Γενικές, Βιοχημικές, ερλίχεια/λεισμάνεια
Αυτό ΔΕΝ απαντά στην ερώτηση μου. Ότι κάνουν αυτές, ή για την ακρίβεια ειδικότερες μετρήσεις από την κατηγορία αυτών, το ξέρω. Αλλά ποιες από αυτές; Αυτό είναι που ρωτάω.
Οι εξετάσεις που σου έδωσε ο takisft, είναι αναλυτικά, αυτές που περιέχονται με μία λέξη στις Γενικές και τις Βιοχημικές
ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ. Δεν είναι αυτές που ο takisft ανέφερε οι γενικές και βιοχημικές εξετάσεις αλλά είναι ΜΕΡΙΚΕΣ από την κατηγορία γενική και βιοχημικές.
Μπορείς να ρωτήσεις όποιον γιατρό, είτε για ανθρώπους είτε κτηνίατρο, θέλεις.
Πρόχειρα παραδείγματα πολύ γνωστών εξετάσεων: αιματοκρίτης (από τη γενική αίματος) και ασβέστιο (από τις βιοχημικές).
Δεν πας δηλαδή στον γιατρό και του λες, κάνε μου:
. Albumin
. Potassium
. Creatinine
. Urea
. Total protein
. SGOT/AST
. SGPT/ALT
. Iron
. TIBC
. Alkaline phosphatase
. Phosphorus
πχ
Ναι, δεν πάω και του τα λέω έτσι ακριβώς, δηλαδή στα αγγλικά.

Αλλά σε μετάφραση τα λέω και σίγουρα δεν είμαι η μόνη. Τουλάχιστον σε γιατρό για ανθρώπους έχω πει πολλές φορές ότι θέλω τη μία ή την άλλη εξέταση. Ποτέ κανείς δε μου αρνήθηκε ή του φάνηκε περίεργο.
Και όταν είμαι από την άλλη πλευρά, όταν δηλαδή έρχεται κάποιος στο γραφείο μου και απευθύνεται σε εμένα ως ειδικό, καθόλου δε με ενοχλεί να έχει συγκεκριμένες ερωτήσεις/θέσεις.
Επιπρόσθετα παραβλέπεις ότι είναι διαφορετικές οι ειδικότητες του γενικού ιατρού/παθολόγου και του μικροβιολόγου. Και βέβαια στο μικροβιολόγο μπορείς να πας χωρίς παραπεμπτικό. Δεν είναι προαπαιτούμενο όπως πχ η "απαραίτητη ιατρική συνταγή" στα φάρμακα.
Η ερώτηση μου ήταν
συγκεκριμένη: ποιες από τις (πολλές) μετρήσεις, εξετάσεις αίματος κάνετε στο σκύλος σας.
Δε ζήτησα τι γνώμη κάποιου για το αν συμφωνεί με το ότι εγώ θα αποφασίσω ποιες εξετάσεις θα κάνει ο σκύλος μου.
Προφανώς είναι δικαίωμα σου να διαφωνείς με την παραπάνω θέση μου και ότι κρίνεις σωστό να κάνεις ΕΣΥ στους δικούς ΣΟΥ σκύλους. Άλλο αυτό όμως και άλλο με τις απαντήσεις σου να κάνεις ότι δεν υπάρχει ερώτηση ή να δίνεις ανακριβή στοιχεία -ότι κάποιες από τις μετρήσεις αποτελούν "αναλυτικά αυτές που περιέχονται με μια λέξη στις γενικές και βιοχημικές" στο σύνολο τους.
Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείς κάποιος μαζί σου -νομίζω;