Πρόβλημα σπονδύλων στην Μάγια μας.

Maya21

Member
21 Μαϊου 2012
9
0
Καλημέρα σας!

Καταρχήν ζητώ συγνώμη αν το θέμα υπάρχει και αλλού και δεν το είδα. Σε μια πρώτη αναζήτηση δεν μου έβγαλε κάτι και γι αυτό αποφάσισα να ανοίξω ένα topic εδώ.

Η Μάγια μας είναι ένα γαλλικό μπουλντόγκ που τον Αύγουστο θα κλείσει τα 2 της χρόνια. Με τον καιρό έχει πάθει αρκετά προβληματάκια υγείας η καημένη τα οποία όμως ξεπέρασε! Μέχρι και τύφλωση ξεπέρασε η καλή μας που ο γιατρός είχε πει ότι είναι μόνιμη και ότι δεν πρόκειται να επανέλθει και μετά από 3 μήνες η Μάγια μας βλέπει τέλεια!

Το θέμα είναι ότι άρχισε να σέρνει το αριστερό της ποδαράκι και κάναμε μυελογραφία η οποία έδειξε ότι ο 10ος και ο 110ς σπόνδυλος πιέζονται με αποτέλεσμα η Μάγια να κινδυνεύει να μείνει παράλυτη. Είναι κάτι που είναι από γεννησιμιού της. Οι δύο λύσεις που μας είπε είναι οι εξής: εγχείρηση άμεσα η οποία έχει ποσοστό επιτυχίας 50-50 ή να την αφήσουμε να παραλύσει τελείως. Φυσικά μας είπε ότι οι περισσότεροι επιλέγουν την ευθανασία αλλά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Η όρεξη της Μάγιας για φαγητό, βόλτα και παιχνίδι δεν έχει μειωθεί καθόλου και με δυσκολία την περιορίζουμε να μην κάνει άλματα από τους καναπέδες και από τα σκαλιά.

Είμαστε σε δίλημμα με τον σύζυγο μου. Πολλοί με λένε μέχρι και εγωίστρια γιατί δεν σκέφτομαι το σκυλάκι μου ότι μπορεί να πονάει. Ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότι η Μάγια δεν πονάει απλά δεν αισθάνεται απόλυτα τα ποδαράκια της. Και το καταλαβαίνω κι εγώ ότι δεν πονάει γιατί είναι μες στην χαρά και την τρέλα όπως ήταν πάντα. Ο γιατρός είπε ότι πρέπει να αποφασίσουμε άμεσα γιατί μπορεί λέει σε 5 μέρες ή σε 5 μήνες να χειροτερέψει η Μάγια και τότε να μην έχουμε καμία ελπίδα με εγχείρηση. Σκεφτόμαστε βέβαια να πάρουμε και μια 2η γνώμη αυτή την εβδομάδα.

Είχε κανείς ποτέ κάποιο παρόμοιο θέμα? Επίσης ξέρει κανείς κάποιο κατάστημα όπου να μπορέσουμε να ενημερωθούμε για τα αναπηρικά καροτσάκια σε περίπτωση που μας χρειαστεί?

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.676
11.109
Athens
Σε ποιο γιατρό?
Θεραπεία κάνατε καθόλου? (Κορτιζόνες)
Εμείς κάναμε κορτιζόνες 2 εβδομάδες για πόνους στη σπονδυλική. Βέβαια δεν έχουμε κάνει μυελογράφημα ή μαγνητική αλλά η θεραπεία κορτιζόνης δούλεψε.

