Πρόβλημα στα πίσω πόδια

tsopanos

Member
23 Αυγούστου 2015
7
8
59
Καλημέρα σε όλους.
Η κυρία στο avatar είναι η Abi. μεγαλόσωμο κουτάβι 5 μηνών αύριο.
Είναι περίπου 22 κιλά, χωρίς όμως να είναι χοντρή, 58 εκατοστά ύψος στο ακρώμιο.
Προέρχεται από καυκάσιους γονείς, πιστεύω όμως οτι κάπου στο παρελθόν υπήρξε και κάποια "επαφή" με... κάτι άλλο.
Δεν με ενδιαφέρει τόσο η γνησιότητα μιας και το σκυλί εξελίσσεται σε πολύ καλό φύλακα.
Τούς τελευταίους 2 μήνες είχε μια πραγματικά αλματώδη ανάπτυξη που παραξένεψε ακόμα και τον κτηνίατρο.
Παρουσιάστηκε λοιπόν ένα θέμα με τα πίσω πόδια. Σαν να πατάει στραβά. Όταν είναι ακίνητη φαίνεται καθαρότερα το θέμα.
Δεν έχει πρόβλημα στην βάδιση, όταν όμως τρέχει κάποιες φορές παρουσιάζει κίνηση λαγού.
Επίσης κάποιες άλλες την πιάνω να κοιμάται σαν βάτραχος.
Υποψιάζομαι κάποια μορφή δυσπλασίας ή χαλαρών αρθρώσεων. Η γνώμη του κτηνίατρου είναι να μην πάμε για ακτινογραφίες πριν τους 8 τουλάχιστον μήνες και απλά να το παρακολουθήσουμε.
Μου έδωσε και ένα συμπλήρωμα με χονδροϊτίνη, γλυκοζαμίνη. Δεν βλέπω κάποια διαφορά στην συμπεριφορά της.
Επισυνάπτω φωτογραφίες, θα προσπαθήσω να βγάλω πιο καθαρές ή και video για την βάδιση.
Θα ήθελα και τις δικές σας γνώμες από την πείρα σας.

Ευχαριστώ.

Attachments

• 222,1 KB Προβολές: 58
  • 192,2 KB Προβολές: 54
  • 112,2 KB Προβολές: 55
  • 103,4 KB Προβολές: 56
  • Like
Reactions: ioanna a

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
μερικές διευκρινίσεις ακόμα , μεχρι να βοηθησουν οι αλλοι με την πειρα:
τι τρωει; μαρκα ξηρας; barf? κατι ενδιαμεσο;
σε τι περιβαλλον κινειται; στις φωτογραφιες βλεπω πολύ τσιμεντο. υπαρχει καθόλου χωμα πιο περα;
πόσο και πώς αθλειται;
πόσο καιρό παιρνετε χονδροϊτίνη-γλουκοζαμίνη?

από καθαρή περιεργια: πώς εξελίσσεται σε φυλακα;

η γνησιότητα φοβαμαι οτι θα επρεπε να σε νοιαζει για να μην παθει αυτό με την αναπτυξη:unsure:

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Καλοσόρισες και να χέρεσε την κουτάβια σου.

Αυτο που φέρνετε στις φωτο απο οσο γνωρίζω λέγετε "συνκλίνοντες
ταρσοί" και παρατηρείτε συνήθως σε μεγαλόστομα. Η ταχεία
ανάπτυξη και το απότομο βάρος μπορει να το επιδεινώσει και
απο οτι βλεπω το κουτάβι ειναι αρκετά τροφανό:) Δεν νομίζω
να ειναι ιδιαίτερο πρόβλημα στο μέλλον εκτός αν συνδυαστεί και
με αλλα προβληματα πχ δυσπλασίας. Κράτα την ποιο στεγνή και
απο άσκηση πολυ περπάτημα και καθολου ταρζανιές μεχρι τους
15-18 μήνες. Εχω παρατηρήσει πάρα πολλα σκυλια καυκάσια
και ασιατικά με συκλίνοντες αλλα χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα
στην ευζωία τους.

