Πρόβλημα στη επιγονατίδα και ρήξη χιαστού...

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Καλημέρα σε όλους,σήμερα παραθέτω ένα πρόβλημα που ίσως κάποιοι εδώ να το έχουν αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουν. Πριν 30 ημέρες διαπίστωσα ότι ο μικρός μου έχει πρόβλημα στην επιγονατίδα και στον χιαστό. Στεναχώρια μεγάλη,όχι μόνο εγώ αλλά όλοι η οικογένεια,φίλοι και γείτονες,ο Duello είναι αγαπητός σε όλους γιατί έχει απίστευτο χαρακτήρα,αν και ζαβολιάρης και συνάμα πονηρός είναι υπέροχος.Θα γενικεύσω λίγο αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάζω συνέχεια,ρωτάω συνέχεια και γενικός αφιερώνω πολύ χρόνο για τον μικρούλι μου γιατί απλά τον λατρεύω. Το συναίσθημα που νιώθω μαζί του είναι υπέροχο,όσες ζημιές και να κάνει,απλά γελάω,γελάω πολύ...πάντα κρυφά όμως για να μην παίρνει αέρα,είμαστε σε μεταβατικό στάδιο εκπαίδευσης. Τον βγάζω βόλτα με άλλα σκυλιά,πιτ μπουλ,μποχερ,κανις,και νογκο,δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής,φυσικά και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες είναι συνεσταλμένοι και κοιτάνε το καλύτερο για την κοινωνικοποίηση των σκύλων. Έχουμε δημιουργήσει μια καλή ομάδα, σε ένα ασφαλές πάρκο, για τους μικρούς μας φίλους.
Για το θέμα του χιαστού και τις επιγονατίδας,έτρεξα για δω τι μπορώ να κάνω.Πήγα στον κτηνίατρο μου και η απάντηση που πείρα,ήταν ότι το σκυλί είχε δυσπλασία,χωρίς ακτινογραφία,ούτε καν μια ψηλάφηση εκεί που πονούσε,μου είπε πήγαινε στη Θεσσαλονίκη εδώ δεν μπορεί να γίνει κάτι. Άλλαξα κτηνίατρο πήγα σε άλλον,τον πήγε βόλτα τον παρακολούθησε,του έκανε ψηλάφηση και του έβγαλε ακτινογραφία,τα αποτελέσματα ήταν ότι: τα ισχία ήταν τέλεια,το πρόβλημα εντοπίστηκε στην επιγονατίδα-μηνίσκο και στον χιαστό. Του έδωσε χάπια αντιφλεγμονώδες και μια παυσίπονη ένεση. Το πρήξιμο έφυγε και τον ξαναπήγα για να διαπιστώσουμε 100% το πρόβλημα. Πλέον του συνεχίζω τα χάπια για άλλες 15 ημέρες και ύστερα θα τον κάνουμε εγχείρηση στο πίσω πόδι δεξιά. Τώρα ο μικρός μας παίρνει τα χάπια του,μικρές βόλτες με το λουράκι και λίγο λάσκα για παιχνίδι χαλαρό με τους φίλους του,εμείς από την μεριά μας μαζεύουμε τα χρήματα που απαιτούνται.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω,ποτέ τρέξιμο στα πλακάκια,ποτέ τρέξιμο στης σκάλες και ποτέ άλματα από τους καναπέδες, είναι μωρά,πολύ μικρά μωρά!!!! Εγώ την πάτησα, (δεν ήξερες δεν ρώταγες)...?? Είμαι μ@@@ς και τώρα χτυπάω το κεφάλι μου μέσα στην στεναχώρια μου,(βιάστηκα να παίξω γρήγορα με ένα μωρό), με λάθος τρόπο!! Δεν είναι τα χρήματα,αλλά η διαδικασία που θα υποστεί...τον βλέπω να πονάει και εγώ απλά δακρύζω...
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !!!
Παρακαλώ μην χτυπάτε τα ζώα...αγάπη θέλουν!

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Αν υπάρχει πρόβλημα στην επιγονατίδα και φεύγει απο τη θέση της, θα δημιουργηθούν οστεόφυτα και αρθρίτιδα. Σε περίπτωση μερικής ή ολικής ρήξης χιαστού, θα επιδεινωθεί η κατάσταση. Αν όντως είναι αυτή η διάγνωση, η επέμβαση είναι μονόδρομος και θα πρέπει να γίνει γρήγορα. Προσπάθησε να βρεις γιατρό που να μπορεί να την κάνει αρθροσκοπικά. Οι πιθανότητες πλήρους αποκατάστασης είναι 50-50.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά :)

ath_ch

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2013
85
0
Athens
Καλημέρα σε όλους,σήμερα παραθέτω ένα πρόβλημα που ίσως κάποιοι εδώ να το έχουν αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουν. Πριν 30 ημέρες διαπίστωσα ότι ο μικρός μου έχει πρόβλημα στην επιγονατίδα και στον χιαστό. Στεναχώρια μεγάλη,όχι μόνο εγώ αλλά όλοι η οικογένεια,φίλοι και γείτονες,ο Duello είναι αγαπητός σε όλους γιατί έχει απίστευτο χαρακτήρα,αν και ζαβολιάρης και συνάμα πονηρός είναι υπέροχος.Θα γενικεύσω λίγο αλλά αξίζει τον κόπο. Διαβάζω συνέχεια,ρωτάω συνέχεια και γενικός αφιερώνω πολύ χρόνο για τον μικρούλι μου γιατί απλά τον λατρεύω. Το συναίσθημα που νιώθω μαζί του είναι υπέροχο,όσες ζημιές και να κάνει,απλά γελάω,γελάω πολύ...πάντα κρυφά όμως για να μην παίρνει αέρα,είμαστε σε μεταβατικό στάδιο εκπαίδευσης. Τον βγάζω βόλτα με άλλα σκυλιά,πιτ μπουλ,μποχερ,κανις,και νογκο,δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής,φυσικά και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες είναι συνεσταλμένοι και κοιτάνε το καλύτερο για την κοινωνικοποίηση των σκύλων. Έχουμε δημιουργήσει μια καλή ομάδα, σε ένα ασφαλές πάρκο, για τους μικρούς μας φίλους.
Για το θέμα του χιαστού και τις επιγονατίδας,έτρεξα για δω τι μπορώ να κάνω.Πήγα στον κτηνίατρο μου και η απάντηση που πείρα,ήταν ότι το σκυλί είχε δυσπλασία,χωρίς ακτινογραφία,ούτε καν μια ψηλάφηση εκεί που πονούσε,μου είπε πήγαινε στη Θεσσαλονίκη εδώ δεν μπορεί να γίνει κάτι. Άλλαξα κτηνίατρο πήγα σε άλλον,τον πήγε βόλτα τον παρακολούθησε,του έκανε ψηλάφηση και του έβγαλε ακτινογραφία,τα αποτελέσματα ήταν ότι: τα ισχία ήταν τέλεια,το πρόβλημα εντοπίστηκε στην επιγονατίδα-μηνίσκο και στον χιαστό. Του έδωσε χάπια αντιφλεγμονώδες και μια παυσίπονη ένεση. Το πρήξιμο έφυγε και τον ξαναπήγα για να διαπιστώσουμε 100% το πρόβλημα. Πλέον του συνεχίζω τα χάπια για άλλες 15 ημέρες και ύστερα θα τον κάνουμε εγχείρηση στο πίσω πόδι δεξιά. Τώρα ο μικρός μας παίρνει τα χάπια του,μικρές βόλτες με το λουράκι και λίγο λάσκα για παιχνίδι χαλαρό με τους φίλους του,εμείς από την μεριά μας μαζεύουμε τα χρήματα που απαιτούνται.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω,ποτέ τρέξιμο στα πλακάκια,ποτέ τρέξιμο στης σκάλες και ποτέ άλματα από τους καναπέδες, είναι μωρά,πολύ μικρά μωρά!!!! Εγώ την πάτησα, (δεν ήξερες δεν ρώταγες)...?? Είμαι μ@@@ς και τώρα χτυπάω το κεφάλι μου μέσα στην στεναχώρια μου,(βιάστηκα να παίξω γρήγορα με ένα μωρό), με λάθος τρόπο!! Δεν είναι τα χρήματα,αλλά η διαδικασία που θα υποστεί...τον βλέπω να πονάει και εγώ απλά δακρύζω...
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !!!
Παρακαλώ μην χτυπάτε τα ζώα...αγάπη θέλουν!
Καλημέρα!Και εμείς πριν λίγο καιρό διαπιστώσαμε ότι η μικρή έχει πρόβλημα στην επιγονατιδα.Ο κτηνίατρος μας είπε ότι ειναι συγγενες πρόβλημα(δηλαδή κληρονομικό) και δε θα μπορούσαμε να το έχουμε προκαλέσει εμείς (μόνο αν την είχαμε κρεμάσει από το πόδι η την είχε χτυπήσει αμάξι).Επισης μας ανέφερε ότι υπάρχουν 5 στάδια(1-2 δε χρειάζεται χειρουργείο,3-4 χρειάζεται χειρουργείο,5 δε μπορεί να γίνει χειρουργείο,πλέον μιλάμε για παραμορφωση).Εμεις αφού βγάλαμε ακτινογραφιες διαπιστώσαμε ότι βρισκόμαστε μεταξύ 2-3 σταδίου και μόνο αν πονάει θα προβούμε σε χειρουργείο.προς το παρών ούτε το σηκώνει ούτε πονάει μετά από έντονη άσκηση.Οσον αφορά το χειρουργείο για την επιγονατιδα μας είπε ότι ειναι κάτι το απλό και έχει μεγάλη επιτυχία.Περαστικα στον μικρό σου,ελπίζω να πανε όλα καλά

