Πρώτος οίστρος και στείρωση

Olouvio

Member
16 Απριλίου 2014
14
11
Πριν απο 3 μέρες παρατήρησα μετά την βόλτα καθώς καθάριζα πατουσίτσες κτλπ να έχει υπολείμματα απο ροζ αιματάκι (πως αλλιώς να το περιγράψω..?? :p) σκέφτηκα πως να αδιαθέτησε το μικρό και την παρακολοθούσα να δω αντιδράσεις , συμπτώματα που είχα διαβάσει στο forum και δεν έβλεπα τίποτα ούτε και είδα ξανά αίμα... Εχθές λοιπόν πάλι μετά την βόλτα ενώ την καθάριζα είδα κανονικό αίμα αυτή τη φορά οχι ποσότητα και ούτε μετά λέρωσε κάπου και ένα ψάξιμο στο forum κατάλαβα πως λόγου ελάχιστης ποσότητας θα γλύφεται μόνη της και γι αυτό δεν θα βλέπω! Παρατήρησα όμως και ελάχιστο πρήξιμο κοιλιάς κτλπ και μικρή τάση υπνηλίας. Καμία αλλαγή στη διατροφή. Το βράδυ λοιπόν για να το σιγουρεύσω της φόρεσα μια πάνα κ το πρωί είδα πως είχε λερώσει... Άρα είναι ο πρώτος οίστρος (ναι μπορείτε να με πείτε χαζή αλλά το προηγούμενο σκυλάκι που ήταν και πρώτο ήταν αρσενικό).

Και έρχομαι και αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως ο οίτρος είχε ξεκινήσει την μέρα που εμφανίστηκε το χαζό ροζ αιμάτακι και άρα πρέπει να μετράω μέρες απο παραπροχθές και οχι απο χθές..???
Σκέφτομαι την στείρωση, απο μικρή έρευνα βλέπω πως είναι περισσότερα τα υπέρ και κυρίως σε θέμα υγείας . Είμαι της γνώμης οτι για αλλαγή συμπεριφοράς στο ζώο όπως και το αν θα παχύνει ή οχι μετά, είναι και λίγο εως πολύ στο χέρι μας. Λέω σκέφτομαι και οχι αποφάσισα, γιατι αυτό που με φοβίζει είναι η διαδικασία και το αν ειναι ο κτηνίατρος σωστός.
Έχω ένα θέμα με τους κτηνίατρους η αλήθεια είναι και αυτο γιατί ο προηγούμενος σκυλάκος έφυγε απο την @@@κια που δέρνει τους περισσότερους απο αυτούς. Γνώμη ενός φίλου είναι να την πάω σε κτηνίατρο φιλοζωικής επειδή θα έχει σίγουρα μεγαλύτερη εμπειρία...? Την γνώμη σας και τα φώτα σας παρακαλώ. Και οποιοσδήποτε έχει να μου προτείνει κάποιον άξιο εμπιστοσύνης κτηνίατρο η βοήθεια καλοδεχούμενη!