Πρόβλημα με το συκώτι (χολικά οξέα)

marian8h

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2013
28
11
Thessaloniki
Καλησπέρα, η μικρή μου είναι 4 χρονών και μετά από ένα ατύχημα που είχε (κατάπωση αντικειμένου) της κάναμε μια εγχείρηση στο στομάχι. Όλα πήγαν καλά και το αντικείμενο αφαιρέθηκε , όμως οι εξετάσεις που της κάναμε μετά έδειξαν αρκετά αυξημένα χολικά οξέα (45, ενώ έπρεπε να είναι μέχρι 10). ALT AST κλπ ήταν νορμάλ, έτσι θεωρήσαμε ότι ήταν από τις αντιβιώσεις και το χειρουργείο. Επίσης ο κτηνίατρος μας πιστεύει ότι πιθανόν έχουμε τοξίνες μετά από λήψη comfortis που έπαιρνε το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα μας είπε ότι τέτοια σκευάσματα είναι ηπατοτοκξικά . Μετά από 1 μήνα και αφού έτρωγε μαγειρευτό ή origen και έδινα για 2 εβδομάδες milk thistle, κάναμε πάλι και τα χολικά ανέβηκαν στο 60! Ο κτηνίατρος μας έβαλε σε Royal Hepatic για ένα μήνα και ξανακάναμε κ τα χολικά ήταν 80! Πάντως δεν κάναμε το συγκεκριμένο τεστ για χολικά που τρωει κ ξαναδίνει αιμα , μόνο γενικές και βιοχημικές. Κάναμε υπέρηχο και ακτινογραφία , δεν εδειξαν κάτι. Μας έδωσε αντιβίωση, βιταμίνες και ursofalk (για τη χολη) και θα ξανακάνουμε τεστ, αυτή τη φορά το συγκεκριμένο των χολικών οξέων. Εν τω μεταξύ πήρα και μια 2η γνώμη κτηνιάτρου, που μου μίλησε για αναστόμωση πυλαίας φλέβας (liver shunt). Το γκουγκλαρα λίγο και είδα ότι παίζει και αυτό αλλά δεν έχουμε καμια αλλη τιμή αυξημένη ούτε συμπτώματα. Αμμωνία δεν τεστάραμε. Σκέφτομαι μήπως όλο αυτό δημιουργήθηκε απο την εγχείρηση αλλά ο κτηνίατρος μας το απέκλεισε.
Μήπως έχει κανείς καμια παραπάνω ιδέα ή εμπειρία στο θέμα αυτό;

mbf

New Member
1 Φεβρουαρίου 2017
1
1
48
Καλησπέρα,
Όντας κηδεμόνας ενός γερμανικού ποιμενικού αντιμετωπίζω εδώ και έναν χρόνο περίπου σοβαρό πρόβλημα με το συκώτι της σκυλίτσας μου.

Το δικό μας πρόβλημα ξεκίνησε με διάρροιες και στην αρχή νομίζαμε ότι επρόκειτο για γαστρεντερικό πρόβλημα, οπότε όλες οι εξετάσεις ήταν σε λάθος κατεύθυνση. Τέλος πάντων για να μην κουράζω πρέπει να πω κι εγώ ότι η σκυλίτσα μου ήταν "παμφάγο" κι έτρωγε τα πάντα από κάτω. Οι τελικές εξετάσεις δείξανε σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι με πολύ υψηλά ένζυμα, χολικά οξέα και αμμωνία.

Μιλάω ταυτόχρονα με αρκετούς γιατρούς και άκρη δεν μπορούμε να βγάλουμε. Εκτός από εξετάσεις αίματος, υπέρηχο, εξέταση κοπράνων, ακτινογραφίες κι ενδοσκόπηση ίσως χρειαστεί και εισαγωγή σε κλινική -μιλάμε για τρέλα.

