Προσδόκιμο ζωής

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σκέφτηκα λιγάκι για τον Great Dane - ή όπως έμαθα από τον Promithea Γερμανικό Μολοσσό. Αυτά τα σκυλιά είναι πραγματικά υπέροχα όπως και όλα τα γιγαντόσωμα. Έχουν όμως το μειονέκτημα του μικρού προσδόκιμου ζωής, που όπως διάβασα υπολογίζεται στα 6-8 χρόνια. Το ίδιο ισχύει για όλες τις φυλές αυτού του μεγέθους απ' όσο ξέρω. Ακόμα κι αν ζήσουν περισσότερα χρόνια, τα σημάδια της τρίτης ηλικίας γίνονται εμφανή και ιδιαίτερα αισθητά πολύ νωρίς, συγκριτικά. Απορώ λοιπόν: Γιατί κάποιος θα επέλεγε έναν σκύλο, που εκ των πραγμάτων είναι πιθανότατο να "φύγει" ή απλώς να "γεράσει" νωρίς?
Για μένα το γεγονός αυτό είναι μέγας αποτρεπτικός παράγοντας. Μια τέτοια κουβέντα είχα και χθες με φίλους και τελικά κατέληξα ότι καλύτερα μικρόσωμα (poodle συγκεκριμένα) που τουλάχιστον έχουν πολλές ελπίδες να ξεπεράσουν τα 15 χρόνια ζωής χωρίς ιδιαίτερα σημάδια γήρανσης (θεωρητικά πάντα γιατί "ζηλεύω" πολλά σκυλιά ιδιαίτερα τα μεγάλα και τα μοναδικά ημίαιμα).
Δεν θυμάμαι αν έχει συζητηθεί κάτι αντίστοιχο, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας.

sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
πιστεύω οτι όλα τα πράγματα τα χαίρεσαι τη στιγμή που τα έχεις!!!
όντως,είναι σκληρό,ορισμένες φυλές,ωριμάζουν 3 χρόνων,και,6 είναι υπερήλικα!!!
Τελικά τι έχει σημασία?η ποιότητα ή η ποσότητα?
Για αυτό το λόγο,επειδή συμβόλαια ζωής και συνύπαρξης,δεν υπάρχουν γενικότερα σε τούτη τη ζωή,χαιρόμαστε τη "μοναδική"ΚΑΘΕ στιγμή,γιατι έτσι κι αλλιώς,τίποτα δεν είναι βέβαιο!!!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Λοιπον ψαχνοντας στο ιντερνετι να βρω πληροφοριες γιατι τα μεγαλα γερνανε γρηγοροτερα απο τα μικρα επεσα σε αυτο το σαιτ
http://www.dogage.com/
υπολογιζει ηλικια σκυλου
δεν το θεωρω ιδιαιτερα αξιοπιστο αλλα εχει πλακα.
Εμενα το ριτακι μου ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το μεσο ορο. Θα κοψω το καπνισμα στις δικες μου γερνουν τ ριτακι μου:mad:

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Το προσδόκιμο ζωής δε μου λέει και πολλά. Αν σε κάποιον αρέσουν τρελά οι μεγαλόσωμες φυλές δε θα πάρει επειδή μπορεί να ζήσουν λιγότερο?

Λίζα δυστυχώς κανείς δε σου υπογράφει συμβόλαιο ότι τόσα χρόνια θα ζήσει το σκυλί. Υπάρχουν αρρώστιες, ατυχήματα, φόλες και άλλα πολλά. Κάποια σκυλιά στη ζωή σου μπορεί να τα χάσεις από βαθιά γεράματα, κάποια άλλα όχι. Είναι αυτός αποτρεπτικός παράγοντας για τις εμπειρίες που θα σου προσφέρει?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ε τι να σου πω δεν έχεις άδικο... αλλά στην επιλογή σκύλου (μιλάμε για την περίπτωση που θα επιλέξω εγώ το σκύλο, όχι ο σκύλος εμένα), ναι θα το σκεφτώ. Δεν θα ήθελα εκ των προτέρων να γνωρίζω ότι το σκυλάκι μου στα 8 του χρόνια θα τα έχει φάει τα ψωμιά του...

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Χθες φίλος μου έχασε το σκύλο του, περίπου ενάμισι έτους. Και ναι ήταν μεγαλόσωμη φυλή. Λες να το περίμενε?

Οι άνθρωποι θεωρητικά ζούμε μέχρι τα 75-85. Αυτό είναι το προσδόκιμο ζωής. Πόσοι τα φτάνουμε?

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Θεωρώ πως είναι η εμπειρία που αποκτάς με μια μεγαλώσομη ράτσα γιατί ακριβώς γνωρίζεις το όριο ηλικίας του και τα "δίνεις όλα" σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Με ένα μικρόσωμο σκυλί γνωρίζεις οτι ζεί κατά μέσω όρο 15 χρόνια οπότε πιστεύω πως είσαι πιο "χαλαρός".

Φυσικά μιλάω άμα πάνε "όλα καλά" και ζήσει το σκυλί χωρίς προβλήματα (σοβαρή ασθένεια, φόλα, κτλ....)

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λιζα αυτό το θεμα το έχω σκεφτει άπειρες φορες και το έχω συζητήσει με φίλους άλλες τόσες..

ναι είναι δυστυχώς έτσι , αυτά τα σκυλιά έχουν πολύ μικρό όριο ζωής και δυστυχώς πρέπει να ξέρεις ότι θα το έχεις πολύ λίγα χρονια διπλα σου ως νέο..