Κατα τα αλλα "φοβού τους φυλακές και δώρα φέροντες":rolleyes:

• Like
Reactions: johnk

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Αυτό σημαίνει, ότι σε κουτάβι 5 μηνών, δεν μπορεί να βλέπει, τον...φύλακα μέσα του;

Ενα μωρό που παίζει βλέπει. Το τι άλλο μπορεί να κρύβεται στο βάθος, θα το ήξερε κατά προσέγγιση, μόνο αν γνώριζε την προέλευσή του, που δεν την γνωρίζει ή αν είναι ο ίδιος, τόσο πολύ ψαγμένος ιδιοκτήτης, που μάλλον, δεν είναι.

Και ότι το τι εξέλιξη θα έχει τελικά το 5 μηνών μωρό, θα εξαρτηθεί πάρα πολύ, από το πόσο σωστά ερμηνεύει και διαχειρίζεται, αυτό που...τώρα βλέπει;

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Δεν καταλαβα τι θες να πεις.

Εγω δεν λεω τιποτα περισσότερο και τιποτα λιγοτερο απο αυτο που
λεω συνήθως σε αρχάριους ιδιοκτήτες δυναμικών φιλών:

Την εργασία την εχει μέσα του καλα ριζωμένη κράτα το χαμηλά
χωρίς να το καταπιέζεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Ok

Εγώ πάντως, αν ήμουν αρχάριος ιδιοκτήτης δυναμικής φυλής, και μου έλεγες αυτό:
Θα χρειαζόμουν σίγουρα μετάφραση.
Ελπίζω ο φίλος, να έχει την εμπειρία [που δεν συνάδει βεβαίως, με το "αρχάριος"] και να το εισπράξει με την σωστή του έννοια.

tsopanos

Member
23 Αυγούστου 2015
7
8
59
Καλημέρα και πάλι σε όλους.
Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για τις άμεσες γνώμες. θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα τέθηκαν έως αυτή την στιγμή απ' όλους.

Πρώτα απ' όλα να σας πω ότι δεν είμαι ο ειδήμονας, δεν είμαι όμως και εντελώς άσχετος.
Έχω πολλά να μάθω ακόμα και γι αυτό απευθύνομαι και στους πιο έμπειρους.

Όσον αφορά την διατροφή,
δυστυχώς το κουτάβι ήλθε στα χέρια μου σε ηλικία 3 μηνών και έως εκείνη την στιγμή έτρωγε μια εντελώς ακατάλληλη ενέργειας ( από αυτές που δίνουμε στα κυνηγόσκυλα με 3% ασβέστιο 34% πρωτεΐνη 16% λίπος ). Ήταν τετράπαχο και κοιμόταν σαν βάτραχος. Την αντικατέστησα άμεσα με BELCANDO PUPPY GRAVY και μετά τον 4ο μήνα BELCANDO Junior, μια τροφή γενικά αποδεκτή και σχετικά οικονομική.
Η δοσολογία ήταν αυτή που αναγράφεται στην συσκευασία, σε 3 δόσεις ημερησίως, σε συγκεκριμένες ώρες και με συμπλήρωμα 1 κ.γ ωμό ελαιόλαδο, 2 βραστά αυγά την εβδομάδα και βιταμίνη C.

Σχετικά με την άσκηση,
Σιγά σιγά της έκοψα την συνήθεια του βατραχίσιου ύπνου και όπως είπα σπάνια πλέον την πετυχαίνω έτσι.
Το σκυλί βρίσκεται όλη την ημέρα ελεύθερο σε ένα οικόπεδο μισού στρέμματος, όλο χώμα, χωρίς καμία γυαλιστερή επιφάνεια ή εδαφικές ανωμαλίες.
Κινείται κατά βούληση χωρίς πιέσεις, σκάβει όποτε θέλει, γενικά κάνει μια ελεύθερη καθαρά φυσική ζωή. Το βράδυ βέβαια ανοίγω και μπορεί να κινείται και στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού όπου ανεβοκατεβαίνει 3 σκαλοπάτια. Για να είμαι σαφής τα πηδάει όλα μαζί και γι αυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα εκτός και εάν το δέσω. Είναι όμως αυτό σωστό;