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
Αν υπάρχει πρόβλημα στην επιγονατίδα και φεύγει απο τη θέση της, θα δημιουργηθούν οστεόφυτα και αρθρίτιδα. Σε περίπτωση μερικής ή ολικής ρήξης χιαστού, θα επιδεινωθεί η κατάσταση. Αν όντως είναι αυτή η διάγνωση, η επέμβαση είναι μονόδρομος και θα πρέπει να γίνει γρήγορα. Προσπάθησε να βρεις γιατρό που να μπορεί να την κάνει αρθροσκοπικά. Οι πιθανότητες πλήρους αποκατάστασης είναι 50-50.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά :)
Ακριβώς αυτό. Χειρούργησα πέρσι τον σκύλο μου με ρήξη χιαστού, το αποτέλεσμα πέρα από κάθε προσδοκία, ο σκύλος έγινε καλύτερος από πριν ατην κίνηση του. Ακριβό χειρουργείο αλλά άξιζε. Τα καλύτερα σου εύχομαι, να τον πας σε ορθοπεδικό αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εγώ ακόμα περιμένω pedigree και όνομα εκτροφέα :>

Περαστικά στον μικρό σου..

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Ελπίζω να πάνε όλα καλά,το καλύτερο που μπορεί να γίνει αυτό θα γίνει. Πραγματικά δεν ξέρω τι παίζει με τους κτηνιάτρους,έχω προβληματιστεί έντονα σε σημείο που δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Είναι κάτι πέρα από της γνώσεις μου και της δυνάμεις μου,αν και ο τωρινός κτηνίατρος που έχω μου τα γυρίσει τότε θα κινηθώ αναλόγως. mad00lini με αυτό που ζητάς έχω πρόβλημα. Ο πρώην κτηνίατρος,δεν μου δίνει ούτε εκτροφέα, ούτε pedigree και ούτε ευρωπαικό διαβατήριο,ξέρω ότι τα έχει γιατί τα είδα,όταν του τα ζήτησα τότε μου είπε άστα εδώ να έχω το ιστορικό του σκύλου αρχειοθετημένο . Περίπου 20 ημέρες τρέχω γιαυτό το θέμα,μου τα ζητάει και ο κτηνίατρος που έχω τώρα. Μου είπαν να το καταγγείλω στον κτηνιατρικό σύλλογο,δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω και που μπορώ να φτάσω. Υπέθεσα ,αν θα προμηθευτώ από εκεί τον σκυλάκο θα είναι καλύτερα,ίσως έκανα λάθος. Κάθε μέρα περνάω έξω από το κτηνιατρείο του,μου έρχεται να μπω και να του σπάσω τα μούτρα,η μόνη λύση που βρίσκω. Όλα είναι ένα εμπόριο και τέλος,όλα για το χρήμα και πείτε μου ότι θέλετε...Γιατροί,κτηνίατροι,εκτροφεία,μαγαζάτορες,φαγάδικα κ.τ.λ. Για το χρήμα πουλάν και την ίδια τους την μάνα. Είμαι 32 χρονών, έχω πάει σε πολλά μέρη του εξωτερικού και αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν γίνεται πουθενά,και από μπλα μπλα, ιστορίες και εξυπνάδες φτάνει, χόρτασα!!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ο πρώην κτηνίατρός σου τι σχέση έχει με τον εκτροφέα σου και το pedigree; Με αφήνεις να υποθέσω πως αν προμηθεύτηκες το σκύλο μέσω κτηνιάτρου, πολύ απίθανο να υπάρχει εκτροφέας από πίσω. Χώρια που, απ'ότι κατάλαβα είσαι στη βόρεια Ελλάδα, κι εκεί δεν υπάρχει κανένας εκτροφέας ΒΤ.

