Πρόβλημα με τους όρχεις του

Labradorakos

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
46
0
Αυτό είναι! Αντιβίωση! Ήταν αρκετά ερεθισμένο και για να μην πονάει ιδιαίτερα μου είπε αν θέλω να του δίνω και την αντιβίωση! Και εννοείται δε θέλω να πονάει ο σκυλάκος μου... :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Καλό είναι να αποφεύγουμε την αντιβίωση μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτηξη ενός σκύλου... αυτό λέω μόνο.
Καλύτερα να πονάει λιγάκι από το να μειώσεις το ανοσοποιητικό του σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για τ' ανθρώπινα παιδιά.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.093
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλό είναι να αποφεύγουμε την αντιβίωση μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτηξη ενός σκύλου... αυτό λέω μόνο.
Καλύτερα να πονάει λιγάκι από το να μειώσεις το ανοσοποιητικό του σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για τ' ανθρώπινα παιδιά.
13 μηνών είναι :confused:
Γιατί το έχουμε να αμφισβητούμε πάντα τους κτηνιάτρους; Αν τον εμπιστεύεται ο labradorakos...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μισό λεπτάκι!
Με ποιο μηχανισμό η αντιβίωση θα μειώσει το ανοσοποιητικό;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όσο αναπτήσετε ένα νεαρό θηλαστικό, δυναμώνει το ανοσοποιητικό του. Όταν του δίνεις αντιβίωση σταματάς την διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι πως χρόνια αργότερα όταν θα χτυπήσει ή αρρωστήσει ο σκύλος θα χρειαστεί πιο εύκολα αντιβίωση (δεν θα επουλώνεται εύκολα) και η αντιβίωση να μην τον πιάνει (να θέλει πιο ισχυρή). Παράπλευρο μειονέκτημα είναι πως κάνουμε και όλους τους μικρο-οργανισμούς πιο ανθεκτικούς, όταν δίνουμε αντιβίωση μαζικά, χωρίς σοβαρό λόγο.

Ισχύει ακριβώς το ίδιο με τους ανθρώπους.

Μην παρεξηγούμαστε όμως. Αν υπάρχει σοβαρό θέμα, εννοείται πως θα πρέπει να πάρει αντιβίωση ένα κουτάβι ή ένα ανθρώπινο μωρό. Κι εδώ είναι το "κλού". Όλοι έχουν άλλο ορισμό για το τι είναι σοβαρό. Εγώ πάντως δεν θα έδινα αντιβίωση (από το στόμα) σε κουτάβι με ερεθισμένο δέρμα.

Όχι με την πρώτη τουλάχιστον (θα έδινα μια ευκαιρία στην αντιβιοτική κρέμα πρώτα).

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στα της ανθεκτικότητας των μικροοργανισμών λόγω της αλόγιστης χρήσης αντιβιωτικών δεν έχω καμία διαφωνία!

Δεν έχω όμως ακούσει ποτέ, τουλάχιστον στους ανθρώπους, να επηρεάζει την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού η χορήγηση αντιβίωσης, ούτε την ανάπτυξη αντίστασης στα αντιβιωτικά.....
Αν έχεις κάποιες αντίστοιχες μελέτες, θα με ενδιέφερε να τις δω!:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.093
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εννοείται πως την αντιβίωση δεν την παίρνουμε λες και είναι καραμέλες. Οι άνθρωποι δυστυχώς το κάνουν συχνά κάθε φορά που ανεβάζουν λίγο πυρετό. Νομίζω όμως πως συνηθίζεται στα δερματικά να δίνεται και η αντιβίωση, και ο σκύλος του labradorakou δεν είναι και τόσο μικρός.

Labradorakos

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
46
0
Χοντρικά να αναφέρω οτι η αντιβίωση είναι μικροοργανισμοί-μικρόβια που εισάγονται στο εσωτερικό του σκύλου/ανθρώπου για να αυξηθούν τα κατάλληλα αντισώματα και να καταπολεμήσει την αρρώστια/πόνο κ.τ.λ. . Έτσι, το αποτέλεσμα είναι να ανεβάσει το ανοσοποιητικό σύστημά του!

Η λέξη βγαίνει από: αντί + βίος ( ή αν μπορούσαμε να πούμε και οτι χορηγούμε "το αντίθετο της ζωής")

Η αλόγιστη και υπερβολική χρήση τους από την άλλη, καταστρέφει σημαντικά στοιχεία του οργανισμού με αποτέλεσμα να προκαλέσουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούμε!

Τέλος, δε νομίζω οτι κάνουμε κακό στον οργανισμό μας ή του σκύλου μας όταν υπάρχει μέτρο και λόγος που χορηγείται η αντιβίωση!

Όσο για τον κτηνίατρο τον εμπιστεύομαι, αφού τον εμπιστεύονται 2 φίλες μου που έχουν τα σκυλιά πιο πάνω και από τον εαυτό τους και όλο τον κόσμο... :) :) :)

Υ.Γ. Δεν τα γράφω αυτά για να κάνω τον έξυπνο, απλά από αυτά που έχω διαβάσει και έχω συζητήσει, τα παραθέτω εδώ για να τα μοιραστούμε!

Ευχαριστώ!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Χοντρικά να αναφέρω οτι η αντιβίωση είναι μικροοργανισμοί-μικρόβια που εισάγονται στο εσωτερικό του σκύλου/ανθρώπου για να αυξηθούν τα κατάλληλα αντισώματα και να καταπολεμήσει την αρρώστια/πόνο κ.τ.λ. . Έτσι, το αποτέλεσμα είναι να ανεβάσει το ανοσοποιητικό σύστημά του!
Μια μικρή διόρθωση, οι αντιβιώσεις είναι ουσίες, φυσικές ή συνθετικές, που δρουν κατά βάση βακτηριοκτόνα ή βακτηριοστατικά!Δηλαδή είναι ουσίες που είτε σκοτώνουν είτε εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων!
Αυτό που περιγράφεις, αφορά στην δράση των εμβολίων!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini