Πρόβλημα τριχοπτωσης σε συγκεκριμένα σημεία - pinscher

marc

New Member
26 Ιουνίου 2008
1
0
O Tricky είναι σχεδον 5 μηνών, μινι πίντσερ, και εδω και 1 μήνα έχει αραιώσει πολύ το τρίχωμα του στην περιοχή πάνω από το ένα μάτι μέχρι το αφτί και στο σημείο αυτο ξύνεται.. Έκανα καλλιέργεια για μύκητες, εμβολιασμό για ψώρα, τώρα πάιρνει συρόπι Fenistil, αλλά δεν βλέπω καμία βελτίωση.. Προς το παρον ούτε οι 2 κτηνίατροι που τον πήγα έιπαν για κάτι συγκεκριμένο....
Μπορεί κανεις να Βοηθήσει??

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
τις ενέσεις για την ψώρα τις έκανες πρόσφατα?Αν ναι,πρέπει να περιμένεις λίγο για να δεις αποτέλεσμα.Στην θέση σου θα ζητούσα να πάρει ο γιατρός ξέσμα από την περιοχή και να το δει στο μικροσκόπιο.Εκεί θα δει αν πρόκειται για δεμοδήκωση,αφού με καλλιέργεια απέκλεισες τους μύκητες.

Μήπως πρόκειται για κάποια ιδιαιτερότητα της ράτσας?Πολλά δερματικά(κυρίως τοπικές απώλειες τριχώματος)είναι "χαρακτηριστικά" κάποιας ράτσας,είναι ιδιοπαθή νοσήματα που δεν οφείλονται κάπου(μύκητας-ακάρι ψώρας κ.α.)
Στην θέση σου θα έμπαινα και σε κανένα ξένο φόρουμ αποκλειστικά για την ράτσα σου και θα ρωτούσα.

Περαστικά:)

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Περιπου το ιδιο προβλημα αντιμετοπιζω και εγω . Παρατηρισα οτο το τριχωμα του στο κεφαλι και σε κανα δυο αλλα σημεία εχει αραιωσει. Δεν φαινεται να εχει φαγουρα... καμια ιδεα για το τι μπορει να συμαβαινει... Ειναι πινσερ 3 μηνων

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ στη θέση σου δεν θα καθυστερούσα άλλο την επίσκεψη στον κτηνίατρο. ;)

liajoe

Well-Known Member
Ϊσως να κάνετε εξετάσεις για αλλεργίες...
To μεγαλύτερο σύμπτωμα από αλλεργίες για
τον σκύλο είναι η φαγούρα.

Η πιό συχνές αλλεργίες στο δέρμα ορίζονται σε 5 κατηγορίες:

1. Αλλεργία στους Ψύλους
Ξήνονται συνήθως στο λαιμό, βάση της ουράς.
Χρειάζετε ένας μόνο ψύλλος
μπορεί να είναι εποχιακό ή όλο το χρόνο.

2. Αλλεργία στην Τροφή
Συνήθως ξήνονται στο πρόσωπο, αυτιά και πόδια.
Παρουσιάζουν αλλεργία σε wheat products, περισσότερο
στο μοσχάρι απο ότι στο κοτόπουλο.

3. Αλλεργία στο περιβάλλον
Άν και δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο, π.χ. γρασίδι, φυτά, χαλιά...Εποχιακό.

4. Αλλεργίες μέσο εισπνοής
Είναι συχνές και παρουσιάζετε ξύσιμο περισσότερο στο κεφάλι.

5. Αλλεργίες στα φυσιολογικά βακτηρίδια που είναι στο δέρμα
Ο Σταφυλόκοκος είναι το πίο συνηθισμένο βακτηρίδιο του δέρματος.

...οι/ο κτηνίατρος τη λέει?

Nicole

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2008
95
0
Συμφωνώ και εγώ να του κάνεις εξέτασει με ξύσμα. Μπορεί να είναι δεμοδήκωση...

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Ευχαριστώ , παντως φαγουρα δεν εχει παρουσιασει και ο κτηνιατρος μου , μου ειπε να τον παω απο Δευτερα...(λειπει) . Μου φαινεται οτι επιδινονεται η κατασταση λιγο , ή δεν ειχα παρατηρησει ολα τα σημεία που εχει προβλημα.
Ανυσηχω πολύ ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο... Κανενα tip για αμεση προχειρη βοηθεια;;;

Nicole

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2008
95
0
Ένα κάπως άσχετο tip είναι να μην του δώσεις κορτιζόνη, γιατί σε σκυλια με δεμοδ. (όχι ότι το έχει ο μικρός αλλά λέμε) ποτέ δεν δίνουμε κορτιζόνη.

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Τελικά ο γιατρος ειπε οτι εχει μυκητιαση , την οποια την προξενησε η αντιβιωση που του εδινα , ( flazyl) και ισως η εληψη ηλιου στο σημειο που ζει. Προς το παρων 2 φορες την μερα στον ήλιο για κανα τεταρτο , ελαιόλαδο στο φαι του , και μπανιο με fungoral.... Θα δούμε πως θα παει ....:(

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Στο γραφείο μου και το μπαλκόνι , που ομως εχει σκιά... Ακομα δεν τον βγαζω εξω. Σημερα εκανε το τελευταιο εμβολιο και σε 4-5 μερες θα μπορω να τον βγαζω... Προς το παρων θα σηκωνω τις τεντες λιγη ωρα την μερα..

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
...εντομεταξύ χειροτέρεψε απο χτες. Αν υπαρχει καποιο τηλεφωνο ιατρού που να εχει γνωσεις στο θεμα θα με βοηθουσε πολύ. ( με πμ φυσικά) Ευχαριστω

Last edited:

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
denis ευχαριστω. Αυριο παμε για εξετασεις. Ασε εχει χειροτερεψει πολύ . :(

Απο τοτε που εκανα το λαθος να παρω σκυλο απο το ********(και γραφω το ονομα γιατι εχω αγανακτήσει...) σε ενα μηνα δηλαδή εχω περασει :θανατο ζωου , τυφο , γαστρίτιδα, και τωρα αυτό...
Προσοχή παιδιά !!!!
Οι τύποι πουλάνε ενεμβολίαστα σκυλια 4,5 μηνων , χωρις κτηνιατρικό ελενχο , ελενχο κληρονομικότιτας κτλ...
Ας προσεχα, αλλα που να ηξερα οτι ειναι λαθος να παρεις σκυλο από μαγαζι;;;;;

ROTTIE: Παρακαλώ έχετε υπόψη σας πως,στο dogforum δεν επιτρέπεται,με οποιοδήποτε τρόπο,η διαφήμιση ή η δυσφήμιση επαγγελματιών του χώρου.

Last edited by a moderator:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr