Πρόβλημα στο πόδι

airman

Member
17 Ιουνίου 2013
6
0
Γεια σας και συγνώμη αν γράφω σε λάθος thread. Έχω έναν αρσενικό λαμπραντόρ/γερμανικό ποιμενικό και από χτες το Σάββατο κουτσαίνει στο μπροστινό του πόδι, δεν μπορεί να το πατήσει και συχνά κλαίει όταν πάει να σηκωθεί η να ξαπλώσει. Δεν ξέρω τι να κάνω τα ιατρεία είναι κλειστά το σαββατοκύριακο και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Γενικά είναι αδιάθετος και δεν τρώει καλά. Την περασμένη εβδομάδα είχε πάθει κάτι αντίστοιχο στο πίσω πόδι τον είχα πάει στον γιατρό έκανε ακτινογραφία και λέει πως μάλλον θα είναι κάνα τράβηγμα και θα περάσει και μου είχε δώσει παυσίπονα και μετά από 3 μέρες είχε περάσει. Τώρα τι μπορεί να είναι ?? Να αναφέρω ότι είναι 7 μηνών. Ευχαριστώ προκαταβολικά

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Υπάρχουν και κτηνιατρεία που δουλεύουν σαββατοκύριακο, ή τους παίρνεις τηλ και το ανοιγουν. Έτσι διαγνωση πώς να γινει?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Το τράβηγμα ο γιατρός το είδε με το μάτι;
Επειδή έχεις έναν σκύλο από δύο φυλές πολύ ευπαθείς στα ορθοπεδικά, και από μία ανεύθυνη γέννα όπως καταλαβαίνω θα βρεις έναν ορθοπεδικό κτηνίατρο και θα κάνει έναν γενικό έλεγχο στον σκύλο το συντομότερο. Μέχρι τότε περιόρισε τις βόλτες στο ελάχιστο, μην τον αφήνεις να τρέχει και ούτε να πηδάει.

airman

Member
17 Ιουνίου 2013
6
0
Ναι διάγνωση δεν γίνεται απλά μήπως κάποιος έπαθε κάτι αντίστοιχο. Ο γιατρός έβγαλε ακτινογραφία και έτριβε με τα χέρια το πόδι. Όσο για το άλλο ούτως η άλλος όλη μέρα ξάπλα είναι ούτε καν την ουρά του κουνάει. Δυστυχώς στη δράμα δεν έχει τέτοιο ιατρείο απ όσο ξέρω. Τώρα έτσι όπως ακούμπησα το πόδι παρατήρησα ότι πονάει πάνω σε ένα σημείο

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Το τράβηγμα ο γιατρός το είδε με το μάτι;
Επειδή έχεις έναν σκύλο από δύο φυλές πολύ ευπαθείς στα ορθοπεδικά, και από μία ανεύθυνη γέννα όπως καταλαβαίνω θα βρεις έναν ορθοπεδικό κτηνίατρο και θα κάνει έναν γενικό έλεγχο στον σκύλο το συντομότερο. Μέχρι τότε περιόρισε τις βόλτες στο ελάχιστο, μην τον αφήνεις να τρέχει και ούτε να πηδάει.
Αυτό με το μάτι-φρύδι δεν το κατάλαβα...

airman

Member
17 Ιουνίου 2013
6
0
Υπάρχει περίπτωση να του βγήκε το πόδι η να ράγισε να έσπασε η τίποτα τέτοιο ? Γιατί όταν τον ακουμπάω εκεί που ενώνετε στην σπονδυλική τότε τρελαίνεται

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Υπάρχει περίπτωση να του βγήκε το πόδι η να ράγισε να έσπασε η τίποτα τέτοιο ? Γιατί όταν τον ακουμπάω εκεί που ενώνετε στην σπονδυλική τότε τρελαίνεται
Δεν ξέρω αλλά αν τρελαίνεται επείγει να τον δει γιατρός πρωί πρωί αύριο.

airman

Member
17 Ιουνίου 2013
6
0
Τρελαίνετε με την έννοια ότι βογκάει αλλά μόλις πήρα το χέρι σταμάτησε. Όπως και να έχει θα τον πάω αύριο πρωί. Κρίμα που έπεσα σε σαββατοκύριακο και δεν μπόρεσα να τον πάω.

annoula

New Member
12 Δεκεμβρίου 2013
4
0
μην τα αφηνεις αυτα.κ με εμεις παθαμε το ιδιο,σε πιο μικροσωμο κουταβι βεβαια.δυστυχως εμενα ειχε βγει το ποδαρακι του κ εντελει δεν εδεσε σωστα .αλλα παραμενει κουκλος και ζωηρος !

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Μου θυμίζει την δικιά μου περίπτωση(γερμ. ποιμ.). Όταν ήταν στην ίδια ηλικία με τον δικό σου άρχισε να μην πατάει καλά το μπροστά αριστερό πόδι. Άρχισε να κουτσαίνει και όταν του έπιανα το πόδι φαινόταν ότι πόναγε.
Η διάγνωση ήταν θλάση. Στην ακτινογραφία φαινόταν ένα ράγισμα. Η θεραπεία ήταν ένεση και κάποια χάπια για 5 μέρες. Μετά ήταν μια χαρά η μάλλον έτσι φαινόταν, γιατί μετά από 15 μέρες τον ξαναπιασε. Και ξανά ένεση και ξανά χάπια. Τελικά όλα καλά.
Έκανα το λάθος και τον έτρεχα περισσότερο από όσο χρειαζόταν όταν ήταν μικρός. Οι γερμ. ποιμ. τα Λαμπραντόρ και γενικά οι μεγαλόσωμες ράτσες θέλουν μέτρο στην άσκηση όταν είναι κουτάβια.

Η δικιά σου περίπτωση μπορεί να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Σωστή διάγνωση μόνο κτηνίατρος μπορεί να κάνει, και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει μέσω του φόρουμ.
Οπότε σε γιατρό το συντομότερο δυνατό.