Πρωϊνος εμετος..

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Καλημέρα σας...
Λοιπον εδώ και δυο μερες αντιμετοπιζω έν προβλημα με τη Ριτα μου που δεν ξερω τι να κανω, πραγματικα. Αν και δεν μπορει να ανεβει το κρεβατι την παιρνω εγω να κοιμομαστε μαζι.. Χθες το πρωι την κατεβασα για να παει να κανει την αναγκη της στην πανα και μετα απο καποια στιγμη τη βλεπω να προσπαθει να κανει εμετο.. Εκανες 2-3 φορες ενα παχυρευστο εμετο σαν βλεννα.. Την προηγουμενη μερα την ειχα δωσει λιγο γαλα και απ οτι διαβασα μπορει να προκαλεσει τετοιο προβλημα.. Σημερα όμως εγινε παλι το ιδιο.. Με το που τη κατεβαζω απ το κρεβατι κανει την αναγκη της και μετα εμετο.. Μονο που τωρα εχει και ενα συμπτωμα κάπως σαν δυσπνοι, σαν να χει φλεμματα δεν ξερω πς να το εξηγησω.. Είναι 3,5 μηνων και ανησυχώ πραγματικα... Θα παρω στη κτηνιατρο αυριο όμως μεχρι τοτε θα πεθανω απ την αγωνία... Μπορειτε να βοηθησετε??

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Καλημέρα. Κάνει να της δινεις γάλα 3,5 μηνών? Πέρα απ' αυτό όμως καλό είναι να πάρεις την κτηνίατρο να σε διαφωτίσει.

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
έχω διαβασει κι αλλα ατομα οτι δινουν στα κουταβια. Εγω της εδωσα δοκιμαστηκα για μια φορα και ειδα οτι της αρεσε.. Όμως διαβασα οτι καλυτερα ειναι να μην δινουμε γαλα στα κουταβια και εννοειται δεν θα ξαναδωσω.. Το θεμα ειναι οτι η κτηνιατρος λειτουργει μονο απογευματα και μεχρι να ρθει η ωρα να παρω θα με εχει φαει η αγωνια γι αυτο και εγραψα εδω..

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το ότι τους αρέσει δε σημαίνει ότι κάνει κιόλας. Το γάλα είναι απαγορευτικό για τα σκυλιά.

Ο εμετός είχε χρώμα γάλακτος;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Εχει τελειωσει τον εμβολιασμο? Βγαινει βολτες σε παρκα-πεζοδρομια? Μεσα στην ημερα χθες ηταν ανορεχτη γενικα? Ξαναεκανε τιποτα? Ορεξη να φαει ειχε?

Γιατι λειτουργει μονο απογευματα η κτηνιατρος? Αν καποτε "χτυπα ξυλο" χρειαστειτε κατι και ειναι πρωι θα πρεπει απο πριν να γνωριζεις εναν καλο κτηνιατρο που να λειτουργει με κανονικο ωραριο.

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Κι δες τον απο κοντα τον εμετο,μηπως σου τρωει τιποτα χωρις να το καταλαβεις...κι ο δικος μου εκανε πρωινους εμετους που κι που κι ήταν η γιατί κατι είχε φαει,για παραδειγμα κάποιο παιχνίδι του ή κι το βιβλιαριό του που το χε ξεσκίσει, όπου κι έβλεπα κομματάκια στον εμετό ή γιατί έμενε νυστικός για αρκετές ώρες επομένως το γαστρικό οξύ τον θεριζε κι έκανε εμετο...(είχαμε ένα προβληματακι με το φαγητό στισ αρχές)...κι όλα αυτό στην ηλικία των 3,4,5 μηνών...τωρα αν σου κάνει κι στη διάρκεια της μέρας μήπως έχει καμια γαστρίτιδα,αλλά δεν αναφέρεις κάτι τέτοιο!!! Απ ότι μου χε πει πάντως η κτηνίατρος τα κουτάβια έχουν μία σχέση αρκετά καλή με τον εμετό!!!

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Λοιπον πηγα στη κτηνιατρο τωρα το απογευμα γιατι ηθελα να μου βαλει και μια αμπουλα που χρειαζεται για κατι παρασιτα και τετοια... Μου ειπε οτι δεν ειναι κατι ανησυχητικο, εγω η αληθεια ειναι οτι φοβηθηκα για τυφο γιατι εχει κανει μονο δυο εμβολια και ηρθαν ατομα στο σπιτι με παπουτσια κι αυτη τα εγλειψε.. αλλα μου ειπε οτι αφου ειναι ζωηρη δεν ειναι τιποτα.. Ισως το στομαχι της οπως μ ειπε καποιος απο το γαστρικο υγρο... Ελπιζω να μην ειναι κατι! Σας ευχαριστω ολους!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Λοιπον πηγα στη κτηνιατρο τωρα το απογευμα γιατι ηθελα να μου βαλει και μια αμπουλα που χρειαζεται για κατι παρασιτα και τετοια... Μου ειπε οτι δεν ειναι κατι ανησυχητικο, εγω η αληθεια ειναι οτι φοβηθηκα για τυφο γιατι εχει κανει μονο δυο εμβολια και ηρθαν ατομα στο σπιτι με παπουτσια κι αυτη τα εγλειψε.. αλλα μου ειπε οτι αφου ειναι ζωηρη δεν ειναι τιποτα.. Ισως το στομαχι της οπως μ ειπε καποιος απο το γαστρικο υγρο... Ελπιζω να μην ειναι κατι! Σας ευχαριστω ολους!
Εαν δε βγαινει βολτες εξω τι την θελατε την αμπουλα? Και γιατι επρεπε να ανοιξει ο γιατρος την πιπετα να βαλει το υγρο στη ραχη του σκυλου? Δεν ειναι καμια σπουδαια δουλεια που να απαιτει επιστημονικες γνωσεις. Ελπιζω να μην σε χρεωσε γι αυτο... :)

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Και εμένα σήμερα το πρωί, στα καλά καθούμενα, έκανε εμετό. Ηταν υγρό υποκίτρινο σαν σαλάκια, χωρίς περιεχόμενο. Μετά ήταν μια χαρά και δεν ξαναέκανε.
Ασχετο, την αμπούλα την προμηθεύομαι απο τη γιατρό όποτε πηγαίνουμε για κάτι άλλο οπως εμβόλιο και του την κάνω εγώ στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις μόνο γι' αυτό.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γενικά οι πολλοί και συχνοί εμετοί σε χρώμα παχύρρευστο κίτρινο ή και πρασινωπό δεν είναι κακό να ψάχνουμε και για χολή..
Για σκύλους με παλινδρόμηση καλό είναι να μην παραλείπουν τα γεύματα τους και γενικά να εξετάζουν με ειδική εξέταση τον οισοφάγο.

Επίσης βήχας και εμετό μπορούμε να συναντήσουμε και στο kennel cough.

Οι εμετοί με γαστρικά υγρά μπορούν να οφείλονται σε κάτι αθώο που έχουν φάει τα σκυλιά μας (ειδικά τα κουτάβια) αλλά όταν είναι συχνοί οι εμετοί καλό είναι να εξετάζουμε πιο διεξοδικά το θέμα.