Πρώτη φορά με μαστίφ


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.194
378
Γλυφάδα
@Amaliaz προσωπικά η συμμετοχή σε έκθεση μου είναι αδιάφορο. Ούτε θα διάλεγα γονείς με κριτήριο πόσα cac έχουν. Μου αρκεί 1-2 ώστε να ξέρω ότι κάποιοι με περισσότερες γνώσεις από μένα χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σκυλί μορφολογικά ως "καλό" πρότυπο.

Η μία αδερφούλα της Σιένα έχει πάει ήδη σε 4 εκθέσεις. Εγώ ουδέποτε σκέφτηκα να συμμετάσχω.

Τα κριτήρια μου ήταν πρωτίστως υγεία γιατί άκουγα διάφορα από πολλούς που δεν μπορούσα να τα δεχτώ. Φράσης όπως "Ααα, cherry eye έβγαλε και ο δικός μου. Σχεδόν όλα το παθαίνουν". Φίλος του κολλητού μου έχει ένα "cane corso" που δεν μπορεί να περπατήσει, είναι 5χρονων.

Μετά ήταν καθαρά ταμπεραμέντου. Κι εδώ δεν το κρύβω ότι αγχωνομουν. Γιατί και πάλι βλέποντας σκυλιά άλλων δυστυχώς απογοητευομουν. Ξέρετε πόσες φορές άκουσα να μου λένε άτομα με αυτή την φυλή... "Τι φύλακας μωρέ; Μόλις χτυπήσει κουδούνι πηγαίνει για χάδια να γνωρίσει τον επισκέπτη" ή "Μη το βλέπεις έτσι, ένα κιχ ακούει και τρέχει στα πόδια μου".

Το σκυλί μπήκε στην ζωή μας ως φύλακας. Το ότι η συμβίωση μαζί του δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τον αρχικό λόγο που θέλαμε την συγκεκριμένη φυλή. Αρέσει δεν αρέσει είναι σκύλος που ανοίκει σε ομάδα εργασίας. Έτσι πρέπει να εκτρέφεται.
Πριν μια βδομάδα γύρισα από ταξίδι. Ήταν 5:45 το πρωί που έβαζα τα κλειδιά στην πόρτα να ανοίξω. Η κουταβα δεν έχει συνηθίσει τέτοια ώρα να ανοίγει η πόρτα. Ακουγόταν ένα βαρύ γρυλισμα πίσω από την πόρτα, το ύπουλο χωρίς γαύγισμα. Αφού άνοιξα σιγά σιγά άργησε να με καταλάβει και ξεκίνησε να κάνει το κατσίκι. Η γυναίκα να έχει σηκωθεί από το βαθύ ύπνο και να την χαϊδεύει "μπράβο Σιενιτα μου, μπράβο κορίτσι μου". Έπρεπε να περιμένω κάνα λεπτό για να με καλωσορίσει :)
Δεν θέλαμε ένα απλά ωραίο cane corso, θέλαμε όλο το πακέτο. Οπότε όσο γίνεται προσπαθείς να μη αφήσεις κάποια πράγματα στην τύχη.
 
  • Like
Reactions: Amaliaz


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.194
378
Γλυφάδα
Χθες το βράδυ πήγαμε να επισκεφτούμε την αδερφή της συζύγου μου. Πάνω στην βιασύνη μας δεν είχα πάρει κολάρο. Η Σιένα ήταν μόνο με το σαμαρακι, βέβαια, γιατί όπως λένε τα παιδιά "όλοι φοράμε ζώνη στο αμάξι".

Κάποια στιγμή άρχισε η Σιένα το γαύγισμα και να σπρώχνει. Ώρα για τουαλέτα. Έκατσα εγώ με τα παιδιά και πήγε η γυναίκα μου με την αδερφή της έξω για το ντρίγκι ντρίγκο. Βγήκαμε στο μπαλκόνι να τους κοιτάμε να πούμε καμιά χαζομάρα.

Στο στενό στρίβει γνώριμο πρόσωπο που χρόνια τώρα το αποφεύγει η αδερφούλα. Είναι από τους περίεργους της γειτονιάς που φαίνεται πάντα μεθυσμένος και πλησιάζει χωρίς λόγο περνοντας μια ευχαρίστηση στο να τρομάζει γυναίκες. Τον θυμάμαι από τότε που είχα γνωρίσει την γυναίκα μου που έμενε εκεί.

Το είδα από απόσταση ότι και οι δύο ξαφνικά εκεί που μίλαγαν και γελαγαν, σοβαρευτηκαν και έδωσαν προσοχή στον τύπο καθώς έστριβε στο στενό. Εκεί μου ήρθε μια αναλαμπή, φοράει η Σιένα το σαμαρακι της. Σαμαρακι το οποίο σημαίνει βόλτα με αμάξι και εκπαίδευση/παιχνίδι. Πριν επεξεργαστώ τι θα γίνει έλεγα "ας μη την πιάσει από το σαμάρι", τελικά μάλλον από φόβο, μάλλον μη πλησιάσει η Σιένα... γραπωσε το σαμαρακι της Σιένας στο πάνω σημείο.

Η αντίδραση ήταν να κοιτάξει η Σιένα την γυναίκα μου, μετά τον τύπο. Μετά πάλι ένα βλέμμα σύγχυσης στην γυναίκα και ξεκίνησε το τράβηγμα στα δύο πίσω πόδια και το γαύγισμα. Ο τύπος να αλλάζει πεζοδρόμιο, να τον "διαβάζει" η Σιένα και να επιμένει.

Σηκώνουν τα βλέμματα μας βλέπουν στο μπαλκόνι και η αδερφή της γυναίκας να παίρνει αγκαλιά την Σιένα "Να έρθεις κι αύριο είναι κιαλλοι που θέλουν φοβισμα".
Γυρνώντας πίσω είπα στη σύζυγο ότι ξέχασα να της πω ότι το γραπωμα από το σαμάρι μπορεί να το έχει συσχετίσει με την εντολή "πρόσεχε". Δεν θα του έκανε κάτι στην φάση που είναι τώρα, περισσότερο γαυγιζε γιατί νόμιζε ότι έχει παιχνίδι πάνω του
 
  • Like
Reactions: Castro48 and Orjo


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.194
378
Γλυφάδα
Πήγαμε να δούμε κάτι φίλους στην Πάτρα αυθημερόν. Τα παιδιά δεν είχαν θέμα με το να είναι η Σιένα μαζί μας. Ίσα ίσα τους έλειψε από την τελευταία επίσκεψη τους Αθήνα. Κλασικά ο κωλος στον καναπέ δίπλα μας, λες και είναι άνθρωπος.
IMG_20211103_164438.jpg
*Στη φώτο παρακολουθεί τηλεόραση

Στο γυρισμό το ροχαλητο της στο αμάξι έβαλε για ύπνο τα μικρά.
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
383
371
46
Πήγαμε να δούμε κάτι φίλους στην Πάτρα αυθημερόν. Τα παιδιά δεν είχαν θέμα με το να είναι η Σιένα μαζί μας. Ίσα ίσα τους έλειψε από την τελευταία επίσκεψη τους Αθήνα. Κλασικά ο κωλος στον καναπέ δίπλα μας, λες και είναι άνθρωπος.
View attachment 75401
*Στη φώτο παρακολουθεί τηλεόραση

Στο γυρισμό το ροχαλητο της στο αμάξι έβαλε για ύπνο τα μικρά.
ΚΛΑΊΩ!!!! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
 
Στατιστικά Forum

Θέματα
32.412
Μηνύματα
889.193
Μέλη
19.246
Νεότερο μέλος
Ippo1