Πυρετός και παρακεταμολη

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Tι προβλημα δημιουργει η παρακεταμολη;
Δεν κανει για σκυλους; Δεν το ξερω καθολου!

CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
Το συκώτι του σκύλου και περισσότερο της γάτας δεν μπορεί να την μεταβολίσει στον ίδιο βαθμό με το ανθρώπινο συκώτι. Το πιο συχνό είναι νέκρωση του συκωτιού και νεφροπάθειες. Το κακό είναι ότι η παρακεταμόλη αναφέρεται σε αρκετά παλιά βιβλία κτηνιατρικής φαρμακολογίας αλλά επειδή ζούμε στον 2008 πια… και οι πιθανές παρενέργειες είναι συχνές δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνουμε μια κατάσταση πόσο μάλλον όταν δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο ζωάκι μας.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Και τι κανουμε δηλαδη αμα εχει πυρετο ο σκυλος μας;
Υπαρχει καποιο κτηνιατρικο φαρμακο;

CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
Ο πυρετός δεν είναι ασθένεια. Είναι σύμπτωμα. Καταπολεμούμε την αιτία και όχι τον πυρετό μόνο του που όταν δεν είναι πολύ υψηλός είναι και ευεργετικός. Αν δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε την αιτία και χρειάζεται υποστήριξη ο οργανισμός για να καταπολεμήσει μόνος του την αιτία και ο πυρετός είναι πάρα πολύ υψηλός με κίνδυνο για παραπέρα επιδείνωση της κατάστασης …τότε ο κτηνίατρος σου και μόνο αυτός θα πρέπει να εκτιμήσει την κατάσταση και να επιλέξει κατάλληλο μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες. Το να πούμε ποια είναι αυτά… νομίζω είναι λίγο επικίνδυνο σε ένα φορουμ να λέμε τι πρέπει να πάρει ο σκύλος μας σε περίπτωση που…. :wink: Πάντως όχι depon, panadol, aspirin... :roll:

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Κι εγω δεν το ειπα για να γραψεις φαρμακο κλπ, αλλα δεν ηξερα αν υπαρχουν αντιπυρετικα για σκυλους η αν υπαρχουν πρακτικα πραγματα
που μπορει να κανει κανεις οπως πχ το ντουζ με χλιαρο νερο που κανουμε στα παιδια οταν εχουν πυρετο και εχει πολυ καλο αποτελεσμα!

Φυσικα και ειμαι υπερ της καταπολεμησης της αιτιας και οχι του συμπτωματος, απο οτι εχω καταλαβει απο τον δικο μου και απο φιλους που εχουν σκυλους και αυτοι, οι σκυλοι δυσκολα κανουν πυρετο και οταν συμβαινει κρυβεται πισω του κατι σοβαρο ισως....

12 Ιουνίου 2010
11
0
Toumpa,Thessaloniki
Το σκυλί μου εμένα,ο κανέλος μου,αρρώστησε με πυρετό.1 βδομάδα ήταν ,με πυρετό δεν φαινόταν τόσο,μέχρι που ανυσήχησα και τον πήγα σήμερα.Ο γιατρός είπε από την ζέστη και την εποχή.Τον έβαλε μια ενέσα και δύο χαπάκια αύριο.Ήδη πέρασαν δύο ώρες και είναι πολύ καλύτερα.

Συμπτώματα Παίρνει πολλές βαθιές ανάσες και είναι συνέχεια με το στόμα και την γλώσσα απ'εξω.Μόνο αυτό από ότι νομίζω