Μακάρι να πάνε όλα καλά με την υγεία του μικρού σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ο πρώην κτηνίατρος,δεν μου δίνει ούτε εκτροφέα, ούτε pedigree και ούτε ευρωπαικό διαβατήριο,ξέρω ότι τα έχει γιατί τα είδα,όταν του τα ζήτησα τότε μου είπε άστα εδώ να έχω το ιστορικό του σκύλου αρχειοθετημένο .
Αν αυτός είναι ο τρόπος που απέκτησες τον σκύλο σου, pedigree ξέχασέ το γιατί αποκλείεται να υπάρχει.
Ο τύπος σε δουλεύει ψιλό γαζί, να είσαι σίγουρος γι'αυτό, αλλά η ευθύνη δεν είναι δική του.
Μην πασχίζεις και αναλώνεσαι να αποκτήσεις άχρηστα χαρτιά. Απλώς, την επόμενη φορά, να γνωρίζεις καλύτερα.

Περαστικά στο κουτάβι σου.

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Τόπος διαμονής Τρίκαλα Θεσσαλίας. mad00lini αυτό το έχουμε συζητήσει ξανά και σε είχα ενημερώσει. Είχες προβληματιστεί που είναι λευκός και μου είχες παραθέσει κάποιες παθήσεις. Ίσως δεν το θυμάσαι,δεν πειράζει. Το μόνο που με καίει αυτή τι στιγμή είναι να τον κάνω καλά και ύστερα θα ασχοληθώ εκτενέστερα επί του θέματος. Τον σκύλο τον προμηθεύτηκα από τον συγκεκριμένο κτηνίατρο,γιαυτό και έκανα την αναφορά αυτή.
Σας ευχαριστώ για την στήριξη.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μάλλον εγώ έχω ξεχάσει γιατί έχω μιλήσει με άπειρους μπουλτεράδες. Και συνεχίζω και προβληματίζομαι περισσότερο τώρα που μου λες ότι το πήρες από κτηνίατρο.

Σου εύχομαι ολόψυχα να ξεπεράσει τα προβλήματα ο όμορφος κι ελπίζω το πάθημα να σου γίνει μάθημα, έστω και μ' αυτόν τον τρόπο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Προσωπικά πιστεύω πως βιάστηκες για την εγχείρηση.

Εχω σκύλο που έπαθε ρήξη χιαστού και στα δύο γόνατα. Στο πρώτο έγινε εγχείρηση γιατί δεν περνούσε με ξεκούραση και αντιφλεγμονώδη. Στο δεύτερο όμως δεν έγινε ποτέ εγχείρηση και ο σκύλος μετά από 2 χρόνια είναι μια χαρά! Στη θέση σου θα περίμενα μερικούς μήνες με μικρές και σιχνές βόλτες στο λουρί (χωρίς τρέξιμο κλπ) και χάπια γλυκοσαμίνης/χονδροϊτίνης.

Περαστικά και σιδερένιος!

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Δεν ξέρω φοβάμαι να το ρισκάρω και να τον αφήσω χωρίς επέμβαση. Τον παρακολουθώ και διαπιστώνω ότι αν τον βγάλω βόλτα για αρκετή ώρα αρχίζει και πονάει.Το πρωί έχω το μεγαλύτερο πρόβλημα, ο πόνος είναι πιο έντονος και ο μικρός δεν έχει όρεξη για βόλτα.
Ναι όντως την πάτησα με την επιλογή,θέλει ψάξιμο,υπομονή και σωστή απόφαση. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου,όπως επίσης ευθύνη μου είναι να κάνω ότι καλύτερο για το καμάρι μου.
Έβλεπα αυτό το βίντεο
Καθαροαιμοι σκυλοι και ασθενιες - YouTube αν έχετε λίγο χρόνο και το δείτε θα ήθελα την άποψή σας.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον,μακάρι να γνώριζα γιαυτό το φόρουμ πιο νωρίς...!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η ρήξη χιαστών συμβαίνει αρκετά συχνά στα σκυλιά και ειδικά σε σκυλιά που αθλούνται. Απ' όσο ξέρω τα σκυλιά με ρήξη χιαστών δεν αποκλείονται από την εκτροφή. Τείνω να πιστεύω πως τα γονίδια παίζουν και εδώ ρόλο, αλλά και το πόσο ενεργό είναι το σκυλί.

Οπως και να 'χει το πράγμα είναι ένα τραύμα που λύνεται σχετικά εύκολα (με επέμβαση ή όχι), πρόσεχε το βάρος του σκύλου και όλα θα πάνε μια χαρά.