Πρόβλημα με Ακίτα

annateo

Active Member
11 Απριλίου 2013
29
0
Καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά.
Δεν περίμενα να γράψω τόσο γρήγορα σε αυτή την κατηγορία.
Έχω ενα ακιτα περίπου 2,5 μηνων.
http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82.%CE%BA%CE%B1%CE%B9.%CF%84%CE%B1.%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC.%CE%BC%CE%B1%CF%82-13/%CE%BD%CE%AD%CE%BF.%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82.%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AC.%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%B7-26183/
Το προβλημα ξεκίνησε τον προηγούμενη Κυριακή. Όταν πηγα το μεσημέρι λοιπόν της προηγούμενης Κυριακής να τον βγαλω βολτα και να τον ταισω δεν μπορουσε νσ σηκωθει στα πόδια του. Με πολύ προσπάθεια, πολλα χάδια και ενθάρρυνση σηκώθηκε σιγά σιγά αλλα με κλάματα. Και φανερα δεν μπορουσρ να πατήσει γερά στα πισω ποδια του. Το απόγευμα ηταν σε λιγο καλύτερη κατάσταση. Πηρα τηλεφωνο τον κτηνίατρο ο οποίος ηρθε τον ειδε και είπε πιθανον χτύπησε να δούμε 2-3 μερες πως θα παει και ανάλογα θα συνεχίσουμε. Τετάρτη ο σκύλος ήταν μια χαρά.
Κυριακή μεσημέρι του πασχα ο σκύλος εμφάνισε τα ιδθα συμπτώματα. Σήμερα ειναι πσλι σχεδόν 100% ενταξει.ο κτηνίατρος ελειπε για να τον ξαναδει.

Και τις δυο φορες που συνέβη αυτό με λιγο περπάτημα ο max γινοταν φανερα καλύτερα. Πολλά απτα συμπτώματα του με οδηγουν σε δυσπλασία ισχυων. Ειναι πιθανον σε τόσο μικρη ηλικία? Να παω για ακτινογραφιες?
Αλλα συμπτώματα όταν τρέχει εχει τα πίσω πόδια ενωμένα. (Το παρουσίασε εχτές)
Μερικες φορες παραπαταει τα πίσω ποδια ή τρεμουν.
Καμια συμβουλη?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Ναι έχω μία συμβουλή, πάρτον όπως είναι και πήγαινε τον σε ορθοπεδικό κτηνίατρο, είναι πολύ μικρό για ακτινογραφίες αλλά θα σου δώσει πολύ πιο υπεύθυνη γνώμη από ότι εμείς. Αν είναι δυσπλασία και εμφανίζει τέτοιο πρόβλημα σε τόσο μικρή ηλικία υπάρχουν λύσεις και για τόσο μικρά κουτάβια. Μην το αμελήσεις και μην περιμένεις να σου πει ο ένας και ο άλλος τι θα κάνεις με τον σκύλο σου.

annateo

Active Member
11 Απριλίου 2013
29
0
Ναι έχω μία συμβουλή, πάρτον όπως είναι και πήγαινε τον σε ορθοπεδικό κτηνίατρο, είναι πολύ μικρό για ακτινογραφίες αλλά θα σου δώσει πολύ πιο υπεύθυνη γνώμη από ότι εμείς. Αν είναι δυσπλασία και εμφανίζει τέτοιο πρόβλημα σε τόσο μικρή ηλικία υπάρχουν λύσεις και για τόσο μικρά κουτάβια. Μην το αμελήσεις και μην περιμένεις να σου πει ο ένας και ο άλλος τι θα κάνεις με τον σκύλο σου.
Δεν θα τον αφησω ετσι. Αυριο γυρναει ο κτηνίατρος να τον δει πρωτα και να με συμβουλέψει κσι αυτος τι και πως. Οι γονείς του max δεν εχουν κσποιο πρόβλημα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Να ελπίζω ότι αν χρειαστεί κάποια δαπανηρή θεραπεία (λέω τώρα..) θα συμβάλλουν και οι 8 ε?
Εύχομαι να μην είναι τίποτα.

