασβεστίου. Πήραμε σήμερα θα πάρουμε κι αύριο. Και ως Τρίτη θα ξέρουμε λογικά.
Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη αλλά η αλήθεια είναι τα έχω παίξει. Οποιαδήποτε παρόμοια εμπειρία δέκτη παιδιά.