Εγώ σαν παθών αυτό που προτείνω σε όλους, είναι άμεσα και γρήγορα ένα σετ εξετάσεων κι επανεξέτασης για σύγκριση αποτελεσμάτων μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να προλαμβάνονται τα προβλήματα και να μην γίνονται χρονίζοντα, δλδ "αιώνια".

Τώρα στην περίπτωσή σου φίλε, ίσως κάποιο μικρόβιο από το αντικείμενο που αφαιρέσατε και το οποίο ίσως ακόμη και να μην υπάρχει πλέον στον σκυλάκο σου και να το έχει αποβάλλει ακόμα-ακόμα ο οργανισμός του να έχει δημιουργήσει μία παντοντινή ζημιά στο συκώτι, η οποία μπορεί να έχει επηρρεάσει ακόμη και κάποιο άλλο όργανο του ζώου.

Εύχομαι τα καλύτερα. Κάποια στιγμή θα επανέλθω με λεπτομέρειες για καλύτερη και ίσως πραγματική βοήθεια στον κόσμο που τα σκυλάκια τους ταλαιπωρούνται με περόμοια περιστατικά. Όποιος άλλος έχει σχετική εμπειρία και μπορεί είναι ευπρόσδεκτος να βοηθήσει.

• Like
Reactions: marian8h

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
Καλησπέρα, η μικρή μου είναι 4 χρονών και μετά από ένα ατύχημα που είχε (κατάπωση αντικειμένου) της κάναμε μια εγχείρηση στο στομάχι. Όλα πήγαν καλά και το αντικείμενο αφαιρέθηκε , όμως οι εξετάσεις που της κάναμε μετά έδειξαν αρκετά αυξημένα χολικά οξέα (45, ενώ έπρεπε να είναι μέχρι 10). ALT AST κλπ ήταν νορμάλ, έτσι θεωρήσαμε ότι ήταν από τις αντιβιώσεις και το χειρουργείο. Επίσης ο κτηνίατρος μας πιστεύει ότι πιθανόν έχουμε τοξίνες μετά από λήψη comfortis που έπαιρνε το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα μας είπε ότι τέτοια σκευάσματα είναι ηπατοτοκξικά . Μετά από 1 μήνα και αφού έτρωγε μαγειρευτό ή origen και έδινα για 2 εβδομάδες milk thistle, κάναμε πάλι και τα χολικά ανέβηκαν στο 60! Ο κτηνίατρος μας έβαλε σε Royal Hepatic για ένα μήνα και ξανακάναμε κ τα χολικά ήταν 80! Πάντως δεν κάναμε το συγκεκριμένο τεστ για χολικά που τρωει κ ξαναδίνει αιμα , μόνο γενικές και βιοχημικές. Κάναμε υπέρηχο και ακτινογραφία , δεν εδειξαν κάτι. Μας έδωσε αντιβίωση, βιταμίνες και ursofalk (για τη χολη) και θα ξανακάνουμε τεστ, αυτή τη φορά το συγκεκριμένο των χολικών οξέων. Εν τω μεταξύ πήρα και μια 2η γνώμη κτηνιάτρου, που μου μίλησε για αναστόμωση πυλαίας φλέβας (liver shunt). Το γκουγκλαρα λίγο και είδα ότι παίζει και αυτό αλλά δεν έχουμε καμια αλλη τιμή αυξημένη ούτε συμπτώματα. Αμμωνία δεν τεστάραμε. Σκέφτομαι μήπως όλο αυτό δημιουργήθηκε απο την εγχείρηση αλλά ο κτηνίατρος μας το απέκλεισε.
Καλησπέρα σας!
Εγώ έχω ένα yorkie 3 χρόνων
Πριν από 7 μήνες είδαμε οτι είχε ανεβασμένο το ένζυμο του συκωτιού sgpt με όριο το 94 ήταν στα 200
Τώρα έχει πέσει λόγω και της τροφής που του δίνουμε royal hepatic
και κάναμε εξετάσεις μετά από κάποιους εμετούς που είχε και μας έδειξαν αυξημένα χολικά οξέα.
με όριο το 25 είναι στα 150
Εσείς τι κάνατε? πως έληξε το θέμα με τις αυξημένες τιμές τους?

