Προβλημα ωτιτιδας

prince86

Member
4 Δεκεμβρίου 2010
10
0
38
nikaia
www.facebook.com
Διαβασα αρκετα posts σχετικα με το θεμα εχω επισκεφτει 2-3 κτηνιατρους αλλα ακρη δν βγαζω ειδικα με τους κτηνιατρους οι περισσοτεροι σε κοιτανε στην τσεπη κ δουλεια δεν γινεται ...Ο σκυλακος μου απο μικρος εχει προβλημα με ωτιτιδα στην αρχη μας αφηνε να του βαζουμε σταγονες εφευγε για ενα διαστημα το προβλημα κ μετα ξαναεμφανιζοταν αλλα μετα απο ενα ατυχο περιστατικο οπου τον δαγκωσε αδεσποτο εχει γινει φοβικος κ επιθετικος ιδιως με αλλα σκυλια ετσι η καταπολεμηση της ωτιτιδας τοπικα δεν γινεται για κανενα λογο εχουμε δοκιμασει τα παντα απο αντιβιοσεις μεχρι καθε τροπο για να μπορεσει να γινει η θεραπεια τοπικα χωρις αποτελεσμα τους κτηνιατρους τους εχω σιχαθει δεν τον ξαναπαω μου προτειναν κορτιζονη η εγχειριση αλλα ειμαι επιφυλακτικος οσες φορες τον πηγα μου κανανε το σκυλι πρεζακι χωρις αποτελεσμα

Θελω να διαβασω κ την γνωμη σας

Ευχαριστω εκ των προτερων

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αβ θυμασαι ποιες σταγονες σου εδωσε για την ωτιτιδα γραψε το ονομα σε παρακαλω,γνωριζεις τι την προκαλεσε?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η καταπολέμηση της ωτίτιδας δεν μπορεί να γίνει πρακτικώς?
Ας πουμε δεν μπορείτε να του βάλετε σταγόνες στο αυτί γιατί είναι επιφυλακτικός και επιθετικός ή δεν γίνεται η καταπολέμηση λόγω του ό,τι δεν μπορεί να γιάνει η πληγή?

Εμένα πάντως όταν είχε ο δικός μου ωτίτιδα μικρός, ο γιατρός μου είχε δώσει Surolan!
Κάθε μέρα πρωι - βράδυ από 5 σταγόνες Surolan και μέρα παρά μέρα καθάρισμα με Epiotic!

Υ.Γ.: Για απλή ωτίτιδα μιλάω έτσι,τώρα εσένα μπορεί να εξελίχθηκε σε άλλη μορφή η ωτίτιδα με τον χρόνο!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εχουμε δοκιμασει τα παντα απο αντιβιοσεις μεχρι καθε τροπο για να μπορεσει να γινει η θεραπεια τοπικα χωρις αποτελεσμα τους κτηνιατρους τους εχω σιχαθει δεν τον ξαναπαω μου προτειναν κορτιζονη η εγχειριση αλλα ειμαι επιφυλακτικος οσες φορες τον πηγα μου κανανε το σκυλι πρεζακι χωρις αποτελεσμα
Και πολύ καλά κανεις..

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν αντιμετωπιζόταν η ωτίτιδα επαρκώς..
Τι συμπώματα είχε?

Για ωτίτιδα πρότειναν εγχείριση και κορτιζόνη?

prince86

Member
4 Δεκεμβρίου 2010
10
0
38
nikaia
www.facebook.com
Εχω κανει καλλιεργια και αντιβιογραμμα βγηκε οτι εχουν αναπτυχθει βακτηριδια gram (-) οι σταγονες που επαιρνε παλια ειναι surolan,otomax και τωρα πλεον easotic επισης του εχουν χορηγησει αντιβιοσεις synulox 250mg, augmentin 650mg βασει αντιβιογραμματος και baytril ενεσιμα κ χαπια χωρις αντιβιογραμμα σας λεω παιδια τον κακομοιρη τον πρινσακο τον εχουν κανει πρεζακι .Την τελευταια φορα που επισκεφτηκαμε κτηνιατρο ο ενας μας ειπε να δοκιμασουμε κορτιζονη κ αλλος κτηνιατρος σε κλινικη μας ειπε οτι εφοσον δν τον πιανουν οι αντιβιοσεις κ η θεραπεια τοπικα ειναι αδυνατη να του κανουμε καθαρισμο και εγχειρηση με δυο μικρες τομες να του ανοιξουν τα αυτια ετσι ωστε να παιρνουν αερα κ να μην αναπτυσσονται μικροβια .