annateo

Active Member
11 Απριλίου 2013
29
0
Να ελπίζω ότι αν χρειαστεί κάποια δαπανηρή θεραπεία (λέω τώρα..) θα συμβάλλουν και οι 8 ε?
Εύχομαι να μην είναι τίποτα.
Αυτο εχουμε πει πριν το προβλημα.βεβαια ουτε εγω ηξερα τι προβλήματα μπορουν να δημιουργηθουν και ποσο ψηλα μπορει να φτάσει το κοστος. Δεν μπορει κανενας να υποχρεωσει κανέναν. Όποιος εχει την αγάπη και τον σεβασμό προς τα ζωα και ειδικά στον max θα συμμετάσχει. Εγω πάντως σίγουρα. Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμα πάντως γιατί ο κτηνίατρος ηταν πολύ καθησυχαστικος την πρώτη φορά.
υγ. Και εγω ευχομαι να μην ειναι τίποτα. Για τον max και μονο

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Υπάρχει μια επέμβαση που γίνεται στα μικρά κουτάβια και έχει καλά αποτελέσματα, δες εδώ Juvenile pubic symphysiodesis
Όπως είπε I.Kyveli βρες καλό ορθοπεδικό κτηνίατρο να τον εξετάσει και θα σου εξηγήσει τι λύσεις υπάρχουν. Όλα καλά να πάνε με το μικρό.
Το γονίδιο μπορεί να μεταφερθεί από παππούδες ή ακόμα και προπαππούδες.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
2,5 μηνών και έχει πρόβλημα στα πόδια?περαστικά του και μην το αφήνεις ετσι πάρε μία γνώμη απο κτηνίατρο και βρές έναν ορθοπεδικό.

Last edited:

annateo

Active Member
11 Απριλίου 2013
29
0
Παιδια ορθοπεδικο κοντά στην Πρέβεζα έχετε να συστησετε καποιον?
Καποιον καλό εννοώ.
Εστω κοντα στην ήπειρο.
Ή παω αναγκαστικά αθηνα ή θεσσαλονικη? Αν δεν μπορειτε να πειτε δημόσια ονόματα εστω με πμ.
Ευχαριστώ.

annateo

Active Member
11 Απριλίου 2013
29
0
Εγώ εμπιστεύομαι τον Δημήτρη Καραμανίδη
Vet-Center-Preveza
Δεν εχω αυτόν κτηνίατρο λόγω υποχρεωσης αλλά τον ξερω και τον εχω υποψιν για πρωτες γνωμες. Για κατι πιο εξειδικευμενο σε περίπτωση μεγαλου προβληματος εννοούσα. Να εχω μια αποψη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Τι σημαίνει..."λόγω υποχρέωσης";

Φαντάζομαι ο sea-mol, σαν κάπως πιο εξειδικευμένο και πιο εμπιστοσύνης, στον προτείνει.
Δεν νομίζω άλλωστε, να έχετε και πολλές επιλογές εκεί.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Στην Λευκάδα...για να μην καρφώνεσαι.
Υφαντής Αλέξανδρος 26450-25925
Κάναμε τις ακτίνες δυσπλασίας του δικού μου, αλλά δεν ξέρω τι εμπειρία με χειρουργεία έχει.

Last edited:

annateo

Active Member
11 Απριλίου 2013
29
0
Τι σημαίνει..."λόγω υποχρέωσης";

Φαντάζομαι ο sea-mol, σαν κάπως πιο εξειδικευμένο και πιο εμπιστοσύνης, στον προτείνει.
Δεν νομίζω άλλωστε, να έχετε και πολλές επιλογές εκεί.
Υποχρέωση=πελάτης στο συνεργείο.
Αυτον που πρότεινε ο sea mol τον ξέρω και τον ειχα και παλια κτηνίατρο σε αλλα σκυλιά και γατες που είχαμε στο πατρικό μου.
Αν εχει προβλημα σοβαρό ο max πιστευω θα θελει κάποιον με εξειδίκευση. Και επιλογες οχι δεν εχω.αλλα δεν νομιζω οτι ειναι απαγορευτικο να παω γιαννενα ή Θεσσαλονίκη για καλύτερα.

