Πρόβλημα μπροστινού ποδιού

giogalatas

Active Member
21 Αυγούστου 2012
38
0
Καλησπέρα παιδιά.Ο ρήγας αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα για δευτερη φορα (είχα κάνει ένα σχετικό πόστ την προηγούμενη φορα για όσους θυμάστε).Το μπροστινό αριστερό πόδι του λοιπόν το κούτσενε στα 4 μηνών,και αφου ο κτηνιιατρος το ψηλαφισε και δεν διέγνωσε κάποια κάκωση η κάτι τέτοιο μου είπε να του χορηγήσω κατι χάπια που λέγονται Prezonol που λειτουργούν σαν παυσίπονα και σαν αντιφλεγμονώδες.Αφόυ λοιπόν του τά δωσα σε 4 μέρες το πόδι του ήταν και πάλι εντάξει.Αλλα τώρα που είναι 9 μηνών ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα σε εντονότερη μορφη.Και πάλι τον πήγα στον κτηνίατρο ,το ψηλάφισε,δεν βρήκε κάποιο τραύμα και μου έδωσε πάλι Pezonol αλλα μετά απο περίπου 10 μέρες δεν πέρασε το πόδι του.Μου έδωσε επίσης ταμπλέτες ασβεστίου που του τισ δίνω απο τώρα και για περίπου 20 μέρες.Αν δεν πέρασει και τότε μου σύστησε να του κάνουμε ακτινογραφία.Πάντως δεν μου είπε με σιγουρια τι μπορεί να έχει,μπορεί λέει επειδη είναι στην αναπτυξη και ψηλώνει απότομα,μπορεί να πρέπει να χάσει βάρος για να μην κουράζει το πόδια του,μπορέι δυσπλασία μπορει μπορεί μπορει..Ανυσηχω πολύ μην είναι κάτι που θα του μέινει κουσούρι.Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε εσάς ? Έχετε να μπου προτείνεται κατι? Ευχαριστω.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Prezolon = κορτιζονη.
Να πας σε εναν αλλο κτηνιατρο και να βγαλετε ακτινογραφια.

giogalatas

Active Member
21 Αυγούστου 2012
38
0
Το ξέρω ότι είναι κορτιζόνη μου το είπε και ο κτηνίατρος.Αυτό μου σύστησε ο κτηνίατρος , αυτο του έδωσα .Τι νά κανα ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Καταρχήν ο σκύλος που πονάει?
Στο πόδι μας είπες, αλλά που στο πόδι?Στον καρπό, στον αγκώνα, στην ωμοπλάτη?
Ο γιατρός δεν εντόπισε τον πόνο?

Παιδιά, το πεθάνατε τον σκύλο!
Ψυχραιμία, μέχρι να φτάσουμε στην δυσπλασία υπάρχουν και άλλα πράγματα!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το θεμα ειναι οτι ο γιατρος χορηγει κορτιζονη γιατι υπαρχει φλεγμονη,,,, η φλεγμονη επρεπε να βρει ο γιατρος απο τι προκαλειται,,,, εφοσων εχει ξαναγινει,,, και σιγουρα ο γιατρος δεν ειναι ο σουπερμαν για να εχει ακτινες Χ ... απλα και σε ανθρωπους το ιδιο κανουν,, χορηγουν κορτιζονη και αν περασει η φλεγμονη αρα και ο πονος δεν ψαχνουν την αιτια,,, οι γιατροι του ικα τουλαχιστον ==))

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν ο σκύλος πονάει σε κάποια άρθροση μπορεί να το καταλάβει ο κτηνίατρος με ψιλάφιση. Εγώ λέω να πάτε σε κάποιον καλό ορθοπεδικό. Συγκεκριμένα η διάγνωση δυσπλασίας αγκόνα στο σκύλο μου έγινε πρώτα με ψιλάφιση (στον καρπό, στον αγκόνα και στον όμο) και ο σκύλος πόνεσε στον αγκόνα. Ακολούθησε ακτινογραφία με την οποία διαπιστώθηκε η δυσπλασία.