prince86

Member
4 Δεκεμβρίου 2010
10
0
38
nikaia
www.facebook.com
Η καταπολέμηση της ωτίτιδας δεν μπορεί να γίνει πρακτικώς?
Ας πουμε δεν μπορείτε να του βάλετε σταγόνες στο αυτί γιατί είναι επιφυλακτικός και επιθετικός ή δεν γίνεται η καταπολέμηση λόγω του ό,τι δεν μπορεί να γιάνει η πληγή?
Δεν γινεται να καταπολεμηθει γιατι ξαφνικα μετα απο επιθεση αδεσποτου εγινε φοβικος κ δεν δεχεται ουτε καν να τον χαιδεψεις στο κεφαλι στον κτηνιατρο τον κρατουσαμε τρεις πανω στο κρεβατι της εξετασης κ μας πηγαινε βολτα και τους τρεις τον εξεταζουνε με ηρεμιστικη κ παλι ειναι δυσκολο δν αφηνει να τον πλησιασουνε αλλα φταινε κ αυτοι γιατι παντα τους προειδοποιω οτι πρεπει να τον πιασουν με το καλο κ αυτοι με τον τροπο τους τον τρομοκρατουν...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
st3li0s

μέρα παρά μέρα καθάρισμα με Epiotic!
Η δικια μου γιατρος μου ειπε και γενικα να χρησιμοποιω Epiotic όταν θελω να καθαρισω τα αυτια του και οχι πετσετα με νερο.Οπως επισης και μετα απο το μπανιο του να μην αρκουμε στο νερο,αλλα Epiotic.Δεν μου εχει ξανακανει οτιτιδα και καθαριζει πολυ ευκολα αν εχουν μαζεψει βρομια οι τριχουλες.

Μα, καλα πως βγηκε ετσι η παραθεση;

Last edited by a moderator:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Λες ότι βασανίζεται από ωτίτιδες από μικρός.
Δηλ εκτός από όταν είναι σε αγωγή έχει "συνέχεια" πρόβλημα;

Οι αντιβιώσεις και οι θεραπείες είναι λογικό να μην τον πιάνουν πλέον αν έχει κάνει υπερκατανάλωση 1.5 χρόνο τώρα. Μήπως καλύτερα να έβρισκες τί προκαλεί το πρόβλημα;

Κάποιες ωτίτιδες πάντως μπορεί να είναι και αλλεργικές. Τί τρώει ο σκύλος; Μήπως τον πειράζει κάποιο συστατικό που έχει η τροφή;
Η δικιά μου ταλαιπωρήθηκε πρόσφατα ΠΟΛΥ από ωτίτιδα. Και τελικά έφταιγε η τροφή. Ενώ κανονικά τρώμε barf (ωμά κρέατα κλπ) για κάποιους λόγους έτρωγε για ένα διάστημα περιστασιακά ξηρά και πάθαμε μεγάλη νίλα. Όσο της σταματούσα την κροκέτα το σκυλί έστρωνε, μόλις έτρωγε κάποια γεύματα ξανά μανά τα ίδια.
Και ενώ μου έκανε ωτίτιδες και στο παρελθόν, από τη μέρα που αρχίσαμε να barfάρουμε δεν ασχοληθήκαμε ξανά με τα αυτιά μας (με εξαίρεση το πρόσφατο καψόνι λόγω ξηράς).