annateo

Active Member
11 Απριλίου 2013
29
0
Οκ ευχαριστώ. Αύριο θα τον δει ο κτηνίατρος και μαλλον πεμπτη θα παω στον δευτερο.
Δεν εχω προβλημα καρφωματος sea-mol.
Μεχρι εκει που φτάνει ο καθένας. Εξαλου νομιζω μόνο ο Δημήτρης εχεις ακτίνες στην Πρέβεζα.

George.Akita

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2011
73
5
Greece
Καλημερα Εγω μενω Λευκαδα θα ρωτησο και θα σου ξαναγραψω το απογευμα οταν παρω πληροφοριες για το προβλημα που εχεις φιλε μου σε οτι αφορα τις εξετασεις !

annateo

Active Member
11 Απριλίου 2013
29
0
Τελικά τον max τον πηγε ενα παιδί σήμερα στον κτηνιατρο. του εξήγησε ολα τα συμπτώματα και συμπεριφορές. Ο κτηνίατρος τον έψαξε με τα χέρια, τον έβαλε να τρέξει; κάτσει κλπ και δεν εντόπισε καποιο πρόβλημα. Και παρά τις "πιέσεις" για ακτινογραφία είπε οτι δεν υπαρχει λογος. Να τον παρσκολουθησουμε λίγο ακόμα και να δουμε αν το κανει παλι αυτο το σαβ/κο.
Θα παω και εγω αύριο απο εκεί να του μιλήσω και βλέπουμε.
Μας έκανε και μια μικρή νάρκωση σήμερα γιατί εχτές το απόγευμα ερεθιστηκε το μάτι του . Σήμερα το πρωι ειχε κλείσει σχεδον τελείως. Του ειχε μπει ενα χορταρακι σχεδον 10χλστ στο αριστερό του ματακι.
Και απορώ αφού τον ψιλοναρκωσε γιατί δεν του έβγαλε και ακτινογραφία να ησυχάσουμε? Δεν ξέρω πόσο "πιεση" του άσκησε το παιδί που τον πήγε; εγω παντως τον είχα "δασκαλεψει" βα μην φύγει χωρίς ακτινογραφία.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Τελικά τον max τον πηγε ενα παιδί σήμερα στον κτηνιατρο. του εξήγησε ολα τα συμπτώματα και συμπεριφορές. Ο κτηνίατρος τον έψαξε με τα χέρια, τον έβαλε να τρέξει; κάτσει κλπ και δεν εντόπισε καποιο πρόβλημα. Και παρά τις "πιέσεις" για ακτινογραφία είπε οτι δεν υπαρχει λογος. Να τον παρσκολουθησουμε λίγο ακόμα και να δουμε αν το κανει παλι αυτο το σαβ/κο.
Θα παω και εγω αύριο απο εκεί να του μιλήσω και βλέπουμε.
Μας έκανε και μια μικρή νάρκωση σήμερα γιατί εχτές το απόγευμα ερεθιστηκε το μάτι του . Σήμερα το πρωι ειχε κλείσει σχεδον τελείως. Του ειχε μπει ενα χορταρακι σχεδον 10χλστ στο αριστερό του ματακι.
Και απορώ αφού τον ψιλοναρκωσε γιατί δεν του έβγαλε και ακτινογραφία να ησυχάσουμε? Δεν ξέρω πόσο "πιεση" του άσκησε το παιδί που τον πήγε; εγω παντως τον είχα "δασκαλεψει" βα μην φύγει χωρίς ακτινογραφία.
Βασικά έτσι που το πάτε απο το ένα χέρι στο άλλο το σκυλί είναι λάθος.Ένα άτομο πρέπει να τον πάει στο γιατρό,αλλιώς θα ψάχνετε ποιός είπε τι κ πότε..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3