Maya21

Member
21 Μαϊου 2012
9
0
Σε ποιο γιατρό?
Θεραπεία κάνατε καθόλου? (Κορτιζόνες)
Εμείς κάναμε κορτιζόνες 2 εβδομάδες για πόνους στη σπονδυλική. Βέβαια δεν έχουμε κάνει μυελογράφημα ή μαγνητική αλλά η θεραπεία κορτιζόνης δούλεψε.
Πήγαμε στον Δανούρδη στο Χαλάνδρι και η κτηνίατρος μας μας είπε να πάμε και στον Βλαχόπουλο στη Νέα Σμύρνη για να πάρουμε και την δεύτερη γνώμη που θέλουμε. Κορτιζόνη της έκανε ο γιατρός και της έδωσε και κάτι χαπάκια τα οποία τελειώνουν σήμερα. Μας είπε ο γιατρός ότι δυστυχώς με την κορτιζόνη δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Την βοηθάει τώρα αλλά δεν είναι λύση.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Απ οτι καταλαβα , η σκυλα σας εχει δυσμορφιες στην σπονδιλικη ( Hemivertibrae η κατι τετοιο).
Πηγατε στον Βλαχοπουλο?
Τι εννοεις, με το οτι οι κορτιζονες τελειωνουν σημερα? Οι κορτιζονη παντα κοβεται σταδιακα- ποτε απο την μια μερα στην αλλην.
Με την κορτιζωνη πηγαινε καθολου καλητερα?

Την ειχατε σε αυστηρη ακινισια? Ακομα και σε κλουβι εαν χρειαστει?

Σας προτυνε κανεις να την πατε για φυσιοθεραπεια?

Η πρωτη μου γαλλιδα ειχε κατα καιρους θεματακια με φλεγμονες στους σπονδυλους, επειδη σε καπιοα σημεια τριβονταν μεταξι τους και δημιουργουνταν επιπονες φλεγμονες.
Μας ειχαν πει διαφορα πραγματα- βασικα τα ακουσαμε ολα- και βρηκαμε τελικος βοηθεια, οταν ακολουθησαμε ενα "προγραμμα" με ομοιοπαθητικα.
Οστοσο, παντα σε "κριση" πρωτη επιλογη ηταν η κορτιζωνη και η ακινισια!

Maya21

Member
21 Μαϊου 2012
9
0
Απ οτι καταλαβα , η σκυλα σας εχει δυσμορφιες στην σπονδιλικη ( Hemivertibrae η κατι τετοιο).
Πηγατε στον Βλαχοπουλο?
Τι εννοεις, με το οτι οι κορτιζονες τελειωνουν σημερα? Οι κορτιζονη παντα κοβεται σταδιακα- ποτε απο την μια μερα στην αλλην.
Με την κορτιζωνη πηγαινε καθολου καλητερα?

Την ειχατε σε αυστηρη ακινισια? Ακομα και σε κλουβι εαν χρειαστει?

Σας προτυνε κανεις να την πατε για φυσιοθεραπεια?

Η πρωτη μου γαλλιδα ειχε κατα καιρους θεματακια με φλεγμονες στους σπονδυλους, επειδη σε καπιοα σημεια τριβονταν μεταξι τους και δημιουργουνταν επιπονες φλεγμονες.
Μας ειχαν πει διαφορα πραγματα- βασικα τα ακουσαμε ολα- και βρηκαμε τελικος βοηθεια, οταν ακολουθησαμε ενα "προγραμμα" με ομοιοπαθητικα.
Οστοσο, παντα σε "κριση" πρωτη επιλογη ηταν η κορτιζωνη και η ακινισια!
Στον Βλαχόπουλο θα πάμε την Τετάρτη. Ο Δανούρδης μας είπε ότι είναι η κατασκευή της έτσι και απλά τώρα βγήκε το πρόβλημα. Της έκανε την Παρασκευή μια ένεση κορτιζόνης, μας έδωσε και για 3 μέρες κάτι χάπια για να την βοηθήσει λιγάκι μέχρι να ποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Ο μόνος τρόπος για να έχουμε κάποια ελπίδα είναι η εγχείρηση μας είπε ο γιατρός. Γι αυτό το λόγο θέλουμε να πάμε κ σε άλλον να δούμε τι θα μας πει. Η κορτιζόνη την βοήθησε από την άποψη ότι δεν το σέρνει το πόδι της τόσο πολύ όσο χωρίς την ένεση. Δεν έγινε και απόλυτα καλά. Την έχουμε περιορίσει, δεν την αφήνουμε να χοροπηδάει όπως είχε συνηθίσει αλλά κόβει και καμια βόλτα μέσα στο σπίτι ότι τίποτα φοβερό αλλά σηκώνεται. Για φυσιοθεραπεία δεν μας είπε κάτι. Η μόνη λύση είναι το χειρουργείο μας είπε και αυτό 50-50 οι πιθανότητες επιτυχίας.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δεν γινεται να πατε πιο νορις στον βλαχοπουλο?
Η να κλεισετε ενα ραντεβου με τον μιχαλη φλαρακο- παρτε μαζι και την μυελογραφια.