kenzo

Member
23 Φεβρουαρίου 2010
24
0
καλημερα prince86!
έχουμε την ίδια ράτσα σκύλου και παρόμοια προβλήματα.. η προσωπική μου εμπειρία στο θέμα με τις ωτίτιδες με έχει κάνει να συμπεράνω τα εξής:
α) ελέγχεις διεξοδικά το ενδεχόμενο η ωτίτιδα να είναι δευτερογενής πάθηση σε κάποια άλλη ασθένεια (θυρεοειδή, τροφική αλλεργία, ατοπική δερματίτιδα κτλ), αυτό μπορεί να γίνει με αιματολογικές εξετάσεις. τις εξετάσεις μπορείς να τις κάνεις και στο παστερ, όπως έχουν προτείνει και κάποια άλλα μέλη εδω στο φόρουμ για ασφαλέστερα αποτελέσματα.
β) και εμεις έχουμε αλλάξει πολλούς κτηνιάτρους για το ίδιο θέμα. το να αλλάζεις συνέχεια γιατρό δεν είναι και απαραίτητα καλό. αφου ο καθένας, , θα σου ζητήσει να ξαναγίνουν οι εξετάσεις που έχεις ήδη κάνεις ή στην χειρότερη περίπτωση, έχωντας άγνοια (υπάρχουν και τέτοιοι) θα σου δώσουν να ακολουθήσεις μια αγωγή με φάρμακα που μακροπρόθεσμα δεν θα έχει αποτελέσματα. Είναι καλό να βρείς έναν γιατρό που μπορείς να εμπιστευτείς, αλλά και να ξέρει και το ιατρικό ιστορικό του σκύλου σου. απο εκεί και μετά, επισκεπτεσαι και άλλους για 2ες γνώμες.
γ) όσον αφορά την συμπεριφορά του και το κατά πόσο μπορεί να δεχτεί τις ωτικές σταγόνες, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να το δεις σαν πρόκληση.. θα πρέπει να κάνεις τον σκύλο σου να σε εμπιστευτεί πλήρως και να σε αφήσει να του βάλεις τις σταγόνες. εμείς έχουμε περάσει απο όλα τα στάδια. έχουμε δοκιμάσει με λιχουδιές, με πλήρη ακινητοποίηση, με ηρεμιστικά, με αντάλλαγμα την βόλτα (αυτό ήταν και το ποιο πετυχημένο μακροπρόθεσμα για ένα διάστημα- κολλύριο και μετά κατευθείαν για βόλτα) κτλ κτλ. επίσης πρέπει να πειστείς εσύ πρώτα (αλλά και ο σκυλάκος σου μετά :) ) ότι η χρήση τοπικά, για την καταπολέμηση της ωτίτιδας είναι μονόδρομος!! ακόμα και εαν οφείλεται σε κάποιο άλλο παράγοντα μόνο τοπικα μπορεί να αντιμετωπιστεί.
προσέχεις επίσης ιδιαίτερα το πως βάζεις το κολλύριο - απο την στιγμή που η ωτίτιδα οφείλεται σε βακτήριο-μηκυτα κτλ. οι μικροοργανισμοί αυτοί είναι άκρως μεταδοτικοί. οτιδήποτε χρησιμοποιείς στο ένα αυτί για τον καθαρισμό ή τα κολλύρια, δεν θα πρέπει σε καμμία περίπτωση να τα χρησιμοποιήσεις και στο άλλο χωρίς απολύμανση. το ίδιο ισχύει και για τις ωτοσκοπήσεις που γίνονται στον κτηνίατρο. μην τον αφήσεις να βάλει το ίδιο ωτοσκόπιο, απο το μολυσμένο αυτί, μετά στο υγιές. (την έχουμε πατησει και με αυτόν τον τρόπο).
επίσης αυτό που θα πρέπει να προσέξεις και ίσως είναι και σημαντικό είναι να αποφύγεις τα κολλύρια αλλά και το καθαρισμό στην περίπτωση της διάτρησης τυμπάνου. στις χρόνιες ωτίτιδες η διάτρηση τυμπάνου είναι συνηθησμένο φαινόμενο. σε αυτήν την περίπτωση ο σκύλος πονάει τόσο πολύ που λογικό είναι να μην δέχεται ούτε να τον χαιδέψεις στην περιοχή.
Σε περιπτώση που ο σκύλος ελεγχθεί και δεν έχει καμία άλλη πάθηση που συνοδεύεται απο την ωτιτίδα, η κορτιζόνη βοηθάει πααααρα πολύ. το οίδημα (πρήξιμο) στο αυτί του σκύλου υποχωρεί και κατ'επέκταση και ο πολύς πόνος που αισθάνεται, και μπορείς πολύ πιο εύκολα να εφαρμόσεις την τοπική θεραπεία. απο μόνη της βέβαία, η κορτιζόνη δεν κάνει θαύματα! :)
Ελπίζω να βοήθησα λίγο!! :)
περαστικα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Επίσης να συμπληρώσω και εγώ ένα ακόμη πράγμα...

