Πρόβλημα με αδέσποτο

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το θέμα μεταφέρθηκε με νέο τίτλο. Η πλατφόρμα του φόρουμ δέχεται ως τίτλο θέματος 32 χαρακτήρες. Εάν ο τίτλος είναι μεγαλύτερος το θεμα δεν εμφανίζεται.

vagosyjm said:
Φίλοι αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα εδώ και 1 χρόνο και τα πράγματα έχουν φτάσει στα όρια.

από τον 10/2006-2/2007 εγκαταστάθηκε στον χώρο του πάρκινγκ 4 μεγάλων πολυκατικιών (40 Θέσεις), ενα πανέμορφο αρσενικό αδέσποτο σκυλί.( Με ιδιαίτερα φιλικό και παιχνιδιαρικο χαρακτήρα)

Πολλοί το συμπάθησαν αμέσως (οπότε είχε μιά φροντίδα απο άποψη διατροφής), αλλά φυσικά υπήρχαν και αυτοί που μολις δουν ζωντανό βγάζουν καντίλες. Με αποτέλεσμα να φτάνουν στα αυτιά μου περιπτώσεις όπου κάποιο το βαράγαν κατα καιρούς.

Λόγω του ότι ο σκύλος είχε κάνει σπίτι του το γκαράζ υπήρχε πρόβλημα υγιηνής μιας και τα έκανε παντού

Στον 2/2007 κάποιος συγκρατημένος σε αισθήματα ζωόφιλος κάλεσε το ΔΙΚΕΠΑΖ Και το περισυνέλεξε νομίζοντας ότι λύθηκε το πρόβλημα.

Μετά απο 1 μήνα τον 3/2007 αφου ο σκύλος στειρώθηκε και τα λοιπά τον ξαναφέραν πίσω στον χώρο που το πήραν.( Να μήν αναφέρω την κατάσταση του σκύλου και την ψυχολογία του) μόλις τον αμόλησαν έφυγε τρέχοντας απο τους υπάλληλους. Και μόλις είδε εμένα και 2 άλλα άτομα που τον πετύχαμε εκείνη την ώρα κατουρήθηκε απο την χαρά του.

Συνεχίζει....

vagosyjm

New Member
4 Ιουνίου 2008
3
0
Εκεί ξεκίνησε περίπου το δικό μου πρόβλημα.Με την επιστροφή του σκύλου κάποιοι "δήλωσαν" ότι θα το φωλιάζουν αν το ξαναδούν στο γκαράζ.

Εδώ έκανα ένα μέγα λάθος παρασυρμένος απο τα φιλοζωικά αισθήματα και χωρίς να υπολογίσω όλες τις παραμέτρους αποφάσισα να τον κρατήσω σε μιά πολύ μικρή αυλή (2τμ) για λίγο καιρό (1 μήνα αρχικά μεχρι να δούμε τι θα τον κάνουμε). Εκτός οτι ο σκύλος είχε γίνει φοβικός σε σχέση με πρίν, είχε αρχίσει να αναπτύσσει μια επιθετικότητα σε όποιον δέν γνώριζε.

Μετά απο 1 μήνα χωρίς να έχω βρει και κάποια λύση να τον δώσω συμφώνησα με την γιαγιά μου να τον βάλω προσωρινά 1-2 μήνες στην ταράτσα/αυλή του σπιτιού της.
Και όπως ξέρετε ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Τα προβλήματα είναι 3

1)Οτι ο σκύλος είναι ιδιαίτερα περίεργος στην συμπεριφορά του για δωθεί σε κάποιον άλλον καθώς και ιδιαίτερα επιθετικός σε όλους όταν είμαστε εγω και ή μανα μου μαζί του και λιγότερο όταν είναι μόνος του.

2) Ότι υπάρχει πρόβλημα στέγασης του σκύλου απο την στιγμή που η γιαγιά μου απειλεί ότι θα καλέσει άνθρωπο να τον εξαφανίσει από το σπίτι αν δεν τον πάρω απο εκεί

3) Και να μείνει στο σπίτι εκεί που είναι τώρα δεν πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο για αυτόν μιας και είναι αρκετές ώρες δεμένος κάτι το οποιο φαντάζομαι ταλαιπορεί πολλύ το ζωντανό..

Σε όλο αυτό το πρόβλημα το οποίο εγώ δημιούργησα με επιπόλαια ζωόφιλα αισθήματα, έχω καταλήξει ότι με κάποιον τρόπο πρέπει να το αφήσω στον δρόμο μιάς και δέν υπάρχει λύση σε κάποιο σωματείο.

ΦΥσικά νιώθω τύψεις μόνο και μόνο στην σκέψη βλέποντας τα βλέματα παρατημένων σκύλων στο κοντινό πάρκο οι οποίοι περιμένουν τα αφεντικά τους.

ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ Κ¨ΑΝΩ??????

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
vagosyjm said:
ιδιαίτερα επιθετικός σε όλους
Πόσο επιθετικός? Είναι επικίνδυνος?
Στην περίπτωση αυτή δεν εχεις το δικαίωμα να τον αφήσεις βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των άλλων.

vagosyjm

New Member
4 Ιουνίου 2008
3
0
Πόσο επιθετικός? Είναι επικίνδυνος?
όταν είναι ελεύθερος μόνος του δεν πειράζει κανέναν αν δεν τον πειράξει.

Όταν είμαστε εμείς κοντά του αγριεύει με αποτέλεσμα να έχει δαγκώσει μερικές φορές (ελαφρά ευτυχώς).

Πιο ειδικά όταν λέω επιθετικός σε όλους εννοώ ότι όποιος έχει πάει να τον προσεγγίσει εκτός από αυτούς που ξέρει δείχνει επιθετικότητα . ( αυτό ίσως να είναι και φυσιολογικό αλλά ακυρώνει όλες τις προυποθέσεις για να το πάρει κάποιος άλλος.)

Επίσης είναι στειρωμένως δέν θά έπρεπε να μειώνει την επιθετικότητα?
ΌΤαν είναι μαζί μας είναι παιχνιδιάρης-σκέτο κουτάβι.
Η ηλικία του είναι 2 χρόνων+4 μηνών

Και κάτι άσχετο έχει τρελή μανία με τις γάτες έχει 4 στον λογαριασμό του.

γιατι δεν τον κρατας σπιτι σου;
Αν διάβασες θα κατάλαβες ότι ο σκύλος αυτή τη στιγμή είναι στην γιαγιά μου. (η οποία για τους λόγους της θέλει να το διώξει, μιάς και εξαρχής δέν είχε συμφωνείσει ότι θα μείνει για πάντα)

Τώρα αν εννοείς το σπίτι μου, εγώ θα τον έπαιρνα άν έμενα μόνος. Αλλά μένω με τον πατέρα μου σε διαμέρισμα σε πολυκατοικία που κανένας δεν έχει ζώα και γείτονες με 3 μικρά παιδιά. Το βασικό είναι οτι ο πατέρας μου δέν θέλει ζώα μες το σπίτι. + ότι θα υπήρχαν τρελές αντιρρήσεις για την κυκλοφορία του σκύλου στους κοινόχρηστους χώρους όταν πχ θα πρέπει να τον βγάλεις βόλτα.

Στο χωριό μου θα τον πήγαινα αλλά οι κυνηγοί έχουν φωλιάσει τα πάντα (5 σκύλοι Πέρσι).

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καταρχήν τον φροντίζεις που τον φροντίζεις έτσι δεν είναι?
Άρα ξοδεύεις χρήματα γι' αυτόν και αν τον κρατούσες θα ξόδευες κι άλλα (εφόσον λες ότι το μόνο που σε εμποδίζει να τον πάρεις είναι ότι δεν μένεις μόνος).
Απ' όσο κατάλαβα, η επιθετικότητά του είναι ήπια. Αν έχεις, λοιπόν, τη δυνατότητα άφησε έναν επαγγελματία να κρίνει κατά πόσο οι επιθετικές του τάσεις μπορούν να εξαλειφθούν. Πλήρωσε δηλαδή ΜΙΑ επίσκεψη σε κάποιον εκπαιδευτή για να σε συμβουλέψει. Αν εκείνος/εκείνη θεωρήσει ότι πρόκειται για σκύλο δυνάμει επικίνδυνο, συζητήστε για το τι μπορεί να γίνει. Πολλοί εκπαιδευτές έχουν έκπτωση όταν πρόκειται για αδέσποτο σκύλο.

Άρα πρώτο βήμα: εκπαιδευτής και πιθανότατα εκπαίδευση.
Δεύτερο βήμα: Βγάζεις φωτογραφίες, προωθείς παντού μια αγγελία για την υιοθεσία του, ψάχνεις για ΕΜΠΕΙΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ υποψήφιο και αν δεις ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον ή ακόμα και εξαρχής (στην αγγελία) προτείνεις να μοιραστείτε τα έξοδα της συντήρησής του. Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Να δώσω αδέσποτο και να βοηθήσω οικονομικά στην ανατροφή του - όχι στέλνοντας χρήματα σε κάποιο λογαριασμό, αλλά με επισκέψεις και προμήθεια τροφών, διαμοιρασμό των εξόδων κτηνιάτρου κ.λπ. Επίσης, πολλοί ψάχνουν για καλό φύλακα, κι ίσως αυτός ο σκύλος είναι κατάλληλος.

Αν όλα αυτά σου φαίνονται βουνό (και από οικονομικής άποψης) να ξέρεις ότι εφόσον αναλαμβάνεις ένα σκύλο είναι σαν να αναλαμβάνεις ένα παιδί. Έχει έξοδα και προϋποθέτει χρόνο και αποθέματα ενέργειας. Δεν είναι εύκολο.

Αυτή είναι η μόνη λύση, κατ' εμέ, στην περίπτωσή σου.