Εαν και εφοσον το προβλημα με την κορτιζωνη βελτιωθηκε- εστω και λιγο ( και μαλιστα τοσο αμεσα), να την συνεχισετε μαλλον.
Ξερω παρα πολλα γαλλικα που ειχαν παραλυσει εντελος- και συνηλθαν μετα απο μερες, μονο με την κορτιζωνη, ακινισια και μετεπειτα και φυσιοθεραπεια. ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΝΤΑΙ αυστηρα ολα τα αλματα, εννοειται! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Δεν χειρουργουν πια καθε δισκοκοιλη και προπτοση. Οπος και στους ανθρωπους.
Θεωρω, οτι πρεπει ΑΜΕΣΑ να πατε σε αλλον ιατρο!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και κατι ακομα : δεν φευγει τοσο γρυγορα μια δισκοκοιλη ή προπτοση. Ο αντρας μου ειχε παθει μια πριν απο 2 χρονια- και ειχε για μηνες προβληματα με μουδιασματα, πονους κλπ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.676
11.109
Athens
Από ότι κατάλαβα από εμάς, ξεκινάς τη θεραπεία με κορτιζόνη (αν πρέπει να γίνει) ΑΜΕΣΑ! Και η μία μέρα μετράει! Εγώ έχασα 3 μέρες από λάθος διάγνωση και παραλίγο να τραβάω τα μαλλιά μου. Πηγαίνετε σήμερα σε βλαχόπουλο ή Φλαράκο - αν και εμένα ο Μαραγός με έσωσε που κατάλαβε τι παίζει και την πλάκωσε στις κορτιζόνες (κάθε μέρα επί μία εβδομάδα και την δεύτερη εβδομάδα ανά 2 μέρες).
ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΟ!

Maya21

Member
21 Μαϊου 2012
9
0
Το απόγευμα θα μιλήσουμε με τον Βλαχόπουλο απλά λέω για Τετάρτη γιατί δουλεύουμε και είναι δύσκολο το πρόγραμμα δυστυχώς! Τον Φλαράκο τον είπα κι εγώ στην γιατρό μας αλλά μου είπε ότι δεν είναι εξειδικευμένος ορθοπεδικός! Κάνει ορθοπεδικά αλλά δεν έχει πτυχίο. Δεν ξέρω αν είναι δυσκοκοίλη ή πρόπτοση, ο γιατρός μας είπε αυτό το πράγμα ότι πιέζονται οι 2 σπόνδυλοι και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν έχει να κάνει με δίσκους.

Και πόσο της έχει στοιχίσει της Μάγιας μας το ότι δεν μπορείτε να κοιμάται πλέον στον καναπέ και να χοροπηδάει όσο θέλει.....την έχουμε όλο στο μη και μη!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.676
11.109
Athens
Maya21 επιμένω ότι αργείτε και μπορεί να της στοιχίσει σε θεραπείες. Εδώ παίζουμε αγώνα δρόμου με το χρόνο. Εμένα ο γιατρός μου είπα ότι αν είχα πάει 2 μέρες νωρίτερα θα είχαμε ενδεχομένως και πιο γρήγορη ανάρρωση.
Βρείτε δικαιολογία να την κοπανήσετε από δουλειές να πάτε σήμερα. "Στείλτε" καμιά γιαγιά, "σπάσανε τα υδραυλικά και πλημύρισε" - πείτε οτιδήποτε αρκεί να μην χάνετε χρόνο!