Σε θέματα υγείας δεν χωράνε παρακάλια...τον πιάνεις του βάζεις τις σταγόνες και τέλος!Δεν έχει μα και μου...

Κεφαλοκλείδωμα style...:D

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Η καλυτερη αντιμετωπιση ειναι η προληψη! Αν εχει ο γιατρος σας αποκλεισει καποιο παθολογικο προβλημα τοτε καθε εβδομαδα θα βαλετε στο προγραμμα σας τον καθαρισμο των αυτιων. Δεν παει να βρεχει και να χιονιζει εσεις θα του καθαριζεται τα αφτια εχει δεν εχει προβλημα. Σε ωτιτιδες που εχω περασει κατα καιρους και με διάφορα που εχω δοκιμασει την oridermyl (κρεμα) την θεωρω μακραν την καλυτερη!

Προσοχη και με τους κτηνιατρους σε σοβαρα θεματα παιρνουμε παντα δευτερη και αν χρειαστει και τριτη γνωμη!

elistrati

Member
10 Δεκεμβρίου 2010
18
0
thessaloniki
και εμεις παρομοιο προβλημα εχουμε :(
εχει η μικρη μου ςτιτιδα απο το καλοκαιρι,ειχε μαζεψει ενα σορο κερι στο αυτι της που μεχρι να το βγαλουμε ειδαμε και παθαμε.δεν εχουμε κανει καλλιεργεια ακομη γιατι υπηρχε το θεμα του κεριου :(
αναγκαστικα ως τον ιανουαριο δεν θα δουμε τον δικο μας κτηνιατρο (μενουμε εξωτερικο και τωρα ειμαστε ελλαδα)οπωτε πηγαμε σε εναν κτηνιατρο εδω(θεσ/νικη)ο οποιος η8ελε να την ναρκωσει για να παρει δειγμα!!μα ετσι το περνουνε το δειγμα?ρωταω εσας που ηδη το εχετε κανει το τεστ,γιατι ο δικος μας γιατρος λεει πως δεν χρειαζετε...
εχουμε βαλει του κοσμου τις σταγονες,εχει παρει ενα σορο αντιβιωση(γιατι εχει και χαμηλα αιμοπεταλια λογω ερλιχιας το καλοκαιρι)και σχεδον τιποτα :( δεν λεω εξωτερικα ειναι πεντακαθαρο αλλα τα μεσα μεσα δεν λενε να φυγουν ...εχουμε και προδιαθεση λογο μακριων αυτιων....
μια χαρα .....και 2 τρομαρες τα παμε!!!!!
αυτες τι ς εξετασεις στο παστερ και απο αλου τις ακουσα...πως γινετε αυτο ρε παιδια?εχει και στην θεσσαλονικη?σου παιρνουν αυτοι οι ιδιοι το αιμα η' πρεπει να το παω εγω?

elenar075

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2010
86
0
Nεα Σμυρνη
Παρατηρησα χτες πως τιναζε το κεφαλι της περα- δωθε και λεω κατι δεν παει καλα!! Κοιταω μεσα ...κοκκινα τ'αυτια ! Σημερα την πηγα στον γιατρο και βρηκε ωτιτιδα και δερματικο.Αμεσως της κανει ενεση αντιβιωση και μου εδωσε να παρω Augmentin 312,5 και Paroticin σταγονες και Fucicort αλοιφη..για 1 εβδομαδα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.089
Νεότερο μέλος
Kons