Πρόβλημα με κανίς τεριέ , άμεσο καρκίνωμα ?

AccountSaver

Member
26 Ιουλίου 2011
24
0
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα παιδιά,
Έχω ένα θυληκό κανίς τεριέ, εδώ και 15 χρόνια , περίπου αν σκεφτούμε οτι το 1ο εμβόλιο το έκανε στο 1998.
Ημουν πολυ μικρος τοτε,και δεν θυματε κανεις ακριβως ποτε το πηραμε το σκυλι,απλα εγω το θυμαμαι μικρο σχετικα.

Πριν 3-4 χρονια γεννησε 7 κουταβια,κανονικα ολα.

Εδω και 1 εβδομαδα περπαταει περιεργα και συνεχεια βγαζει υγρα (θυληκο) απο τα γεννητικα της οργανα,την πηγα αρων αρων εχθες στον γιατρο (κτηνιατρος,χατζηνακος) να την δει.

Την εβαλε κατω και ειδε στα γεννητικα της οργανα μεσα απο την σχισμη προεξειχε ενα εξογκωμα,την ανοιξε με τα χερια του,κανονικα και αρχισε να το βγαζει εξω και τελικα ηταν ενα "λιπωμα" καρκινικο οπως το ειπε με παχος περιπου 2-3 εκ. και μηκος 4-5 εκ. και ολα μεσα της.Ταλαιπωρειτε αρκετα,και μου ειπε την επομενη εβδομαδα να την παει για εγχειρηση 150 €.

Είναι όντως καλα ?

Γιατι , παροτι εγω δεν προλαβαινα να την πηγαινω και την πηγαινε ο αδερφος μου ,δεν με αρεσε αυτος ο κτηνιατρος.

Ακουω την γνωμη σας.

(Το εξογκωμα,μεσα στα γεννητικα τη ςοργανα ειναι κιτρινο προς ασπρο και λιγο μελανιασμενο στις ακρες και ειναι μεγαλο)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τζάμπα ο καφές που έφτιαξα..τζάμπα :mad:

Πήγαινε να πάρεις γνώμη από δεύτερο κτηνίατρο.

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Εφοσον δεν τον εμπιστευεσαι τον κτηνιατρο να πας και να παρεις μια δευτερη γνωμη..Προφανως αν ειχε λιπωμα δεν θαναι καλα..Βεβαια δεν ειμαστε και γιατροι αλλα μια δευτερη γνωμη θα βοηθουσε..

AccountSaver

Member
26 Ιουλίου 2011
24
0
Θεσσαλονίκη
Ναι, θα πάρω την φιλοζωική την δευτέρα να μάθω περισσότερες πληροφορίες.

Πάτνως απο οτι μίλησα με 2-3 γνωστους αφού έχει και μαύρες βούλες σε όλη την κοιλιακή χώρα τότε σίγουρα είναι καρκίνωμα το οποίο έχει εξαπλωθεί .

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλά και ε΄συ ζευγάρωσες ένα σκυλί 11 χρονών? Έλεος...
Πήγαινε σε κάποιον άλλον κτηνίατρο να πάρεις δεύτερη γνώμη. Μου κάνει εντύπωση που ο γιατρός σου χωρίς να κάνει άλλες εξετάσεις στον σκύλο αποφασίζει να της κάνει αναισθησία σε τέτοια ηλικία...
Εμείς κτηνίατροι δεν είμαστε....οπότε ότι και να σου πούμε θα είναι άκυρο...

AccountSaver

Member
26 Ιουλίου 2011
24
0
Θεσσαλονίκη
Αν δεν ξέρεις μην λες έλεος,μια μέρα ήθελε να το βγάλει ο παππούς μου βόλτα λόγω οτι του άρεσε να περπατάει και ήθελε και αυτός μια φορά να το κάνει,και έτυχε εκεινή την ημέρα να ζευγαρώσει με ένα κανίς του δρόμου όμως.Ευτηχώς όλα πήγαν καλά και τα κουτάβια βρέθηκαν οικογένειες να τα αγαπάνε.

Ναι,ο συγκεκριμένος απο οτι έμαθα δεν άκουσα και τα καλύτερα,εγώ θα κινητοποιηθώ απο Δευτέρα στην φιλοζωική Θεσσαλονίκης να μου δώσουν τα φώτα τους, διάβασα οτι έαν εχει καρκινικο λυπωμα, οπως το ειπε και αυτος και το εψαξα,και εχει μαυρες βουλες στην κοιλιακη της χωρα τοτε σημαινει οτι ο καρκινος εχει εξαπλωθει και δεν μενει πολυς χρονος.

Οσο για την αναισθησια και για το θεμα εγχειριση δεν ξερω ακομα,ακομα ψαχνομαι εαν οντως ειναι καρκινος και εαν οντως χρειαζονται ολα αυτα,και δεν ειναι κατι που απλα μπορει να αφαιρεθει και να συνεχισει να εχει την ζωντανια που εχει τοσο καιρο ;)

moglhs

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2007
51
54
42
Καλησπέρα σε όλους! Δε βρίσκω πως να φτιάξω καινούριο θέμα γι αυτό θα ρωτήσω εδώ. Η ροτβαιλερίνα μου είναι 6 1/2 ετών στειρωμένη και σπάνια βγάζει διάφανο υγρό από τα γεννετικά της όργανα. Είχε πολύ καιρό να βγάλει. Σήμερα έβγαλε πάλι γι αυτό θα ήθελα να μάθω αν είναι ανησυχητικό.

moglhs

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2007
51
54
42
..ενέργεια έχει και τρώει κανονικά. έβγαλε μερικά διάφανα υγρά και τέλος. Τώρα φαίνεται μια χαρά!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να πάρεις ένα τηλέφωνο τον γιατρό σου, να ρωτήσεις.

moglhs

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2007
51
54
42
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά! Μίλησα τηλεφωνικά με τον κτηνίατρο και μου είπε ότι ίσως είναι κάποια κολπίτιδα. Αν ξαναγίνει θα ξεκινήσουμε αντιβίωση.. Πάντως τώρα φαίνονται όλα μια χαρά!!

moglhs

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2007
51
54
42
Είμαι κουλ γιατί ο σκύλος μου είναι χαρούμενος, τρώει με όρεξη, δε βγάζει υγρά και δεν την πλάκωσα στα χάπια με την πρώτη ευκαιρία...