Πρόβλημα Cherry Eye

natilo

Active Member
3 Ιουλίου 2017
28
13
36
Εαν ειναι οπως φαινεται cherry eye, να ξερεις οτι ο σκυλος δεν ποναει, αλλα αναλογως ποσο τον ενοχλει (στην οραση) μπορει να το τριβει κ να το ερεθισει.
Επισης να ξερεις οτι για την εμφανιση του δεν φταιει τιποτα αλλο απο τα γονιδια του σκυλου κ η προπτωση μπορει να γινει κ χωρις εμφανη λογο, οπωτε διακαιως οι γονεις σου μπορει να μην καταλαβαν πως εγινε.

Δεν ειναι επειγουσα ιατρικη αναγκη ουτε ζητημα ζωης θανατου. Μιλα με κτηνιατρο για μια δυο η και παραπανω γνωμες κ αποφασισε. Γεγονος ειναι οτι πλεον προτεινεται ο ενταφιασμος κ οχι η αφαιρεση καθως ο αδενας αυτος συνδεεται με τα δακρυα του σκυλου κ η αφαιρεση του δημιουργει ξηροφθαλμια κ προβληματα στο μελλον.......
Αναγνωριζω οπως λες πως προκειται για προβλημα που εννοειται πως δεν προκληθηκε απο απερισκεψεια των γονιων μου ,απλα συνηθως οταν λειπω και επιστρεφω παντα βλεπω και κατι καινουργιο ως "προβλημα" στο σκυλι.
Απο τη στιγμή που αντιμετωπιζεται αυτο μου αρκει!
Αυριο θα παω στη κτηνιατρο να το δει και θα ενημερωσω και εσας.
Ευχαριστω ολους!
Παμε τωρα μια βολτα για να ξεχαστει..(εγω οχι εκεινη..εγω το χω παρει κατακαρδα)

• Like
Reactions: mareco

harry1

Active Member
30 Ιανουαρίου 2012
25
3
Καλησπέρα σε όλους....θα ήθελα να πω και εγώ από την εμπειρία μου την άποψή μου..Πριν φτάσεις σε χειρουργείο μπορείς να δοκιμάσεις και την μέθοδο της επαναλαμβανόμενης επανατοποθέτησης του αδένα με μασάζ...Υπάρχουν δύο τρόποι.Ο πρώτος είναι με τέντωμα του προς την αντίθετη κατεύθυνση που επαναφέρει τον αδένα στην θέση του και ο άλλος με μια κίνηση ημικυκλική πάνω στον αδένα ...και οι δύο τρόποι πρέπει να συνοδεύονται με τοπικό μασάζ πάνω στο cherry eye και κάποιο κολλύριο για την φλεγμονή.Εγώ με great dane έλυσα το πρόβλημα και δεν το παρουσίασε ξανά ...

• Like
Reactions: vrmode

harry1

Active Member
30 Ιανουαρίου 2012
25
3
Να τονίσω ότι θέλει υπομονή και προσπάθεια αλλά αξίζει πραγματικά να προσπαθήσετε ....όσο περνάει ο καιρός θα εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια μέχρι να σταματήσει τελείως.Υπάρχουν και σχετικά βιντεάκια στο You Tube ...

natilo

Active Member
3 Ιουλίου 2017
28
13
36
Καλησπέρα,
Ευτυχως δεν ηταν cherry eye...κατι την ειχε τσιμπησει και ειχε πρηστει το ματι της..ειχε δημιουργηθρι οιδημα.
βαλαμε κολλυριο και επανηλθε με τη 1η κιολας εφαρμογη!.
Τωρα ειναι μια χαρα!
Και εκεινη κ εγω!

• Like
Reactions: mareco and spyv

Irinichd

Member
27 Μαρτίου 2019
15
17
35
Καλημέρα σας,
Ειχα φυγει χθες για μονοημερο γ αφησα το σκυλο μ στους γονεις μου, γυρνωντας σημερα το πρωι αντικριζω αυτο το θεαμα..αμεσως σκεφτηκα πως μαλλον προκειται για cherry eye.
Αυριο θα παω ατο κτηνιατρο καθως σημερα ειναι κλειστα.
Τι γνωνη εχετε;
Ως συνηθως οι δικοι μ δεν ξερουν πως εγινε.
Και ο δικός μου βγάζει cherry eye, ίδιο μέγεθος με τον δικό σου στις φωτογραφίες. Συνήθως κρατάει 5-30 λεπτά, μετά ξανά μπαίνει μέσα το άσπρο. Τον πήγα πολλές φορές στον κτηνίατρο κ μου είπε ότι αν μείνει το άσπρο πάνω από 3 μέρες τότε θα τον εγχειρήσει. Επίσης μου είπε να του βάζω ένα κολληριο από το φαρμακείο(ανθρώπινο). Έβγαλε σήμερα κατά τις 7μιση κ πριν τις 8 εξαφανίστηκε πάλι.