Προσοχή στις υιοθεσίες. Αλλα πόση;;;


Ευαγγελία1987

Well-Known Member
20 Απριλίου 2018
77
33

Όσοι βοηθάμε αδέσποτα φιλοξενώντας τα στο σπίτι μας, ξέρουμε πόσο ενθουσιασμό μάς προκαλεί είναι να βρίσκουμε στον καθένα οικογένεια και να μάς έχουν περιγράψει οτι μαζί τους θα έχει πολύ περισσότερα απο οσα μαζί μας.

Απαιτούμε να ταϊζεται δύο φορές την μέρα αν είναι ενήλικο. Απαιτούμε να κάνει αποπαρασιτισμό, εμβόλια, μπάνιο. Απαιτούμε να συναναστρέφεται με ανθρώπους και ζώα. Σίγουρα για ένα νεαρό ζώο -εκτός αν ανήκει σε φυλή που δεν αντέχει τη ζέστη- που παρατήθηκε προσφάτως, απαιτούμε και να είναι μέσα στο σπίτι.

Τί γίνετε όμως με τα αδέσποτα που είναι χρόνια στον δρόμο; Πόσο λογικό είναι κάποιοι δήθεν υπεύθυνοι γι'αυτά να αρνούνται την υιοθεσία αδέσποτου 4-5-6 χρονών που ζεί στον δρόμο επειδή το ζήτησαν για αυλή ή κήπο;; Πόσο λογικό φαίνεται να απαιτούν απο τους εθελοντές να παίρνουμε τον χειμώνα στα σπίτια μας για να μην κρυώνουν, ζώα που έχουν ζητηθεί, απλώς όχι για μέσα στο σπίτι, την στιγμή που δεκάδες αδέσποτα που δεν έχουν ζητηθεί κοιμούνται στα πάρκα της γειτονιάς μας;;;


Στις εκκλήσεις άλλων για βοήθεια τις οποίες έχω απαντήσει, συνάντησα και κατι άλλο γελοίο και εν τέλει εγκληματικό για τα ζώα. Προσφέρθηκα να φιλοξενήσω αδέσποτο που έληγε η φιλοξενία του αλλού, και μού...αρνήθηκαν επειδή...σπουδάζω. Στον τόπο καταγωγής μου σπουδάζω τώρα, οπότε δεν φοβήθηκαν τη μετακίνηση. Δεν ήθελαν να...λείπω τρείς ή τέσσερις ώρες τη μέρα απο το σπίτι μου συν βεβαίως τα καθημερινά ψώνια και ίσως κάποια κοινωνική έξοδο. Να τους έλεγα δουλεύω 12ωρο, να το καταλάβω. Αλλα αυτοί έψαχναν τεμπέλη ή συνταξιούχο. Δεν ξέρω βέβαια ποιός τεμπέλης ή συνταξιούχος θα φιλοξενεί δωρεάν ένα αδέσποτο.......

Το παραπάνω το συνάντησα πολλές φορές ακόμη και σε υιοθεσίες. Μερικοί έχουν πρόβλημα να δώσουν αδέσποτο σκύλο σε υποψήφιο γονέα που με κάτι ασχολείται στην ζωή του. Γιατί οικογένειες που ζούν δέκα δέκα μαζι και είναι όλοι φιλόζωοι και όλοι τρέχουν για τον σκύλο είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Και εγώ δε ξέρω καμία.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf