Πρόβλημα (?) με ηλικιωμένη σκυλίτσα


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα σε όλους!

Φιλοξενώ εδώ και 2 μηνες περίπου μια ηλικιωμένη σκυλίτσα γρκιφον. Είναι13+ χρονών. Βρέθηκε στο δρόμο σε πολύ άσχημη κατάσταση με πολλά προβλήματα υγείας,όγκους στο στήθος, πρόβλημα με τα νεφρά της, καταρράκτη,δεν ακούει σχεδόν τίποτα και ήταν έτοιμη να κάνει και πυομήτρα. Έγινε επέμβαση για τους όγκους και στείρωση και τώρα παίρνει ειδική τροφή και φάρμακο για τα νεφρά της και είναι πολύ καλύτερα.

Εξαιτίας του προβλήματος με τα νεφρά,έχει συχνοουρίες οπότε έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι όλη μέρα για να μη χρειάζεται να κρατιέται για τη βόλτα.

Έχω παρατηρήσει λοιπόν εδώ και μια εβδομάδα περίπου ότι αμέσως αφού ουρήσει γυρίζει και αρχίζει να τα γλύφει :shock: Αν την αφήσεις θα το κάνει λαμπίκο το πλακάκι.

Την έχω σταματήσει όσες φορές την έχω δει να το κάνει αλλά φυσικά το σκυλί δεν καταλαβαίνει.Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο.Τα κόπρανα ναι,αλλα τα ούρα:confused:

Ήθελα λοιπόν να μου πει κάποιος αν το έχει ξανακούσει αυτό το πράγμα και αν σημαίνει κάτι κακό:confused:. Να την πάω στον κτηνίατρο?

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας αηδίασα λιγακι :D

ΥΓ: εγραψα για το θεμα μου και στην ενοτητα νεο μελος οπου και συστηθηκα αλλα θεωρησα οτι εδω θα το δουν περισσοτεροι που ισως ξερουν να απαντησουν. ελπιζω να μην πειραζει που εχω παρομοια ποστ σε 2 ενοτητες
 
Last edited:


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ουφ! Τοσοι πολυ εχετε κοιταξει το θεμα αλλα απαντηση καμια! υποθετω οτι κανεις δεν εχει ξανακουσει κατι παρομοιο....θα το ψαξω και αλλου :)
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πρώτη φορά βλέπω αδυναμία επίλυσης απορίας σε αυτό το φόρουμ
να σημειωθεί στα χρονικά
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Κοίτα, κάτι κακό δεν νομίζω να είναι. Σίγουρα δεν είναι σύνηθες, εγώ τουλάχιστον δεν το έχω ξανακούσει και μπορεί να έχει άπειρες ερμηνείες.
Μια τηλεφωνική (δεν πιστεύω ότι χρειάζεται επίσκεψη) συζήτηση με τον γιατρό, δεν θα πάει χαμένη. Κάτι μπορεί να ξέρει επ' αυτού.
Αλλά βρε παιδί μου, το σκυλάκι έχει τόσα προβλήματα που φαντάζομαι οτι αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί. Αλλωστε για λίγο καιρό ακόμη θα την έχεις εσύ. Τι μπορείς να κάνεις; Θα έλεγα μόνο υπομονή, ήπιο μάλλωμα και να φροντίζεις να μην έχει την ευκαιρία να το κάνει. Σε αυτή την ηλικία και με τόσα θέματα, δεν νομίζω ότι έχεις πολλές επιλογές.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κι εγώ δεν το'χω ξανακούσει είναι η αλήθεια.... μήπως να της βάζεις καμιά πάνα ή εφημερίδες ωστε να απορροφόνται και να μην έχει τη δυνατότητα να τα γλύψει?
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πηγη:Μίλησα με τη Μαριανθη και θα ρωτησει τον κτηνιατρο.
Η αληθεια ειναι οτι δε με τρομαζει τοσο πολυ αυτο,το σκυλι εχει περασει τοσα και τοσα-δε μας τρομαζει φοβερα καμια-απλα μου εκανε τοσο εντυπωση,ρωτησα γυρω γυρω κι επειδη κανενας δεν το ειχε ξανακουσει μου εκανε ακομα μεγαλυτερη εντυπωση! Ειπα να ρωτησω κι εδω που ειστε πολλοι γνωστες μαζεμενοι!!!!! Αμα μαθω τιποτα θα σας πω να ξερετε για επομενη φορα :)