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
Καλησπέρα σας
Μια ερώτηση!
Οι εξετάσεις χολικων οξέων που κάνατε και βγήκαν 45 μετά 60 και μετά 80 ήταν ενώ ήταν νηστικό το σκυλι;

marian8h

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2013
28
11
Thessaloniki
Καλησπέρα σας
Μια ερώτηση!
Οι εξετάσεις χολικων οξέων που κάνατε και βγήκαν 45 μετά 60 και μετά 80 ήταν ενώ ήταν νηστικό το σκυλι;
Καλησπέρα, ναι ενώ ήταν νηστικό.
Το θέμα με τις αυξημένες τιμές στα χολικά, μετά από πολλά φάρμακα, ειδικές τροφές του εμπορίου (hepatic κλπ), αντιβιώσεις, αντιφλεγμονώδη κ χίλια δύο, έληξε με μια διατροφή μαγειρευτού φαγητού. Τη βρήκα στο ιντερνετ από τη Dr. Becker, κ ουσιαστικά είχε ως βάση κοτόπουλο, πατζάρι κ γλυκοπατατα μεταξυ αλλων. Χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ ξηρά τροφή, ΚΑΘΟΛΟΥ φάρμακα, τα χολικά οξέα μετά από 2 μήνες αυτης της διατροφής, επανήλθαν στα φυσιολογικά επίπεδα και παρέμειναν εκεί. Ουσιαστικά βοήθησε στην αποτοξίνωση του συκωτιού και δεν το πίστευα ούτε εγώ η ίδια ούτε ο κτηνίατρος μου όταν είδαμε τα αποτελέσματα!!!:giggle:

• Like
Reactions: Grizzly

Sofiagiapantze

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2018
71
26
29
Καλησπέρα, ναι ενώ ήταν νηστικό.
Το θέμα με τις αυξημένες τιμές στα χολικά, μετά από πολλά φάρμακα, ειδικές τροφές του εμπορίου (hepatic κλπ), αντιβιώσεις, αντιφλεγμονώδη κ χίλια δύο, έληξε με μια διατροφή μαγειρευτού φαγητού. Τη βρήκα στο ιντερνετ από τη Dr. Becker, κ ουσιαστικά είχε ως βάση κοτόπουλο, πατζάρι κ γλυκοπατατα μεταξυ αλλων. Χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ ξηρά τροφή, ΚΑΘΟΛΟΥ φάρμακα, τα χολικά οξέα μετά από 2 μήνες αυτης της διατροφής, επανήλθαν στα φυσιολογικά επίπεδα και παρέμειναν εκεί. Ουσιαστικά βοήθησε στην αποτοξίνωση του συκωτιού και δεν το πίστευα ούτε εγώ η ίδια ούτε ο κτηνίατρος μου όταν είδαμε τα αποτελέσματα!!!:giggle:
Καλημερα σας!
Καλά Χριστούγεννα με ευτυχία και ευλογία
Εμάς στην πρώτη μέτρηση ήταν Πριν την τροφή 156 και μετά την τροφή 153 και μετά από 6 μέρες χωρίς να κάνω τίποτα πριν τον ταΐσω ήταν 17 και μετά την τροφή 55

Εμείς του δίνουμε εδώ και 7 μήνες hepatic επειδή είχε αυξηθεί η Αlt λίγο και στα καλά καθούμενα είδαμε και τα χολικα οξέα επειδή ο μικρός μας παρουσίασε μικρές επιληπτικές κρίσεις.
Σκέφτηκαν για αναστομωση πυλαιας φλέβας, κάναμε υπέρηχο και βγήκαν όλα καλά και απλά σκέφτομαι τι μπορεί να φταίει...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.077
Νεότερο μέλος
ΜΟΒΥ