κανεις δεν ξέρει ποτε θα φύγει
αλλα παντα θελει να ελπιζει για κατι μακρινο..

Είναι θηλιά στο λαιμό για κάποιους τα 5-6 χρονια..και επειδή είναι οδυνηρό να χάνεις τον "καλύτερο σου φίλο" πολλούς τους αποτρέπει στο να πάρουν ένα τέτοιο σκυλί όσο και να θέλουν..

Eγώ πάντα ήθελα ένα Aγίου Bερνάδου ... , αλλα πάντα σκέφτομαι στην άκρη του μυαλού μου οτι οταν θα ειναι 6 ετων θα ειναι παππους..και ναι ... με αποτρεπει..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Eγώ πάντα ήθελα ένα Aγίου Bερνάδου ... , αλλα πάντα σκέφτομαι στην άκρη του μυαλού μου οτι οταν θα ειναι 6 ετων θα ειναι παππους..και ναι ... με αποτρεπει..
Ακριβώς!!!
Τα Αγίου Βερνάρδου είναι απίστευτα αξιολάτρευτα πλάσματα. Δεν θα επέλεγα να πάρω γι' αυτό το λόγο...
Λυπάμαι Αλεξάνδρα για το φίλο σου.:(
Άννα, ωραίο το τεστ:
Το σκυλάκι μου είναι 12,2 χρόνια (σε ανθρώπινα) νεότερο απ' το προσδόκιμο και είναι τυχερό που με έχει :D Έτσι λέει! :D :D :D

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Παιδια τι θεμα πιασατε πρωι πρωι. Μονο που σκεφτομαι οτι το ριτακι μου δε θα ειναι για παντα μαζι μου φρικαρω!!! Αντε παμε να πουμε τπτα για τα κολαρα γιατι Λιζακι ξερω οτι το παιδι ειναι 10 ετων και αγχωνεσαι με τετοια! Μην τα σκεφτεσαι, σκεψου τα μπανακια σας. Αλλωστε ετσι οπως το προσεχεις αν χτυπα ξυλο δεν κατσει κατι ασχημο τον βλεπω να παιοζει πιανο για πολλα χρονια ακομα:D
Ποπο με αγχωσατε:p

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ακριβώς!!!
Τα Αγίου Βερνάρδου είναι απίστευτα αξιολάτρευτα πλάσματα. Δεν θα επέλεγα να πάρω γι' αυτό το λόγο...
Λυπάμαι Αλεξάνδρα για το φίλο σου.:(
Άννα, ωραίο το τεστ:
Το σκυλάκι μου είναι 12,2 χρόνια (σε ανθρώπινα) νεότερο απ' το προσδόκιμο και είναι τυχερό που με έχει :D Έτσι λέει! :D :D :D
Ωχ τι κανεις? Να μου στειλεις οδηγιες με τροφη.Εκει τα σκατωνω!
Ειναι στειρωμενος?
Ειναι που δεν το παιρνω σοβαρα!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Όχι στειρωμένος, ναι τσιγάρο στο σπίτι και μάλιστα μου είπε ότι θέλει και περισσότερη άσκηση!
Μάλλον λόγω τροφής ναι... Αλλά τι να σου πω... Ξηρά και μαγειρευτό κρέας that's all. Νομίζω ότι το κερδίσαμε το παιχνίδι στις ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα υγείας. Βγήκαμε εκτός πάλι, αλλά το τεστ έχει ενδιαφέρον.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αφου το προσδοκιμο ειναι το θεμα:p. Μαλλον που της δινω της γατας κατα καιρους? Μου ειχανε πει οτι ειναι καλυτερο γιατι εχει πολλες πρωτεινες. Χμμ θα της δινω σταθερη ξηρα και τα μαγειρευτα της. Οιοιοι αγχωθηκα πρωι πρωι πρωι. Τπτα τπτα θα γυρισω ελλαδα και θα βαλω προγραμμα!!:cool:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εάν συμφιλιωθεί κάποιος με το θάνατο και τον θεωρήσει φυσική κατάληξη των πάντων, αντιμετωπίζει τη ζωή διαφορετικά και μαθαίνει να χαίρεται το σήμερα, ανησυχώντας λιγότερο για το αύριο.

Το σκυλί μου μπορεί να πεθάνει στα 10 χρόνια από γεράματα, στα 5 του από καρκίνο ή αύριο από φόλα. Δεν κλαίω προκαταβολικά για τίποτα και αρκούμε στο να χαίρομαι για τις στιγμές που ζω σήμερα μαζί του.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Δεν μπορω να συμφιλιωθω με το θανατο. Ουτε το δικο μου ουτε των πλασματων που αγαπω. Προσπαθω αλλα δε γινεται. Ειναι που δεν πιστευω κιολας ρε γμτο:(:(

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Ούτε εγώ συμφιλιώνομαι, αλλά δε μπορώ να ζω κάθε μέρα με αυτό το άγχος. Τουλάχιστον με τα ημίαιμα δεν έχω κανένα προσδόκιμο να τριβελίζει το μυαλό μου. Όσο πάνε.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ουτε εγω μπορω.. η κουβεντα φταιει, τπτα τπτα παω στο κολλαρο:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι δεν το σκεφτεσαι απλα εχεις dead line ...το ξερεις απο την αρχη ..