Meligra

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2010
64
0
Η ιστορια σου με συγκλονισε γιατι ηταν σαν να διαβαζα μια πονομοιοτυπη ιστορια με τη δικη μου!
Το δικο μου γαλλικο μπουλντογκ θα κλεισει τον Αυγουστο τα 3 :)
Περασαμε κι εμεις τυφλωση, για την οποια υπηρξε λαθος διαγνωση και τελικα ξαναβρηκε το φως της!!!
http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/s.r.d.sudden.acquired.retinal.degeneration-11720/
Μετα απο αυτο περασαμε 2 παραλυσεις των πισω ποδιων τις οποιες αντιμετωπιζουμε με κορτιζονη.Εχουμε κανει μαγνητικη στην οποια φανηκε σοβαρη βλαβη σε ολο το κεντρικο νευρικο συστημα και στον εγκεφαλο!!!
Μην ακους αυτους που σου λεμε για ευθανασια....παλεψε το!!!! Οσο το ζωακι μπορει να ζει αξιοπρεπως δεν πρεπει να του στερησεις τη ζωη! ΠΡΟΣΟΧΗ....ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ,γιατι ειναι ανθρωποι και κανουν και αυτοι λαθοι....και γιατι καθε περιπτωση ειναι μοναδικη!

Maya21

Member
21 Μαϊου 2012
9
0
Η ιστορια σου με συγκλονισε γιατι ηταν σαν να διαβαζα μια πονομοιοτυπη ιστορια με τη δικη μου!
Το δικο μου γαλλικο μπουλντογκ θα κλεισει τον Αυγουστο τα 3 :)
Περασαμε κι εμεις τυφλωση, για την οποια υπηρξε λαθος διαγνωση και τελικα ξαναβρηκε το φως της!!!
http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/s.r.d.sudden.acquired.retinal.degeneration-11720/
Μετα απο αυτο περασαμε 2 παραλυσεις των πισω ποδιων τις οποιες αντιμετωπιζουμε με κορτιζονη.Εχουμε κανει μαγνητικη στην οποια φανηκε σοβαρη βλαβη σε ολο το κεντρικο νευρικο συστημα και στον εγκεφαλο!!!
Μην ακους αυτους που σου λεμε για ευθανασια....παλεψε το!!!! Οσο το ζωακι μπορει να ζει αξιοπρεπως δεν πρεπει να του στερησεις τη ζωη! ΠΡΟΣΟΧΗ....ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ,γιατι ειναι ανθρωποι και κανουν και αυτοι λαθοι....και γιατι καθε περιπτωση ειναι μοναδικη!

Meligra συγκινήθηκα πάρα πολύ κι εγώ με την ιστορία σου. Πραγματικά οι περιπτώσεις μας μοιάζουν πάρα πολύ. Και εμάς το ίδιο σύνδρομο μας είχαν πει ότι έχει στα μάτια. Σε ποιο γιατρό πήγατε? Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να διανοηθώ ότι θα χάσω την Μάγια μου τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Χθες που γύρισα από την δουλειά έκανε απίστευτες χαρές, με το ζόρι την κράταγα κάτω για να μην χοροπηδάει και έπαιζε συνέχεια με τα παιχνίδια της και έκανε τις γνωστές αγριάδες και με φίλαγε...πως λοιπόν να στερήσω την ζωή σε ένα σκυλάκι που παρά την μικρή του παράλυση είναι η προσωποποίηση της χαράς???? Σήμερα θα πάμε στον Βλαχόπουλο και ελπίζω τα νέα να είναι λίγο καλύτερα. Σίγουρα οι απόψεις μεταξύ γιατρών διαφέρουν.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας!

Maya21

Member
21 Μαϊου 2012
9
0
Meligra σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα το γαλλάκι σου? Η κορτιζόνη την βοηθάει? Έχει παράλυση?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.676
11.109
Athens
Σε περιπτώσεις προβλημάτων σπονδυλικής στήλης, κομμένα τα πηδήματα, τα τινάγματα και οι σκάλες. Εγώ έγινα ακραία αυστηρή και έχω βραχνιάσει να φωνάζω "ΜΗ!" για να τους το κόψω, δεδομένω ότι έχω να κουμαντάρω και δύο σκυλιά. Επίσης "οχύρωσα" τον καναπέ σε ένα σημείο με το τραπεζάκι και έφτιαξα σε ένα άλλο σημείο του "σκαλάκι" με μαξιλάρες ώστε ακόμη και αν τους έρθει να ανέβουν στον καναπέ (που δεν τολμάνει πιά...) να το κάνουν με "σκαλοπατάκι".

Τέλος τους έκοψα τον ύπνο στο κρεβάτι μου αλλά τους έβαλα ακριβώς δίπλα κάτι σαν τελάρο και επάνω του ένα παιδικό στρώμα, δημιουργώντας πάλι μια μικρή "σκάλα". Ακόμη και αν τους έρθει να ανέβουν στο κρεβάτι μου θα το κάνουν με την σκάλα στρώματος και όχι πηδώντας πάντω και κάτω. Απλά αν θέλουν κοιμούνται δίπλα μου, λίγο πιο χαμηλά από μένα, αν και πια "μάσησαν" τόσο από τα "ΜΗ" που μένουν στο σκυλοκρέβατό τους από κάτω...

Maya21

Member
21 Μαϊου 2012
9
0
Εμείς της έχουμε πλέον απαγορεύσει τον καναπέ ακόμα και αν έχει 2 σκαλάκια δίπλα ακριβώς οπότε και η Μάγια ανέβαινε έτσι κι αλλιώς χωρίς πήδημα αλλά κατέβαινε με σάλτο! Επίσης έχουμε κλείσει γύρω γύρω το κρεββάτι και δεν έχει καμία πρόσβαση. Χθες της έβαλα ένα αφράτο πάπλωμα κάτω στο πάτωμα για να κοιμάται και ξετρελάθηκε! έκανε σαν την τρελή, δεν μας άφηνε να το πιάσουμε και χοροπήδαγε συνεχώς γιατί της άρεσε πάαααααρα πολύ! Αυτό είναι το πρόβλημα ότι δεν μπορεί να ελέγξει την χαρά της και χοροπηδάει και θέλει να παίζει και να τραβάει με το στόμα της τα παιχνίδια της με αποτέλεσμα να ασκεί πολύ δύναμη στα πόδια της. Δεν ξέρω τι να την κάνω για να την περιορίσω...εννοείται ότι έχουν κοπεί και οι βόλτες και μόνο στην βεράντα βγαίνει....Τι να πω....σε κανα 2ωρο θα ξέρουμε τι θα μας πει και Βλαχόπουλος.....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κατι μου λεει οτι αντιμετωπισαμε ακριβως το ιδιο θεμα!
Αν μπορουν οι mods να βρουν το θεμα που ειχα γραψει.Γραφω ολη την ιστορια,την εγχειριση,τους γιατρους,το κοστος,κτλ.Δεν μπορω να το βρω.Πριν 2 χρονια εγινε.

Meligra

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2010
64
0
Meligra σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα το γαλλάκι σου? Η κορτιζόνη την βοηθάει? Έχει παράλυση?
Λοιπον, η Μελιγκρα βρισκεται σε πολυ καλη κατασταση!
Της δινουμε κορτιζονη καθε φορα που βλεπουμε πως αρχιζει να υποτροπιαζει(δηλαδη οταν αρχιζουν να "φευγουν" τα πισω της ποδαρακια). Σιγουρα η κορτιζονη δεν ειναι θεραπεια αλλα στη δικη μας περιπτωση δεν υπαρχει αλλη λυση!!! Η μαγνητικη εδειξε και σε μας οτι εχουν προβλημα καποιοι σπονδυλοι αλλα δεν μπορει να εγχειριστει γιατι εχει πολλες θρομβωσεις στον εγκεφαλο.... Τωρα αν την δεις στο δρομο δεν θα καταλαβεις πως εχει προβλημα:)) Επισκεφτομαστε καθε βδομαδα την κτηνιατρο η οποια ελεγχει την κατασταση της.. Νιωθω πολυ ευτυχισμενη που αντιδραει θετικα στην κορτιζονη!
Οσων αφορα τη γιατρο..ονομαζεται Ευγενια Σκουτζου...
Σου παραθετω παρακατω 2 συζητησεις για να καταλαβεις!!!