Σχετικά με το φύλακας,
Μην σας πάει το μυαλό σε ακραίες καταστάσεις.
Λέγοντας εξελίσσεται σε καλό φύλακα εννοώ οτι το σκυλί παρ' ότι μικρό, δεν φοβάται, δεν γαβγίζει πανικόβλητο με οποιαδήποτε αφορμή, δεν πλησιάζει τα κάγκελα της περίφραξης και χωρίς καμία έως τώρα εκπαίδευση δεν τρώει τίποτα που θα της πετάξουν μέσα, παρόλο που το έχουν δοκιμάσει φίλοι εσκεμμένα.
Δεν πειράζει τα κατσίκια και τα πουλερικά ( Ναι υπάρχουν και αυτά στον ίδιο χώρο ), αντιθέτως όταν τα ακούσει να βελάζουν τρέχει κοντά να δει τι συμβαίνει.
Αυτό και μόνο είναι πολύ σημαντικό για εμένα γιατί έχω πολλές απώλειες από νυφίτσες, κουνάβια κλπ.
Δεν κάνει ζημιές, δεν τρώει παπούτσια και λουλούδια ( Το έκανε στην αρχή αλλά της το έκοψα ευγενικά ) και σιγά - σιγά έχει αρχίσει να ακούει και σε απλές εντολές του στυλ κάτσε, μη, κακό, πάμε. Γενικά δείχνει "καλό χαρακτήρα" και πιστεύω οτι θα εξελιχθεί σωστά.

Τέλος σχετικά με χονδροϊτίνη-γλουκοζαμίνη παίρνει τον τελευταίο μήνα, 20ml ημερησίως αλλά το σκεύασμα είναι για ανθρώπους, έχει και aloe vera ( FOREVER FREEDOM πρόταση του κτηνίατρου ). Εδώ θα ήθελα επίσης κάποιες γνώμες.

Και πάλι ευχαριστώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Τέλος σχετικά με χονδροϊτίνη-γλουκοζαμίνη παίρνει τον τελευταίο μήνα, 20ml ημερησίως αλλά το σκεύασμα είναι για ανθρώπους, έχει και aloe vera ( FOREVER FREEDOM πρόταση του κτηνίατρου ). Εδώ θα ήθελα επίσης κάποιες γνώμες.
Ετυχε να μου το συστήσουν κι εμένα τελευταία, σε συνδιασμό όμως με άλλα δύο προιόντα της ίδιας εταιρίας. Φίλος που τα χρησιμοποιεί ήδη, μου λέει τα καλύτερα, και για θεαματική διαφορά, σε ηλικιωμένο σκύλο που είναι και η δική μου περίπτωση. Τα έχω στο πρόγραμμα, για το άμεσο μέλλον.

• Like
Reactions: ioanna a and GRDANE

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
απο μια διαβολική συμπτωση σημερα θα επισκεπτόμουνα τον κτηνιατρο για να ρωτησω ακριβως αυτο το πραγμα! αν προτιμα ανθρωπινο συμπληρωμα χονδροϊτίνης-γλουκοζαμίνης ή κτηνιατρικό [για χορήγηση σε ζωακι]!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
@tsopanos Καλως ηρθες εσυ & η Αμπι.Ενας φιλος μου εχει εναν ελληνικο ποιμενικο χ καυκασιο οβτσαρκα.Αυτα που περιγραφεις στο πρωτο σου ποστ τα παρατηρουσαμε αμφοτεροι καθε φορα που τον βγαζαμε βολτα οσο ηταν ακομα κουταβι,γενικα φαινοταν οτι υπηρχε καποιο προβλημα με τα ποδια,ισως οχι τοσο μεγαλο οσο φαινεται στις φωτογραφιες που εβαλες ομως.Κατι που φοβιζε τον φιλο μου ηταν πως το σκυλι σταματουσε και καθοταν στη μεση του δρομου ενω πηγαινε βολτα,ο ιδιος πιστευε πως ισως πονουσαν τα ποδια του(ισως εκανε και μεγαλυτερες βολτες απο οτι επρεπε ομως).Μετα απο ερωτησεις σε κτηνιατρους αποφασισε να μην βγαλει ακτινογραφιες κτλ,και πλεον το σκυλι ειναι οκ.Γενικα εχω δει αρκετα σκυλια τετοιας σωματοδομης να εχουν τετοια ποδια,δεν ξερω αν ειναι θεμα αναπτυξης και μετα διορθωνεται ή αν ειναι μονιμο προβλημα..

