Πρώτη περίοδος!!!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εχω μια απορια. Οταν η μικρη μου εχει την πρωτη της περιοδο θα αλλαξει η συμπεριφορα της απεναντι μας? Μετα την πρωτη περιοδο θα της κανουμε στειρωση, γιατι εχω ακουσει οτι πρεπει πρωτα να εχει την πρωτη περιοδο και μετα να της κανεις στειρωση, θα αγριεψει, θα ηρεμησει, η θα μεινει η η ιδια κοπελιτσα μας με τωρα? :p Ελπιζω να μην φαινομαι χαζη με τις ερωτησεις μου. Συγγνωμη αν επαναλαμβανομαι απλα εψαξα στην αναζητηση και δεν βρηκα κατι παρομοιο. Dankeee :D

xri_ni

Well-Known Member
30 Μαϊου 2011
57
0
36
Αθήνα
Εγω στη δικια μου δεν ειδα καποια ιδιαιτερη αλλαγη στη συμπεριφορα της,απλα θα "γλυφεται" συνεχεια;)....Για μετα τη στειρωση νομιζω οτι απλως πρεπει να προσεξεις τη διατροφη της γιατι εχουν την ταση να παχαινουν.

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Καμία αλλαγή ούτε στη διάρκεια της περιόδου (ίσως λίγο στην όρεξη ) ούτε μετά τη στείρωση. Αφού χρονισει όμως μπορεί νά στειρωθει. Πιό νωρίς υπάρχει κίνδυνος ακρατειας. Καί προσοχή λίγο στη διατροφή γιά νά μην παχύνει.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Η στείρωση πρέπει να γίνεται μετά την εκδήλωση του πρώτου οίστρου (δεν λέγεται "περίοδος" στα ζώα ) της σκύλας διότι μέχρι αλλα και κατα την στιγμή εκείνη οι ορμόνες που παράγονται και εκκρίνονται απο τις ωοθήκες είναι αν όχι καθοριστικής , σημαντικότατης σημασίας για την ανάπτυξη και την διαμόρφωση - σωματική και συμπεριφοράς - του ζώου .
Η αλλαγή της συμπεριφοράς μετά την στείρωση είναι λογική και επόμενη καθώς οι ίδιες ορμόνες είναι και αυτές που - εν μέρει - επηρεάζουν σε έναν βαθμό την γενικότερη συμπεριφορά του ζώου .
Αυτός είναι και ο λόγος που παχαίνουν . Δηλαδή η αύξηση του βάρους δεν είναι κάποια επίπτωση της ωοθηκυστερεκτομής.
Μετά την ωοθηκυστερεκτομή η σκύλα δεν είναι το ίδιο δραστήρια όπως πρίν . Δεν γίνεται και γατάκι αδρανές και άηχο , γίνεται απλά πιο ήρεμο . Εχει μικρότερη κινητικότητα , δεν τρέχει σαν τρελό . Αυτίς είναι και ο λόγος που παίρνει βάρος εύκολα . Μειωμένη δραστηριότητα + ίδια ποσόιτητα και περιεκτικότητα τροφής με πρίν = κιλά .
Για αυτό συστήνεται η χορήγηση στο ζώο δίαιτας με τις ενεργειακές και θρεπτικές ανάγκες ανάλογα το μέγεθος του ζώου , καθώς και σε κάθε περίπτωση , όχι τα ίδια φαγοπότια με πρίν . :)

Αυτά

Π.Ι

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καμια αλλαγη απ' οσο εχω δει. Ισως τις πρωτες μερες οσο ειναι με τα ραμματα να δεις μια περιεργη συμπεριφορα. Μετα θα ειναι το σκυλι που ηξερες για να μην σου πω καλυτερο. Εμας δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα οι σκυλες που εχουμε στειρωσει βλεπω οτι μετα ειναι πιο χαδιαρες.

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Η πρώτη μου σκύλα στον οίστρο της έκοβε το φαγητό και γενικά είχε μια νωχελική συμπεριφορά, ξάπλωνε και κοιμόταν περισσότερες ώρες δεν έπαιζε πολύ κτλ. Η μικρή που έχω τώρα είναι σαν κατσίκι, νομίζω ότι δεν πήρε καν χαμπάρι ότι έχει αίμα. Είναι ο πρώτος της οίστρος και μετά θα πάμε και εμείς για στείρωση..

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
γενικά μετά δεν είναι τόσο ζωηρά και τρελά . Για αυτό και θέλει προσοχή το θέμα τροφή .

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
περιμένω πώς και πώς αυτή την μέρα!!να δώ τι θα κάνω χαχα πόσο είναι η δικιά σου τώρα?
4.5 μηνων ειναι και στις 26 απριλιου θα κλεισει τους 5. Αντε να δουμε τι θα δουμε :p
Εμενα παντως μαρεσει που ειναι τρελενγκο η μικρη μου. Ελπιζω μετα να μην γινει βαριεστημενο βοδι και την κουναω με το ζορι. Αν και ενα ποιντερ που εχει κανει στειρωσει παλι σαν τρελη τρεχει. Οποτε μπορει και η Ηβη να ειναι ετσι :D Παντως στο θεμα φαγητου δεν νομιζω να εχει προβλημα :p

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
34
Πως καταλαβαινουμε οτι εχει οιστρο; Και θα ερθει μετα την πρωτη περιοδο αυτο;
Εμενα ειναι 6 και νομιζω εχει ακομα καποιους μηνες :Ρ

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
οίστρος είναι η χρονική περίοδος που διαρκεί κάποιες ημέρες κατα τις οποίες η σκύλα δέχεται την επίβαση απο το αρσενικό που θα επιτρέψει η ίδια , προκειμένου να αναπαραχθεί .

Εκνευρισμός , αίματα , καβάλημα παιχνιδιών , και τα σχετικά .
:)

έρχεται κυρίως μετά το 6μηνο . Συνήθως 8-9 μήνες .

xri_ni

Well-Known Member
30 Μαϊου 2011
57
0
36
Αθήνα
Εμενα παλι η δικια μου το "καβαλημα" το κανει ειναι δεν ειναι σε οιστρο:cool:....Οχι βεβαια συχνα,αλλα το κανει.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η Froggy στο πρωτο οιστρο της εγινε πιο χαδιαρα και πιο γκρινιαρα.Επισης εκανε την κουφη στις εντολες αλλα φροντιζα να μην την αφηνω να παιρναει το δικο της. Μετα τον οιστρο της περασαν ολα.
Μετα την στειρωση δεν εχει αλλαξει κατι. Παραμενει το ιδιο ζωηρη και στα ιδια κιλα. Καθως οι συνηθειες της παρεμειναν οι ιδιες δεν χρειαστηκε να προσαρμοσω την διατροφη της για να μην παχυνει.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Η Λούνα είναι τώρα σε οίστρο.
Δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή εκτος το οτι γλείφεται συνέχεια!!
Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ να την βγάλω βόλτα γιατι μας κυνηγάνε !!