http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/καταρράκτης.σε.γαλλικό.μπουλντόγκ-17925/index2.html

http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/οφθαλμίατρος.κτηνίατρος;-13800/index2.html

Maya21

Member
21 Μαϊου 2012
9
0
Κατι μου λεει οτι αντιμετωπισαμε ακριβως το ιδιο θεμα!
Αν μπορουν οι mods να βρουν το θεμα που ειχα γραψει.Γραφω ολη την ιστορια,την εγχειριση,τους γιατρους,το κοστος,κτλ.Δεν μπορω να το βρω.Πριν 2 χρονια εγινε.
Skylako διάβασα την περίπτωση σου χάρη στον φίλο μας που βρήκε το topic και τον ευχαριστώ πάρα πολύ! όντως οι περιπτώσεις μας μοιάζουν. Χθες που πήγαμε στον Βλαχόπουλο δυστυχώς δεν μας έδωσε κάποια σαφή εικόνα από την άποψη ότι εκείνος θέλει μαγνητική για να δει από ποια μεριά και πόσο συμπιέζονται οι σπόνδυλοι. Αν είναι λίγο τότε δεν χρειάζεται να μπει η Μάγια μας σε διαδικασία εγχείρησης. Το θέμα είναι ότι κάναμε ήδη την μυελογραφία (300 ευρώ) και τώρα η μαγνητική δεν θα πάει κανένα 600άρι ευρώ??? Υποτίθεται ότι μας είπανε να κάνουμε την μυελογραφία για να δούμε με σιγουριά τι έχει η μικρή μας....σήμερα θα πάρουμε να ρωτήσουμε στην κλινική στο Πικέρμι τιμές για να δούμε και εμείς από οικονομική άποψη πόσο σύντομα μπορούμε να την κάνουμε. Αν και οι γνώμες και οι εμπειρίες που έχουμε από την συγκεκριμένη κλινική δυστυχώς δεν είναι και οι καλύτερες....αλλά τι να κάνουμε αφού μόνο εκεί γίνεται η μαγνητική....

Skylako ήταν πιο οικονομική εγχείρηση αν την κάνατε στο Πανεπιστήμιο απ ότι αν την κάνετε σε ιατρείο?

Maya21

Member
21 Μαϊου 2012
9
0
Meligra έχω ακούσει για την συγκεκριμένη κυρία όχι και τα πιο κολακευτικά σχόλια.....αλλά μην νομίζεις...κι εμείς την πήγαμε σε έναν που είναι στο Χαλάνδρι, μου διαφεύγει τώρα το όνομα του, ένας είναι βέβαια δεν υπάρχει άλλος και μας είπε ακριβώς τα ίδια, της 'έκανε μια εξέταση και μας είπε νέκρωση των αμφιβληστροειδών και ότι δεν πρόκειται να επανέλθει... κλαυθμός και οδειρμός πάλι από μένα για την ατυχία της Μάγιας μου και για την ταλαιπωρία της αλλά το πήρα απόφαση και η Μάγια για 3 μήνες που κράτησε η τύφλωση ήταν σαν να έβλεπε, περπάταγε μέσα στο σπίτι με την ίδια άνεση...χαχαχα η Μάγια μας όμως τον έκανε να σκίσει τα πτυχία του...ήταν τόσο σίγουρος............:)