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλά, δεν είναι δυνατόν!!!

Εδώ και μια βδομάδα, χρησιμοποιούμε το spray και το gel της ίδιας εταιρίας (forever) για δερματολογικό πρόβλημα (σμηγματοροική δερματίτιδα) και ήδη υπάρχουν αποτελέσματα. Παρόλο που είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τέτοιες εταιρίες και με προϊόντα για πάσαν νόσο και πάσα μα@@@κια, αποφασίσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί με τα κλασσικά δερματολογικά σαμπουάν, η βελτίωση ήταν ανύπαρκτη. Εδώ είναι άμεση μέχρι τώρα.

Σε επικοινωνία μαζί τους, προτείνουν τα ανθρώπινα σκευάσματα για τα ζώα, και για αρθρώσεις το freedom μαζί με πόσιμο gel.

• Like
Reactions: ioanna a and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Εμένα αυτά τα τρία μου σύστησαν αθροιστικά:

https://www.foreverliving.com/marketing/Product.do?code=196
https://www.foreverliving.com/marketing/Product.do?code=376
https://www.foreverliving.com/marketing/Product.do?code=264

Ο @zouzounos ξεκίνησε να τα χρησιμοποιεί, για εντελώς προληπτικούς λόγους, οπότε δεν θα έχει κάποιου τύπου συμπεράσματα, να μας πει.
Εγώ, στο προσεχές μέλλον.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μου βάζετε ιδεες.... και τα βρήκα σε ελληνικό site (ανάθεμα το cc)

Πάντως ξέρω και ορθοπεδικό που έχει συστήσει σε άνθρωπο canosan...!

• Like

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
απο μια διαβολική συμπτωση σημερα θα επισκεπτόμουνα τον κτηνιατρο για να ρωτησω ακριβως αυτο το πραγμα! αν προτιμα ανθρωπινο συμπληρωμα χονδροϊτίνης-γλουκοζαμίνης ή κτηνιατρικό [για χορήγηση σε ζωακι]!
ο κτηνιατρός μου επιμένει οτι δεν θα εδινε ανθρωπίσιο σκευασμα σε ζωακι γιατι θα διαφερει στην απορρόφιση. εγω εχω καποιες ενστασεις αυτό , και πιστευω οτι ισως να εχει και [πολύ]καλύτερη ποιότητα το ανθρωπίσιο. όσοι θα δοκιμασετε , ενδιαφερομαι να ακουσω συμπερασματα

• Like
Reactions: mareco

tsopanos

Member
23 Αυγούστου 2015
7
8
59
καλησπέρα,
Κάτι άσχετο, αλλά μιας και συζητήθηκε εδώ και βλέπω οτι ενδιαφέρει πολλούς.
Το FOREVER FREEDOM το παίρνω και εγώ και έχει φανταστικά αποτελέσματα
σε προβλήματα που έχω λόγω συμπιεστικού κατάγματος 1ου οσφυϊκού.
Για τα ζώα βέβαια δεν το είχα ξανακούσει πριν μου το προτείνει ο κτηνίατρος.
Θα σας πώ μόλις τελειώσει η πρώτη φάση.

Για video δοκίμασα αλλά δεν μου επιτρέπει. Τι format πρέπει να είναι;
Δεν δέχεται .Mp4 ;

• Like

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
δοκιμασε να το ανεβασεις σε κανενα youtube , vimeo ή τιποτα τετοιο πρωτα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγ παντος, που εχω σκυλες με διαφορα προβληματα με οστα και συνδεσμους δινω παντα osteoflex. Προτιμω ανθρωπινα σκευασματα. Πρωτων ειναι συνηθος πιο οικονομικα, δευτερων επειδη συνθος εχουν πιο υψηλη περιεκτικοτητα των διαφορων συστατικων- και ετσι χρειαζονται λιγοτερα χαπια την ημερα- κατι που μειωνει το κοστος ακομα πιο πολυ.

• Like
Reactions: GRDANE and mareco